Özellikle yaz ayları geldiğinde düğün sezonu da açılıyor. Aylar öncesinden yapılan planlar, organizasyonlar hep kusursuz bir düğün hayali ile yapılıyor. Düğünde sadece organizasyonun mükemmel olması yeterli olmaz. Organizasyon kadar gelin ve damadın da aynı şekilde kusursuz olması gerekir. Çünkü bu önemli günde onlar ön plandadır ve tüm davetlilerin gözü üzerlerindedir. Bu yüzden de tüm ışıltınızla davetlilerin karşısına çıkmak için düğün tarihinizden en az 6 ay öncesinde hazırlıklara başlamanız gerekir. Bu süre hem kendinizde istediğiniz değişimleri yaratmanız için yeterli oluyor hem de düğün stresini fazla yaşamamış oluyorsunuz. Peki evlilik öncesi kişisel bakım nasıl yapılır, işte ipuçları:

1- Cilt Bakımı Yaptırmaya Başlayın

Düğün gününde özellikle gelinler ciltlerinin sağlıklı ve parlak olmasını istiyor. Gelin makyajının çarpıcı görünmesini sağlayan en önemli etken nemli ve parlak bir cilt oluyor. Her cildin farklı bir yapısı bulunuyor ve her biri için ayrı bir bakım uygulanması gerekiyor. Bu nedenle düğün gününüzden en az 6 ay önce cilt bakımı için bir profesyonel destek almanız faydalı oluyor. Aylık bakım takviminizi belirleyip cilt tipinize en uygun bakımı uygulamaya başlayabilirsiniz.

Yağlı ve nemsiz bir cildiniz varsa önce yağ oranını dengeleyip sonrasında da ihtiyaç duyduğu nemi kazandıracak bir bakım yaptığınızda sağlıklı bir cilde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kuru ve hassas bir cilde sahipseniz cildinizi nemlendirirken kızarıklık oluşturmayacak ürünler tercih etmeniz gerekir. Aynı zamanda düzenli olarak yaptıracağınız peeling ile cildinizi daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Bu sayede yaptığınız makyaj cildinizde çok daha iyi görünür.

Son yıllarda cilt bakımında popüler maddelerden biri olan hyaluronik asit içeren nemlendiriciler kullandığınızda cildinizdeki ince çizgilerin zamanla dolmasını sağlıyor. Bütün bu bakımlarla birlikte hem düğün gününde kendinizi çok daha iyi hissediyorsunuz hem de yaptıracağınız düğün makyajı cildinizde daha iyi duruyor.

evlilik oncesi kisisel bakim teknosa

2- Spor Yapın

Sadece fazla kilolarınız olduğunda spor yapmayı düşünmemeniz gerekir. Aynı zamanda vücudunuzu sıkılaştırmak ve daha fit görünmek için de spora başlamanız iyi olacaktır. Düğün gününüzden en az 6 ay öncesinde düzenli olarak spor yapmaya başladığınızda hem sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulursunuz hem de düğün gününüzde gelinliğiniz ya da damatlığınızın içinde muhteşem görünürsünüz.

Düzenli olarak spor yapmak ayrıca vücudunuzda detoks etkisi yapıyor. Daha enerjik ve pozitif olmanızı sağlıyor. İlgi alanınıza göre istediğiniz bir spor dalını seçebiliyorsunuz. Sevdiğiniz bir sporu yaptığınızda daha keyifli zaman geçirirsiniz. Eğer başlamakta zorlanırsanız bu bir avantaj sağlayacaktır. Eğer kendinizde bunun için yeterli motivasyon bulamıyorsanız bir spor salonuna kaydolmak bunun için faydalı olabilir. Ayrıca fitness eğitmenlerinin hazırlayacağı antrenman programlarını uygulayarak daha bilinçli sporunuzu yapabilirsiniz. Vücudunuza şekil vermek ya da bölgesel zayıflama için ayrı programlar alarak düğün öncesi istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz.

3- İstenmeyen Tüylerinizden Kurtulun

Düğün gününüzde pürüzsüz bir cildinizin olması ve istenmeyen tüylerinizden kurtulmak için epilasyon sürecine başlayabilirsiniz. Uzun vadede istenmeyen tüylerinizden kurtulmak için lazer epilasyon seçeneğini tercih edebilirsiniz. Lazer epilasyonda genellikle seanslar bir aylık aralıklarla yapılıyor. Bu nedenle 6 ay gibi bir süre istediğiniz sonucu almak için yeterli oluyor. 6 ya da 7 seansın sonunda kalıcı etkiye sahip oluyor.

Eğer lazer epilasyon yerine ağda kullanmayı tercih ediyorsanız cildinizin tahriş olmaması için son güne bırakmamanız gerekiyor. En az bir hafta önce yaptırdığınızda düğün günü geldiğinde kızarıklığı olmayan pürüzsüz bir cilde sahip oluyorsunuz.

4- Sağlıklı Beslenin

Düğün gününüze kadar formunuzu korumak için düzenli spor yapmanın yanında beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Kilo yapabilecek ya da sağlıksız olan besinlerden mümkün olduğunca uzak durup daha sağlıklı besin tüketimini tercih etmeniz hem sağlığınız açısından hem de görünüşünüz için faydalı olur. Bu sürede fast food ya da yağlı yiyecekler yerine daha çok sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye odaklanabilirsiniz. Sağlıklı beslenme aynı zamanda enerjinizi yükseltirken cilt sağlığınızı da koruyor.

Ayrıca sağlıklı beslenme programınıza bol miktarda su da eklemeniz her konuda size fayda sağlar. Vücudunuzda oluşabilecek ödemi daha kolay atarken cildinizin de daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Bol su tüketiminin çok fazla faydası bulunuyor ve mutlaka düğününüzden aylar öncesinde bunu alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor.

5- El ve Ayak Bakımına Önem Verin

Düğün gününüzden en az 4 ay öncesinden el ve ayaklarınızın bakımına özen göstermeye başlamanız gerekiyor. Ayaklarınızın bakımlı olması düğünde kendinizi rahat hissettiren etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. Ayaklarınızı her akşam nemlendirici kremle bakımını yapmaya başladığınızda bir süre sonra değişimi görebiliyorsunuz.

Elleriniz özellikle düğünde çok göz önünde olacağı için ayrı bir öneme sahip oluyor. Yumuşak ve bakımlı ellere sahip olmak kendinizi rahat hissettirirken insanlarla tokalaşırken de kendinize güvenli olmanızı sağlıyor. Ellerinizi vitamin ve mineral bakımından zengin kremlerle düzenli olarak nemlendirdiğinizde her zaman bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

6- Saç Bakımınızı İhmal Etmeyin

Düğün gününde özellikle gelinler için saçların önemi büyük. Duvağın altında sağlıkla parlayan saçlar güzelliğinizi daha da artırıyor. Bu nedenle saç bakımına düğünden aylar öncesinde başlamanızın birçok faydası bulunuyor. Ayrıca renk değişimi düşünüyorsanız ya da yeni bir model denemek istiyorsanız bunun için kendinize zaman vermeniz gerekir. Düğünden en az 6 ay öncesinde renk değişimi konusunu deneyebilirsiniz. Ayrıca yeni bir model yaptıracaksanız yine bunun için güzel bir zaman oluyor.

Yukarıda evlilik öncesi kişisel bakım tavsiyeleri paylaştık.

Siz de en iyi kişisel bakım ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
tansiyon nasil duzene sokulur teknosa
Devamını Oku

Tansiyon Nasıl Düzene Sokulur?

Tansiyon, kan basıncı anlamına gelmekte olup; gereğinden yüksek veya düşük olduğu takdirde kişinin yaşamını derinden etkileyebiliyor. Yüksek tansiyonun…
asil tendonu kopmasi nasil anlasilir teknosa
Devamını Oku

Aşil Kopması Nasıl Anlaşılır?

Aşil tendonu, insan anatomisindeki en büyük tendon olma özelliğini taşıyor. Bacağın arkasında ve baldırın alt yarısında bulunuyor. Aşil,…
formda kalmak icin tavsiyeler teknosa
Devamını Oku

Formda Kalmak İçin Tavsiyeler

Özellikle havaların ısınmaya başlaması ve yaz aylarının gelmesiyle kilo verme ve vücudu forma sokma telaşına giriliyor. Giyilen kıyafetlerin…