Çocuklar, küçük yaşlardan itibaren öğrenmeye ve yeteneklerini keşfetmeye başlar. Günümüzde üretilen pek çok oyuncak, çocukların eğitimlerine katkıda bulunmayı ve onlara sorumluluk bilincini aşılamayı amaçlar. Çocuğunuz okula başlamadan, 1 yaşından itibaren oyuncaklar sayesinde eğitim ve öğrenimine katkıda bulunabilirsiniz. 1 yaş üstü eğitici çocuk oyuncakları ile çocuğunuzun gelişimine uygun oyunlar kurmasını ve oynamasını sağlayabilirsiniz.

Eğer kendi çocuğunuza veya başka çocuklara hediye almak istiyorsanız, müzikten resme; kitaplardan bulmacalara birbirinden renkli ve çeşitli oyuncaklar mevcut. Öyle ki bu oyuncaklar ebeveynlerin bile ilgisini çekiyor.

Eğer hangi oyuncağı hediye etmek istediğinize karar veremediyseniz, bu oyuncaklardan birkaçına göz atabilirsiniz.

1 Yaş Üstü Eğitici Çocuk Oyuncakları Neler?

1- Renkli Kule

Renkli Kule oyuncağı, bir adet çubuğa geçirilen, farklı boyutlarda ve renklerde halkalardan oluşur. 6 ay ile 3 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun olan bu eğitici oyuncağın amacı, çocukların boyut algısını güçlendirir. Bu oyuncak sayesinde çocuklar renkleri de tanıyıp öğrenmiş olur.

2- Oyuncak Enstrüman

Çocuklar, yetenek ve becerilerini keşfetmeye 1 yaşından sonra başlar. Bu yaşlardan itibaren nelere yatkın olup olmadıkları az çok belli olmaya başlar. Müzik de bu yeteneklerden bir tanesidir. Çocuğunuza veya hediye vermek istediğiniz çocuğa oyuncak bir enstrüman alarak hem keyifli vakit geçirmesini hem de becerilerini ortaya çıkarmasını sağlayabilirsiniz.

Oyuncak enstrümanların çok fazla çeşidi vardır. Piyano, gitar, bateri, ksilofon ve daha fazlası… Bu oyuncaklar sayesinde çocuğunuz melodi oluşturmayı, bir melodiyi çalmayı öğrenir. Aynı zamanda duyu organları da gelişmeye başlar.

3- Oyuncak Ev Aletleri

Oyuncak Ev Aletleri, ütü, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, tamir seti gibi oyuncak nesnelerdir. Bu oyuncakların amacı ise çocuklara sorumluluk duygusu aşılamaktır. Aynı zamanda evdeki iş bölümü konusunda çocuğunuza yardımlaşmayı da öğretebilirsiniz.

Çocuklar, bu oyuncaklar ile küçük yaşlardan itibaren ev aletlerinin nasıl kullanılması gerektiğini, hangisinin tehlikeli olup olmadığını, ne işe yaradıklarını kavrayabilir. Ayrıca oyuncaklar aracılığı ile çocuğunuza oyuncaklarını toplamasını ve düzenli olması gerektiğini de daha kolay anlatabilirsiniz.

4- Eğitici Kitap Setleri

1 yaş üstü çocuklara kitap okumanın önemini aşılamak için alınabilecek en güzel hediyelerden biri de kitap setleridir. Birbirinden renkli ve eğlenceli kitaplar, hikayelerin ve masalların yanı sıra eğitici içeriğe sahip olabilir. 1 yaşından itibaren her yaş grubu için farklı içerikteki kitaplara bakabilirsiniz. Bu kitaplar mevsimleri, sayıları, harfleri, şekilleri öğretebilir.

Bazı kitaplar ise sesli ve müziklidir. Çocuklara masal anlatıp eğlenceli müzikler çalarlar. Ayrıca harfleri ve sayıları sesli bir şekilde okurlar. Çocukların bu yaşlarda taklit yetenekleri gelişmiş olduğu için, duydukları şeyleri konuşarak taklit etmeye çalışır. Böylece daha kolay öğrenirler. Bu sebeple eğer 1 yaş üstü çocuklara uygun bir hediye arıyorsanız, oyuncak formundaki kitaplardan seçebilirsiniz.

1 yas ustu egitici cocuk oyuncaklari teknosa

5- Yapboz

Yapbozlar, gencinden yaşlısına her yaş grubundaki bireylere hitap eden eğitici bulmacalardır. 1 yaşından itibaren çocuklara yapboz yapmayı öğretmek, onların zihin gelişimleri açısından oldukça yararlıdır.

Yapboz, çocukların hafızalarını güçlendirir, görsel zekalarını geliştirir, problem çözme yeteneği ve özgüven aşılar. Ayrıca çocuğunuzla vakit geçirmek istiyorsanız, ailecek toplanarak birlikte yapboz yapabilirsiniz. Çocuğunuz yapboz parçalarını birleştirdikçe ortaya çıkan görselliği merak edecek ve ilgisini çekecektir.

6- Renkli Bloklar

Çoğu ebeveyn, çocukluğunda bu renkli bloklarla oynamıştır. Eskiden tek tip ve çeşitlerde üretilen bu bloklar, günümüzde figür ve maket formlarında da satılmaya başladı. Küçük parçalarla dev bir maket elde ediliyor.

1 yaşından itibaren tüm yaş grupları için uygun olan blokların, birden fazla faydası var. Bu eğitici oyuncak, çocukların zihin kaslarını çalıştırır ve el-göz koordinasyonlarını geliştirir. Aynı zamanda problem çözme becerisi, yaratıcılık, hayal gücü ve özgüven katar.

Fakat bu bloklardan satın alırken dikkat etmeniz gereken bir husus bulunuyor. 1 ve 3 yaş arası çocuklar için az parçalı ve büyük ebatlı bloklardan satın almanızda fayda var. Çünkü küçük parçalar, çocukların boğazına kaçarak ciddi problemlere sebep olabilir. 3 yaşından itibaren parça sayısını artırabilir, ebatları küçültebilirsiniz.

7- Eğitici Oyuncak Bebekler

Oyuncak bebekler, her yönüyle sevimlidir. Çocuklara birer arkadaş olabilirler. Cinsiyet fark etmeksizin her çocuk, oyuncak bebeklerle oynayabilir.

Eğer çocuğunuza oyuncak bebek hediye etmek istiyorsanız, Eğitici Oyuncak Bebeklere bakabilirsiniz. Bu oyuncaklar, standart oyuncak bebeklerden farklı olarak çocuklara harfleri, sayıları öğretir ve masal anlatır. Bu bebeklerin genellikle karnında, ellerinde ve ayaklarında düğmeler bulunur. Bu düğmeler yardımıyla istediğiniz modu seçerek eğitici bebeği çocuğunuza verebilirsiniz. Çocuğunuz bu bebekle vakit geçirmekten keyif alacaktır.

8- Eğitici Tablet

Teknoloji çağında çocuğunuza teknolojiyi aşılamayı istiyorsanız, şimdiden başlayabilirsiniz. Alışverişin, hobilerin ve hatta eğitimin bile internet üzerinden yapıldığı bu dijital dönemde, özellikle tabletler çocukların gelişiminde önemli bir rol oynuyor.

Oyuncak tabletler, gerçek tabletlere benzer formda ancak çocuklar için üretilir. Bu tabletlerin içeriğinde sayılar, renkler, mevsimler, harfler ve kelimeler gibi pek çok eğitici program bulunur. 1 yaşından itibaren tüm çocuklar için uygun olan bu tabletlerde çocuğunuz güvenli bir şekilde vakit geçirebilir, aynı zamanda resim de yapabilir. Olumsuz içeriklere maruz kalmasından endişelenmeden çocuklara bu tabletlerden hediye edebilirsiniz.

9- Eğitici Bisiklet

Çocuğunuz yürümeye başladıysa, ona ilk bisikletini hediye edebilirsiniz. Yeni yeni ayakta durabilen ve yürüyen çocuklar için denge modu olan bu bisikletler, aynı zamanda bir yürüteç görevini de görür. Daha ileriki zamanlarda ise tam bisiklet ayarına alabilirsiniz.

Bu bisikletler hem eğlendirici hem de öğreticidir. Çocuğunuz bisiklet üzerindeyken sesli bir şekilde şekilleri, sayıları, renkleri ve harfleri dinleyebilir. Müzik eşliğinde dans da edebilir. Bu bisiklet, çocukların temel hareketlerini geliştirmelerine yardımcı olur.

10- Boyama Seti

Çocuklara boyama seti hediye etmeye karar verdiyseniz, bu setlerin pek fazla çeşidi olduğunu bilmeniz gerekir. Özellikle boyama setleri yaş gruplarına göre değişiklik gösterir. 1-3 yaş arası çocuklar için pastel ve sulu boyalar, içerikleri sebebiyle riskli olabilir. Bunun yerine sihirli boyama kitaplarından alabilirsiniz. Sihirli boyama kitapları, boyandıktan sonra tekrar eski haline dönen kitaplardır. İçi su dolu bir kaleme sahip olan bu kitaplar, tekrar tekrar boyanabilir. Farklı bir alternatif istiyorsanız çizim panoları veya tabletlerine de göz atabilirsiniz. Bu oyuncaklar, çocuğunuzun yaratıcılığını geliştirmesine katkı sağlar. Siz de çocuğunuzun içindeki gizli kalmış yeteneğini bu sayede ortaya çıkarabilirsiniz.

1 yaş üstü eğitici çocuk oyuncakları, çocukların hem gelişimini destekleyecek; hem de yaşına uygun saha keyifli oyunlar oynamasını sağlayacaktır. Yaratıcılıklar ve gelişimleri açısından çocuklar için doğru oyuncak seçiminin çok önemli olduğunu unutmayın.

Siz de çocuklarınız için en iyi oyuncakları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
evinize televizyon secimi yaparken dikkat etmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Evinize Televizyon Seçerken Bilmeniz Gerekenler!

Evlerimize televizyon seçimi sırasında karar vermekte çoğunlukla zorlanabiliyoruz. Marka sayısının fazlalığı, markaya göre değişen televizyon özellikleri ve fiyatları…
soguk kahve tarifleri teknosa
Devamını Oku

En Lezzetli Soğuk Kahve Tarifleri

Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan kahve, yaklaşık 500 yıldır hayatımızda bulunuyor. Günün herhangi bir saatinde duyduğumuz kahve kokusu…
Kombi Verimliliği Nasıl Arttırılır?
Devamını Oku

Kombi Verimliliği Nasıl Arttırılır?

Kombiler bireysel ya da toplumsal alanları ısıtmak için kullanılan yüksek performanslı ürünlerdir. Evimizi ya da ofisimizi ısıtmak için…