Resim defterleri ve sulu boyalar, teknolojinin gelişimiyle birlikte yerlerini akıllı çizim tabletlerine bıraktı. Bu tablet modelleri, özellikle çocuklar için daha cazip bir hale geldi. Ekran karşısında zaman geçirmeyi seven çocuklar, bu tabletlerin sunduğu uçsuz bucaksız imkanlar sayesinde, vakitlerini yeteneklerini geliştirmek için harcayabilirler.

Çocuklar, birbirinden renkli hayal dünyaları ile aslında çok yetenekli birer ressam adayı olabilir ve bu yaratıcı görselleri, kalıcı hale getirmek için bir yere aktarmak isteyebilirler. Eğer çocuğunuzun içindeki ressamı ortaya çıkarmak istiyorsanız, ona bir akıllı çizim tableti hediye edebilirsiniz. Bu sayede kendi yeteneklerini keşfetme imkânı bulacaklardır. Siz ebeveynler olarak da onların hayal dünyalarını daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Akıllı çizim tabletleri; boyutu, kapasitesi gibi birçok detayıyla birbirinden farklı özelliklere sahip. Çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmek isterseniz, bu tablet modelleri içinden birini seçerek çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Çocuklar için En Uygun Tablet Modelleri:

1- Lenovo Tab M8 3 GB 2. Nesil Tablet

Küçük bir kasa ve ince bir çerçevesi olan Lenovo Tab M8 Tablet, 8,0 inç boyutunda bir ekrana sahiptir. Cihazın hafızası 32 GB boyutundadır fakat bu kapasite 128 GB’a kadar artırılabileceğinden, tabletinizi rahatça kullanabilirsiniz. Bu tablet, TÜV sertifikalı olduğu için çocuklarınızın gözlerini rahatsız edecek olan mavi ışığı minimum seviyede tutar. Dolayısıyla çocuklarınız resim yaparken, uzun saatler boyunca ekrana bakabilir. Lenovo Tab M8 Tablet, Android tabanlı işletim sistemi kullanır ve Play Store üzerinden çocuklarınız için diğer çizim uygulamalarını indirebilirsiniz. Cihazın RAM kapasitesi 3 GB’tır. 5000 mAh pil kapasitesine sahip olan tablet, çocuklarınız için ideal bir şarj süresine sahiptir. Bu tabletin ekran çözünürlüğü 1280 x 800 pixel arasındadır. 4 Çekirdek işlemcili Lenovo Tab M8 Tablet, Cortex A53 işlemcisini kullanır. Ekran modeli HD IPS olan cihazda, çocuğunuz net ve canlı çizimler yapabilir.

2- Lenovo Tab M10 4 GB Tablet

Dayanıklı metal bir gövdeye sahip olan Lenovo Tab M10 tabletin ekran boyutu, 10,3 inç büyüklüğündedir. TDDI ekran modelini kullanan bu tablette, çocuklarınız renkleri canlı bir şekilde görüntüleyebilir. Ekran çözünürlüğü 1920 x 1200 pixele kadar çıkabilen Lenovo Tab M10 Tabletin işlemcisi Helio P22T’dir ve 8 Çekirdeklidir. 64 GB’lık disk kapasitesi bulunan cihazın hafızası 256 GB’a kadar çıkarılabilmektedir. Bu sayede Android tabanlı cihazınıza çocuklarınız için daha fazla oyun, eğitici uygulama ve çizim programları indirip, çalışmalarını kaydedebilirsiniz. Bu tabletin en önemli özelliklerinden biri ise Ebeveyn Kontrolü modu bulunmasıdır. Bu mod sayesinde çocuğunuzun gelişimini yakından takip edebilir, onu olumsuz etkileyecek uygulama ve görselliklerden uzak tutabilirsiniz. Lenovo Tab M10 Tabletin bir diğer özelliği ise çocuklarınızın gözlerini rahatsız edecek mavi ışığın azaltılmasıdır. Bu sayede çocuğunuz, resim defterine çizim yapıyormuş gibi uzun süreler ekrana bakabilir.

cocuklar icin uygun tablet modeller teknosa

3- Lenovo Tab M8 2 GB Tablet

Helio A22 işlemcili ve 8 çekirdekli bir tablet olan Lenovo Tab M8 2 GB, çocuğunuzun içindeki ressamı ortaya çıkarmak için iyi bir seçenek olabilir. Android işletim sistemli olan tablete, çocuğunuz birçok eğitici uygulamayı indirip kendini geliştirebilir. 8,0 inçlik bir ekran boyutuna sahip olan cihaz, resim yapmak için ideal boyutlardadır. Tabletin 32 GB depolama alanı olup, bu alan 128 GB’a kadar artırılabilmektedir. Cihazın RAM kapasitesi ise 2 GB’tır.

4- Lenovo Tab M10 3 GB Tablet

Ebeveyn Kontrolü özelliği ile çocukların güvenli bir şekilde kullanabileceği Lenovo Tab M10 3 GB tabletin, içerisinde kendiliğinden yüklü ve çocuklar için özel olan birçok uygulaması yer alıyor. Bu uygulamaların içinde çocukların çizim yeteneklerini geliştirebilecekleri aplikasyonlar da mevcut. 10,1 inçlik ekranı ile geniş bir ekrana sahip olan tabletin, 32 GB depolama alanı ve 128 GB’a kadar artırılabilir dahili belleği bulunmaktadır. Lenovo Tab M10 3 GB Tablet, Unisoc işlemcili ve 8 Çekirdeklidir. 1920 x 1200 pixel çözünürlük sunan tablette, aynı zamanda çocuklar için diğer tabletlerde olduğu gibi mavi ekran önleyici özelliği de bulunuyor.

5- Lenovo Tab M10 Plus Tablet

10,61 inç boyutundaki geniş ekranı ile rahat bir kullanım imkânı sunan Lenovo Tab M10 Plus Tablet hem çocuklar hem de ebeveynler için birden fazla özelliği içinde barındırıyor. 2000 x 1200 pixel çözünürlük ve Full-HD görüntü kalitesine sahip olan tablet, çocukların tüm renk tonlarını canlı bir şekilde görüp kullanabilmesine olanak sağlıyor. Lenovo Tab M10 Plus Tablet, 8 Çekirdek ve Helio G80 işlemcilidir. 128 GB’lık bir depolama alanına sahip olan cihazın hafızası 1 TB’a kadar yükseltilebilmektedir. Bu da çocuğunuzun çalışmalarını kaydedebileceği geniş bir depolama alanı sunar.

6- Huawei Matepad T10 Tablet

TÜV sertifikalı Huawei MatePad T10, zararlı ışığı azaltarak resim yaparken ve film izlerken, çocuğunuzun gözlerini mavi ışıktan korur. E-kitap modu da bulunan bu tablette çocuğunuz, resim çizmenin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı da edinebilir. Tabletin içinde bulunan Kids Painting özelliği ile çocuğunuz hem görsel olarak yaratıcılığını geliştirebilir hem de oyun oynayabilir. Huawei MatePad T10 tabletin Ebeveyn Kontrolü de bulunmaktadır. Cortex A53 işlemcili ve 8 Çekirdekli tablet, 2 GB RAM’e sahiptir. 9,7 inçlik ekrana sahip olan bu cihazın dahili hafızası ise 32 GB’tır. Bu hafıza 512 GB’a kadar artırılabilmektedir. Cihazın pil ömrü 5100 mAh’dir. Dijital çağda çocuğunuzu hem teknoloji ile tanıştırmak hem de içindeki ressamı ortaya çıkarmak için uygun ürünlerden biri olan tabletler, ebeveyn kontrolünde kullanıldığında çocukların gelişimi için yararlı olabilir. Çocuğunuzun bilinçaltının derinliklerine inmek ve onların hayal gücünün ne kadar geniş olduğunu görebilmek için bu tablet modelleri arasından seçim yapabilir, çocuğunuza onu mutlu edecek bir hediye verebilirsiniz.

Siz de en teknolojik donanımlara sahip tablet modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
simultane cevri yapan yapay zeka teknosa
Devamını Oku

Simültane Çeviri Yapan Yapay Zeka

Çevirinin günlük hayatımızdaki önemi sandığımızdan çok daha fazla boyutlu oluyor. Yeni haber, bilgi ve fikirlerin dünyaya yayılması için…
En İyi Meyve Sıkacağı Önerileri
Devamını Oku

En İyi Meyve Sıkacağı Önerileri

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasına giren, günün her saatinde enerji depolamaya yardımcı olan meyve suları, artık çok daha sağlıklı…
Doğru Barbekü Seçimi Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Doğru Barbekü Seçimi Nasıl Yapılır?

Sıcak yaz günlerinin ve keyif dolu anların vazgeçilmezi barbekü, sevdiklerinizle birlikte lezzetli yiyecekler eşliğinde eğlenmenin en iyi yollarından…
Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?
Devamını Oku

Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?

Güven, başkalarının davranışlarını tahmin edebilmeye yani öngörülebilirliğe dayanır. Güvendiğiniz kişi, beklediğinizi yapmazsa onun güvenilirliğine dair şüpheleriniz olur. Birçok…
samsung televizyonlari yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Samsung Televizyonları Yakından Tanıyın

Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerin etkisini daha çok kullandığımız eşyaların değişmesiyle görüyoruz. Eskiden sadece yayınlanan kanalları izlediğimiz televizyonlarımız son…