Her daim öğrencileri için çabalayıp gelecek nesillerimizi şekillendiren öğretmenlerimiz her zaman takdiri hak ediyorlar. Ancak bunun için memnuniyetimizi ifade edecek şansı her zaman bulamıyoruz. Tüm sıkı çalışmalarının bir etki yarattığını aynı zamanda da minnettarlığımızı göstermek için onlara özel hediyeler vermek harika bir fikir olabilir. Örneğin günümüzde evrim geçiren ve her geçen gün daha da teknolojiyi içine alan öğretim sistemlerine destek verecek ve öğretmeninizin işine fazlasıyla yarayacak teknolojik aletler bunun için ideal hediye türü olarak kabul edilebilir. Teknoloji, günümüz dünyasını şekillendiren en önemli araçları içerisinde barındırıyor. Bu nedenle öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim sürecinin etkinliğini artırmak için mevcut teknolojiye aşina olmaları gitgide önemli hale geliyor. İster öğretmenler günü olsun ister en sevdiğiniz dersin son günü olsun, hayatlarımıza dokunan öğretmenlerimize onların da hayatlarını kolaylaştıracak hediyeler verebilmeniz için 10 adet teknolojik hediye fikrini aşağıda sizler için belirledik.

Öğretmenler için 10 Teknolojik Hediye:

1- Sunum Kumandası

Eğitim olanaklarının teknoloji sayesinde her geçen gün daha da geliştiği bu günlerde öğretmenlerin de dersleri için kullandığı materyaller giderek değişip teknolojinin imkanlarından faydalanır hale geliyor. Özellikle akıllı tahtalar ve bilgisayar destekli sunumlar eşliğinde ders işleyen öğretmenleriniz için sunum kalemi harika bir hediye seçimi olabilir. Bu sunum kumandası sayesinde öğretmeniniz tek tuşla bir sonraki sunuma geçebilir tek tuşla geri dönebilir veya sunumu istediği zaman kapatıp açabilir. Öğretmeninize ders işleyişinde özgürlük ve kolaylık sağlayacak bu ürünü mutlaka gözden geçirmelisiniz.

2- Webcam

Özellikle covid-19 süreci ile birlikte hayatımıza büyük bir etkiyle giren uzaktan eğitim için öğretmenlerin bir takım zaruri materyallere sahip olması gerekiyor. Bunlardan belki de en önemlisi yüksek görüntü kalitesine, dahili mikrofona ve istenilen her yüzeye monte edilebilme özelliklerine sahip bir webcam oluyor. İyi bir webcam sayesinde öğrencilerinin bilgisayarına öğretmenin görüntüsü sanki yüz yüze eğitimdeymiş gibi net bir şekilde yansıyor. Çevrimiçi platformlarda sık sık ders veren öğretmenler için bir webcam hediye almak çok faydalı olabilir.

3- USB Bellek

Teknolojiyi aktif olarak kullanan öğretmenlerin bilgisayarları üzerinde hazırladıkları materyalleri yanlarında taşıyıp okula getirmeleri gerekiyor. Bunun için flash disk olarak da bildiğimiz USB bellek gerekli hale geliyor. Ders için hazırlanan video, sunum ve resim gibi materyalleri kolayca USB belleğe aktarıp cebinde taşıyan öğretmenler sınıflardaki bilgisayar veya akıllı tahtalara bu USB belleği kolayca takıp materyallerini öğrencilere sunabilirler. USB bellek, bilgisayarlardan faydalanan öğretmeninizin fazlasıyla hayatını kolaylaştıracak bir hediye olacak.

ogretmene alabileceginiz en teknolojik 10 hediye fikri teknosa

4- Mikrofon

Uzaktan eğitim için mutlaka olması gereken materyallerden birçoğuna artık alışmış olsak da mikrofonun ne kadar kritik olduğunu hep göz ardı ediyoruz. Öğretmenlerin genelde kulaklıklarının veya mevcut bilgisayarlarının dahili mikrofonları üzerinden seslerini karşı tarafa iletmeleri asgari ihtiyacı karşılasa da maalesef bu dahili mikrofonlar, öğrenciler sanki aynı odada öğretmenlerini dinliyormuş gibi kaliteli bir etki yaratmıyor. Bunun için ortam sesini iyi alabilecek, gürültü önleyici özelliğe sahip bir mikrofon ihtiyaçlara karşılık verebilir. Mikrofon hediye ederek öğretmeninizin işini kolaylaştırabilirsiniz.

5- Taşınabilir Harddisk

Teknolojik kullanımlarımızın artmasıyla kalitesi artıp yüksek çözünürlüklü hale gelen ses, video ve resim gibi dosyalar cihazlarımızda giderek daha fazla hafıza yeri kaplıyor. Bilişimle iç içe olan öğretmenler de dersleri için materyaller biriktirme konusunda bir engel olarak hafıza sınırıyla karşı karşıya kalıyor. Öğretmenler, mevcut cihazlarının depolama yerinin dolup taşmasıyla hem yeni materyal üretmekte zorlanıyorlar hem de mevcut kaynaklarını silmek zorunda kalıyorlar. Öğretmeninize bir taşınabilir harddisk hediye ederek bu sorunun üstesinden gelmesini sağlayabilirsiniz. Taşınabilir harddisk sayesinde öğretmeniniz hatırı sayılır bir depolama alanına sahip olur. Üstelik taşınabilir harddisklerin bir cihazda sabit durması gerekmediği için öğretmeniniz rahatlıkla yanında taşıyabilir.

6- Taşınabilir Projektör

Her ne kadar akıllı tahtalar ve projeksiyon makineleri sayesinde öğretmenler ders işleyiş tekniklerini geliştirmiş olsalar da her sınıf ortamı aynı şartları sağlayamıyor. Fakat bu zorluklarından üstesinden gelmek aslında çok basit. Öğretmeninize hediye edeceğiniz bir taşınabilir projeksiyon aleti sayesinde öğretmeniniz ortam şartlarına bağlı kalmadan teknolojiyi kullanıp ders işleyebilecek. Bununla beraber taşınabilir projektörler sınıf ve ev arasında kolayca taşınabiliyor. Bilgisayarlar ve USB bellekle de bağlanılabilen taşınabilir projektörlerin dahili hoparlör destekli modelleri de mevcut bulunuyor. Taşınabilir projektör, görsel ve işitsel öğrenim metotlarına hâkim öğretmenlerinizin hayatını kolaylaştıracak harika bir hediye tercihi olabilir.

7- Tablet

Bazıları onları tartışmalı bulsa da okulda tablet kullanmak giderek daha yaygın hale geliyor. Bir zamanlar olduğu gibi ders notları oluşturmak ve bunları okulla ev arası taşımak için artık çok yer kaplayan ağır defterler tek seçeneğimiz değil. Ağır ders kitaplarıyla dolu sırt çantası günleri yakında sona erecek gibi görünüyor. Elbette bu öğretmenler için de azami derecede önem teşkil ediyor. Öğretmenler artık dosyalar dolusu materyali çantalarında sınıftan sınıfa taşımak zorunda kalmıyorlar. Öğretmeninize sunumlar hazırlayabileceği, notlar oluşturabileceği hatta e-kitap gibi ders materyallerini okuyabileceği taşınabilir bir bilgisayar olan tablet hediye etmek muhtemelen onun hayatını çok kolaylaştıracak.

8- Kahve Makinesi

Öğretmenler, okul günlerinde meşhur kahve dükkanlarına koşmak için zaman bulamazlar ama elbette harika bir kahveyi hak ederler. Okul bölgesinden ayrılmadan öğretmeninizin kaliteli bir kahve içebilmesi için küçük boyutlarıyla dikkat çeken kahve makineleri ideal olabilir. Okul içinde taze bir fincan kahve hazırlayabildiklerinde ısıtmalı veya yalıtımlı kupalar için de endişelenmelerine gerek kalmaz. Öğretmenler odası içinde hatta sınıfta bile kullanabileceği bir kahve makinesi hediye etmek öğretmeninizin her kahve içtiğinde sizi sevgiyle hatırlamasını sağlar.

9- Yazıcı

Araştırmalar, materyal basılı olarak sunulduğunda, öğrencilerin hem anlama hem de akılda tutma açısından daha iyi performans gösterdiğini tespit ediyor. Pandemi ve çevrimiçi öğrenmenin günden güne yaygınlaşmasına rağmen yazılı baskı, çok çeşitli sınıf ortamlarında geçerliliğini koruyor. Yazdırılan sayfayı ve yararlarını öğrenciler için daha erişilebilir hale getirmek için öğretmenler; uygun fiyatlı, kullanışlı ve yüksek performanslı sınıf yazıcılarına ihtiyaç duyuyor. Dijital teknolojiler hızla benimsenmesine rağmen yazıcıların modern versiyonları da eğitim sürecinin önemli bir parçası haline geliyor. Öğretmenler, ellerinin altında kolayca ulaşabildikleri yazıcılar olduğunda, anlık materyal üretimi sağlandığından ders işleyişlerindeki özgürlük payının arttığını görüyorlar. Öğretmeninize alacağınız bir yazıcı, bütün sınıfın da yararlanabileceği büyük bir fırsata dönüşebilir.

10- Bluetooth Hoparlör

Bluetooth hoparlörlerin çeşitli alanlarda birçok faydası oluyor. Akıllı telefonunuza, tabletinize veya başka bir cihazınıza kablosuz olarak bağlanabilen bu cihazlar, çalıştırmak için ek kabloya veya başka bir malzemeye ihtiyacınız kalmamasını sağlıyor. Çoğu aynı zamanda oldukça portatif oluyor ve parka, sahile veya bir grup insanın birlikte dinlemek isteyebileceği herhangi bir yere götürmek kolaylaşıyor. Yani bir sınıf ortamında da rahatça kullanılabiliyor. Bluetooth hoparlörlerin neredeyse her yere götürülebilmesi; genellikle oldukça sağlam olmaları ve diğer hoparlörlerin kolayca zarar görebileceği ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış oldukları anlamına geliyor. Özellikle dil eğitimi veren öğretmenler için faydalı olan bluetooth hoparlörler; dinleme egzersizleri ve sınavda dinleme odaklı sorular gibi çeşitli öğretim yöntemleri için ideal hale geliyor.

Siz de öğretmenleriniz için alabileceğiniz en iyi teknolojik hediyeleri buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
samsung televizyonlari yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Samsung Televizyonları Yakından Tanıyın

Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerin etkisini daha çok kullandığımız eşyaların değişmesiyle görüyoruz. Eskiden sadece yayınlanan kanalları izlediğimiz televizyonlarımız son…
Evde Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Evde Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

Soğuk kahve, özellikle yaz aylarında kahve tutkunlarının favori içeceğidir. Baristalar her ne kadar harikalar yaratıyor olsa da soğuk…
anneler gunu hediye tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Anneler Günü Hediye Tavsiyeleri

Annelerimiz için hediye seçmek hepimizin en çok zorlandığı şeylerden biri oluyor. Dünyada her şeyden daha çok değer verdiğimiz…