Düzenli olarak tükettiğimiz besinlerin yanında sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bol miktarda su içmemiz gerekiyor. Tüm vücudumuzun sorunsuz çalışabilmesi için su en önemli şeylerden biri. Ancak değişen doğa koşulları, sanayinin ve çevresel faktörlerin etkileri nedeniyle içtiğimiz suyun kalitesi gün geçtikçe düşmeye devam ediyor. Kalite düştükçe suyun vücudumuza faydasından çok zararı olmaya başlıyor. Ayrıca suyun içerisindeki zararlı maddeleri arıtmak için de yollar arıyoruz. Bir kısmımız damacana su tüketmeye çalışırken bir kısmımız su arıtıcılarına yöneliyor. Bu yazımızda su arıtma süreci ve su arıtıcıları hakkında bilgiler vereceğiz.

Temiz Suya Ulaşmak İçin Plastik Tüketimini Artırmayın

Plastik tüketimi doğamız için çok ciddi sorunlara yol açıyor. Plastik tüketimi için her dönem kampanyalar yapılsa da pek başarılı sonuçlar vermiyor. Hepimiz kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını düşünüyoruz. Ancak temiz suya ulaşmak için ambalajlı su tüketimini tercih edebiliyoruz.

Tek kullanımlık plastik ambalajlar ve damacana plastik kullanımını artırıyor. Hem doğa hem de bizim için sağlığımızı tehdit eden unsurlardan biri oluyor. Ayrıca ambalajlı sulara sahip olmak da zahmetli ve maliyetli oluyor. Çünkü markete gittiğimizde taşımak zor oluyor. Sipariş verdiğimizde de günün her saatinde ulaşmak mümkün olmayabiliyor.

Plastik tüketimini azaltmak ve temiz içme suyuna kavuşabilmek için su arıtıcıları tercih edebiliriz. Bu sayede tek kullanımlık plastik şişelere tamamen veda edeceğimiz için doğanın temizlenmesinde bizim de büyük katkımız olabilir.

Su Arıtıcı Nasıl Çalışır?

Su arıtma işlemi, su arıtıcıları vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Su arıtıcılarının çalışma prensibi, içerisindeki filtre yardımıyla sudaki kirleri temizlemek ve doğal içme suyu elde etmek oluyor.

Suyun içinde yararlı mineraller ve mikroplar bir arada bulunuyor. Su arıtıcıların içerisinde bulunan filtre, mikroorganizmalarla doğal mineralleri birbirinden ayırıyor ve suyu içilebilir hale getiriyor.

Su arıtıcıların en önemli özelliklerinden biri de suyu kaliteli hale getiriyor olmaları. Filtreleri sağlam oldukça hem su daha kaliteli hale geliyor hem de içindeki mineraller korunuyor.

Hangi Filtreler Daha İyi Sonuç Veriyor?

Su arıtma işleminde genelde seramik, ters ozmos, aktif karbon gibi çeşitli filtreler kullanılıyor. Filtrelerin gözeneklerinin büyüklüğü su arıtıcının kalitesini gösteren noktalardan biri.

Gözenekleri bakteri ve virüslerden daha geniş olan filtreler zararlı maddeleri süzemediği için sağlığımız açısından faydalı olmayabiliyor. Aynı şekilde gözenekleri çok küçük olan filtreler de suyun içindeki yararlı mikroorganizmaların geçişini engelliyor.

İçinde birden fazla filtre kullanılan su arıtıcıları suyu mikroplardan arındırıp mineralleri koruması açısından diğerlerine göre daha iyi sonuç veriyor.

Sürahi Görünümlü Su Arıtıcıları

Su arıtıcıların en kötü yanlarından biri estetik duruşlarının olmamasıydı. Gelişen teknoloji ve tasarımla birlikte artık sürahi olarak kullanılan su arıtıcıları, modern bir görünüme kavuştu ve daha kullanışlı hale geldi.

su aritma cihazi teknosa

Hangi su arıtma cihazı diye düşünürken örneğin Birita Marella XL filtreli su arıtmalı sürahi, üç filtreyi birlikte kullanıyor. Brita için özel olarak üretilen filtreler, suyun tadını ve kokusunu olumsuz olarak etkileyen klor ve kireci tamamen filtreleyip suyu sağlıklı bir biçimde içmeye hazır hale gelmesini sağlıyor. Birden fazla filtre olması, maddelerin ayrıştırılması konusunda oldukça etkili oluyor.

Piyasada çeşitli kullanım alanları bulunan çok fazla cihaz bulunuyor. Brita Marella XL filtreli su arıtıcı cihaz kapaklı ve sürahi şeklinde olduğu için her yerde kullanabiliyoruz. Şık tasarımıyla her mutfağa rahatlıkla uyum sağlayabiliyor.

Özel flip-top kapak sistemi sayesinde evimizdeki ya da dışarıdaki tozların suya girmesini engelleyebiliyorsunuz. Ayrıca tek elle kolayca tutabileceğiniz sürahinin kapağını da aynı elle kapatabiliyorsunuz. Böylece diğer elimiz doluyken bile kullanabileceğimiz ergonomik bir tasarıma sahip.

İçtiğiniz ve yiyeceğiniz yemeklere katacağınız suyun temiz olduğundan emin olmalıyız. Bu nedenle suyu başarılı bir şekilde filtreleyen Brita Marella XL filtreli su arıtmalı sürahi ile günün her saati taze ve temiz su içebilme imkanına sahip oluyoruz. Su arıtma cihazı tavsiyesi olarak rahatlıkla Brita Marella XL’ı verebiliriz.

Siz de en iyi su arıtma cihazlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
duzenli spor yapmanin faydalari teknosa
Devamını Oku

Düzenli Spor Yapmanın Faydaları

Günlük hayatın koşturmacası ve şehirde yaşamanın stresiyle farkında olmadan yaşam kalitemiz oldukça düşüyor. Bu durum beraberinde mutsuz olmamızı…