Teknoloji dünyasındaki gelişmeler genellikle hayatımızı kolaylaştırmak için fırsatlar sunuyor. Yoğunlaşan günlük yaşantımızı teknolojik cihazlarla biraz daha rahat geçirebiliyoruz. Bazı rutin işlerimizi bu cihazlara teslim ettiğimizde en azından kendimize ayıracak zaman bulabiliyoruz. Son yıllarda hayatımıza giren akıllı robot süpürgeler, ev işleri arasında en çok zamanımızı alan ve bizi en çok yoran ev temizliği konusunda en büyük yardımcılarımızdan biri oluyor. Evin her yerine girip çıkabilen, kendi şarjını ve temizliğini kendi yapabilen hatta mobil uygulamayla nerede olursak olalım çalıştırabildiğimiz robot süpürgeler, evlerimizin vazgeçilmez eşyaları arasındaki yerini hızlı bir şekilde alıyor. Robot süpürge sahibi olanlar onun rahatlığına hemen alışırken henüz robot süpürge almamış olanların da aklının bir köşesinde mutlaka bulunuyor. Akıllı robot süpürgeler en çok ilgi gören teknolojik cihazlar arasında yer alıyor. Ev eşyaları teknolojisi gelişmeye devam ettikçe her dönemde farklı marka ve modelde robot süpürgeler piyasaya sürülmeye devam ediyor. Bunların arasından seçim yaparken daha çok teknik özelliklerine, tasarımına, otomasyon gücüne ve ekstra donanımlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Evinizde nasıl bir robot süpürgeye ihtiyacınız olduğuna karar verdikten sonra fiyat ve performans açısından değerlendirmenizi yaptıktan sonra kararınızı verebiliyorsunuz. Ev temizliğinde daha az enerji harcamak ve farklı bir ev temizliği deneyimi yaşamak için bazı marka ve modellerin robot süpürgeleri diğerlerinin önüne geçiyor. Bu yazımızda ilk kez alacaklar için robot süpürge markaları nelerdir anlatmaya çalışacağız.

Xiaomi MI Mop Pro 2 ve Akıllı Robot Süpürge

robot süpürge markaları içerisinde ilk sırayı Xiaomi MI Mop Pro 2 alıyor. Evinde kusursuz temizlik arayanların ilk tercihlerinden biri Xiaomi MI Mop Pro 2 robot süpürgeler oluyor. Xiaomi, bu ürününde teknolojiyi temizlikle buluşturuyor. Sahip olduğu yeni teknolojik özellikleri sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Xiaomi MI Mop Pro 2’de bulunan Akıllı Harita Yönetimi özelliği sayesinde cihazınız temizliğe başlamadan önce evinizin tüm alanlarını detaylı bir şekilde tarayarak haritasını çıkarıyor. Bu harita sayesinde süpürgenin girmesini istemediğiniz yerleri akıllı telefonunuzdan işaretleyebiliyorsunuz ya da sadece tek bir odanın temizliğine ihtiyacınız olduğunda süpürgenize o odayı temizlemesini söyleyebiliyorsunuz.

Cihazı diğer birçok robot süpürgelerden ayıran başka özelliği de 3 boyutlu kamerası oluyor. Bu kamera ile süpürgeniz altına giremeyeceği yükseklikte olan eşyalarınızı öncesinde tespit ediyor. Böylece o eşyaya yaklaştığında hiç çarpmadan yönünü değiştirerek temizliğe devam ediyor. Ayrıca yerdeki tümsekleri de öncesinde tespit ederek üzerine çıkıp çıkamayacağını anlayabiliyor. Sert zeminden halının üzerine çok kolay çıkıp orada da rahat hareket edebiliyor.

Xiaomi MI Mop Pro 2 robot süpürgeler şarj kontrolünü de kendileri yapabiliyor. Temizlik sırasında şarjı azaldığında sizin müdahale etmenize gerek kalmadan şarj ünitesine kendisi gidiyor ve şarjını doldurduktan sonra temizliğe devam ediyor. Sahip olduğu hafızası sayesinde temizlediği alanları tekrar temizlemeyip kaldığı yerden temizliğe başlıyor. Böylece şarjını boşa harcamamış oluyor. Bu sayede siz sadece cihazı çalıştırıyorsunuz gerisini robot süpürgeniz hallediyor.

iRobot Roomba i7+ Akıllı Robot Süpürge

Ev temizliğini en son ne zaman yaptığınızı ya da ne kadarlık bir alanı temizlemeniz gerektiği konusunu iRobot Roomba i7+ akıllı robot süpürgelerle birlikte artık unutuyorsunuz. Çünkü iRobot’un bu serisinde otomatik kir boşaltma sistemi ve gelişmiş akıllı haritalama özelliği bulunuyor.

iAdapt 3.0 navigasyon sistemi tek tek tüm odalarınızı tanıyor ve 10 farklı haritayı hafızasında tutabiliyor. Böylece hangi odalarınızın temizlenmesini istediğinize ya da hangi odalara girilmemesi gerektiğine siz karar verebiliyorsunuz. Cihazın şarj istasyonu aynı zamanda Clean Base temizlik haznesini de içeriyor. iRobot Roomba i7+ temizlik sırasında şarjı azaldığında istasyonuna giderek şarjını kendisi dolduruyor ve ardından temizliğe kaldığı yerden devam ediyor. Temizliği bitirdiğinde ise yine aynı yerdeki kir boşaltma haznesine içerisindeki kirleri boşaltıyor. 30 toz haznesine kadar kapasitesi olduğu için haftalarca temizlik konusunu aklınızdan çıkarabiliyorsunuz. Toz haznesi dolduğunda istasyonda yanan bir ışık sayesinde size bunun haberini veriyor. Dolup dolmadığını kontrol etmenize gerek kalmıyor.

iRobot Roomba i7+ akıllı robot süpürgeleri diğerlerinden ayıran bir başka özellik de Braava Jet m6 robot paspas ile beraber çalışabiliyor olmasıdır. Akıllı robot süpürgelerde paspas özelliği ya hiç bulunmuyor ya da çok küçük bir kapasiteye sahip oluyor. iRobot Roomba i7+ ile Braava Jet m6 paspası birlikte kullandığınızda evinizde tam bir temizlik yapılmış oluyor. Çünkü önce robot süpürgeniz evinizin tamamını istediğiniz şekilde süpürüyor. Temizlik bittikten sonra Braava Jet m6 akıllı paspasa bir sinyal gönderiyor. Temizliğin bittiği bilgisini aldıktan sonra robot paspasınız sizin seçtiğiniz sprey yoğunluğunda evinizin sert zeminlerini paspaslamaya başlıyor. Bu sayede evinizde komple bir temizlik yapılıyor ve temizlikle geçecek tüm zamanınızı size kazandırıyor.

Anker Eufy Robovac L70 Hybrid WiFi Akıllı Robot Süpürge ve Mop

Evlerden iş yerlerine kadar pek çok alanda tercih edilen akıllı robot süpürgelerden biri de Anker Eufy Robovac L70 oluyor. Cihazda bulunan Wi-Fi özelliği sayesinde akıllı telefonunuzdan kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca içerisinde bulunan zaman ve hafta programlama özelliği ile temizlik zamanınızı daha kolay ayarlayabiliyorsunuz.

Diğer akıllı robot süpürgelere göre daha uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken Anker Eufy Robovac L70’de akıllı navigasyon özelliği de bulunuyor. Böylece odalarınızı tanıyor ve istediğiniz odanın temizliğini yapabiliyor. 4 saatlik şarj ile en fazla 150 dakikalık temizlik yapabiliyor. Otomatik şarj doldurma özelliği olmadığı için bu süreyi bilmeniz temizliğinizin yarım kalmaması için fayda sağlıyor. Eğer şarjının bitmesine yakın bir süre geçtiyse robot süpürgenizi şarj edebiliyorsunuz.

robot supurge markalari teknosa

Anker Eufy Robovac L70 akıllı robot süpürgeler BoostIQ teknolojisine sahip olarak üretiliyor. Bu teknoloji ile düz zeminden halıya geçişlerde herhangi bir takılma ya da boşluk bırakma gibi bir durum yaşanmıyor. Ayrıca temizlik yaptığı yüzeydeki kir seviyesini algılayarak emiş gücünü otomatik olarak kendisi ayarlıyor. Bu sayede daha verimli ve etkili bir temizlik yapmış oluyor.

Aynı zamanda süpürmenin yanında düşük kapasitede su haznesi de olsa silme işlerini de Anker Eufy Robovac L70 robot süpürgeniz halledebiliyor. Böylece yaşam alanınızda tam bir temizlik yapabiliyorsunuz.

Electrolux PI92-6DGM Robot Süpürge

Akıllı robot süpürge markaları içerisinde sahip olduğu üçgen tasarımı ve 3 boyutlu görüşü ile dikkat çeken cihazlardan biri de Electrolux PI92-6DGM oluyor. Bu özellikleri evinizdeki her köşenin detaylı bir şekilde temizlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

Temizlikten önce eşyalarınızın yerlerini değiştirmenize gerek bırakmayan 3 boyutlu kamera sistemi, odanızı ve eşyaları tarıyor, her odaya göre özel bir temizlik hizmeti sunuyor. Alçak boyutu ve üçgen şekliyle de eşyalarınızın altına rahatça girebiliyor, köşeler de dahil her alana ulaşıp temizliğin kusursuz olması için çalışıyor.

Electrolux PI92-6DGM robot süpürgelerde Wellbeing uygulaması kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde robot süpürgenizin evinizdeki hangi bölgeleri temizleyeceğini siz seçiyorsunuz. Ayrıca günlük zaman programlaması yaparak istediğiniz zaman temizliğe başlamasını sağlayabiliyorsunuz. Akıllı telefonunuzla bu ayarlamaları uzaktan yapabildiğiniz gibi temizlik durumunu da takip edebiliyorsunuz. Electrolux robot süpürgelerin şarj süreleri bazı gelişmiş modellere göre daha düşük görünebiliyor. Sahip olduğu lityum iyon batarya 120 dakika boyunca çalışabiliyor. Pili zayıfladığı zaman kendisi şarj istasyonuna dönüyor ve temizliği bitirecek kadar şarj edip tekrar temizliğe devam ediyor. Bu özelliği sayesinde temizlik süresinde de önemli bir tasarruf sağlıyor.

Bu yazımızda ilk kez alacaklar için robot süpürge markaları tavsiyesi vermeye çalıştık.

Siz de en teknolojik donanımlara sahip süpürgeleri incelemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
filtre kahve nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Gündelik hayatımızda en fazla tüketilen kahve türleri arasında filtre kahve yer alıyor. Lezzeti ve farklı faydalarından ötürü filtre…