Bilindiği üzere geçmişteki klasik saatler, artık yerlerini modern saatlere bırakır oldu. Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle birlikte akıllı saatler, son zamanların trendi haline geldi. Ayrıca bu ürünleri, sadece kolunuzdayken kullanmıyorsunuz. Çünkü akıllı saatler, telefon ile entegre hale gelebiliyor. Bu sayede cihazlarınızı, telefonlarınız üzerinden de kontrol edebiliyorsunuz. Ancak kullanıcıların pek çoğu, akıllı saat ve telefonlarını birbirilerine bağlarken, birtakım problemler ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bunların en büyük sebeplerinden bir tanesi de her marka ve modele göre farklı cihaz bağlama yöntemlerinin olmasıdır. Peki akıllı saat telefona nasıl bağlanır? İşte ipuçları…

Akıllı Saatler, Android Cihazlara Nasıl Bağlanır?

Telefonlarda iki adet işletim sistemi mevcut. Biri Android diğeri ise iOS. Bu doğrultuda akıllı saatlerinizi, telefonlarınıza bağlarken kullanmanız gereken metotlar da değişiklik göstermektedir.

Akıllı saatlerin birçoğu, uygulama gerektirmeden de bağlanabilir. Android cihazlarda, bu yüzden iki farklı yöntem uygulanabilir. İlk etapta yapmanız gereken şey, Bluetooth‘u açmanız olacaktır. Sonrasında izlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde;

  • Öncelikle eşleştirmeyi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek adına akıllı saatinizin açık olduğundan emin olmalısınız.
  • Bluetooth kısmına girdikten sonra eşleşme yapabileceğiniz cihazları göreceksiniz. Burada cihazınızın markasını ve modelini seçmeniz gerekli.
  • Seçiminizi tamamladıktan sonra akıllı saatinizde, ‘Eşleştirme isteği’ne dair bir ibare göreceksiniz.
  • Eşleştirme isteği geldikten sonra telefonunuza bir kod gelecek. Bu doğrultuda telefonunuza ve cihazınıza gelen kodların, aynı olup olmadığı konusunda bir soru sorulacak. İki taraf da birbirine onay verdikten sonra cihazlarınızın bağlanma işlemi gerçekleştirilmiş olacak.

Akıllı Saat, Bluetooth Listesinde Gözükmüyorsa Ne Yapmalısınız?

Akıllı saat kullanan kullanıcıların karşılaştığı en büyük sorunlardan bir tanesi de cihazların, Bluetooth listesinde gözükmemesi. Böyle durumlarda hemen endişeye kapılmaya gerek yok. Çünkü zaman zaman iki cihaz arasında çeşitli entegrasyon problemleri meydana gelebilir. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız, ufak dokunuşlar ile bu problemi çözebilirsiniz. En basit yöntemle Bluetooth’u açıp, kapatmanız gerekiyor. Eğer bu da bir çözüm olmazsa, Bluetooth uygulamasının içerisinde yer alan ‘Ek ayarlar’ kısmından, ‘Uyumlu cihazları eşleştir’ ya da ‘İsimsiz Bluetooth Cihazlarını Göster’ sekmesine tıklamanız yeterli olacaktır.

akilli saatler telefon ile nasil eslesir teknosa

Akıllı Saatler, iOS Cihazlara Nasıl Bağlanır?

iOS cihazlara bağlanacak olan akıllı saatlerin kurulumu Andoridler’e göre daha farklı yapılır. iOS yani Apple cihazlara kurulum yapmak için izlemeniz gereken adımlar da şu şekildedir;

  • Wear uygulamasını, telefonunuza kurmalısınız.
  • Saatinizin çalışır durumda olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca şarja da takılı olması gerekiyor.
  • Daha sonrasında Wear uygulamasını açıp, kurulumu başlatabilirsiniz.
  • Kurulum konusunda gerekli adımları takip etmenizin ardından karşınıza cihazlar çıkacak. Burada kendi cihazınızı seçmeniz gerekiyor.
  • Saatinizi bulduktan sonra karşınıza bir eşleşme isteği çıkacak. Eşleştir seçeneğine burada dokunmanız gerekiyor.
  • Bu işlemden sonra da iki cihazda bir kod gözükecek. Bu kodların aynı olup, olmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer aynısıysa onaylama seçeneğine basabilirsiniz.
  • Eşleştirme işleminin sona ermesinin ardından telefonunuzun ekranında aktifleştirmeniz gereken seçenekler ve bildirimler olacak.

iOS ve Android Cihazlar Arasında Ne Fark Var?

Ortada iki farklı işletim sistemi olduğundan ötürü çalışma prensipleri de değişebiliyor. Bu doğrultuda dikkat edilmesi gereken bir detay var. Apple telefonlarda, akıllı saatin çalışması için Wear uygulamasına ihtiyaç duyuluyor. Ancak uygulama içerisindeki veri giriş ve çıkışı siz saatinize yakınken ya da uygulama açık olduğu sürece gerçekleşebiliyor. Android cihazlarda ise bu durum tam tersi olarak meydana geliyor.

Akıllı Saatler Sayesinde Telefonda Neler Yapılabilir?

Akıllı saatleri aldıktan sonra içerisinde pek çok özellik olduğunu fark edeceksiniz. Günlük yürüyüşlerinizi, adımlarınızı, aktivitelerinizi, sağlık durumunuzu, gelen aramaları yönetebilirsiniz. Bunların yanında uygulama içerisinde bulunan pek çok özelliği, telefondan da yönetebilir ve yapılan analizleri inceleyebilirsiniz.

  • Örneğin akıllı cihazlar, siz uyurken bile analiz yapmaya devam eder. Yani ne kadar uyuduğunuzu ne kadar derin ya da kaliteli uyuduğunuzun kaydı tutulur. Bunlarla ilgili veriler de telefonunuza yansıtılır. Aynı zamanda diğer sağlıksal verileriniz hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Dışarıda yürüyüş yaparken veya spor aktivitesi yaparken, ne kadar efor sarf ettiğiniz, adım attığınız konusundaki bilgileri de akıllı saatler cihazlarında depolar. Bu veriler, sonrasında telefona aktarılır ve kendi aktivitelerinizi, diğer kullanıcılar ile kıyaslayabilirsiniz.
  • Dışarıda, soğuk havalarda bazen telefonlarınıza gelen aramalara bakmak zor olabilir. Ya da zor koşullar altında bildirimlerinize bakamayabilirsiniz. Ama iki cihaz arasındaki entegrasyon sayesinde bildirimlerinizi kontrol edebilir eğer akıllı saatinizde öyle bir özellik varsa telefon görüşmelerinizi dahi gerçekleştirebilirsiniz.

Akıllı Saat Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

  • Eğer bir akıllı saat almaya karar verdiyseniz, bazı konulara da dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle alacağınız modele karar verdikten sonra bu ürünün, telefonunuz ile uyumlu olup, olmadığına dikkat etmelisiniz. Çünkü akıllı saatler, her telefonla uyumlu olmayabilir.
  • Günümüz dünyasında pil ömrü de çok önemli bir yer taşır. Kimi akıllı saatin, ömrü 1 hafta ile 2 hafta arasında gidebilirken, bazıları da bir aya yakın ya da aşkın sürelere sahip olabilir. Bu sebepten dolayı da seçiminize dikkat etmelisiniz.
  • Bir diğer özellik de uygulama çeşitliliği. Alacağınız akıllı saatte neler olup, olmadığına bakmanız gerekiyor. Çünkü her ürün, aynı özellikleri taşımayabilir. Bu yüzden ürünü satın almadan önce bir araştırma yapmanızda fayda olabilir.

Son olarak da eğer bildirimlere, verilere ve analizlere önem veriyorsanız da ekran büyüklüğünü buna göre tercih edebilirsiniz.

Siz de en iyi akıllı saatleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
samsung a52 telefon hakkinda teknosa
Devamını Oku

Samsung A52 Telefon Hakkında

Uygun fiyatlı ancak biraz da olsa yüksek performans sergileyen telefon almak isteyenlerin birinci tercihleri arasında Samsung A52 yer…
iphone hayati uyari bildirimi nedir teknosa
Devamını Oku

iPhone Hayati Uyarı Bildirimi Nedir?

Bizi ya da çevremizdekileri ilgilendiren acil bir durum yaşandığında mümkün olan en kısa sürede haberdar olmak istiyoruz. Bu…
ipad mini 6 ile neler yapabilirsiniz teknosa
Devamını Oku

iPad Mini 6 ile Neler Yapabilirsiniz?

iPad Mini 6, küçük ama oldukça güçlü ve normal iPad’lerin yapabildiği pek çok şey yapılabiliyor. E-kitap okumak, Fortnite…
iphone 13 fiyat teknosa
Devamını Oku

iPhone 13 Fiyat Beklentileri

Apple’ın yaptığı lansman sonrası iPhone 13’lerin de fiyatı netleşmiş oldu. Artık iPhone 13 fiyatlarını merak etmekten ziyade, net…
iPhone SE ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

iPhone SE Özellikleri

Apple, iPhone SE modeli yenilenmiş özellikleriyle yeniden piyasaya sürüldü. İlk SE modelinden farklı bir görünüşe sahip gibi duruyor…