Şehir hayatı her geçen gün daha yoğun trafiğin oluşmasına ve ulaşım zorluğuna neden oluyor. Hepimiz hem işimize giderken hem de sosyal hayatımızda bir yerlere giderken ya trafikte kalıyoruz ya da gidecek araç bulamıyoruz. Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmeler her zaman insanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluyor. Yoğun trafikte bizlere zaman kazandıracak en iyi alternatif elektrikli scooter’lar oluyor. Daha çok kısa ve orta mesafedeki ulaşımda konforlu bir kullanım sağlayan elektrikli scooter’ların büyük çoğunluğunun en fazla saate 25 km’lik hız yapabilme gücü bulunuyor. Gidebileceğiniz mesafe ise daha çok bataryanın gücüyle ilgili oluyor. Bazı elektrikli scooter’lar ile 20 km yol gidebilirken bazılarıyla bu mesafe 40 km’ye kadar çıkabiliyor. Ergonomik tasarımı ve pratik kullanımı ile şehrin karmaşasında kendinize ait yolunuzu çizebiliyorsunuz. Bu yazımızda elektrikli scooter modelleri ve tavsiyeleri hakkında konuşacağız.

Elektrikli Scooter İçin Güvenli Kullanım Nasıl Sağlanır?

Elektrikli scooter’lar bir ulaşım aracı olarak kullanılıyor ve motorlu taşıtlara göre daha düşük hız yapabiliyor olsa da kullanım sırasında bazı güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Öncelikle elektrikli scooter kullanırken mutlaka kask, diz ve dirsek korumalarınızı takıyorsunuz. Ürünü satın alırken uygun fiyatlı diye markasız olanlar yerine dünya markalarını tercih ediyorsunuz. Çünkü scooter’ların lastik yapıları ve fren sistemleri güvenlik anlamında önemli bir konu oluyor. Ayrıca malzeme kalitesi de istenmeyen durumlarla karşılaştığınızda koruyu olabiliyor.

Elektrikli scooter’ları sürerken varsa bisiklet ve motosiklet yollarını kullanıyorsunuz. Eğer ayrılmış bir yol yoksa güvenlik şeridinden giderken çevrenizdeki araçlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Neden Elektrikli Scooter’ları Tercih Ediyoruz?

Elektrikli scooter’ları tercih etmemizin birçok nedeni bulunuyor. Bu nedenlerin başında gideceğimiz yere ulaşma konusunda büyük bir zaman tasarrufu sağlaması geliyor. Elektrikli scooter’lar sayesinde ulaşım için araç beklemek zorunda kalmadığımız gibi herhangi bir trafik yoğunluğuna da maruz kalmıyoruz. Böylece her yere kısa sürede ulaşabiliyoruz.

Zaman tasarrufunun yanı sıra ekonomik anlamda da tasarruf edebiliyoruz. Enerji ve ulaşım masraflarımızı büyük ölçüde azaltabiliyoruz. Elektrikli araç olması nedeniyle scooter kullandığımızda doğaya bir zarar vermemiş oluyoruz.

Elektrikli scooter’ları tercih etmemizin bir diğer nedeni de eğlenceli bir ulaşım aracı olması oluyor. iki tekerlek üzerinde hareket eden bu araçlar uygun taşıma kapasitesinde kullanıldığında hem konfor hem de eğlence sağlıyor.

Elektrikli Scooter Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Elektrikli scooter almaya karar verdiyseniz öncelikle kullanacağınız yerin özelliklerine uygun ürünü almanız tavsiye ediliyor. Eğer kullanacağınız yerlerde rampalar varsa yokuş çıkma gücü olan modelleri tercih edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kullanacağınız zemine uygun lastik yapısına ve hava koşullarına da dikkat etmeniz gerekiyor.

Boyunuza ve kilonuza uygun olan elektrikli scooter modellerini tercih etmeniz daha verimli kullanmanızı sağlıyor. Boyunuza uygun olmadığında yeteri kadar konforlu kullanamıyor, kilonuzu dikkate almadan seçim yaptığınızda ise ürünü uzun süreli kullanamıyorsunuz.

Elektrikli Scooter’ı sürerken bazı önemli bilgileri gerçek zamanlı bilmeniz sürüş deneyiminizi oldukça artırıyor. Hızınızı, pil durumunu ve mesafe bilgilerini gösteren paneli bulunan elektrikli scooter modellerinden birini tercih ettiğinizde her şeye hakim olabiliyorsunuz. Pil durumunu bilmediğinizde yolculuk sırasında yarı yolda kalma ihtimaliniz olabiliyor. Hızınızı bilmediğinizde ise güvenlikle ilgili sorunlar yaşayabiliyorsunuz.

Elektrikli scooter ile ilgili güvenlik konusunda sıkıntı yaşamayacağınız ürünler arasından seçim yapmanızda fayda bulunuyor. Bu konuda iki önemli durum bulunuyor. Bunlardan birincisi tekerleklerin yapısı diğeri de fren sistemi oluyor. Bazı elektrikli scooter modellerinde darbe emici lastikler kullanılırken ABS fren sistemine sahip modeller bile bulunabiliyor.

Elektrikli Scooter Modelleri

Xiaomi MI Elektrikli Scooter Pro 2

Elektrikli Scooter modelleri içerisinde ilk tavsiyemiz olan Xiaomi Mi Pro 2 elektrikli scooter modeli 45 km’ye kadar genişletilmiş menziliyle rakiplerinin arasından sıyrılmayı başarıyor. Diğer birçok scooter gibi saatte 25 km hız yapabilmesi sayesinde şehir içi ulaşım konusunda en büyük tercih sebebi oluyor.

Elektrikli scooter kullanırken yaşanan en büyük problem yokuşlar oluyor. Düz zeminde bütün scooter’lar birbirine yakın bir performans sergilerken iş yokuş çıkmaya geldiğinde farklılıklar kendini gösteriyor. Mi Pro 2 scooter ile %20 eğimli yokuşları rahatlıkla çıkabiliyorsunuz. Bu da özellikle işe gidip gelirken kullanma konusunda avantaj sağlıyor.

Xiaomi Mi Pro 2 elektrikli scooter’larda kullanıcının sorunsuz sürüş deneyimi yaşayabilmesi için yerleşik bir LCD ekranı bulunuyor. Bu ekrandan kullanıcılar gerçek zamanlı hızlarını takip edebiliyor, sürüş modlarını değiştirebiliyor, Bluetooth bağlantısı sağlayabiliyor ve hatta far durumunu bile kontrol edebiliyor.

Mi Pro 2’nin motor gücü 300 W’a kadar yükseltildiği için bütün bu sürüş deneyimini rahatlıkla sağlayabiliyor. Ayrıca güvenlik anlamında da birçok geliştirmesi bulunuyor. Çift fren sistemi sayesinde güvenli bir duruş mesafesi sağlarken, darbe emici lastikleri yoldaki engebelerden zarar görmemenizi sağlıyor. Bunların yanında önde, arkada ve yanlarında bulunan reflektörler karanlıkta fark edilme konusunda yardımcı oluyor.

Aynı zamanda katlanabilir tasarıma sahip olduğu için gün içerisinde daha rahat hareket etmenize olanak sağlıyor. Scooter’ınızı güvenli bir yere bırakamadığınızda ya da merdiven gibi onunla birlikte çıkmayacağınız yerlere geldiğinizde hemen katlayıp elinize alarak yolunuza devam edebiliyorsunuz.

elektrikli scooter modelleri ve tavsiyeleri teknosa

Xiaomi Mi 1S Elektrikli Scooter

Elektrikli Scooter modelleri içerisinde Xiaomi’nin Mi 1S model elektrikli scooter’ı 30 km menziliyle Mi Pro 2 modeline göre daha kısa mesafe imkanı sunuyor. Hızı ise yine saatte 25 km’ye kadar çıkabiliyor. Bu özelliklere bakıldığında güçlü bir motora ancak daha küçük bir bataryaya sahip olduğu sonucu çıkıyor.

Mi 1S elektrikli scooter’ı öne çıkaran özelliklerinin başında LCD panelindeki göstergeleri bulunuyor. Scooter ile ilgili yaşanan bir sorun olduğu problemin ne olduğunu teşhis ederek panelde gösterebiliyor. Bunların yanı sıra gerçek zamanlı olarak aracın hızını, sürüş durumunuzu, kalan pil ömrünü anında görebiliyorsunuz.

Xiaomi’nin bu modeli alüminyum alaşımlı gövdeden üretiliyor. Bu sayede elektrikli scooter’larla ilgili en büyük şikayet konusu olan ağırlık sorunu da bir nebze çözülüyor. Toplam ağırlığı sadece 12,5 kg olduğu için rakiplerine göre oldukça minimalist bir yapısı oluyor. Ayrıca hafif olmasına rağmen 100 kg’a kadar yük taşıyabildiği için sağlamlığı konusunda herhangi bir şüphe yaratmıyor.

Mi 1S model elektrikli scooter’da 8,5 inç’lik pnömatik lastikler bulunuyor. Her iki tekerde de ABS fren sistemi bulunması güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Xiaomi Mijia M365 Elektrikli Scooter

Xiaomi, elektrikli scooter konusunda her kesimden insanın ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Mijia M365 modeli ile saatte 25 km’ye kadar hız yapabilirken maksimum gidebileceğiniz mesafe 35 km oluyor.

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Xiaomi’nin bu modelinde hızınız ne kadar olursa olsun başarılı bir fren performansı sunuyor. 8,5 inç lastikleri sayesinde konforlu bir sürüş deneyimi yaşarken aynı zamanda kendinizi güvende hissediyorsunuz.

Xiaomi’nin Mijia M365 modelinde diğer birçok elektrikli scooter modellerinde olduğu gibi üç farklı sürüş modu bulunuyor. Bunlar pil azaldığında devreye giren güç tasarruf modu, normal mod ve spor modu oluyor. Güç tasarruf modu devreye girmeden maksimum hızda ilerlediğinizde 1 saat içerisinde pili tamamen tükeniyor. Bu nedenle güç modunu etkin halde tutmanız daha uzun süreli kullanım imkanı sunuyor. Elektrikli scooter’ın pilini tam olarak doldurmak istediğinizde yaklaşık 5 saat sürüyor.

Yukarıda elektrikli scooter modelleri ve tavsiyeleri paylaştık.

Siz de en iyi elektrikli scooter modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
klima neden su akitir teknosa
Devamını Oku

Klima Neden Su Akıtır?

Özellikle sıcak bölgelerde oturanlar için yaz aylarının en büyük kurtacısı klimalar oluyor. Çeşitli büyüklüklere ve güce sahip klimalar…
buhar makinesi ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

Bulunduğumuz ortamdaki su buharı miktarı olarak tanımlanan nem oranı, sağlığımızı etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Nem oranı,…
evde ekmek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Taze pişmiş ekmek gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir ekmeğin üzerindeki altın rengi kahverengi bir kabuğun çıtırtısı ve içinden…