Son teknolojili büyük ekran televizyonlar sinema salonu benzeri bir deneyimi evinize getirirken, evde eğlencenin de odak noktası haline geldi. Heyecan dolu spor müsabakalarını stadyumda izleyiciymiş gibi takip etmek, macera dolu filmleri gerçeğe en yakın görüntü-ses kaliteleri ile seyretmek ya da oyunun tam da içindeymişsiniz gibi hissetmek büyük ekran televizyonların avantajları arasındadır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber içeriklerin birçoğu da artık yüksek çözünürlük, yüksek ekran yenileme hızı, ileri düzey ses kalitesi gibi özellikleri destekleyen üst segment TV’ler ile destekleniyor. İçeriklerin baş döndürücü teknolojilerle sürekli gelişmesi sundukları keyfi artırırken maksimum performansı sergileyebilmeleri içinse iyi kalite bir TV’ye ihtiyaç var. Akıllı teknolojilerle donatılmış büyük ekran televizyonların birçoğu hem ileri düzey ekran teknolojilerini barındırıyor hem de yüksek kalitedeki içeriklerle uyum sağlıyor.

Siz de artık evimde büyük ekran bir TV’nin keyfini ve ayrıcalığını yaşamak istiyorum diyorsanız sizin için seçtiğimiz en iyi büyük ekran TV önerileri içeriğimizde!

  1. Samsung 65S90C 65” 163 Ekran 4K OLED TV

2023 senesinin ödüllü TV modellerinden olan ürün en iyi 4K televizyonlar listesinde yer alır. Yüksek kontrast sunar, koyu siyahlar net beyazlar ve canlı renkler ile size OLED ekran teknolojisinin tüm ayrıcalığını yaşatır. Özellikle koyu tonları muhteşem bir kalite ile yansıtan 65” büyük ekran TV karanlık ortamda film seyretmeyi sevenler için ideal bir seçimdir. Eğer serüvenden serüvene atılmayı seven bir oyun tutkunuysanız bu model 4K 144 HZ’ya kadar çıkan yüksek hareket iyileştirici yenileme hızı ile ultra akıcı bir oyun deneyimi sağlar. Dolby Atmos gelişmiş çok boyutlu ses sistemi ise sizi tam anlamıyla aksiyonun içine çekerken, Laser Slim tipi ince profilli zarif ve şık tasarımı da yaşam alanınıza estetik bir görünüm katar.

  1. Samsung 85CU8000 85” 214 Ekran 4K UHD Crystal TV

Kristal UHD 4K ekran teknolojisine sahip Samsung imzalı model de üst düzey bir seyir deneyimi vadeder. Dev ekranın ayrıcalığını ve keyfini en üst noktada yaşamak isteyenlerin favorileri arasındaki ürün 85” ekran boyutu ile eğlenceyi doruğa çıkarır. En sevdiğiniz filmler, diziler ve oyunlar gerçeğe yakın capcanlı renklerle sizi adeta ekranın içine çeker.

Son teknolojilerle donatılmış 214 ekran büyük ekran televizyon özellikle renkler, parlaklık ve gelişmiş görüntü derinliği ile ön plana çıkar. Renklerin tüm çarpıcı tonları ve ayrıntılarını gözle görülen gerçeğe çok yakın şekilde yansıtır. Akıllı TV özelliğine de sahip olan 4K UHD Crystal TV oyuncular için de çok keyifli ve fonksiyoneldir. 4K 120HZ ekran yenileme hızı ile oyunlarda hareket bulanıklığı ve gecikme minimum seviyeye inerken, 3 boyutlu gelişmiş ses sistemi (OTS Lite) ise gerçeklik hissini artırır.

  1. LG 65UR81006LJ 65” 165 Ekran 4K UHD Smart TV

Büyük ekran televizyon önerisi olarak sunabileceğimiz bu model ise LG tarafından tasarlanmıştır ve 4K UHD ekran teknolojisine sahiptir. Fiyat-performans ürünü olarak da değerlendirilen model hem dev ekran hem 4K ayrıcalığı sunar. Modelin ölçek yükseltme özelliği sayesinde 4K çözünürlüğünde olmayan içerikleri bile 4K kalitesinde izleyebilmeniz mümkündür. Ultra geniş ekran içerikleri çok daha ayrıntılı izleme fırsatı sunarken, gerçek sinema deneyimini evinize getirir. Parlak, hassas ve net görüntüler film, dizi, belgesel tarzı içeriklerde olduğu gibi oyunlarda da etkileyiciliğini gösterir. HDR10 Pro teknolojisi gerçeğe yakın bir görsel şölen sunarken akıcı oyun deneyimi ile kendinizi oyuna iyice kaptırabilirsiniz.

  1. Vestel 65QA9700 65” 164 Ekran 4K UHD QLED Android TV

Full HD TV’den 4 kat daha fazla piksele sahip 4K UHD çözünürlük teknolojisine sahip olan Vestel TV yüksek kalitedeki büyük ekran televizyonlar arasındadır. Günümüzdeki en gelişmiş ekran teknolojilerinden olan QLED özelliği ile bir milyardan fazla renk çeşitliliği sunarak izleme deneyiminizi bambaşka bir seviyeye taşır. Dev ekrandaki etkileyici görüntü netliği en ince detayları bile ortaya koyarak deneyimi derinleştirir.

HDR10’un bir üst performansını gösteren HDR+ teknolojisi hem parlak hem karanlık sahnelerde daha net, detaylı renkler, yüksek kontrast ve çarpıcı ayrıntılar sunar. 3 boyutlu çevre sesi (Dolby Atmos gelişmiş ses teknolojisi) ise 2 boyutlu teknolojilerden farklı olarak üstten de etrafınızı sararak kendinizi ekranın tam da içindeymişsiniz gibi hissettirir.

  1. Samsung 75QN700C 75” 189 Ekran 8K Neo QLED TV

Büyük ekran TV tavsiye isteyenler için 4K çözünürlüğün 4 kat fazlasını sunan, ayrıntının içindeki ayrıntıları da gösteren 8K Neo QLED teknolojili Samsung TV bir diğer önerimizdir. Günümüzde 4K teknolojiler çok etkileyici deneyimler sunarken 8K (7680 X 4320) çözünürlüklü TV’ler seyir zevkini daha da ileri bir boyuta taşıyor. Henüz fazla yaygın olmayan 8K Neo QLED teknolojili TV’ler evinizin konforuna çok üst düzey ve keyifli bir eğlenceyi getirir.

Quantum Matrix Teknolojisi ultra ince ışık kontrolü sağlayarak hemen her ayrıntıyı gerçeğe en yakın boyutta görebilmenizi sağlar. En karanlık ya da parlak sahnelerde dahi ayrıntıları seçmek oldukça kolaylaşır. Sahnelerin gerçekliğini üst düzey görüntü kalitesiyle pekiştiren QLED TV aynı zamanda gelişmiş Dolby Atmos-OTS Lite ses sistemleri ile sizi dört bir yandan sarar. Muhteşem kontrast, capcanlı renkler, büyüleyici ses teknolojisinin dışında ürünün ultra ince tasarımı ise yaşam alanınıza estetik bir dokunuşta bulunur.

  1. LG OLED65C34LA 65” 165 Ekran 4K OLED TV

Üst segmente yer alıp, ekrandaki sanal dünyanın adeta içindeymişsiniz gibi hissettiren 4K televizyonlar arasında LG OLED TV modeli de yer alır. En adrenalin dolu spor müsabakalarından, ruhunuza işleyen konserlere, sinema tadındaki film deneyimlerinden merak uyandıran ilginç belgesellere kadar her çeşit izleme deneyiminiz dev ekran OLED TV

‘de daha da büyür.

LG TV modeli 6.nesil a9 AL 4K işlemci teknolojisi sayesinde size bambaşka deneyimlerin kapısını açar. Kendinden aydınlatmalı OLED ekran teknolojisi ile arka ışıklandırma gerektirmeyen modelde her kare daha ışıltılı ve canlı görünür. Sinema tutkunu kullanıcılar için ideal seçimlerden biri olan OLED teknolojisi Dolby Vision’un ultra canlı görüntüsü ve Dolby Atmos’un çevreleyici üç boyutlu ses özellikleri ile birleştirdiğinde ekrandaki sahneler adeta hayat buluyor.

  1. 65oled808/12 65” 164 Ekran 4K UHD Google Smart 3 Taraflı Ambilight OLED TV

İster dizi-film izliyor olun isterseniz oyun oynayın Philips’e özgü Ambilight teknolojisi ile daha geniş bir ekrana bakıyormuş gibi hissedersiniz. Ambilight özellikli OLED TV modeli televizyonun çevresindeki ve arkasındaki duvara yumuşak ışık haleleri yansıtır. Görüntü ile otomatik olarak ayarlanan ışık sayesinde algılanan renkler, kontrast ve ayrıntılar daha da etkileyici görünür. Ambiyansı güçlendirip seyir zevkini katlayan Ambilight teknolojisi 4K OLED özelliği ile birleştiğinde duyularınızı daha fazla uyarmayı başarır.

Derin siyahlar, gölgeler, ayrıntılar daha gerçekçi ve net görünürken parlak OLED ekran sayesinde iyi aydınlatılmış bir odada bile yansımayı önleyen güçlü bir performans ortaya çıkar. IMAX Enhanced sertifikalı büyük ekran televizyon sinema salonuna gitmeden de IMAX sinema koltuklarında film izliyormuşsunuz gibi hissettirir. Yeni nesil konsollarla uyum sağlayıp iddialı oyunculara da hitap eden ürün HDMI 2.1 bant genişliği/120 HZ ekran yenileme hızı ile sorunsuz, akıcı bir deneyim sunar.

  1. TCL 75C745GTV 75” 190 Ekran 4K UHD Google QLED TV

4K UHD görüntü kalitesi ile üretilen TCL imzalı TV modeli evde sinema ve sürükleyici bir oyun deneyimi yaşamak isteyenler için en iyi seçimlerden biridir. Üründe Quantum Dot teknolojisine dayalı bir milyardan fazla renk tonu, çok yüksek parlaklık, canlı ve gerçekçi renk seçenekleri aracılığıyla üst düzey izleme deneyimi sizi bekler.

Modelin en büyük artılarından birini de 144HZ’e kadar çıkabilen ultra hızlı ekran yenileme teknolojisi oluşturur. Oyun tutkunlarını mest eden yeni nesil teknoloji sayesinde koşu, nişan almak, yarışmak, dövüşmek gibi bol aksiyonlu eylemlerde bile ekranda bulanıklık, takılma, zikzak ve yırtılma gibi sorunlarla karşılaşma ihtimali minimum seviyeye iner.

  1. Samsung 65Q60C 65” 165 Ekran 4K UHD QLED TV

Süper ince büyük ekran tasarımı ile duvarınızla sorunsuz bir ahenk sağlayan Samsung 4K QLED TV modeli şık görüntüsü kadar performansıyla da memnun bırakıyor. Ürün Quantum Dot teknolojisinden en çok verim alınan modeller arasındadır. Renklerin %100 daha yoğun-parlak görüldüğü, her karede gerçekliği hissedebildiğiniz QLED TV HDR+10 teknolojisi ile desteklenir. Daha geniş bir kontrast aralığı sunduğu için siyahları daha parlak-koyu, renkleri daha canlı izlemenin tadını çıkarabilirsiniz.

4K’ya varan görüntü çözünürlüğü sunan modelde TV sesi izleme koşullarına göre otomatik olarak optimize edilir. İzlemek istediğiniz içeriklerin görüntü kalitesi yükselirken gerçekçilik deneyimini pekiştiren gelişmiş ses teknolojisi sizi deneyimin tam merkezine koyar. OTS Lite sistemi sayesinde sanal üst kanallardan gelen 3 boyutlu çevresel ses ekrandaki tüm aksiyon sanki yanıbaşınızda gerçekleşiyormuş hissi yaratır. Oyun deneyimi için de tercih edebileceğiniz üründe Motion XCELERATOR özelliği bulunur. Bu özellik karelerin kaynak içeriklerini otomatik tahmin edip iyileştirip, oyun maceralarını daha heyecanlı ve keyifli kılar.

  1. LG 55UR81006LJ 55” 139 Ekran 4K UHD Webos Smart LED TV

Büyük ekran televizyon tavsiye isteyenler için son önerimiz 4K görüntü kalitesi sunan 139 ekran LED TV modeli. En sevdiğiniz eğlence içeriklerini geniş ekranda daha ayrıntılı şekilde seyrederek TV keyfinize keyif katmanız mümkündür. Gelişmiş 4K görüntü çözünürlüğü sayesinde evde sinema atmosferi yaratabileceğiniz koşulları sağlayan ürün aynı zamanda 4K olmayan içerikleri dahi 4K kalitesine yükseltebilir.

Oyuncular için de gelişmiş teknolojiler barındıran bu model gerçekçi, net detayları akıcı ve sürükleyici bir deneyimle birleştirir. Aynı zamanda Netflix, Prime Video gibi en büyük dijital yayın platformlarını da tek bir yerden takip kolaylığı sunan ürün binlerce dizi ve eğlence içeriğini geniş ekran ayrıcalığıyla evinize getirir.

Televizyon seyretmeyi farklı evrenlere açılan bambaşka seviyelere taşımak istiyorsanız büyük ekran televizyonlar iyi bir başlangıç noktasıdır. Salonunuzda, yatak odanızda ya da iş yerinizde tercih edebileceğiniz türdeki büyük ekran televizyon modelleri genellikle 50 inç ile 85 inç arasında üretilir. Tercihinizi yaparken ortam ışığı/aydınlatma, görüş açısı, oda boyutu/izleme mesafesi, oyun özellikleri, ekran çözünürlüğü ve QLED/OLED gibi en son teknoloji unsurlarını göz önüne bulundurmanız daha isabetli seçimler yapmanıza yardımcı olur.

QLED ve OLED ekran teknolojili TV’ler günümüzdeki en üst düzey kalite görüntü performansına sahiptir. 4K ya da 8K çözünürlükle tasarlanan büyük ekran televizyon modelleri hem geniş ekranın hem de gerçeğe çok yakın hissettiren sahnelerin ayrıcalıklı keyfini sunar. Gelişmiş ses teknolojilerini de sıkça gördüğümüz büyük ekran TV modelleri sahne seslerini odanın içine yoğun düzeyde verir. Özellikle 3 boyutlu çevreleyici ses teknolojisine sahip modeller tüm aksiyon etrafınızda oluyormuş hissi yaratmakta son derece tatmin edicidir.

Siz de farklı zevk ve bütçelere hitap eden büyük ekran TV modellerini inceleyebilir, yaşam alanlarınıza eğlence katabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
5g hayatimiza yeni neler getirecek teknosa
Devamını Oku

5G Hayatımıza Neler Getirecek?

İnternet teknolojisinde 5G, günden güne daha popüler hâle geliyor. Özellikle ağ bağlantıları konusunda yaşanan yeni gelişmeler ve internet…
ip adresi teknosa
Devamını Oku

IP Adresi Nasıl Bulunur?

IP Adresi Nedir? Her insanın kendine ait bir T.C numarası olduğu gibi; her bilgisayarın da kendine ait bir…
drone ehliyeti nasil alinir teknosa
Devamını Oku

Drone Ehliyeti Nasıl Alınır

Günümüzde birçok amaçla, insansız hava aracı (İHA) veya yaygın İngilizce ismiyle drone kullanımı hızla artmaya başladı. İçerisinde herhangi…
microsoft 365 nedir teknosa
Devamını Oku

Microsoft 365 Nedir?

Özellikle iş hayatında en çok kullanılan uygulamaların başında Microsoft Office uygulamaları geliyor. Metin yazıları ve resmi yazılar için…