Eğer bir bebek sahibiyseniz ya da bebekli birine hediye verecekseniz, muhtemelen ilk tercihlerinizden biri kıyafet ya da oyuncak olur. Fakat söz konusu bebek, 1 yaşın altındaysa yapılacak oyuncak seçimi konusunda çok hassas olunması gerekir. Bu sebeple 1 yaş altı bebek oyuncakları seçiminde dikkatli olmanız önemlidir.

Çünkü 1 yaşın altındaki bebekler, her oyuncakla oynayamaz. Bazı oyuncaklar, onlar için hayati tehlike yaratabilir. Bu yüzden oyuncak seçiminde son derece dikkatli olmalısınız. Bunların dışında bu bebeklerin eğitimlerini, gelişimlerini doğrudan etkileyecek oyuncaklar satın almak, onlara büyük katkılar sağlayabilirsiniz. 1 yaş altı bebek oyuncakları seçerken nelere dikkat edilmeli? Hangi oyuncaklar tercih edilmeli? İşte 1 yaş altı bebek oyuncakları için pratik bir seçim rehberi…

1 Yaş Altı Bebek Oyuncakları Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 0-12 aylık bebekler, etrafında gördükleri her şeyi merak eder ve incelemek ister. Özellikle küçük ve renkli oyuncaklar ilgilerini çeker. Fakat bu tarz cisimlerin, bebeğinizin boğazına kaçma tehlikesi vardır. Bu yüzden 1 yaş altı bebeklere küçük parçalı oyuncaklar verilmesi son derece tehlikelidir.
  • Büyük ve sert plastikten yapılmış oyuncaklar da küçük oyuncaklar kadar tehlikelidir. Çünkü bebeklerin üstüne düşebilir veya vücuduna isabet edip yaralanmalara sebep olabilir.
  • Bebekler diş çıkarma dönemlerinde sert nesneleri kemirmeye çalışır. Bu sebeple kimyasal boyalı oyuncaklar yerine organik boyalı oyuncakları tercih edebilirsiniz.
  • Bazı oyuncaklar bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyip travmalara sebep olabileceğinden, bu yaş grubundaki bebekler için daha eğitici oyuncaklar seçebilirsiniz.

Faydalı ve Eğlenceli 1 Yaş Altı Bebek Oyuncakları:

1- Zekâ Gelişim Kartları

Bebekler doğdukları andan itibaren çevreyi çok hızlı tanıma ve öğrenme eğilimindedir. Dolayısıyla etraflarında olup biten her şeyi anlar ve kavrarlar. 0-12 yaş arası bebekler için eğitici oyuncakların gereksiz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz fakat bu düşünce doğru değildir. Bebeğinizin motor refleksleri, zihinsel gelişimleri tam da bu dönemde başlar.

Zekâ Gelişim Kartları; renkler, hayvanlar, bitkiler gibi temel ögelerin tanıtıldığı öğretici ürünlerdir. Kartların içinde her yaş grubu için farklı şekiller vardır. Örneğin 0-6 ay arası şekilleri, 6-12 ay arası renkleri öğretebilirsiniz. Bunu bebeğinizle bir oyun haline de getirebilirsiniz. Bebeğiniz bu kartları büyük bir merakla inceleyecektir. Böylece bebeğinizin koordinasyon gelişimi başlamış olur.

2- Müzikli Hikâye Kitabı

6. aydan başlayıp 3 yaşa kadar kullanımı uygun olan bu oyuncak, bebeğinizin keyifli vakitler geçirmesini sağlayabilir. Bu oyuncağın her sayfasında neşeli çocuk şarkıları ve hikayeleri vardır. Ayrıca müzik eşliğinde bebeğinize harfleri, şekilleri ve sayıları tanıtır. Bebeğiniz harflerin, şekillerin ve sayıların ismini bu sayede öğrenip konuşabilir.

Müzikli Hikâye Kitabı, bebeğinizin seveceği çizgi karakterleri de içerir. Bu çizgi karakterler konuşarak bebeğinize bir şeyler anlatır veya şarkı söyler. Bu şarkılar eşliğinde emekleme aşamasındaki bebekler, ayağa kalkıp dans etme beceresi de kazanır.

Ayrıca bu kitap, bebeğinizin el ve göz koordinasyonunu, reflekslerini, anlama, görme, kavrama ve tutma becerilerini geliştirmeyi hedefler.

3- Bez Marakas

Marakas, bebeğinizin ilgisini çekebilecek çıngıraklı bir oyuncaktır. Siz salladıkça içerisindeki boncuklar hareket ederek ses çıkarır. Sert plastikten yapılmış marakaslar da vardır ancak renkli kumaşla kaplanmış, yastık formunda bir marakas tercih etmeniz, bebeğiniz açısından daha sağlıklı olabilir. Çünkü plastik olanların kırılıp içerisindeki boncukların dökülme ihtimali vardır.

0-3 yaş arası bebekler için uygun olan Bez Marakas, çeşitli hayvan desenleri veya renklerle kaplıdır. Yumuşak dokusu ve çıkardığı ses sayesinde ağlayan bebeğinizi sakinleştirebilir, ona müzik yapabilirsiniz.

bebek oyuncaklari teknosa

4- Bebek Halısı

Bebek Halısı, renkli desenler, hayvanlar, şekiller ve sayıları içeren, yumuşak yüzeyli bir halıdır. Özellikle 6. ayda emeklemeye başlayan bebekler için idealdir. Bu halıların müzikli çeşitleri de vardır.

Bebeğiniz bu halı üzerinde emekleyerek şekilleri, sayıları keşfedebilir. Ayrıca sayılar ve şekiller yapboz şeklinde birbirinden ayrılır. Bebeğinize bu parçaları birleştirmeyi öğreterek gelişimini sağlayabilirsiniz. Tüm bunların haricinde bebeğiniz, bu halının üzerinde uyumaya bayılacaktır.

5- Peluş Oyuncak

Peluş oyuncaklar, yumuşacık dokusu ve sevimli görünüşleriyle bebeğiniz için adeta bir arkadaş gibidir. Onlara sarılarak uyumaya bayılırlar. Nereye giderse gitsin yanından asla ayırmayacağı bir peluş oyuncak alarak, bebeğinize bir dost kazandırabilirsiniz. Çoğu peluş oyuncağın konuşan ve müzik çalan bir düğmesi bulunur. Bu düğmeye basarak hem bebeğinizi sakinleştirebilir hem de dikkatini çekebilirsiniz.

6- Peluş Oyuncak Araba

Oyuncakların cinsiyeti yoktur. Fakat oyuncak arabalar, genellikle erkek çocukların ilgisini çeker. Bebeğinize bir oyuncak araba almak istiyorsanız, sert plastikler ve minik tekerlek parçaları, 0-12 yaş arası bebekler için tehlike arz eder.

Oyuncak arabaların da peluş formunda olanları vardır. Bu oyuncaklar hem konforlu hem de dikkat çekicidir. Üstelik bebeğinizin vücuduna isabet ettiğinde canını yakmaz. Dilerse bu oyuncağı uyurken yastık olarak da kullanabilir.

7- Bez Bebek

Çoğu insanın çocukluk veya bebeklik yıllarında bir bez bebeği olmuştur. Bu bez bebeklerle evcilik oynamıştır. Bez bebekler, modası hiçbir zaman geçmeyen sevimli oyuncaklardır. Çocuğunuz, ister 0-12 yaş ister daha ileriki yaşlarda bez bebek ile oynayabilir. Yastık formundaki dokusu sayesinde bez bebekler, çocuğunuz için güvenlidir.

8- Renkli Bloklar

Renkli Bloklar, plastik veya peluştan oluşan küp ya da çeşitli şekillerdeki nesnelerdir. Birbirine geçmeli ya da üst üste dizilebilen bu nesneler, 0-24 ay arasındaki bebekler için uygundur.

Renkli Bloklar, bebeğiniz için hem eğitici hem de eğlendiricidir. Blokların üzerinde üçgen, kare, daire şekilleri; hayvanlar ve sayılar yer alır. Bu oyuncağın pek çok çeşidi vardır. Bazıları üst üste dizilebilir, bazıları yapboz gibi birleştirilebilir, bazıları ise iç içe geçirilebilir. Bebeğinizin gelişimi doğrultusunda hangisini alacağınız tamamen size kalmış. Bu oyuncağı alırken dikkat etmeniz gereken tek şey, küçük parçaları içermemesi ve organik boyaların kullanılmış olmasıdır.

9- Dönence

Dönenceler hem bebeğiniz için harika bir oyuncak hem de beşiklerin üzerinde şık duran dekorasyonlardır. Dönencelerin de birçok çeşidi vardır. Müzikli, eğlenceli hayvan figürleri alabilir veya huzurlu bir uyku için gökyüzü teması seçebilirsiniz. Dönence sayesinde bebeğiniz ay ve yıldızları izleyerek uykuya dalabilir, neşeli şarkılar eşliğinde uyanabilir.

10- Diş Kaşıyıcı

Diş kaşıyıcılar da oyuncak sayılabilir. 6. ay itibariyle diş çıkarmaya başlayan bebeğiniz, huzursuzluğunu bu oyuncakla giderebilir. Diş kaşıyıcıyı dilerseniz buz dolabında bekletebilirsiniz. Bebeğiniz bu oyuncağı soğukken kemirerek diş eti ağrılarını hafifletecektir.

Siz de hayatınızı kolaylaştıracak anne bebek ürünlerini görmek için buraya tıklayın.

0 Shares:
You May Also Like
Evde Manikür Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür, tırnakların sağlığını ve estetiğini korumak amacıyla uygulanan bir bakım işlemidir. Hem kadın hem de erkekler için yaygın…
termos nedir termoslarin ozellikleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Farklı Termosların Özellikleri Neler?

Termoslar içerisine konulan sıcak veya soğuk sıvıları uzun süre boyunca herhangi bir sıcaklık değişimine uğramadan, sağlıklı şekilde koruyabilen,…