Yapılan birçok araştırma, fiziksel aktivitenin önemini vurguluyor ve sağlıklı bir yaşam için sporun gerekliliğine odaklanıyor. Tek başına egzersiz kan dolaşımı sağlıyor, mutluluk hormonlarını arttırıyor ve ayrıca vücudun bağışıklığını iyileştirebiliyor. Egzersiz yapmak, depresyon ve stresle savaşmanın harika bir yolu. Spor salonuna yazılmak yerine evde spor yapmak da gerekli ekipmanlar olduğu sürece mümkün. Bunun için evde elbette birkaç spor aleti bulundurmanız gerekebilir. Özellikle pandemi ve sonrasında ev jimnastik ekipmanlarına duyulan talep artmış görünüyor. Günümüzün en yaygın satın alımlarından birisini spor malzemeleri oluşturuyor. Ev egzersiz ekipmanları seti edinmek şüphesiz büyük bir masraf olabilir ancak doğru liste ve satın alınacak ürünlerle akıllıca alışveriş yapabilirsiniz.

Evde egzersiz yapmak söz konusu olduğunda, doğru ekipmana sahip olduğunuzdan emin olmak isteyebilirsiniz. Piyasadaki pek çok farklı türde egzersiz aletiyle, sağlıklı bir yaşam tarzı için nereden başlayacağınızdan veya hangi seçeneğin en iyi olduğundan emin olamayabilirsiniz. İşte size bu kararınızda yardımcı olacak 10 farklı egzersiz ekipmanı seçeneği…

Sağlıklı Bir Hayat için Edinmeniz Gereken 10 Spor Aleti:

1- Koşu Bandı

En iyi ev egzersizi ekipmanları listesinde ilk sırada koşu bandı yer alıyor. Koşu bandı denilince akla nabzı hızlandıran dev bir makine geliyor. Ancak hafif egzersizlerle başlayıp zamanla temponuzu arttırıp sürece adapte olabilirsiniz. Evinde yeterince alana sahip olmayanlar için ise kompaktlık önemli hale geliyor. Piyasada kompakt tasarıma ve katlanabilme özelliğine sahip birçok modeli görebilmek mümkün oluyor. Bütçenize uygun kompakt tasarıma sahip bir koşu bandı satın alarak sabahın erken saatlerinde terleme rutini oluşturabilirsiniz. Sporunuz bittiğinde ise koşu bandını uygun bir yere kaldırabilirsiniz. Piyasada yer alan birçok koşu bandı, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı gibi özelliklerle de gelebiliyor.

spor aleti kosu bandı teknosa

2- Kondisyon Bisikleti

Bisiklete binmenin açık havada daha iyi olduğu inkâr edilemez ancak her gün sınırlı zamanı olan veya havaya güvenemeyen kişiler için, listede bulundurulması gereken bir sonraki spor aleti sabit bir bisiklet oluyor. İç mekânda olsanız bile, doğru bisikletle açık yolda sürüş hissini yeniden yaratabilirsiniz. Yine piyasada renkli ve kullanımı kolay dokunmatik ekranlı, büyük yumuşak ve yastıklı pedallı, maksimum kolaylık için otomatik ayarlama özellikli ve Bluetooth bağlantısı seçenekli birçok kondisyon bisikleti modeli görebilmek mümkün oluyor.

3- Denge Tahtası

Bu ürün pek işe yaramıyor gibi görünse de çalışırken biraz kalori yakmayı düşünenler için ideal oluyor. Çalışırken ayakta duranlar için denge tahtası, spor yapmaya zaman ayırmayı zor bulanlar için ideal hale geliyor. Mikro hareketleri teşvik etmek için yapılan bu akış veya denge tahtası, kalori yakıyor ve ayrıca kalp sağlığını iyileştiriyor. Kandaki kolesterol seviyesini düşürüyor ve yemeklerden sonra şekeri düzenliyor.

4- Ayarlanabilir Ağırlık Sehpası (Bench Press)

Ayarlanabilir ağırlık sehpası, herhangi bir ev jimnastiği için olmazsa olmaz hale geliyor. Bu ağırlık sehpaları, sırt ve koltuk konfigürasyonu ile tam vücut antrenmanı için kolayca ayarlanabiliyor. Yüksek kaliteli çelikten ve uzun ömürlü deriden yapıldıkları için yırtılma veya kırılma konusunda endişelenmeye gerek kalmıyor. Piyasada yer alan çoğu ağırlık sehpası katlanabilir oluyor. Güvenli ve istikrarlı bir egzersiz için yüksek ağırlıklarda destek sağlıyor.

5- Dambıl ve Kettlebell

“Dambıl”lar, antrenman yapmak veya bir yarışmaya hazırlanmak isteyen veya bir yaralanmadan sonra iyileşmek isteyen herkes için temel bir kuvvet antrenmanı aleti oluyor. Bununla birlikte, kardiyo için de kullanılabiliyor. İdeal olarak, 5 ile 25 kg arasında değişen çeşitli ağırlıklara sahip olmak gerekiyor. Ayrıca kaymayı önlemek için yeterli tutuşa sahip olduğundan emin olmak önemli oluyor.

“Kettlebell”ler, spor salonu ekipmanlarının en işlevsel parçalarından birisi oluyor ve olmazsa olmaz hale geliyor. Gücünüzü ve istikrarınızı geliştirmenize yardımcı oluyor. Bu ekipman sınırlı alanda bile farklı türden antrenmanları yapmanıza izin veriyor.

6- Kürek Makinesi

Kürek makinesi, en iyi ev egzersiz ekipmanları listesindeki başka bir parça oluyor. Kürek makineleri, en heyecan verici ev egzersiz ekipmanı olmuyor ancak kardiyo ve kas tonlama ile ilgili çalışma yapmayı sağlıyor. Bacaklarınızı, kollarınızı ve sırtınızı aynı anda çalıştırıyor. Kürek, koşmaktan daha az yorucu etkiye sahip oluyor bu da dizlerinizin ve ayak bileklerinizin rahatlayacağı anlamına geliyor. Piyasada çeşitli direnç seviyelerinde ayrıca süre, sayı ve yakılan kalorileri gösteren LCD ekranlı kürek makineleri mevcut bulunuyor. Yastıklı koltuk ve kaymaz kulplar maksimum konfor sağlıyor.

7- Kum Torbası

Boks, kickboks veya karma dövüş sanatlarından (MMA) hoşlanıyorsanız, bir kum torbası ve boks eldivenleri müthiş bir yatırım olabilir. Kurulumu için gereken tek şey ise tavana bir askı çakmak oluyor. Kum torbasının asılacağı alanın etrafının belli bir genişliğe sahip olması gerekiyor. Piyasadaki kaliteli kum torbaları hem esnek hem de sağlam olmalarıyla öne çıkıyor. Aynı zamanda şok emme ve gürültü azaltma gibi özelliklere sahip modeller de bulunabiliyor. Tavana sabitlemek yerine ayaklı uygun bir modeli de alabilirsiniz.

8- Akıllı Saat

Antrenmanı unutmamak akıllı saatler ile mümkün hale gelebilir. Akıllı saatler vücut sağlığını kontrol altında tutarken performansın süresini ve yoğunluğunu kayıt altına alır. Akıllı spor saati doğru kalori takibi de sunar. Ayrıca su içmeniz ve ihtiyacınız olan proteini almanız için hatırlatmalar alabilirsiniz. Bu akıllı saatler ile uyku analiziniz de yapılır ve nabız ölçümünüzü düzenli olarak e-posta ile alabilirsiniz.

9- Pilates Topu ve Atlama İpi

Pilateste egzersiz toplarının gerekli olmasının birçok nedeni bulunuyor. Karın kaslarınızı çalıştırmak için kendinizi zorlarken duruşunuz ve dengeniz üzerinde çalışıp aynı zamanda esnemenize yardımcı oluyor. Pilates dışında stabilite topları da fizik tedavi kliniklerinde kullanılıyor. Klasik bir egzersiz topunun daha iyi kavrama için dayanıklı, dokulu bir kauçuğa sahip olması gerekiyor.

İp atlama egzersizi sadece 10 dakika yapıldığında 30 dakikalık bir koşuya eşdeğer oluyor. Aynı zamanda eğlenceli de olabilen etkili bir antrenman yapmak istiyorsanız evinizde ip atlama antrenmanı yapmanız gerekiyor. Ancak atlama ipi alırken herhangi bir tür almayın. Dayanıklı, rahat tutma kısımları olan ve yumuşak dönüş sağlayan bir atlama ipini tercih edin.

10- Egzersiz Matı

Bir egzersiz matı yalnızca doğru yoga pozunu korumada yararlı değildir. Antrenmandan önce temel esneme hareketleri yaparken bir matı sağlam bir taban olarak da kullanabilirsiniz. Sert zemini ellerinizde veya dizlerinizde hissetmek istemediğinizde egzersiz matı büyük kolaylık sağlar. Özellikle hareketlerinizi yaptığınız sırada kaymamanıza da yardımcı olur. Bununla birlikte, zemine yapışacak ve vücudunuzu destekleyecek yastıklı bir yüzeye sahip bir mat almanız vücut sağlığınız için önemli olur.

Kendiniz için Doğru Ekipmanları Seçin

Evde egzersiz yapmak söz konusu olduğunda, kullanmaktan keyif alacağınız bir ekipman seçtiğinizden emin olmak istersiniz. Çünkü kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, köşede toz toplamasına izin vermiş olursunuz. Ekipman parçanızı seçmeden önce egzersiz hedeflerinizi düşünmeye çalışın. Egzersiz yapmaya yeni başladıysanız başlangıç seviyesindeki ekipmanlara göz atın. Ayrıca alacağınız malzemeler için evde yeterli alana sahip olup olmadığınızı kontrol edin. Egzersiz yapmak konusunda zaten ustaysanız çok kullanımlı makineler alabilirsiniz. Bu şekilde oturma odanızda kaslarınızı geliştirebilir ve metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Siz de en iyi spor fitness ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pilates neden yapmali teknosa
Devamını Oku

Pilates Neden Yapılmalı?

Modern yaşamın getirdiği hareketsiz çalışma ortamları bedensel olarak birçok sorun yaşamamıza neden oluyor. Bu sorunlardan kurtulmak için vücudumuza…
yipranmis saclar icin tavsiyeler teknosa
Devamını Oku

Yıpranmış Saçlar İçin Tavsiyeler

Mevsim değişiklikleri, günlük hayatta yaşadığımız stres ve sıkıntılar saçlarımızda yaptığı olumsuz etkilerle ortaya çıkıyor. Genellikle saçlarımız eski canlılığını…