Yenilenmiş akıllı telefonlar, daha önce başkasına ait olan cihazlardan oluşuyor. Yenilenmiş telefon, satıcı garantisi ile birlikte geliyor ve dış gövdede birkaç ezik ve çizik dışında mükemmel çalışır durumda oluyor. Sertifikalı bir bayiden satın almak tamamen güvenli oluyor.

Yenilenmiş Telefon Nedir?

Sertifikalı yenilenmiş akıllı telefonların kullanıma sunulmasıyla en sevdiğiniz akıllı telefona sahip olmak artık hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu akıllı telefonlar, bir dizi kalite kontrolünden geçiriliyor ve bir garanti ile sunuluyor. Bu şekilde, herhangi bir akıllı telefona çok daha düşük bir fiyata sahip olabilirsiniz.

Her hafta yeni akıllı telefonların tanıtılmasıyla birlikte satın aldığınız akıllı telefonun modası birkaç hafta içinde geçiyor. Bu nedenle sık sık yeni bir akıllı telefona geçmek pahalı bir iş olabilir. Bir yükseltmeye ihtiyaç duyuyorsanız en iyi seçenek cihazın gerçek fiyatından çok daha düşük maliyetli, yenilenmiş bir akıllı telefon satın almak oluyor. Müşterilerin cep telefonlarını iade etmelerinin gerek müşteri hatası gerekse ürün kaynaklı birçok nedeni olduğu için bu telefonlar tamir edilip yenilenerek tekrar satışa sunuluyor. Ek olarak, bazı cihazlar, tüketicilerin yeni bir akıllı telefona yükseltirken takas ettikleri cihazlardan oluşuyor. Yenilenmiş telefonlar; yeniden satmadan önce titiz inceleme, sıkı kalite kontrolleri, onarım ve diğer yetkili prosedürler gibi çeşitli kontrollerden geçiyor. Sonuç olarak, bu cihazlar mükemmel çalışır durumda oluyor ve bir garanti ile geliyor.

Yenilenmiş Telefon Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken Noktalar

Bu telefonları alırken akılda tutulması gereken çok şey var. Bir tüketici olarak, yenilenmiş bir akıllı telefon satın almadan önce cihazın kalitesinden ve güvenilirliğinden emin olmanız gerekiyor. İşte yenilenmiş bir telefon satın almadan akılda tutulması gereken birkaç şey…

1- A Kalite Yenilenmiş Telefonları Seçin

Yenilenmiş telefonlar, fiziksel durumlarına bağlı olarak kalitelerini belirlemek için çeşitli test ve inceleme prosedürlerinden geçiyor. Bu testler temel olarak cihazın gövdesindeki aşınma ve yıpranma sınırını, donanım durumunu ve cep telefonunun genel yazılım yanıt verebilirliğini bilmek için yapılıyor.

Yenilenmiş telefonlar durumlarına göre 3 kaliteye ayrılıyor:

  • A Kalite Telefonlar: Küçük çizikler ile neredeyse yepyeni telefonlar gibi oluyor.
  • B Kalite Telefonlar: Bir süredir kullanılmış ve bazı çizikleri olan telefonlardan oluşuyor.
  • C Kalite Telefonlar: B kalite telefonlarla ek olarak ayrıca bazı ezikler içeriyor. Ancak gayet iyi çalışıyor.

Temel olarak, derecelendirme fiziksel görünüme göre yapılıyor. Telefon alacaksanız, A kalite telefonların çok daha ucuz bir fiyata neredeyse sıfır bir telefon satın almak isteyen biri için mükemmel olduğunu unutmayın.

a kalite yenilenmis telefon teknosa

2- Güvenilir Kaynaktan Telefon Alın

Kabul edelim ki, güvenilir kaynaklardan cep telefonu satın almak her zaman tercih edilir. Yenilenmiş cihazlar önceden kullanılmış ve bir süredir kullanılmayan cihazlardan oluşur. Bu cihazlarda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle güvenilir bir satıcı, cihazı müşterilere satmadan önce her zaman zorunlu kalite kontrolleri yapar. Ayrıca güvenilir satıcılar, satın alma fiyatlarını sorunsuz hale getiren garanti verir. Güvenilir bir web sitesinden yenilenmiş bir telefon satın alın. Sıkı kalite kontrollerinden geçmiş akıllı telefonlar sunulur ve yenilenmiş cihazlar için de garanti verilir. Güvenilir bir mağaza tüm farkı yaratabilir ve mükemmel kalitede akıllı telefonları yeni cihazın neredeyse yarı fiyatına satın alabilirsiniz.

3- İade Politikasını İnceleyin

Çevrimiçi veya çevrimdışı bir mağazadan yenilenmiş bir telefon satın aldığınızda, mağazanın bir iade politikası ve sorgusuz sualsiz geri ödeme politikası sunduğundan emin olun. Bu, yenilenmiş bir akıllı telefon birkaç gün kullandıktan sonra sorun göstermeye başlayabileceğinden çok önemli oluyor.

4- Maksimum Değeri Göz Önüne Alın

Çevrimiçi mağazadan yenilenmiş bir akıllı telefon satın alıyorsanız, web sitesinde anlaşmayı tatlandırabilecek birkaç anlaşmanın olduğu zamanlar olabilir. Fırsatların yanı sıra kulaklık, şarj cihazı, USB kablosu, koruyucu kılıf, ekran koruyucu ve çok daha fazlası gibi bir dizi ek ücretsiz ürün bulunur. Bunları aldığınızdan emin olun.

Neden Yenilenmiş Akıllı Telefonları Tercih Etmelisiniz?

Yenilenmiş bir akıllı telefon satın almak aynı zamanda çevreyi daha iyi hale getirir. Bir akıllı telefon bir miktar hasar gördüğünde çöplüğe atılır. Ancak bunun yerine, yenilenir ve satılırsa, hayatta kalma şansı verilmiş olur. Sadece birkaç çizik veya ezik olan herhangi bir akıllı telefon çöpe atıldığında, çevre üzerinde ciddi olumsuz etkileri olur. Pek çok akıllı telefonun plastik parçaları bulunur ve imha etmenin ne kadar zor olduğunu hepimizin bildiği lityum iyon piller içerir. Bunun yerine, bunları indirimli bir fiyata yenilenmiş telefonlar olarak satmak daha iyidir.

Satın Almadan Önce Alınacak Önlemler ve Kontroller

1- Çalınan Telefonlardan Haberdar Olun

Kendinizi bu tür sorunlardan korumak için her zaman; alıcının adı, satın alma tarihi ve saati, mağaza adı ve garantiyle ilgili diğer bilgilerle ilgili tüm eksiksiz bilgileri içeren orijinal satın alma faturasının elektronik veya basılı bir kopyasını isteyin. Ayrıca, satın aldığınız yenilenmiş akıllı telefon için orijinal kutu ve aksesuarları aldığınızdan emin olun. Son kontrol, cihazın IMEI’sini doğrulamak oluyor.

2- Sahte Telefonlara Dikkat Edin

Bunun için telefonun ayarlarından geçerek model numarasına bakmanız ve donanım bilgilerinin, üreticinin listelediği bilgilerle aynı olup olmadığını incelemeniz gerekiyor. Emin olmak için orijinal faturayla birlikte gelen yenilenmiş bir akıllı telefon satın alın.

Siz de en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone xr ozellikleri teknosa
Devamını Oku

iPhone XR Özellikleri

Her yıl Apple’ın yeni piyasaya süreceği telefon modelleri merakla beklenirken daha önce çıkmış telefonlara ilgi de azalmıyor. Daha…
cep telefonunuzu ne zaman degistirmelisiniz teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunuzu Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Son yıllarda elimizden düşürmediğimiz cep telefonları, sık kullanım nedeniyle veya farklı sebeplerle arızalanabiliyor. Bu gibi durumlarda kimi kullanıcılar,…
oppo a55 teknosa
Devamını Oku

Oppo A55 İncelemesi

Oppo’nun yeni A serisi akıllı telefonu A55, piyasaya çıktıktan sonra kendi kategorisinde en rekabetçi özelliklere ve fiyata sahip…
iphone nasil sifirlanir teknosa
Devamını Oku

iPhone Nasıl Sıfırlanır?

iPhone telefonumuz zaman zaman donabiliyor ya da bazı beklenmedik hatalar verebiliyor. Bu tarz durumları düzeltmenin çaresi bazen fabrika…