12 Eylül 2023 tarihinde iPhone 15 modelini tanıtan Apple, pek çok kullanıcının ilgisini ve beğenisini kazanmaya devam ediyor. Özellikle ilk USB-C’li model olacağı için iPhone 15 herkes için merak konusuydu. Bu özelliği ile kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayan model, daha pek çok fonksiyona da sahip. Yenilikçi tasarım detayları ve geliştirilmiş özellikleri ile kullanıcılara çeşitli avantajlar sağlayan iPhone 15’e dair her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz.

iPhone 15 Çıktı mı?

Apple’ın teknolojilerini ve ürünlerini yakından takip eden kişiler iPhone 15 çıktı mı sorusunun yanıtını merak ediyor. 12 Eylül’de tanıtılan iPhone 15 modelinin ön sipariş satışları 15 Eylül’de başladı. Tanıtılan tüm iPhone 15 modelleri 22 Eylül’den itibaren Apple Store ve yetkili mağazalarda satışa sunuldu. Satışa başlandığı ilk günden beri yoğun ilgi gören model, pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmeye devam ediyor. iPhone 15 çıkış tarihi itibarıyla özellikle USB-C, Apple’a özgü yonga seti ve periskop teknolojisi ile öne çıkıyor.

iPhone 15’te önceki modellere kıyasla tasarım açısından çok büyük bir değişiklik olmayışı göze çarpıyor. iPhone 14 tasarımının izinden giden iPhone 15, tüm modellerde Dynamic Island’ı görme imkanı sunuyor. Yüksek performansı ile öne çıkan iPhone 15, güçlü bağlantı seçenekleriyle de verimliliği zirveye çıkarıyor. İşlemciden kameraya, Face ID’den renklere kadar pek çok özellikte bir üst seviyeye çıkan iPhone 15, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılıyor ve mobil dünyada ayrıcalık sunuyor.

iPhone 15 Fiyatı Ne Kadar?

iPhone 15 henüz çıkmadan itibaren bu modelin fiyatı üzerine oldukça fazla tartışma yapılmıştı. Bu modelin ne kadara piyasaya sunulacağı merak konusuydu. iPhone 15 fiyatı pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. iPhone 15 serisinin farklı modelleri; tasarım ve özellik bakımından farklılık gösterdiğinden fiyatları da değişken. iPhone 15 Pro ile iPhone 15 Pro Max fiyatları arasında da farklılık görülüyor. Çünkü bu iki modelin ekran büyüklükleri, teknolojileri, çekirdekleri, kamera sistemleri, şarj süreleri farklılıklara sahip. Tüm bu özellikler, telefonu kullanma deneyimini etkilediğinden fiyatlar üzerinde de oldukça belirleyici.

iPhone 15 fiyatı belirlenirken tercih edeceğiniz hafıza kapasitesi de belirleyici oluyor. iPhone 15 serisi içinde bulunan farklı modeller, 128 GB ila 1TB arası hafıza seçeneği sunuyor. Bellek kapasitesi arttıkça iPhone 15 fiyatlarında da artış görülüyor. Renk detayı da fiyatları belirleyen bir kriter olarak öne çıkıyor. iPhone 15 serisinde canlı mavi, pembe, sarı, yeşil ve siyah renkler bulunuyor. En çok tercih edilen renk siyahken; seriye yeni eklenen pembe ve mavi renkleri de ilgi çekiyor. Tabii ki bu renklerin her biri fiyat olarak farklılık gösteriyor. Zevklerinize ve bütçenize uygun olarak farklı iPhone 15 modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

iPhone 15 Özellikleri Neler?

iPhone 15 özellikleri ile daha piyasaya sürülmeden önce kullanıcıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Bu seride sunulan en ciddi yenilik; USB-C detayı. Uzun zamandır konuşulan lightning girişlerinin USB-C olarak değiştirilmesi, iPhone 15 serisi ile hayata geçti. Avrupa’da yapılan yeni düzenlemeye ayak uyduran Apple, bu değişimi ile kullanıcılara oldukça verimli ve kullanışlı bir deneyim sunuyor. Telefonu şarj etmek ve veri aktarmak için USB-C bağlantı noktasını kullanabilirsiniz. Ek olarak iPhone 15’in standart modellerinde USB 2 desteği de yer alıyor. Ayrıca MagSafe ve Qi2 şarj aletleriyle kablosuz şarj desteği de mevcut.

Apple’ın periskop lens teknolojisini iPhone 15 Pro modelinde görebilirsiniz. Bu teknoloji sayesinde 5x ve hatta 10x optik yakınlaştırma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca bu seride kamera çıkıntısı, iPhone 14 Pro Max’a göre %5 daha büyük. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, 48 MP ana kameraya sahip. %100 Focus Pixels, dört pikselli sensör ve hızlı otomatik netleme sayesinde en ince ayrıntıları bile net bir şekilde çekebilmenizi sağlıyor. Ayrıca ekstra iki kat telefoto seçeneği ve üç farklı zoom seviyesi sunuyor. iPhone 15 ile Portre moduna geçmeden portre çekimi de yapabilirsiniz.

Apple, iPhone 15 modelinde A16 Bionic çip kullanıyor. Bu çipte 2 adet performans ve 4 adet verimlilik çekirdeği bulunuyor. Ayrıca 16 milyar transistöre sahip yonga, %40 daha hızlı ve %50 daha yüksek bant genişliği ile öne çıkıyor. Bu çip sayesinde iPhone 15’te %30’a kadar güç tüketimini azaltabilirsiniz. iPhone 15 serisinde bulunan modellerde ilk defa programlanabilir görev tuşu ile karşılaşacaksınız. Bu zamana kadar üretilen modellerde, telefonu sessize almak için bir kontrol tuşu bulunuyordu. iPhone 15’te bu tuş sayesinde telefonunuzun ses ayarıyla birlikte farklı görevleri de kontrol edebilirsiniz.

iPhone 14 serisinden farklı olarak iPhone 15 serisinde bulunan tüm modellerde Dynamic Island özelliği mevcut. Dynamic Island’ın kullanımı kolaylaştıran yapısı tüm iPhone 15’lerde size avantaj sağlıyor. iPhone 15 tasarım açısından iPhone 14’e oldukça benzer; düz kenarlara, alüminyum çerçeveye, cam arka ve ön kısma sahip. iPhone 15’te ekran boyutları aynı kalırken; çerçeve olarak daha ince seçeneklerle karşılaşabilirsiniz. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri 6.1 inç; iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri 6.7 inç ekran boyutuna sahip.

iPhone 15 serisinde bulunan özellikler kısaca şu şekilde:

  • Super Retina XDR ekrana sahip iPhone 15, kusursuz bir ekran deneyimi sunar. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ise ek olarak ProMotion teknolojisi ve hep açık ekran özelliği yer alır.
  • Dokulu mat cam arka yüzeye sahip titanyum tasarımı ile iPhone 15 Pro ve Pro Max, hem dayanıklı hem de kullanışlıdır. Aynı zamanda bu modeller eylem düğmesine sahiptir. iPhone 15 ve Plus modelleri ise renkle işlenmiş cam arka yüzeye sahip alüminyum tasarımı ile öne çıkar. Bu modellerde zil/sessiz düğmesi de bulunur.
  • Tüm iPhone 15 modellerinde Dynamic Island özelliği bulunur ve sihirli bir iPhone deneyimi yaşamanızı sağlar.
  • iPhone 15 ve Plus modelleri A16 Bionic çipe ve 5 çekirdekli GPU’ya sahiptir. Diğer modeller ise A17 Pro Bionic çip ve 6 çekirdekli GPU ile zenginleştirilmiştir. Tüm modeller ortak olarak 6 çekirdekli CPU ve 16 çekirdekli Neural Engine ile donatılmıştır.
  • 24 MP ve 48 MP kameraya sahip iPhone 15, gelişmiş çift kamera ve pro kamera sistemi sunar. Ultra geniş kameraya ek olarak iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde telefoto kamera özelliği de bulunur. Ayrıca odak özelliğine ve derinlik denetimine sahip yeni nesil portre çekimleri de yapabilirsiniz.
  • Optik zoom seçenekleri olarak 1x, 2x ve 5x yanı sıra Pro ve Pro Max modelleri 3x seçeneğe de sahiptir. Yakınlaştırma ve uzaklaştırma seçenekleri ile yaratıcı çekimler yapabilirsiniz.
  • iPhone 15 serisinde bulunan modeller 20 saat ile 29 saat arası video oynatma süresi sunar.
  • Tüm modellerde USB-C girişi mevcuttur. iPhone 15 ve Plus modelleri USB 2 desteğine de sahiptir. 20 kata kadar daha hızlı veri aktarımı için iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri USB 3 desteği sunar.
  • Tüm modeller 5G destekli ve Face ID özelliklidir.
  • Ceramic Shield ön yüzeye sahip iPhone 15, tüm akıllı telefon camlarından daha sağlamdır. Havacılık ve uzay endüstrisine uygun alüminyum ile tasarlanan iPhone 15 serisi, dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü kullanım sağlar.
  • iPhone 15, maksimum 6 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya dayanıklılık gösterir. Ayrıca tüm modeller MagSafe kılıfları, kablosuz şarj cihazları ve cüzdanlar ile uyumludur.
  • Acil SOS ve trafik kazası algılama özellikleri tüm modellerde güvenlik özelliği olarak öne çıkar.
  • Tüm iPhone 15 modellerinde Bluetooth 5.3 özelliği bulunur. iPhone 15 ve Plus modelleri Wi-Fi 6 bağlantı seçeneğine sahipken; 15 Pro ve 15 Pro Max modelleri, Wi-Fi 6E bağlantı seçeneğine sahiptir.
  • iPhone 15 ve Plus modelleri için kapasite seçenekleri; 128 GB, 256 GB ve 512 GB şeklindedir. iPhone 15 Pro; 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasite seçeneklerine sahiptir. iPhone 15 Pro Max ise 256 GB, 512 GB ve 1 TB kapasite seçenekleri sunar.

iPhone 15 Renkleri

Tasarım detayları ile iPhone 14’e benzeyen iPhone 15, pembe ve mavi olmak üzere 2 yeni renk seçeneği sunuyor. Capcanlı ve parlak renkleri ile dikkat çeken iPhone 15’te klasik olarak siyah, sarı ve yeşil renkleri de yer alıyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max renkleri ise siyah titanyum, beyaz titanyum, mavi titanyum ve natürel titanyum şeklinde. iPhone 15 ve Plus modelleri alüminyum iken; Pro ve Pro Max modelleri titanyum olduğu için renk açısından da farklılık gösteriyor. Gündelik yaşamda zevklerinize hitap eden ve tarzınızı yansıtan ikonik renkleri iPhone 15 sayesinde tercih edebilirsiniz. Apple’ın yenilikçi yapısını telefonunuzun rengi ile gösterebilirsiniz.

Piyasaya yeni çıkan ve yenilikçi özellikleri ile beğeni kazanan iPhone 15’i keşfetmek için seride bulunan farklı modelleri inceleyebilir ve detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bütçenize, zevklerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun iPhone 15 modelini tercih edebilirsiniz. Siz de hemen eşsiz özelliklere sahip iPhone modellerini keşfedin!

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Kulak içi kulaklık önerileri
Devamını Oku

Kulak İçi Kulaklık Önerileri

Çalma listelerinizi dinlemenin en iyi yolu kaliteli bir hoparlör ya da kulaklık kullanmaktır. Ancak bireysel kullanım için sadece…
En iyi 10 koşu bandı önerileri
Devamını Oku

En İyi 10 Koşu Bandı Önerisi

Sağlıklı bir yaşam herkesin en öncelikli hedeflerinden ve sağlıklı yaşama ulaşmanın olmazsa olmaz şartlarından biri de düzenli egzersiz…
m1 cip ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Apple M1 İşlemci Ne İşe Yarar?

Apple, yaptığı her geliştirmeyle ve çıkardığı her ürünle adından söz ettirmeyi başarıyor. En son şimdiye kadar yarattıkları en…