Son dönemde yaşanan gelişmelerin büyük çoğunluğu giyilebilir teknolojik cihazlar üzerine yapılıyor. Bu cihazlar arasında şu anda en popüler olanı ise akıllı telefonlar oluyor. Daha önce piyasaya çıkan akıllı bilekliklere göre çok daha fazla özelliğe sahip olması ve kullanım kolaylığı sunması akıllı saatleri her zaman gündemde tutmayı başarıyor. Akıllı telefonlarımızla bağlantı kurmasının yanı sıra ondan bağımsız özelliklerinin de artmasıyla yanımızdan ayırmadığımız teknolojik cihazların başında gelmeye başlıyor. Diğer tüm teknolojik cihazlarda olduğu gibi, akıllı saatimizin de uzun süre çalışan pil ömrüne sahip olmasını istiyoruz. Çünkü gün içerisinde sürekli hareket halinde oluyoruz ve her zaman cihazlarımızı şarj edecek bir elektrik prizi bulamayabiliyoruz. Özellikle spor aktivitelerinde birçok kullanışlı özellikler sunduğu için pilinin hemen bitmemesi önemli bir nokta oluyor. Akıllı saatler, şu anda piyasada bulunan en iyi ve en yeni teknolojik özelliklere sahip olarak üretiliyor. Bu nedenle uzun bir pil ömrüne sahip oluyor. Çünkü akıllı saat üreticileri, kullanıcılarının cihazları uzun saatler boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilmesini istiyor. Bu özellik, akıllı saatlerin kullanıcı deneyimi konusunda en önemli kriterlerin başında geliyor. Akıllı saat kullanırken onu sık sık şarj etmek zorunda kalmak hem can sıkıcı hem de yorucu bir şey oluyor. Akıllı telefonlarda olduğu gibi akıllı saatlerde de lityum iyon piller kullanılıyor. Yeniden şarj edilebilir piller arasında en verimli kullanıma sahip ve en dayanıklı piller olduğu için lityum iyon pillerin sağladığı çok fazla fayda bulunuyor. Ancak ne kadar uzun ömürlü ve dayanıklı olsa da lityum iyon pillerin ömrünü uzatmak ve daha verimli kullanabilmek için akıllı saatimizi şarj ederken bazı önemli noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Akıllı saat nasıl şarj edilmeli detaylı anlatalım.

Pilin Tamamen Boşalmasına İzin Vermeyin

Akıllı saat nasıl şarj edilmeli anlatırken dikkat etmeniz gereken bir noktaya değinelim. Tüm akıllı cihazların şarjı konusunda belirtildiği gibi akıllı saatleri de şarj ederken tamamen bitmesini beklemiyoruz. Çünkü lityum iyon pillerin ömrünü azaltan en büyük etkenlerin başında pilinin kapanana kadar kullanılması oluyor. Her gün sıfıra kadar indirip tekrar şarj ettiğimizde bir süre sonra pilin daha kısa sürede bitmesine neden oluyoruz.

Aynı zamanda akıllı saatler güç düğmesinden kapatılarak yeniden açılması üzerine tasarlanmış cihazlar olarak geçiyor. Ancak cihazın pili bittiğinde herhangi bir güç düğmesine basmadan kapatılmış oluyor. Şarja takıp yeniden açılmasını sağladığınızda cihazı bu kez güç düğmesinden yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu da kendiniz için ekstra bir zaman kaybı yaratıyor.

Bu nedenle akıllı saatinizi yüzde 20’nin altına indiğinde hemen şarj etmeniz faydalı sonuçlar veriyor. Gün içerisinde şarj edebilecek bir yer bulamazsanız ya da uzun sürecek doğa yürüyüşü gibi aktivitelere katılacaksanız mutlaka yanınızda powerbank taşımanız gerekiyor. Böylece cihazın pili azalında, fırsat bulur bulmaz şarj etme avantajına sahip oluyorsunuz.

akilli saat nasil sarj edilir teknosa

Akıllı Saatin İlk Şarj Süresi Ne Kadar Olmalı?

Eski batarya teknolojisinde cihazınızı ilk kez kullanmadan önce en az 12 saat şarj etmeniz öneriliyordu. Lityum iyon pil teknolojisiyle birlikte bu süre zorunluluğu da hayatımızdan çıkmış oluyor. Lityum iyon piller üretim sırasında dolu şarjla test ediliyor ve çoğunlukla yarım şarj döngüsüyle birlikte paketleniyor. İlk kullanım sırasında da belli bir süre şarj etmenize gerek kalmıyor. Akıllı saatinizi aldığınızda içerisindeki pilin seviyesiyle birlikte hemen kullanmaya başlayabiliyor, ayrıca kapanmadan önce şarj ederek kullanıma devam edebiliyorsunuz.

Sahte şarj cihazlarından kaçının akıllı cihazlarımızın şarj kablosu ve adaptörüyle neredeyse hepimiz sorun yaşıyoruz. Şarj cihazımız bir süre sonra bozulunca daha uygun fiyatlı olan sahte ürünlere yönelebiliyoruz. Ancak bu ürünler genellikle hem şarj kapasitesi anlamında hem de akıllı cihazlarımıza zarar verdiği için hiçbir üretici tarafından tavsiye edilmiyor. Bu nedenle yeni bir şarj cihazı almanız gerekiyorsa orijinal ürünlere yönelmeniz ya da akıllı saat üreticinizin resmi olarak onayladığı farklı ürünlere bakmanız faydalı oluyor.

Yukarıda akıllı saat nasıl şarj edilmeli anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi akıllı saatleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone 11 su geciriyor mu teknosa
Devamını Oku

iPhone 11 Su Geçiriyor mu?

iPhone telefonlar, akıllı telefon sektöründe geliştirdiği teknolojilerle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor. Birçok alanda öncülüğü taşıyarak teknolojinin…
samsung galaxy a32 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy A32 Özellikleri Neler?

Samsung’un dünya üzerinde en fazla satan telefonları A serisi telefonlar oluyor. Daha çok orta segmenti hedefleyen A serisi…
iphone se 3 ne zaman cikacak teknosa
Devamını Oku

En Ucuz iPhone SE 3 Ne Zaman Çıkacak?

Apple’ın üçüncü nesil iPhone SE telefonunun yakında deneme üretiminin başlayacağı dedikoduları yayılmaya devam ediyor. Söylentiler daha çok tedarik…