Dijital yayın platformları, son zamanlarda büyük bir popülerlik kazanmıştır. Birçok kişi klasik televizyon yayınlarına bağlı kalmak yerine, istedikleri içerikleri istedikleri zaman izleyebildikleri bu platformları tercih etmekte. Bu platformlardan biri olan Netflix, özellikle kullanıcıların favorisi haline gelmiştir. Netflix aynı anda 2 kişi izleme opsiyonunun sunulduğu birçok eklenti ve özellik arasında yer alan Netflix Party uygulaması kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Netflix Party, sosyal deneyimi ve paylaşımı artıran bir araç olarak kullanıcılar arasında büyük ilgi görür. Peki, nedir bu Netflix Party? Güvenli midir? Gelin, en çok merak edilen sorulara ve yanıtlarına birlikte göz atalım.

Netflix Party Nedir?

Netflix Party, arkadaşlarınızla birlikte uzaktan dizi ve film izlemenizi sağlayan bir Chrome eklentisidir. Bu eklenti sayesinde hem siz hem de arkadaşlarınız aynı anda aynı içeriği izleyebilir ve senkronize bir şekilde film veya dizi akışını paylaşabilirsiniz. Netflix Party’nin chat özelliği de vardır ve ekranın sağ tarafında yer alır. Bu bölümde yine arkadaşlarınızla birlikte film veya dizi hakkında tartışma yapabilirsiniz.

Netflix Party’deki her katılımcı, filmi duraklatma, oynatma, ileri veya geri sarma gibi kontrolleri kullanma imkanına sahiptir. Bu özellik sayesinde filmi birlikte takip edebilirsiniz. Netflix Party, mobil cihazlar üzerinden de kullanılabilir, böylece istediğiniz her yerden arkadaşlarınızla uzaktan erişim sağlayabilir ve birlikte içerikleri izleyebilirsiniz. Yazılı sohbet imkanı da sunan eklenti yardımıyla sesli konuşma için farklı bir uygulama kullanmanız gerekir. Bu sayede film izlerken ayrı bir sesli sohbet uygulaması kullanabilir ve arkadaşlarınızla filmi sesli olarak yorumlayabilirsiniz.

Netflix Party Nasıl Kullanılır?

Netflix Party özelliğini kullanabilmek için birlikte içerik izleyeceğiniz kişilerin her birinin ayrı bir Netflix hesabına sahip olması gerekir. Aynı hesap üzerinden farklı cihazlardan giriş yaparsanız, bu özelliği kullanamazsınız. Uygulamayı kullanabilmek için ilk etapta tüm kullanıcıların Netflix Party Chrome eklentisini indirmesi gerekir. Eklentiyi indirmek için Google Web Store’a gidip “Netflix Party” araması yapabilir ve eklentiyi tüm cihazlara indirip kurabilirsiniz. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınıza eklenmiş olur. Netflix Party özelliğini kullanmak için Netflix hesabınızda oturum açmanız gerekir. Oturum açtıktan sonra izlemek istediğiniz içeriği açın ve Chrome tarayıcısının üst kısmında yer alan Netflix Party eklenti butonuna tıklayın. Bu buton, arama çubuğunun sonunda kırmızı renkte “NP” harflerinden oluşan bir simge olarak görülür. İlgili tıklamadan sonra bir uyarı mesajı açılacaktır. Bu uyarıda “Start the party” butonuna tıklayarak birlikte izleme özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

“Only I have control” seçeneğini işaretlerseniz, içeriği oynatma, duraklatma, ileri sarma, geri sarma, ses ayarları, altyazı/dublaj seçenekleri gibi kontrolleri sadece siz yapabilirsiniz. Eğer bu seçeneği işaretlemeyerek geçerseniz, diğer kullanıcılar da içerik üzerinde kontrol sahibi olabilecektir.

Start the party butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan bağlantıyı “Copy URL” butonuna tıklayarak kopyalayabilirsiniz. Ardından bu bağlantıyı arkadaşınıza WhatsApp, SMS, e-posta, Messenger gibi yollarla göndererek Netflix beraber izleme sürecine başlayabilirsiniz. Birlikte film izlemek istediğiniz arkadaşınızın ise ilgili linke tıklaması ve Netflix’e giriş yapması yeterlidir. Dilerseniz aynı sayfada bulunan “Show chat” seçeneğini işaretleyerek birlikte izlerken sohbet de edebilirsiniz.

Netflix Party Güvenli mi?

Netflix Party eklentisi hakkında güvenilirlik konusu, üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulduğu için bazı kullanıcılar tarafından endişe kaynağı olmuştur. Bu konuda öncelikle Netflix Party’nin geliştiricileri, eklentinin Netflix kullanıcı profilleriyle ilgili herhangi bir bilgiyi saklamadığını belirtmiştir. Eklenti, kullanıcı profili bilgilerine erişim izni istemez ve bu bilgileri toplamaz. Öte yandan Netflix, kullanıcıların kişisel bilgilerini, kredi kartı bilgileri gibi hassas verileri çeşitli şifreleme yöntemleriyle korur. Bu sayede eklentinin kişisel bilgilere erişmesi veya depolaması pek mümkün değildir.

Netflix Party üzerinden yapılan sohbetler konusunda da resmî bir açıklama yapılmıştır. Geliştiriciler, eklenti üzerinden yapılan sohbetlerin sohbet sonunda silindiğini belirtmiştir. Bu da Netflix Party eklentisinin sohbet verilerini sunucularında saklanmadığı anlamına gelir. Eklentinin gelir modeli konusunda da bilgi paylaşılmıştır. Geliştiriciler, eklentinin tamamen bağışlarla gelir elde ettiğini açıklamışlardır. Bu da kullanıcıların doğrudan veya isteğe bağlı olarak eklentiye destek olabilecekleri anlamını taşır.

Netflix Party Hangi Cihazlarda Kullanılır?

Netflix Party, sunduğu geniş içerik kataloğunu arkadaşlarınızla birlikte izlemek için harika bir seçenektir. Bu özellik sayesinde herhangi bir coğrafi kısıtlama olmadan farklı yerlerde bulunan arkadaşlarınızla Netflix arkadaşla izleme etkinlikleri düzenleyebilir, aynı anda film veya dizi izleyebilirsiniz.

Netflix Party’nin Chrome uzantısı, bilgisayar üzerinden Netflix’i kullanmanıza olanak tanır. Eklenti, film veya dizi akışını senkronize bir şekilde paylaşmanıza ve arkadaşlarınızla aynı zamanda izlemenize imkân sağlar. Netflix Party ayrıca mobil uygulama olarak da mevcuttur. Bu sayede istediğiniz zaman ve yerde, telefonunuzdan Netflix ortak izleme sürecini başlatabilirsiniz. Özellikle, seyahat ederken veya dışarıda olduğunuzda bile Netflix keyfini paylaşabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Magsafe Nedir?
Devamını Oku

Magsafe Nedir?

Teknolojik yeniliklerin öncüsü olarak kabul edilen Apple, her geçen gün piyasaya sürdüğü ürünlerle kullanıcılarını memnun etmeyi başarır. Geliştirdiği…
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…