Gelişen teknoloji günlük alışkanlıklarımızı ve iletişim şeklimizi de oldukça değiştiriyor. Kullanımı artan sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları sayesinde günün her saati sevdiklerimizle iletişim kurabiliyoruz. Bunun dışında yaptığı işleri sevdiğimiz kişileri de her an takip edebilme, onlardan ilham alabilme ya da onların yönlendirmesine göre hareket edebilme şansına sahip oluyoruz. Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları sayesinde ihtiyacımız olan herhangi bir şeyi almadan önce, onu kullanan kişilerin yorumlarına ve müşteri deneyimlerine de kolayca ulaşabiliyoruz. Üstelik hiç yerimizden kalkmadan günün her saatinde alışveriş yapabildiğimiz gibi, tavsiye ve yorumlara da aynı şekilde ulaşıyoruz. Hepimiz özellikle ilgi duyduğumuz alanlarda paylaşım yapan sosyal medya ünlülerini takip ediyoruz. Onların yaptığı ürün yorumları ve paylaşımları satın alma kararımızda oldukça etkili oluyor. Influencer olarak bilinen bu sosyal medya ünlüleri sayesinde kendimiz için uygun ürünleri alma şansına sahip oluyoruz. Ancak bunun gibi faydalarının dışında bir de influencer’ların kazançları çok fazla dikkatimizi çekiyor. Hepimiz hemen her gün link paylaşan influencer’lara denk geliyoruz. Onların ürün hakkındaki yorumlarının gerçek olacağını düşündüğümüz gibi hepimiz o linklerden komisyon alındığının da farkında oluyoruz. Peki herkese affilate olma şansı veren Teknosa Bi’Link ile paylaş kazan nedir? İşte detaylar…

Hepimiz Influencer Olabiliriz

Son dönemin en popüler mesleklerinden biri de arasında influencer olmak. Sosyal medyada çok büyük kitleler tarafından takip edilmeye başlandıktan sonra bir anda kendinizi affilate olarak bulabiliyorsunuz. Aslında bu durum ilk zamanlarda çok fazla ciddiye alınmıyordu. Sosyal medya kullanıcılarının büyük çoğunluğu bu nedenle bu platformları sosyal iletişim ve takip için kullanıyordu. Ancak link paylaşıp bundan kazanç elde etme işi birçok insanın tahmininden çok daha büyük seviyelere hızla ulaşıyor. Bu da işi daha cazip hale getiriyor.

Ancak affilate olmak için sosyal medya paylaşımlarına çok ciddi zaman ayırmak gerekiyor. Yüz binlerce insana hitap edebilmek için planlamanızı yapıp paylaşımlarınızı hazırlamanız ve bu işi ciddiye alarak büyük bir efor sarfetmeniz gerekiyor. Çünkü markalar sizi affilate olarak kabul etmek için en az on binlerce takipçinizin olmasını istiyor. Hatta bazı markalar bunun için yüz binlerce takipçi istiyor. Bu seviyelere ulaşmak da herkes için mümkün olmuyor.

Teknosa, bu durumu değiştirecek önemli bir yeniliğe imza atıyor. Teknosa Bi’Link uygulaması ile artık herkes affilate olma şansına sahip. Teknosa’nın sizi influencer olarak kabul etmesi için herhangi bir ön şart ya da koşul bulunmuyor. İster yüzlerce ister binlerce takipçisi olsun, herkes Teknosa’nın gözünde birer affilate ve yapacakları paylaşımlardan kazanç elde edebilir.

Nasıl Influencer Oluruz?

Teknosa Bi’Link uygulamasından ürün paylaşmak oldukça kolay. Normalde paylaştığımız linklerden gelir elde edebilmemiz için markaların bize özel link vermesi gerekiyor. Bu linkten gelen kullanıcıların bizim aracılığımız ile geldiğini anlıyor ve paylaştığımız ürünü satın aldıklarında ise, bu alışverişten doğan komisyonu bizimle paylaşıyor. Bu linki alabilmek için affilate’ler markalarla görüşüp önce onların onayını almaları gerekiyor. Sonrasında paylaşım için çalışmalara başlıyor.

Teknosa Bi’Link’te ise işlemler kolay ve pratik bir şekilde gerçekleşiyor. Öncelikle teknosa.com web sitesinden Teknosa hesabınızla giriş yapıyorsunuz. Beğendiğiniz ya da daha önce kullandığınız ürünleri buluyorsunuz. Ürünlerin yanlarında işinizi kolaylaştıracak “Paylaş Kazan” linkini hemen görebiliyorsunuz. Bu linke tıkladığınızda karşınıza bir “Aydınlatma Metni” çıkıyor. Bu Aydınlatma Metninde ürünü paylaşıp kazanç elde edebilmeniz için gerekli şartlar ve bilgilendirmeler yer alıyor. Bu nedenle bu metni onaylamanız para kazanabilmeniz için önemli bir detay olarak yer alıyor. Aydınlatma Metnini onayladıktan sonra size özel link hazırlanmış oluyor. Linki kopyala kısmına tıkladıktan sonra yapmanız gereken iş olarak sadece onu paylaşmak kalıyor.

Ürün için aldığınız linki isterseniz sosyal medya hesaplarınızdan isterseniz de mesajlaşma gruplarınızdan paylaşıp daha fazla insana ulaşmasını sağlayabiliyorsunuz. Hatta bireysel olarak ürüne ihtiyacı olduğunu bildiğiniz bir arkadaşınıza ya da tanıdığınıza özel mesajla da paylaşabiliyorsunuz. Bu kısım tamamen size kalmış oluyor. Ayrıca bu paylaşımı yaparken ürünü kullandıysanız, kendi kullanıcı deneyiminizi de aktarmanız sizi bir adım öne çıkartıyor. Çünkü sizi takip eden yakınlarınızın ürünle ilgili en çok merak ettiği konu, sizin deneyim ve yorumlarınız oluyor. Bunla ilgili küçük bir yazı ya da bir video hazırlarsanız, ürünün satın alınma şansını artırıyorsunuz. Ne kadar çok satın alınırsa siz de o kadar çok kazanıyorsunuz. Bu yüzden hem ulaştığınız kişi sayısını artırmanız hem de ilgi çekici bir paylaşım hazırlamanız dikkat edilmesi gereken noktaların başında yer alıyor.

teknosa bi link ile paylas kazan nedir teknosa

Beğendiğiniz Her Ürünü Paylaşabilir misiniz?

Bazı satış ortaklığı yapan firmalar, bunun için özel kategoriler ya da ürünler belirleyebiliyor. Çok fazla ürün ve kategoriye sahip olan bu markalar, kendi belirledikleri alanlarda komisyon vermeyi kabul ediyor. Ancak Teknosa’nın sunduğu Bi’Link uygulamasında bu şekilde bir kısıtlama bulunmuyor.

teknosa.com web sitesi içerisinde telefon ürünlerinden bilgisayar ve tablet ürünlerine, televizyondan ev ve ofis ürünlerine kadar binlerce ürün bulunuyor. Bu ürünlerin hepsini paylaşıp, hepsinden de ayrı ayrı para kazanma şansınız oluyor.

Eğer bir blog sayfanız varsa, sevdiğiniz ya da sayfanızın konusuyla uyumlu ürünler için tanıtıcı yazılar hazırlayıp linki de yine aynı yazınıza ekleyebiliyorsunuz. Böylece sitenizi takip eden insanları da kendi linkinize yönlendirebiliyorsunuz.

Ne Kadar Komisyon Kazanabiliriz?

Teknosa Bi’Link uygulaması ile ilgili nasıl katılabileceğinizin dışında en çok merak edilen konular arasında ne kadar komisyon kazanılacağı geliyor. Alacağınız komisyonlar ürünün fiyatıyla da birebir alakalı olduğu için önemli sorular arasında yer alıyor.

Komisyon oranları konusunda kategori bazlı bazı farklılıklar bulunuyor. Linkini paylaştığınız ürün eğer telefon, bilgisayar, tablet, televizyon, ses ve görüntü kategorisinde yer alıyor ise, paylaşımınızdan gelen her satın almada %0,75 oranında kazanç elde ediyorsunuz. Eğer ürün beyaz eşya, ankastre ya da elektrikli ev aletleri kategorisinde ise kazancınız %2,5 olarak gerçekleşiyor. Bunların dışında kalan kategorilerden ürün paylaştıysanız, size ait linkten her satın alımda %5 komisyon kazanabiliyorsunuz.

Her üründen komisyon kazanabildiğiniz için ne kadar çok ürün paylaşırsanız, karşılığında para kazanma şansınız da o kadar fazla oluyor. Burada belli kriterler devreye giriyor. Paylaştığınız linkten siteye giriş yapıp alışveriş yapan bir kişi, en fazla 3 siparişinde size komisyon kazandırabiliyor. Yani aynı kişinin 4 sipariş vermesi durumunda bunun ilk 3 siparişi sizin kazanç hanenize yazılıyor. Bu nedenle daha fazla kazanç elde edebilmek için farklı kişilere ulaşmanız önemli bir nokta oluyor. Ne kadar farklı kişiler sizin linkinizden alışveriş yaparsa sizin için o kadar avantajlı bir durum gerçekleşiyor.

Bunun dışında bir diğer kriter de maksimum kazanç konusunda bulunuyor. Kazanacağınız komisyon, satın alınan tutar yani ciro üzerinden hesaplanıyor. Farklı kategorilerde komisyon oranları değiştiği için kazanacağınız tutar da değişiklik gösteriyor. Paylaştığınız linklerden gerçekleşen satın alımlarda hesaplanan komisyon oranı 5.000 TL olduğunda kazancın maksimum değerine ulaşmış oluyorsunuz.

Bu tutara ulaştıktan sonra paylaştığınız linklerden bir satın alma olduğunda komisyon hesaplanmıyor ve bir kazancınız olmuyor.

Komisyon Ödemelerini Nasıl Alıyoruz?

Teknosa Bi’Link uygulamasını birçok siteden ayıran bir diğer özelliği de komisyon ödemeleri konusunda oluyor. Birçok alışveriş sitesi paylaşımlardan yapılan kazancı indirim ve hediye kuponu ya da cüzdan para olarak veriyor. Teknosa ise bu kazançlarınızı hesabınıza doğrudan nakit olarak yatırıyor. Bu da aslında kendi bütçenize ekstra bir katkı anlamına geliyor.

Kazancınızın hesabınıza yatabilmesi için Teknosa üzerindeki ödeme bilgileri alanındaki tüm bilgilerinizin eksik olarak doldurulmuş olması gerekiyor. Bu bilgiler tamamlandığında, orada belirttiğiniz IBAN numarasına komisyon geliriniz nakit olarak Teknosa tarafından yatırılıyor. Eğer bilgilerinizde eksiklik bulunuyorsa paranın yatırılması için tamamlamanız bekleniyor. Tamamlanmadığında alacağınız ödeme bir sonraki aya devrediyor. Yani kazancınızı kaybetmemiş oluyorsunuz. Bilgileri tamamladığınızda devreden bakiye ile birlikte tüm ödeme hesabınıza geçiyor.

Hepimizin bildiği gibi yapılan alışverişlerin iptal ya da iade edilmesi için gerekli bir süre bulunuyor. Ürün kategorisine göre değişebilecek olan sürelerde alınan ürünlerin iade edilmesi söz konusu oluyor. Eğer sizin linkinizden alışveriş yapan bir kişi aldığı ürünü iade etmek isterse bu sizin komisyon kazancınızı da etkiliyor. Çünkü iptal ve iade edilen ürünlerden komisyon kazanılamıyor. Bu sebepten, komisyon hesaplaması, satılan ürünün yasal iptal iade süresi geçtikten sonra yapılıyor.

Tüm bu kontroller tamamlanıp paylaştığınız ürünlerden elde edeceğiniz komisyonlar Teknosa üzerindeki kendi kullanıcı hesabınızda birikmeye başlıyor. Aylık ödeme dönemi geldiğinde eğer toplam komisyon geliriniz 100 TL üzerine çıktıysa, kazancınız banka hesabınıza hemen gönderiliyor. Ancak linkinizden fazla satış olmadıysa ve 100 TL’ye ulaşamadıysanız kazancınız bir sonraki aya devrediyor. Bu şekilde toplam kazancınız en düşük sınır olan 100 TL üzerine çıktığı dönemde ödeme alabiliyorsunuz.

Komisyon Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

Teknosa Bi’Link uygulaması ile kazanç elde ettiğinizde bunun hesabınıza yatırılmasıyla ilgili bir süre bulunuyor. Kurumsal firmaların bu tarz ödemeleri ile ilgili aylık periyotları bulunuyor. Teknosa, bu ödemeleri her ayın 11’i ile 14’ü arasında yapıyor. Ancak bu durumu, paylaştığınız linkten alışveriş yapıldıktan sonraki ilk ayın 14’ü olarak düşünmemeniz gerekiyor. Çünkü satılan ürünün geçerli yasal iade süresinin geçmesi bekleniyor. Eğer bu süre zarfında bir iptal ya da iade olmadıysa komisyon geliriniz hesaplanıyor. Bu hesaplama ay sonunda yapılıp tamamlanıyor. Ödemeler de bunu takip eden ayın 14’üne kadar gerçekleşmiş oluyor.

Daha anlaşılır olması için bir örnek vermek gerekirse, Kasım ayında yapmış olduğunuz satışların yasal iptal iade süresinin geçmesi için Aralık ayı bekleniyor. İptal ya da iade durumu yoksa Aralık ayının sonunda hesaplamalar yapılıyor ve ne kadar komisyon kazancınızın olduğu belirleniyor. Ardından bunu takip eden ay olan Ocak ayının en geç 14’ünde kazancınız hesabınıza yatırılıyor. Yani Kasım ayında yapılan bir satışın komisyonu Ocak ayının 14’ünde alınmış oluyor. Burada dikkat edilecek bir diğer nokta da, o ayki kazancın 100 TL üzerinde olması gerekiyor.

Teknosa Bi’Link üzerinden elde ettiğiniz kazancı önce Teknosa hesabınızda görüyorsunuz. teknosa.com üzerindeki kullanıcı hesabınızdan “Hesabım” menüsüne giriş yapıyorsunuz. Bu menü altında yer alan “Paylaş Kazan” sekmesinde elde ettiğiniz komisyon gelirlerini ve link performansınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu kazançlı uygulamanın kötüye kullanımını engellemek için bazı önlemler de bulunuyor. Bunlar arasında ilk olarak bu uygulamaya bir kişi tek bir kullanıcı hesabıyla katılabiliyor. Yani aynı kişi birden fazla kullanıcı açtığında her biri ile ayrı ayrı uygulamaya dahil olamıyor. Bunun yanı sıra kendi oluşturduğunuz linke kendiniz tıklayarak alışveriş yaptığınızda da bir komisyon kazancı elde edemiyorsunuz. Bu nedenle mutlaka linkinizi çevrenizle paylaşmanız gerekiyor.

Siz de Teknosa Bi’Link ile affilate olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
PS5 vs PS4 teknosa
Devamını Oku

PS5 vs PS4 Özellikleri

Evde kendi başımıza kaldığımızda ya da arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız en eğlenceli aktivite konsol oyunları oynamak oluyor.…
e okul nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

E-Okul Nasıl Kullanılır?

Gelişen internet ve yazılım teknolojisi hayatımızın her alanına etki etmeye başlıyor. Bu etkiler çoğunlukla işlerimizi daha kolay halletmemizi…
lazer epilasyon cihazi rehberi
Devamını Oku

Lazer Epilasyon Cihazı Rehberi

Cilt tüylerinden kurtulmak için en fazla kullanılan yöntemlerden biri de lazer epilasyon. Yakın zamana kadar bu ihtiyacın çözümünü…