Yeni yıl tüm dünya insanları için yeni başlangıçları ve hayatlarında yapacakları yenilikleri temsil ediyor. Herkes geleceği dair planlarını yaparken daha ümitli bir yol haritası çizmeye çalışıyor. Yeni kararlar alıp bu kararlarını hayata geçirmek için ayrı bir motivasyona kapılıyor. Bütün bunların yanı sıra yeni yıl, sevdiklerimize hediye almak ve onları ne kadar düşündüğümüzü göstermek için de bir fırsat sunuyor. Kendi kişisel kararlarımızın yanında hediye alma telaşına da kapılıyoruz. Piyasada çok fazla hediye çeşidi bulunduğu için ne alacağımıza karar vermek her geçen yıl biraz daha zorlaşıyor. Onların hayatlarına dokunabilecek, işlerine yarayacak şeyleri hediye etmek istiyoruz. Özellikle teknoloji tutkunlarına hediye almak her zaman daha zor oluyor. Gelişen teknolojinin bize sağladığı en büyük avantajların başında hayatımızı kolaylaştırması geliyor. Bu nedenle hediye alırken de sevdiğimiz insanın hayatını kolaylaştıracak seçenekler arasından bir tercih yapmak çok daha iyi oluyor. İşte size yeni yıl öncesi 10 teknolojik hediye fikri…

Yeni Yıl için 10 Teknolojik Hediye Fikri:

1- Ev İşlerini Kolaylaştırmak İstiyorsanız Akıllı Robot Süpürge En İyi Hediye Seçimi Olabilir

Ev işleri yapmak çoğumuzun en çok zorlandığı işlerin başında geliyor. Evimizin temizliği hem kendi sağlığımız hem de evimizde keyifli zaman geçirebilmemiz için en önemli işler arasında bulunuyor. Ancak temizlik yaparken fiziksel olarak çok yorulduğumuz gibi oldukça fazla zamanımızı da alıyor.

Gelişen teknolojinin hayatımızı en fazla kolaylaştırdığı konulardan biri de ev temizliği oluyor. Özellikle akıllı robot teknolojisi bizi birçok sorundan bir arada kurtarıyor. Son yılların en popüler teknolojik cihazlarından olan akıllı robot süpürgeler, her yeni modelinde daha fazla gelişiyor. Temizlik gücü anlamında normal bir elektrikli süpürge kadar güçlü olan robot süpürgeler, yapay zeka anlamında da gelişmeye devam ediyor. Navigasyon sistemi sayesinde evin ve eşyaların haritasını daha kolay çıkarıyor, temizleyeceği yüzeyi tanıyor ve ona göre kendi ayarını değiştiriyor, ayrıca yerdeki kirin miktarını da tespit edebiliyor. Önce süpürüp daha sonra aynı yüzeyi silerek tam bir temizliği tamamlayabiliyor.

Ev temizliğine fazla zaman ayıramadığı için şikayetçi olan ya da yalnız yaşadığı için bu konuda zorlanan sevdiklerinize yeni yıl hediyesi arıyorsanız, akıllı robot süpürgeler mükemmel bir alternatif oluyor. Yeni yıl hediyesi olarak aldığı bir akıllı robot süpürge ile yeni yıl planlarını tekrar gözden geçirmesini bilr sağlayabiliyorsunuz.

yilbasi hediyesi robot supurge teknosa

2- Oyun Oynamayı ve Rekabet Etmeyi Seven Arkadaşlarınız Oyuncu Ekipmanlarına Bayılacak

Evde zaman geçirirken çoğumuzun yapmayı en çok sevdiği şeylerden biri de oyun oynamak oluyor. Bilgisayar ya da konsol oyunları oynarken hemen her zaman kendimizi kaybediyor ve saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Aynı zamanda arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde de hep birlikte oyun oynayarak oldukça keyifli zamanlar geçirebiliyoruz.

Oyun tutkunu ve oyun oynarken rekabet etmeyi seven arkadaşlarınız varsa bu konuda piyasada çok fazla seçenek bulabiliyorsunuz. Bilgisayar oyunu tutkunu sevdikleriniz için öncelikli bakacağınız hediyeler bilgisayar ekipmanları olabiliyor. Oyuncu kolduğundan oyuncu mouse ve klavyesine kadar çok fazla alternatifiniz bulunuyor. Her yeni çıkan modeller de oyuncuların oyun oynama deneyimlerini artırmak üzerine kuruluyor. Bu nedenle yeni model ekipmanlar üzerine odaklanmanız her zaman daha çok tavsiye ediliyor. Eğer bilgisayar ekipmanları almayı düşünüyorsanız bu konuda dikkat edeceğiniz önemli bir detay yer alıyor. O da hediye alacağınız kişinin sahip olmadığı ya da eskidiği için şikayetçi olduğu bir ürün almanız oluyor. Çünkü özellikle oyun tutkunları, kullandıkları her ekipman konusunda fazlasıyla hassas olabiliyor. Sevindireceğiniz bir hediye almak isterken tam tersi bir etki de görebiliyorsunuz. Bunun için öncesinde sevdiğiniz kişinin fikrini almanız ya da sürpriz yapmak istiyorsanız anlamayacağı bir yoldan öğrenmeniz faydalı oluyor.

Bilgisayar ekipmanlarının yanı sıra oyun tutkunu sevdikleriniz için alternatif oyun platformlarını da alabiliyorsunuz. Bilgisayar oyunu seven sevdiğinize farklı bir deneyim yaşaması için konsol oyunu almayı düşünebiliyorsunuz.

3- Müziği Hayatının Merkezinde Tutan Sevdikleriniz İçin Kablosuz Hoparlör

Müzik bazı insanlar için çok önemli olmasa da bazılarımızın hayatında vazgeçilmez noktada oluyor. Güne müzikle başlayan ya da gün içerisinde yaptığı işleri müzik olmadan yapamayan sevdiklerinizi bu yeni yılda mutlu etmek için buna göre bir hediye seçmeniz gerekiyor.

Gelişen teknoloji birçok cihazı mobil olarak kullanmamıza imkan sağlıyor. Mobil olmanın ilk şartlarından biri de bir kabloya bağlı olmamaktan geçiyor. Bluetooth teknolojisiyle birlikte birçok teknolojik cihazı kablosuz olarak kullanabiliyor. Bu cihazlardan en çok tercih edileni de kablosuz hoparlörler oluyor. Özellikle müzik tutkunları, gittikleri her yere müziklerini de götürmek istiyor. Arkadaş ortamlarında ya da kendi başlarına kaldıklarında çalacakları müziğin her yeri sarmasını istedikleri için bir hoparlöre ihtiyaç duyuyor.

Mobil olarak istediğiniz yere götürebildiğiniz kablosuz hoparlörler, akıllı telefonlara kolayca bağlanabiliyor. Çok küçük boyutlarda olabildiği gibi büyük boy hoparlörler de kablosuz olarak kullanılabiliyor. Ayrıca gelişen teknolojiyle birlikte ses ve bağlantı kalitesi de oldukça artmış görünüyor. Eğer hediye almak istediğiniz kişi daha çok gezmeyi ve eğlenmeyi seviyorsa küçük bir kablosuz hoparlör onu bambaşka yerlere götürebiliyor.

4- Teknolojiden Bir An Ayrı Kalmak İstemeyenlere Akıllı Saat

Teknolojinin gelişmesiyle kullanım alanlarında da büyük bir değişim yaşanıyor. Yakın geçmişe kadar taşınabilir cihazlar ile hayatımızda bulunan teknoloji, şimdilerde giyilebilir cihazlarla daha çok gündeme geliyor. Giyilebilir teknolojinin günümüzde en yaygın kullanılan cihazlarının başında da akıllı saatler geliyor.

Doğrudan akıllı telefonunuzla ya da diğer teknolojik cihazlarınızla bağlantı kurabilen akıllı saatler, sadece bir saat olmanın çok ötesine geçiyor. Saat ve takvim gibi klasik işlevlerini yerine getirirken aynı zamanda telefonunuzla yapacağınız neredeyse tüm işlemleri yapabiliyorsunuz. Gelen aramalara saatinizle cevap verebilirken ayrıca mesaj da gönderebiliyorsunuz. Bunun dışında en çok kullanılan özelliklerinden biri de sağlık ve fitness uygulamaları oluyor. Kolunuza taktığınızda vücudunuzla ilgili bazı bilgileri almaya başlıyor. Kalp atış hızınızı, gün içerisindeki hareketlerinizi ve hatta kan değerlerinizi bile öğrenebiliyor. Bu bilgileri akıllı telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz.

Sağlığına düşkün ve teknolojiden hiç ayrı kalmak istemeyen sevdiklerinizi yeni yılda mutlu etmek için akıllı saat hediye alternatifini araştırmanız oldukça iyi oluyor.

yil basi oncesi 10 teknolojik hediye fikri teknosa

5- Kabloyu Hayatından Çıkarmak İsteyenler İçin Kablosuz Kulaklık

Akıllı telefonların hayatımıza kazandırdığı en büyük avantaj, istediğimiz yerde insanlarla iletişim kurup, günlük birçok işlemimizi de her an kolayca yapabiliyoruz. Akıllı telefonlarımızla müzik dinlerken ya da iletişim kurarken ellerimizin serbest olması birçok açıdan faydalı oluyor. Bu sayede bir yandan işlerimizi yapabiliyor bir yandan da iletişimde kalabiliyoruz.

Telefonu ellerimiz serbest şekilde kullanmanın en kolay yolu kulaklıkla kullanmak oluyor. Bluetooth ile telefonumuza ya da bilgisayarımıza kolayca bağlanabildiğimiz kablosuz kulaklıklar çok önemli bir hareket imkanı sağlıyor. Belli bir mesafeye kadar çekim kalitesi oldukça yüksek olduğu için telefonla konuşurken telefonun yanında olmanıza gerek kalmıyor. Aynı zamanda kulaklığı çıkartırken kablo karmaşasını da yaşamamış oluyoruz.

Kablosuz teknolojinin avantajlarından yararlanmak istediğiniz sevdiklerinizi yeni yılda kablosuz kulaklık ile tanışma fırsatı sunabiliyorsunuz. Kablosuz kulaklık oldukça işe yarayan yeni yıl hediyeleri arasında yer alıyor.

6- Outdoor Sevenler İçin Aksiyon Kamerası

Özellikle son yıllarda yaşanan pandemi ile birlikte birçoğumuz outdoor sporlara ve yaşamlara daha çok ilgi duymaya başladık. Artık tatil planlarımız arasında her zaman kamp yapmak ya da karavanla gezmek de bulunuyor. Hem doğayla birlikte olmak hem de eğlenceli zaman geçirmek için en iyi alternatiflerden biri oluyor.

Outdoor yaşam alanlarının dışında adrenalin seven insanlar outdoor sporlara da oldukça meraklı oluyor. Sörf, yamaç paraşütü gibi hareketi ve heyecanı bol olan sporları yapmak isteyenlerin en çok sevdiği şeylerden biri de bunları kaydetmek oluyor. Ancak normal kameralarla bu kadar hareketli şeyleri kaliteli bir şekilde kaydetmek mümkün olmuyor.

Outdoor yaşamı ya da sporları seven ve bunu bir yaşam biçimi haline getiren sevdiklerinize alabileceğiniz en güzel yeni yıl hediyelerinden biri aksiyon kamerası oluyor. Böylece yaptıkları şeyleri çok kaliteli bir şekilde çekip, o anları sevdikleriyle birlikte paylaşma şansı buluyor.

7- Kahvesiz Yapamayanlar İçin Kahve Makinesi

Modern dünyada artık hemen hepimiz güne kahve olmadan başlayamıyoruz. Kahve içerdiği kafein ile kendimize gelmemizi ve zihnimizin açılmasını sağlıyor. Ayrıca enerji verdiği için de gün içinde yenilenmemizi sağlıyor.

Kahve tutkunlarının en önemli eşyalarının başında kahve makineleri geliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte üretilen kahve makineleri, birbirinden değişik ve lezzetli kahveler yapmamıza imkan sağlamaya başlıyor. Sadece filtre kahve değil espresso bazlı hemen hemen tüm içecekleri artık yapabiliyoruz.

Vazgeçemediği içeceği kahve olan sevdikleriniz için yeni yıl hediyesi düşünüyorsanız, kahve dünyasının farklı alanlarını da keşfedebilmesi için yeni model kahve makinelerinden biri iyi bir alternatif olabiliyor. Hatta kahve çekirdeklerini de kendi çekerek çok daha geniş bir lezzet alanı yaratabiliyorsunuz. Bunun için kahve makinesinin yanında kahve öğütücüsü de hediye olarak listenizde yer alabiliyor.

8- Mutfaktan Çıkamayanlar İçin Küçük Ev Aletleri

Bazılarımız için mutfakta olmak bir yaşam biçimi gibi oluyor. Gün içerisinde birçok iş yapıp yorulduktan sonra mutfağa girip bir şeylerle uğraşmak kimimizi dinlendiriyor. Orada yeni tarifler denemek, yemek hazırlarmak ve yaratıcılığını sergilemek ruhuna iyi geliyor. Bunun yanı sıra, yaptıklarını sevdikleriyle paylaşmak da ayrı bir gurur kaynağı oluyor.

Mutfakta olmayı seven yakınlarınızın bayılacağı bir yeni yıl hediyesi almak istiyorsanız, ona orada yardımcı olabilecek bir teknolojik cihazın listenizde mutlaka olması gerekiyor. Blender ya da mutfak robotu gibi küçük ev aletleri alabileceğiniz gibi ekmek yapma makinesi ya da airfryer gibi büyük yardımcıları da düşünebiliyorsunuz. Bu tarz hediyeler mutfakta daha yaratıcı işler çıkarmasına da yardımcı oluyor.

yilbasi hediyesi hava temizleyici teknosa

9- Evinde Konfora Özen Gösterenler İçin Hava Temizleyici

Son yıllarda evlerimizde daha fazla zaman geçirmeye başladığımız için, evlerimize daha fazla özen gösteriyoruz. Dekorasyonundan evde kullandığımız eşyalara kadar her şeyin sağlığımıza iyi gelecek şeyler olmasına dikkat ediyoruz. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların en büyük problemlerinden biri de kirli hava oluyor. Dışarıdaki kirli hava evimize giriyor ve bir süre sonra bize zarar vermeye başlıyor. Kronik rahatsızlığı ya da solunum yollarında sorun yaşayan sevdiklerinizin yeni yılda daha sağlıklı olması için hava temizleyici hediye etmeyi düşünebiliyorsunuz. İçerisindeki filtreler sayesinde evdeki kirli havayı alarak tamamen temizleyebiliyor. Ayrıca bu cihazların nemlendirici özelliği de olduğu için havadaki nem oranını da sağlıklı koşullarda kalmasına yardımcı oluyor.

10- Kitapları Sayfalara Sığdırmak İstemeyenler İçin E-Kitap Okuyucu

Gün içerisinde biryerlere giderken ya da bir şeyleri beklerken sürekli bir boşa geçen zamanımız oluyor. Bu tarz zamanları kitapseverler genellikle bir fırsat olarak görüyor. En küçük boşlukları bile yanlarında taşıdıkları kitabı okuyarak değerlendirebiliyor. Ayrıca evde geçirdikleri zamanlarda  da mutlaka kitap okumak için kendine bir alan yaratmayı başarıyor.

Kitapseverler her ne kadar kağıda basılı kitapları seviyor olsa da, çok fazla kitapları olduğu için onları muhafaza edecekleri yer konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Çünkü bir süre sonra evde kitaplar için ayıracakları yer kalmayabiliyor.

Böyle durumlarda yine teknolojiden faydalanmaları gerekiyor. Gittikçe kullanıcısı artan e-kitap okuyucular, içerisine binlerce kitabı sığdırabilecekleri güzel bir imkan sunuyor. Kitap kurdu sevdiklerinizden özellikle yer konusunda sorun yaşanlar varsa yeni yılda onların bu sorunu yaşamalarına engel olabiliyorsunuz. Hediye olarak alacağınız e-kitap okuyusuna bundan sonra okuyacağı tüm kitapları sığdırma şansına sahip oluyor.

Siz de yeni yılda en iyi teknolojik yeni yıl hediyelerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kulaklik almadan once bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Kulaklık Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dijital cihazlarımız çoğaldıkça, kulaklık kullanımımız da artıyor. Özellikle akıllı telefonlarımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Kulaklıkları birçok…
Stanley Termosun Bilinmeyen Özellikleri
Devamını Oku

Stanley Termosun Bilinmeyen Özellikleri

Doğa tutkunlarının zorlu koşullarına elverişli niteliklerde geliştirilen Stanley termos, teknoloji ve tasarım bütünlüğü yönünden beklentileri karşılayan bir performansa…
4K TV ve 4K Çözünürlük Nedir?
Devamını Oku

4K TV ve 4K Çözünürlük Nedir?

Televizyon izlemek, herkes için keyifli zaman geçirme aktivitelerinden biridir. Ancak televizyon izlerken görüntü kalitesinin önemi oldukça büyüktür. Görüntü…
kablosuz hoparlorlerin faydalari teknosa
Devamını Oku

Kablosuz Hoparlörlerin Faydaları

Teknolojinin gelişmesi hareket halindeyken de tüm akıllı cihazlarımızı ve ekipmanlarımızı kullanabilmemizi sağlıyor. Hem işlerimizi her yerden yapabilmemizi sağlarken…
isitici cesitleri neler teknosa
Devamını Oku

Isıtıcı Çeşitleri Neler?

Alan ısıtıcıları, tüm evinizin termostatını açmadan tek bir odayı ısıtmanın mükemmel bir yolu olabilir. Bu küçük portatif ısıtıcılar…