Giyilebilir teknoloji büyük bir pazar haline geliyor ve giderek daha fazla marka bu alana giriyor. Artık sadece saatlerle sınırlı kalmayan giyilebilir cihaz konsepti, hayatın farklı bölümlerine yayılıyor. İşte günlük hayatınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz ve tarzınızı tamamlayacak 10 giyilebilir teknoloji ürünü:

Günlük Hayatınızda Tarzınızı Tamamlayacak 10 Farkllı Giyilebilir Teknoloji Ürünü:

1- Akıllı Yüzükler

Alabileceğiniz en basit ama kullanışlı akıllı giyilebilir cihazlardan biri akıllı yüzük oluyor. İş toplantılarında veya sınıfta çok fazla zaman geçiren ve her bildirim geldiğinde telefonunuzun ekranına bakmak istemeyen biriyseniz, bu sizin için mükemmel bir küçük cihazdır. Akıllı yüzük sayesinde dikkatleri üzerinize çekmenize gerek kalmadan uyarı alabilirsiniz. Akıllı yüzüğü temassız ödemeler için ve hatta ön kapınızı ya da arabanızı açmak veya kilitlemek için de kullanabilirsiniz. Bu akıllı yüzükler uzun bir pil ömrüne sahip olduğundan sürekli şarj etme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

2- Akıllı Gözlükler

Ana karakterin bir gözlük taktığı ve çevresiyle ilgili detayların olduğu bir ekran gördüğü bilim kurgu izleyerek ve okuyarak büyüdünüz mü? O halde akıllı gözlük sizin için olmazsa olmaz bir aksesuar olabilir. Akıllı gözlükler, bilgi işleyen ve sonuçları gerçek zamanlı olarak görüntüleyen küçük bilgisayarlarla üretilir. Bunu, bu bilgiyi yalnızca sizin, yani kullanıcının görebileceği şekilde yaparlar. Çoğu akıllı gözlük, akıllı telefonunuza Bluetooth üzerinden bağlanabilir, gelen aramaları gösterebilir, GPS navigasyonu sağlayabilir ve benzerlerini yapabilir. Bazı akıllı gözlükler AR veya sanal gerçeklik özelliği nedeniyle hayatınızı daha önemli bir şekilde iyileştirebilir.

tarzinizi tamamlayacak 10 giyilebilir teknoloji urunu teknosa

3- Akıllı Giysiler

Akıllı giyilebilir cihazlar ailesine yakın zamanda eklenen bir ürün de akıllı giysilerdir. Bu giysiler, vücudunuzla ilgili çeşitli ölçütleri ölçen ve bir şeyler ters gittiğinde veya normların dışında olduğunda size bildirim gönderen sensörlerle birlikte gelir. Tıp dünyası tarafından düzenli takip gerektiren hastalarda kullanılmaya başladı bile.

4- Akıllı Ceket

İlk bakışta standart bir ceket gibi görünse de aslında yeni bir giyilebilir aletlerden birisi de akıllı ceketler oluyor. Google entegrasyonu sayesinde, yoldayken müziği kontrol etmek, telefon görüşmeleri yapmak ve hatta yol tarifi almak için bu ceketi akıllı telefonunuzla birlikte kullanabilirsiniz. Ceket, telefonunuza Bluetooth üzerinden bağlanır. Android ve iOS ile eşleştirilebilir. Giyilebilir bu cihaz suya dayanıklıdır. Ayrıca, aktif kullanımda 14 güne kadar pil ömrü ile birlikte gelir.

5- Giyilebilir Mayo

Akıllı giysilere başka bir güzel örnek de Swim.com’un akıllı mayolarıdır. Fitness takip cihazlarının yerini alabilecek ve havuzda kondisyon takibi gerçekleştirebilecek yüzme izleyicileriyle birlikte gelen mayolar, yüzücü boneleri ve yüzücü gözlükleri sunarlar. Bu akıllı giyilebilir cihaz gerektiği gibi suya dayanıklıdır, şarj gerektirmez ve yüzme aktivitenizi tamamen eller serbest olarak takip etmenize olanak tanır. Yüzme izleyicinizi etkinleştirmeniz veya başlatmanız gerekmez; yüzmeye başladığınızda bunu otomatik olarak yapar. Fazladan bileklik takmayacağınız için bağlantılı mayo kullanmak sürtünme kuvvetlerini azaltacak ve suyun vücudunuzda akma şeklini optimize edecektir.

6- Akıllı Uyku Kulaklıkları

Akıllı giyilebilir cihazların tümü aktivite izleyici değildir. Bazı akıllı cihazlar, günlük stres seviyenizi azaltmayı ve uykunuzu iyileştirmeyi amaçlar. Uyumakta zorluk çekiyorsanız, kendinize normal kulaklıklarınızın işlevlerini aynı anda gerçekleştiren bir kulaklık edinebilirsiniz. Akıllı kulaklıklar daha hızlı uykuya dalmanıza ve gece boyunca daha iyi uyumanıza yardımcı olmak için rahatlatıcı sesler ve enstrümantal melodiler çalarlar. Varsayılan ses seçimini kullanabilir veya ses kitaplığından daha fazlasını indirebilirsiniz.

7- Tıbbi Giyilebilir Ürünler

Tıbbi kullanım için üretilen akıllı giyilebilir cihazlar, günümüzde popüler olan bir giyilebilir elektronik türüdür. Fitbit, bazı insanlar için fitness veya yaşam tarzı hedeflerine ulaşmak için yeterli olsa da en iyi akıllı saat bile kan oksijen, tansiyon veya hidrasyon seviyelerinizi takip edemez. Tıbbi giyilebilir cihazlar hala gelişme aşamasındadır ancak bunların birçok insanın günlük hayatını basitleştirebileceği ve sağlık alanında birçok uygulamaya sahip olabileceği şimdiden açık. İşitmeyi iyileştirebilen kulağa takılan bir giyilebilir cihaz, işitme engelli biri için harika bir seçenektir. İşitme cihazlarını eğlence özellikleriyle birleştiren seçenekler de mevcuttur. Aktif gürültü önleme ve yüksek kaliteli ses sayesinde etrafınızdaki dünyayı nasıl duyduğunuzu özelleştirmenize olanak tanır. Hem iPhone’larda hem de Android akıllı telefonlarda kullanılabilen bu cihazlarla kendi işitme profilinizi oluşturabilirsiniz.

8- Akıllı Kasklar

İster profesyonel bir sporcu olun ister bisiklet veya kayak meraklısı olun, kaliteli bir kask takmak size belirli bir güvenlik düzeyi garanti edebilir. Elbette doğa sporları yaparken asla tamamen güvende olamazsınız. Akıllı bir kask kullanmak, sürüş deneyiminizi geliştirebilir. Sürüşünüzü sadece daha güvenli değil, aynı zamanda daha konforlu hale getirebilir.

9- Biyosensörler

Biyosensörler, giyilebilir elektronik alanında muhtemelen en çığır açan teknolojidir. Onlar için olası uygulamaların sayısı sınırsızdır, ancak günümüzde çoğunlukla kişiselleştirilmiş sağlık izleme için kullanılmaktadırlar. Biyosensörler, sensörleri vücudunuza entegre eden taşınabilir elektronik cihazlardır, böylece mobil ve taşınabilir cihazları kullanarak veri kaydı, toplama ve hesaplama yapabilirsiniz. Biyosensörler, hasta izleme (veya kendi kendine izleme) söz konusu olduğunda, hastanın yaşamsal belirtilerini, vücut duruşunu, adım sayısını otomatik ve sürekli olarak ölçebildikleri ve ayrıca düşme tespiti ve daha fazlasını gerçekleştirebildikleri için çok faydalı olabilir.

10- Giyilebilir Yelek

Bu cihaz tamamen deneyimle ilgilidir. Kullanıcılar ister film izliyor ister oyun oynuyor veya en sevdikleri VR başlığına bağlı olsun, sürükleyici bir ses deneyimi sağlamak için dokunsal dönüştürücüler kullanır. Beyni, tüm vücudun yüksek akustik enerjiye maruz kaldığına ikna etmek için vücut sıcak noktalarına aktüatörlerin yerleştirilmesiyle dokunsal duyum oluşturmak üzere tasarlanmıştır.

Siz de en iyi giyilebilir teknoloji ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Fotosel Nedir? Nasıl Çalışır?
Devamını Oku

Fotosel Nedir? Nasıl Çalışır?

Fotosel genellikle güvenlik ve aydınlatma sistemlerinde kullanılan bir ışın teknolojisidir. Sensör sayesinde çalışır ve fiziksel müdahale gerektirmeden kapının…
bulut cloud kullanim teknosa
Devamını Oku

Bulut Cloud Kullanımı

Günümüz teknoloji dünyasının geldiği noktada en çok bahsedilen ve kullanımı yaygınlaşan konuların başında bulut teknolojisi geliyor. Bulut teknolojisi,…
hangi bebek telsizini almaliyim teknosa
Devamını Oku

Hangi Bebek Telsizi Almalıyım?

Bebeğinizin uyku saatinde ne yaparsanız yapın onu yakından takip etmeniz gerekir. Bu nedenle kaliteli bir bebek monitörü almak…
google sky nedir ise yarar teknosa
Devamını Oku

Google Sky Ne İşe Yarar?

Google’ın, Google Earth ile uydu verilerini kullanarak dünyanın her yerini kullanıcılarıyla paylaşmaya başlaması 11 Haziran 2001’de başladı. Daha…
Nostalji Severlere En İyi Hediye: Pikap
Devamını Oku

Nostalji Severlere En İyi Hediye: Pikap

Geçmişe ait tasarımların son yıllarda daha fazla tercih edilmeye başladığını biliyor muydunuz? Sevdiklerinize değerli hissettirecek özel bir hediye…