En iyi ısıtıcılar, enerji faturanızda biraz tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilir. Alan ısıtıcıları, farklı koşullara uyacak şekilde tüm şekil ve boyutlarda gelir. Ancak hepsinin temel işlevi aynıdır: alanı ısıtmak ve sıcak tutmak. Alanı ısıtmak için bunlardan birini kullanmak, tüm evi ısıtmak yerine para tasarrufu sağlayabilir. Ayrıca, birçoğu artık bir “eko ayar” sağlayan yerleşik termostatlarla birlikte gelir. Enerjinin büyük bir kısmını ve odanın genel sıcaklığını daha iyi kontrol edebilirsiniz. Buna ek olarak, alan ısıtıcılarının çok yönlülüğü muazzam bir şekilde arttı. Bazıları fan, nemlendirici ve hatta hava temizleyici olarak işlev görebiliyor. Ancak piyasada çok fazla seçenek varken doğru seçimi bulmak zor olabilir. İster aklınızda bütçe olsun ister masanıza oturacak kompakt bir tasarım isteyin, her duruma uyacak en iyi ısıtıcı markaları hangileri? İşte ipuçları…

En İyi Isıtıcı Markaları Hangileri?

1- Dr Infrared DR-998

Ahşap kasası ve dikdörtgen şekli ile Dr. Infrared DR-998, kullanıcısına fazlasıyla iyi bir görünüm sunuyor. Ahşap mobilya ve sıcak renk düzenine sahip bir odaya iyi uyum sağlıyor. Yüksek bir ısı ayarında çalışırken sıcaklığı hızla artırmayı başarıyor ve bu ısı odada oldukça eşit bir şekilde dağılıyor. Yakın mesafede 30 saniyenin altında ısıtmayı başarıyor. Ortalama miktarda enerji kullanıyor. Ön tarafta büyük kontrol düğmeleri ve ayarları okunması kolay rakamlarla gösteren bir LED ekranı bulunuyor. Isıtıcı, soğutma için fan olarak kullanılmanın yanı sıra nemlendirici olarak da kullanılabiliyor. Daha eşit bir hava dağılımı için 360 dereceye kadar salınım yapacak şekilde ayarlanabiliyor. Zamanlayıcısı, ısıtıcıyı 12 saat sonraya kadar otomatik olarak kapanacak şekilde ayarlamanıza olanak tanıyor. Odanın diğer ucundan kontrol etmek için üniteyle birlikte bir uzaktan kumandası da bulunuyor. Dış yüzeyleri çalışırken yakmıyor ve en yüksek ayardayken 51,7 desibel ile bir bulaşık makinesi kadar gürültü çıkarıyor. Ayda bir kez filtreyi çıkarmanız, elektrik süpürgesiyle temizlemeniz ve su haznesini yıkamanız gerekiyor.

2- Dyson Pure Sıcak + Soğuk HP07

Dyson Pure HP07, piyasadaki hemen hemen tüm alan ısıtıcılarından daha pahalı ancak birçok özelliği bulunuyor ve bu da onu en iyi alan ısıtıcılarından birisi yapıyor. Isıtmaya ek olarak, bir odayı soğutabiliyor ve havayı temizleyebiliyor. Böylece aslında bir cihaz ile üç cihaza sahip olunuyor. Sıcaklığı en yüksek ayarında çok eşit bir şekilde yükseltiyor. Ancak, diğer modellere kıyasla daha fazla enerji kullanıyor. Isı seviyesini değiştirmeye ek olarak, üniteyi salınım yapacak şekilde ayarlayabilir, hava akış hızını ve yönünü ayarlayabilir, bir zamanlayıcı ayarlayabilir, ekranı karartmak ve fan hızını yavaşlatmak için gece modunu açabilirsiniz. Bu cihazın ısıtma elemanını sadece uzaktan kumanda ile çalıştırabilirsiniz. Isıtıcının üzerindeki tüm yüzeyler tamamen soğuk kalıyor, bu nedenle herhangi birinin ona dokunmasından dolayı yanma ihtimali olmuyor. Yüksek ısıda çalıştığında yaklaşık bir kahve makinesi kadar yüksek olan 55,8 desibellik bir ses seviyesine ulaşıyor. Dyson; alerjenleri, bakterileri, küfü, VOC’leri, formaldehiti, yemek dumanını, kokuları, gazları ve parçacıkları yakalamak için 2 parçalı bir HEPA ve karbon filtresi kullanıyor. Ancak bu bir hava temizleyici olduğu için filtreyi yılda bir kez değiştirmeniz gerekiyor. Uygulamasına bağlayarak mobil cihazınızda kontrol edebilir, hava kalitesini izleyebilir ve uyarılar alabilirsiniz. Alexa, Google Asistan veya Siri ile de kontrol edebilirsiniz.

3- DeLonghi Seramik Kule Isıtıcı

İnce ve yaklaşık altmış metre boyunda duran DeLonghi, çok fazla yer gerektirmez ve bir masanın üzerine bile oturabilir. Şık olmasının yanı sıra odayı etkili bir şekilde ısıtır. En yüksek ısı ayarında 20 dakikada odayı eşit şekilde ısıtmayı başarıyor. Diğer alan ısıtıcılarından biraz daha fazla enerji kullanıyor. Masanızdan veya koltuktan kalkmadan kontrol edebilmeniz için bir uzaktan kumanda ile birlikte geliyor. Isıyı eşit şekilde dağıtmaya yardımcı olması için fanı salınım yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca fan modu, donma önleme ayarı ve yirmi dört saate kadar otomatik olarak kapatmak için bir zamanlayıcısı bulunuyor. Tüm plastik yüzeyleri ısındığında soğuk kalırken ön taraftaki ızgara çok ısınıyor. En yüksek ayarda 51,2 desibel olan bu ısıtıcı, bir alan ısıtıcısı için gürültü açısından ortalama seviyede gürültü yaratıyor.

4- Lasko FH500

Lasko FH500, bir metreden uzun olmasına rağmen ince, temiz ve derli toplu bir tasarıma sahip. En yüksek ayarında sıcaklığı mükemmel şekilde yükseltiyor. Ayrıca ısınması da hızlı oluyor. Büyük ısı çıkışına rağmen, ortalama miktarda enerji kullanıyor. Faturalarınızdan tasarruf etmek istiyorsanız bir eko modu da bulunuyor. Kesin bir sıcaklık ayarladıktan sonra, enerji tüketimini azaltmak için güç döngüleri açılıyor ve kapanıyor. Fan, eşit ısı dağılımı için salınım yapacak şekilde ayarlanabiliyor. Ayrıca üniteyi otomatik olarak kapatmak için 8 saate kadar bir zamanlayıcı da ayarlayabilirsiniz. Yüzeylerinden hiçbiri yanma tehlikesi oluşturmuyor ve çok gürültülü çalışmıyor. İçinde, ilk kullanımdan önce takılması ve en iyi durumda kalması için her iki haftada bir vakumlanması gereken kalıcı bir filtre bulunuyor. Isıtıcı, panelinde veya arkasındaki cepte saklayabileceğiniz bir uzaktan kumanda ile kontrol edilebiliyor.

Sizin için en iyi ısıtıcı markaları ve modellerini detaylı incelemek için tıklayın

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
neuralink nedir teknosa
Devamını Oku

Neuralink Nedir?

Space X ve Tesla’nın yaratıcısı ve kurucusu olan Elon Musk’ın 2016 yılında kurmuş olduğu “Neuralink”, bir nöroteknoloji şirketi…