Evinizde bir blender bulunduruyorsanız, yeni tarifler ya da farklı şeyler denemek güzel bir fikir olabilir. Bir diğer ihtimalle henüz bir blender setine sahip olmayıp, almayı da düşünüyor olabilirsiniz.

Blender setleri, evlerin vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Blenderler; çırpıcı ve doğrayıcı gibi parçalara sahip olurken, ilk bakışta kullanması zor gibi gözükebilir. Fakat bu ürünler, size sadece zaman kazandırmakla kalmayıp, lezzetle yiyip, içebileceğiniz tatları denemenizi de sağlar.

Blender Kullanarak Yapabileceğiniz 15 Pratik Tarif:

1- Meyveli Yoğurt

Dışarıdan bir meyveli yoğurt aldığınız zaman, bu ürünlerin ne kadar doğal olduğunu bilemezsiniz. Bu yüzden evinizde bu ürünü, doğal yolla üretip, tüketmek isteyebilirsiniz. Blender ile meyveli yoğurt yapmanın çok kolay olduğu söylenebilir. Öncelikle 1 su bardağı böğürtlen ile çilek, 1 yemek kaşığı bal ve 2 su bardağı yoğurda ihtiyacınız var. Meyveler, sizin isteklerinize göre değiştirilebilir.

Sonrasında blender sürahisinde bu malzemeleri, püre haline getirmelisiniz. Püre haline getirdiğiniz bu ürünleri buzdolabına koyup, soğumasının ardından rahatlıkla tüketebilirsiniz.

2- Sürülebilir Çikolata / Krem Çikolata

Kendiniz ya da çocuklarınız için sürülebilir ya da krem çikolatayı marketlerden temin etmek yerine evinizde katkı maddesiz bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için sadece bir blendere sahip olmanız yeterli.

Sürülebilir çikolata için bir çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı toz şeker ve biraz da fındık kullanabilirsiniz. Bu ürünleri blenderden yaklaşık 10 dakika kadar geçirmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra krem çikolatanızı, 1 saate yakın buzdolabında bekletmelisiniz. Ayrıca çikolatanın bozulmaması için her zaman dolapta muhafaza etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

3- Fıstık Ezmesi

Tıpkı sürülebilir çikolatalar gibi fıstık ezmeleri de içerisinde koruyucu maddeler bulundurabilir. Hal böyle olunca pek çok insan, fıstık ezmesini evinde yapmayı tercih eder.

Fıstık ezmesini blender setinde yapmak için kavrulmuş fıstığı (kabukları soyulmuş olacak) blendere ekleyip, üstüne biraz tuz katabilirsiniz. Sonrasında kendi damak zevkinize göre bal ve pekmez koyabilirsiniz. Tüm bu ürünleri blendere ekleyip, 10 dakika boyunca karıştırmanız yeterlidir.

4- Püre

Normal şartlar altında patates püresi yapmak, biraz uğraştırıcı olabilir. Fakat blender setinde yer alan rondo ile bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için patatesi haşlayıp, birkaç parçaya bölmelisiniz. Sonrasında bu patatesleri rondodan geçirip, püreyi hazır hale getirebilirsiniz.

5- Çorba

Blender ile çorba yapmak artık çok daha kolay bir hale geldi. Mercimek ve sebze çorbalarını blenderde yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, malzemeleri haşladıktan sonra blenderi tencerenin içine koyup, aleti çalıştırmanız yeterli olacaktır. Bu sayede çorbanızı, pürüzsüz bir şekilde içebilirsiniz. Ayrıca çocuklarına pürüzsüz bir çorba içirmek isteyen anneler de bu yöntemi uygulamaktadır.

blender pratik tarifler teknosa

6- Limonata

Yaz aylarında serinlemek için limonata güzel bir içecek olabilir. Fakat dışarıdan bu ürünleri almak yerine evinizdeki blender sayesinde birkaç adımda yapabilirsiniz. 5 limonu küçük dilimler halinde kesip, çekirdeğini çıkardıktan sonra bunları şekerli suda bekletmelisiniz. Malzemelerinizi, blenderden geçirip, limonatanızı afiyetle içebilirsiniz.

7- Ezme

Sofralarınızın vazgeçilmezi olan ezme de blender seti ile yapılabilir. Bunun için setinizde bulunan rondoyu kullanabilirsiniz. Rondonun içine; soğan, biber, domates, salatalık, maydanoz, sarımsak, biber salçası, ceviz ve yağ koyup, bir ezme salata elde edebilirsiniz. Bu salatayı yapmak için tüm malzemeleri rondodan geçirmeniz yeterli olacaktır.

8- Ayran

Blender setinin mikserine yoğurt ve su koyup, köpüklü bir ayran elde edebilirsiniz. 1 litre ayran için 250 gram yoğurt ve 3 su bardağı su eklemeniz gerekli. Bu oranı, tüketeceğiniz miktar doğrultusunda da değiştirebilirsiniz.

9- Muzlu Smoothie

Smoothie; meyve suyu, sebze suyu, süt ve hatta yoğurt gibi sıvıların blender setinde püre haline getirilip, harmanlanmasıyla hazırlanan bir içecektir.

Muzlu smoothie de en çok tercih edilen içeceklerden biridir. Smoothie için; muz, süt ve bal kullanıp, bunları blenderden geçirmelisiniz. Ayrıca smoothie, pek çok çeşide sahiptir. Dilediğiniz meyve ve sebzeleri kullanıp, bir smoothie yapabilirsiniz.

Bu içecek, genellikle diyet yapanlar ya da sağlıklı içecekler tüketmek isteyen kişiler tarafından çok fazla tercih edilmektedir.

10- Dondurma

Muz, çikolata, vanilya veya dilediğiniz meyveleri kullanarak, blender ile dondurma yapabilirsiniz. Buzluk ya da derin dondurucuda birkaç saat beklettiğiniz meyveleri blenderden geçirerek, dondurma kıvamına getirebilirsiniz. Dondurmanızı daha soğuk bir şekilde tüketmek isterseniz blenderden geçirdikten sonra yeniden buzluğa atabilirsiniz. Eğer dondurma buzlukta fazla beklediyse blenderden geçirme işlemini yineleyerek, dondurmanızı tekrar kremsi bir kıvama getirerek tüketebilirsiniz.

11- Mayonez

Evlerinizde bulundurduğunuz mayonezleri koruyucu maddeler olmadan doğal bir şekilde blender sayesinde kullanabilirsiniz. Bunun için 1 adet yumurta, bir limonun yarısının suyu, 2 çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı yağ yeterli olacaktır.

Mayonez yapmak için yağ hariç tüm ürünleri blender karıştırıcısına eklemelisiniz. Ardından yağı yavaş yavaş içerisine katarak blenderde karıştırmalısınız. Yağ bitip, son karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra mayonezi tüketebilirsiniz.

12- Çekilmiş Kahve

Kahve gurmeleri, genellikle kahve çekirdeklerini dışarıda çektirerek taze bir şekilde tüketmekten keyif alır. Fakat bir blendere sahipseniz, kahvenizi her gün taze bir şekilde kendiniz çekebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, blenderinizin sürahi kısmına kahve çekirdeklerinizi boşaltarak onları toz haline getirmek.

13- Çiğ Köfte

Dışarıdan bakıldığında kulağa ilginç gelebilir. Fakat evinizdeki blender ile pratik bir şekilde çiğ köfte yapabilirsiniz. Elbette uzun süre elde yoğurulan çiğ köfteler kadar lezzetli bir tat vermeyebilir. Fakat canınız çiğ köfte çektiyse, blender ile yapacağınız çiğ köfte beklentinizi karşılayacaktır.

Blender ile çiğ köfte yapmak için, blenderinizin haznesine tüm malzemeleri ekleyerek, bulgurları iyice ezmeli ve malzemeleri harmanlamalısınız. Bu aşamada makinenizin motorunun yanmaması için kısa süreli periyotlar halinde makinenizi çalıştırabilirsiniz.

14- Meyve Kokteyli

Klasik tariflerden sıkıldıysanız, kendi zevkinize göre de bir tat oluşturabilirsiniz. Bunun için sadece meyveleri ve meyve kabuklarını kullanabilirsiniz. Örneğin; muz, çilek ve limon vb. meyveleri karıştırarak kendinize güzel ve ferah bir tat yaratabilirsiniz. Bu sayede doğal bir meyve suyu veya kokteyli elde etmiş olursunuz. Sevdiklerinize ve misafirlerinize şık bir sunum yaparak, onlara güzel bir içecek içirebilirsiniz.

15- Atom

Birçoğunuz dışarıda atom adı altında satılan içecekleri görmüşsünüzdür. Aslında bu içeceklerin, çok da özel bir tarifi bulunmuyor. Tek özelliği, içen kişilere enerji vermesi. Genellikle sporcular tarafından ya da enerji ihtiyacı duyan kişiler tarafından kullanılır. İçeriğini nasıl hazırlayacağınız ise tamamen size kalmış. Fakat bunun için sadece bir blendere sahip olmanız yeterli.

Evinizde nefis bir atom hazırlamak isterseniz; bal, muz, yer fıstığı, ceviz, tahin, portakal ve kivi gibi ürünlerden istediğiniz malzemeleri harmanlayarak, bir içecek oluşturabilirsiniz. Tabii ki içinde ne olacağı konusunda kararı siz verecekseniz. Kendi damak zevkinize göre farklı ürünler ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz.

Sonuç olarak evinizde yer alan blenderler sayesinde sadece zamandan tasarruf etmekle kalmayacaksınız. Aynı zamanda ürünleri kendiniz temin edip, dışarıdan hazır bir şekilde almadığınız için maddi olarak da faydasını göreceksiniz. Blender setleri, içerisinde bulundurduğu parçalar sayesinde ister kahvaltı ister öğlen ister akşam yemeğiniz için size çeşitli tatlar sunar. Yaz-kış fark etmeksizin, zamana ve döneme uygun tarifleri deneyebilirsiniz.

Siz de ihtiyacınıza en uyan blender seti alternatiflerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ssl sertifikasi teknosa
Devamını Oku

SSL Sertifikası Nedir?

Dijitalleşen dünyada artık neredeyse tüm işlemlerimizi internet üzerinden yapabiliyor, aradığımız tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. İnternet kullanımının bu kadar artmasıyla…
kafein nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Kafein Nedir?

Kafein genellikle çay, kahve, kakao gibi bitkilerde bulunuyor. Ancak kapsamlı bir biçimde araştırıldığında 63 farklı bitkinin içerisinde yer…
evde ekmek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Taze pişmiş ekmek gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir ekmeğin üzerindeki altın rengi kahverengi bir kabuğun çıtırtısı ve içinden…