Halk arasında kadınlara hediye almanın zor olduğu söylenir. Fakat teknoloji, günümüzde kadınlar için pek çok sektörde hayat kurtarıcı ürünler üretti. Yeni teknolojik hediye alternatifleri seçimlerde yeni seçimler arasına girdi.

Kadınlar hediye konusunda zaman zaman seçici olabilir. Her kadının karakteri farklıdır. Bu yüzden siz de hediye alacağınız kişinin (eş, sevgili, anne, kardeş gibi) karakteri ve zevkine göre bir tercihte bulunabilirsiniz.

Kadınlar için Teknolojik Hediye Alternatifleri:

1- E-Kitap Okuyucu

Birçok kadın, boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmeyi sever. Özellikle ofis molalarında, evde geçirdikleri zamanlarda hatta toplu taşımalarda kitap okumayı tercih eden biriyse, en çok mutlu olacağı hediye yine bir kitap olabilir. Günümüzde kocaman bir kütüphanenin, tek bir cihazda toplandığı teknolojik aletler üretiliyor. Bunların başında da E-kitap okuyucular yer alıyor. Bu cihazlar sayesinde arayıp da bulamadığınız kitapları bile tek tuşla okuyabilmek mümkün. Tablet şeklindeki bu küçük cihaz, özel ekran ve renk tonu ile gözünüzü yormadan sayfalar arasında dolaşabilmenizi sağlıyor. Eğer hediye alacağınız kişi bir kitap kurduysa, bu tarz bir hediye seçimi yapabilirsiniz. Böylece portatif olan bu cihazı, çantasında yer kaplamadan dilediği yere götürebilecektir.

2- Airfryer

Son zamanların trend ürünlerinden biri olan Airfryer’lar, özellikle kadınlar tarafından rağbet görmeye başladı. Fırın ve fritöz kullanımını tarihin tozlu raflarına karıştırabilecek olan Airfryer, sağlıklı, hızlı ve lezzetli bir şekilde yemek pişirebiliyor. İçerisindeki pervane sayesinde sıcak havayı yemeklere eşit bir şekilde dağıtan bu cihazda; kızartma, buğulama, meyve kurutma ve tatlı gibi pek çok yemek yapılabilir. Ayrıca yemeklerin pişmesi için sadece 1-2 kaşık yağ yeterli.

Hem çalışan hem de bütün gün ev işleriyle uğraşan kadınlar için zaman kazandırabilecek bu cihaz, sağlıklı beslenmeyi tercih eden kadınlar için de iyi bir hediye olacaktır.

3- Akıllı Saat veya Bileklik

Spor yapmayı seven kız arkadaşınıza hem kullanışlı hem de şık bir hediye arıyorsanız, akıllı saat ve bilekliklere bir göz atabilirsiniz. Son dönemlerde klasik saatler, yerini birçok özelliğin bulunduğu akıllı saatlere bıraktı. Bu saatler, günün her anında işinize yarayabiliyor. Vücut değerlerinden adım sayınıza kadar ölçebilen bu saatler, aynı zamanda tasarım olarak da estetik bir görünüm sunuyor.

Akıllı saatlerin en iyi özelliklerinden biri de telefona gerek kalmadan aramalara cevap verilebilmesi ve mesaj gönderilebilmesi. Bu sayede çalışırken, spor yaparken hiçbir önemli bildirimi kaçırmadan cevaplayabilirsiniz. Kız arkadaşınızın ya da yakınınızın zevkine göre, bu akıllı saat ve bilekliklerden alarak hediyenizi şık bir kordon seçimi ile tamamlayabilirsiniz.

4- Robot Süpürge

Robot süpürge” terimini bu aralar sıkça duyuyor olabilirsiniz. Kadınların sahip olmayı en çok istedikleri teknolojik aletlerden biri olan robot süpürgeler, şu dönemde oldukça revaçta.

Teknoloji, evlerdeki iş yükünü hafifletmek için de birçok akıllı cihaz üretiyor. Robot süpürgeler de şimdiden ağır toz torbalı süpürgelerin yerini aldı. İnsan gücüne gerek kalmadan evin her noktasını temizleyen robot süpürgeler, aynı zamanda paspas da yapabiliyor. İşi bitince ise şarj istasyonuna dönerek kendini şarj ediyor. Yani bu akıllı cihazlar, siz evde yokken bile evinizi temizleyebilir.

Çalışan veya ev hanımı fark etmeden her kadına alabileceğiniz bu hediye ile, sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

5- Saç Şekillendirici

Kadınların evden çıkmadan önce en çok vakit harcadığı bölgelerinden biri saçlarıdır. Fakat saçlarla uğraşmak bazen yorucu olabilir. Kuaförlere gitmek de hem zaman hem de bütçe açısından zor olduğundan, çoğu kadın saçlarını kendi yapmayı tercih edebilir. Bu yüzden bir kadına verebileceğiniz en ideal teknolojik hediye alternatiflerinden biri de saç şekillendiricilerdir.

Saç şekillendiricilerin birçok çeşidi vardır. Düzleştirici, maşa veya ısısız saç şekillendiricilerden bir tanesini seçebilirsiniz. Özellikle set halindeki ısısız saç şekillendiriciler, kadınların en çok istediği aletlerden biridir. Çünkü ısısız saç şekillendirici, düşük ısı ile saçlara istediğiniz şekli verebilmenizi sağlar. Yani saçları daha az yıpratır. Bu yüzden hediye tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.

kadin hediye teknolojik cihaz teknosa

6- Powerbank

Uygun fiyatlı teknolojik hediyeler arasında en kullanışlı cihazlardan biri olan powerbank, yanında sürekli şarj aleti taşıyan biri için hayat kurtarıcı olabilir. Özellikle iş hayatındaki kadınların oldukça işine yarayabilecek bu hediye, şarj bitme endişesini ortadan kaldıracaktır. Powerbank, hediye alacağınız kişinin çantasından asla eksik etmeyeceği bir hediye olabilir.

7- Polaroid Fotoğraf Makinesi

Bazı kadınlar, fotoğraf çekmekten de saklamaktan da çok hoşlanır. Özellikle retro sever bir kadına teknolojik hediye almakta zorlanıyorsanız, onu eski zamanlara götürecek bir fotoğraf makinesi tercih edebilirsiniz. Nostalji denildiğinde çoğu kişinin aklına eski fotoğraflar gelebilir. Deklanşöre basıldığında yavaş yavaş makineden çıkan o polaroid fotoğrafları belki de büyüklerinizin fotoğraf albümlerinde görmüşsünüzdür.

Bugünlerde ise polaroid fotoğraf makineleri, eski görünümlerinden çok farklı fakat aynı işlevde üretiliyor. Yani deklanşöre bastığınız anda polaroid fotoğrafınız elinizde oluyor. Sevdiklerinize böyle bir fotoğraf makinesi hediye etmek, hayatındaki tüm güzel anları ölümsüzleştirmelerini sağlayabilir.

8- Polaroid Fotoğraf Yazıcısı

Polaroid fotoğraf makinelerinden sonra fotoğraf alanındaki en kullanışlı hediyelerden biri olan polaroid fotoğraf yazıcısı, cep telefonunuzdaki tüm fotoğrafları polaroid baskı şeklinde çıkarabilmenizi sağlar. Kullanımı oldukça kolay olan bu cihazı, telefonunuza bir kablo veya bluetooth ile bağlamanız gerekiyor. Sonrasında ise polaroid fotoğraf kağıtlarını yazıcının haznesine yerleştiriyorsunuz. Geriye bastırmak istediğiniz fotoğrafı seçmek kalıyor.

Sevgilinize, arkadaşınıza ya da ailenizden birine kalıcı teknolojik bir cihaz vermek istiyorsanız, tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz. Bu cihaz sayesinde siz de hediye vereceğiniz kişinin fotoğraf albümlerinde kalıcı bir yer edinebilirsiniz.

9- Yüz Temizleme Cihazı

Teknoloji, güzellik sektöründe de hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu alanda da kadınların işlerini kolaylaştıracak birçok cihaz üretiliyor. Bunlardan bir tanesi de yüz temizleme cihazları.

Yüz temizleme cihazlarının birçok çeşidi mevcut. Öncelikle bir kadına bu tarz bir hediye alacaksanız, bu kişinin cilt tipi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Her cihazın kullanım amacı birbirinden farklıdır.

Titreşimli yüz temizleme cihazları, yüz temizleme jeli ile birlikte kullanılır. Hafif, orta veya yüksek seviyedeki titreşimi sayesinde cilde masaj yaparak nazikçe temizler. Cildi ölü derilerden ve kirden arındırır. Ciltteki makyajı da kısa sürede temizler.

Vakumlu yüz temizleme cihazları, cilt yüzeyindeki siyah noktaları vakumlayarak çeker. Hassas ciltlerde kullanılması pek önerilmez. Peeling etkisi yaratır.

Fırçalı yüz temizleme cihazları ise verdiği titreşim sayesinde cilde hem peeling yapar hem de derinlemesine temizler. Fakat sert kıllı fırçaların yüzü çizme ihtimali vardır. Bu yüzden yumuşak fırçalar tercih edilmelidir.

Hediye alacağınız kadına, bu cihazların özelliklerini dikkate alarak bir yüz temizleme cihazı satın alabilirsiniz.

10- Epilasyon Aleti

Güzellik sektöründeki en önemli teknolojik cihazlardan bir tanesi de hiç şüphesiz epilasyon aletleridir. Artık epilasyon merkezinde yapılan işlemlerin tümü, evde de yapılabiliyor. Bu sayede kadınlar, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulabiliyor. Epilasyon aletlerinin iki çeşidi mevcut; tüyleri kökünden alan epilasyon aletleri ve IPL teknolojili epilasyon aletleri.

IPL teknolojili epilasyon aletleri, acısız ve kalıcı sonuçlar verdiği için kadınlar tarafından daha fazla tercih ediliyor. Bu yüzden hediye olarak bir epilasyon aleti alacaksanız, son teknoloji olan cihazları inceleyebilirsiniz.

Siz de teknolojiyi yakından takip ediyorsanız; en güncel teknolojik cihazları buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
transformator nedir teknosa
Devamını Oku

Transformatör Nedir?

Transformatörler, enerjiyi bir elektrik devresinden diğerine aktarmak için elektromanyetik indüksiyon prensibini kullanan elektrikli cihazlar olarak tanımlanabiliyor. Transformatörler akımın…
bilgisayar sogutucu ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Bilgisayar Soğutucu Ne İşe Yarar?

Günlük hayatımızda bilgisayar kullanımımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hem iş hem de eğlenceli aktiviteler anlamında bilgisayarlar, teknolojinin…