Her evin olmazsa olmaz elektronik aletleri arasında yer alan televizyonlar, gelişen teknolojiyle birlikte farklı özelliklerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Bu nedenle televizyon satın alırken büyük kararsızlıklar yaşanabiliyor. Birbirinden farklı tasarım ve özelliklere sahip televizyon modelleri markaların geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alıyor. Bunca seçenek arasından hangi televizyonu almalıyım diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Konuyla ilgili ipuçlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Televizyon Çeşitleri Nelerdir?

İlerleyen teknolojiyle birlikte televizyon çeşitleri oldukça fazla özelliklerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Bu seçeneklerin arasında LED TV, LCD TV, OLED TV ve gibi modeller yer alıyor. Dilerseniz televizyon çeşitlerini biraz daha yakından tanıyalım.

LED TV Nedir?

Televizyon çeşitleri arasında yer alan LED TV, bir dizi LED ışık ile aydınlatılan model olarak biliniyor. Bu sayede televizyonun aydınlatmaları çok verimli ve küçük boyutlarda oluyor. Ayrıca modelde LED ışık kullanılması, televizyonun daha ince ve modern bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra LED TV’lerin tam sıralı, kenar aydınlatmalı ve RGB-LED gibi çeşitleri de markaların geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alıyor. LED TV modelleri, çoğu televizyona göre daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Bunun yanı sıra gün ışığında da verimli çalışan modeller, olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklı olarak üretiliyor. Uzun ömürlü kullanım sağlamasıyla televizyon tavsiyeleri arasında yer alan LED TV’ler, renk dolgunluğuyla kullanıcılarına kaliteli bir seyir keyfi sunuyor.

LCD TV Nedir?

LCD TV modelleri sıvı kristal ekranlardan oluşuyor. Bir panel teknolojisinin ürünü olarak sizlere sunulan LCD TV’ler gözü yormuyor. Keskin ve net görüntü akışı sağlayan LCD TV modelleri sayesinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. LCD TV’ler LED TV’ler ile aynı teknolojiyi kullanıyor. Aralarındaki en büyük farklardan biri de LCD TV’lerin aydınlatma için floresana ihtiyaç duyuyor olmasıdır.

OLED TV Nedir?

OLED TV organik ışık yayan diyot anlamına geliyor. Elektrik akımıyla desteklendiğinde ışık yaratmak için karbon gibi organik maddeler kullanan OLED TV’ler, ince ve esnek bir yapıya sahip. OLED TV modelleri, herhangi bir arka ışığa ihtiyaç duymuyor ve bu sayede daha düşük enerji harcayarak tasarruf etmenize yardımcı oluyor. Televizyon önerileri arasında hızlı olmasıyla ön plana çıkan OLED TV’ler sayesinde en hareketli film ve spor sahnelerini kesintisiz bir şekilde izleyebilirsiniz. Ayrıca bazı markalar OLED TV modellerini kavisli olarak üretiyor. Bu durum evinize farklı bir hava katmanızı sağlıyor.

Hangi televizyonun ihtiyacınıza uygun olduğuna karar vererek seçim yapabilirsiniz. Peki televizyon alışverişi nasıl yapılır, hangi televizyon alınmalı nasıl anlaşılır?

Hangi Ekran Boyutu Tercih Edilmeli?

Alacağınız yeni televizyon modelinin ekran boyutu, TV alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor. Televizyon tercihi yaparken, cihazı koyacağınız odanın büyüklüğünü, izleme mesafenizin ne kadar olacağını ve ne kadar büyük bir ekranda TV izlemeyi sevdiğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Peki televizyonun kaç ekran olduğunu nasıl anlarız?

Televizyonun kaç ekran olduğunu anlayabilmenin birkaç farklı yolu bulunuyor. Öncelikle televizyonunuzun arkasında bulunan etikette TV modeli yazıyor. Örneğin 43tu8000 yazan bir modelin 43 kısmı TV’nin 43” olduğunu gösteriyor. Bu durumda 1”= 2.54 cm olacak şekilde hesap yaptığınızda televizyonunuzun boyutuna ulaşabilirsiniz. Bunun dışında bir metre yardımıyla televizyonunuzun sağ alt köşesinden ölçerek ekranınızın boyutuna ulaşabilirsiniz.

Televizyonda Hangi Bağlantı Türleri Bulunmalı?

Televizyon önerisi yapılırken dikkat edilen noktalardan biri de bağlantı türleridir. Günümüzde hemen hemen her televizyonda HDMI desteği bulunuyor. Bir tür görüntü aktarım yuvası olarak bilinen HDMI, her türlü görüntü ve ses desteğini sağlıyor. Evinizde sinema keyfini sonuna kadar yaşamanızı sağlayan televizyon modelleri için seçeceğiniz TV’nin kaç bağlantısı bulunduğuna dikkat etmelisiniz.

Televizyonu hangi amaçla kullanacağınız doğrultusunda ihtiyaçlarınıza kulak vererek doğru televizyon modeline kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
apple airpods 3 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Apple AirPods 3 Özellikleri

Kablosuz kulaklık dünyasında, pazar devi Apple başta olmak üzere birçok markanın birçok modelleri bulunmakta. Bu marka ve model…
cpu nedir teknosa
Devamını Oku

CPU Nedir? Ne İşe Yarar?

Akıllı telefon ve bilgisayar gibi teknolojik cihazların çalışırken gerçekleştirdiği tüm işler aslında CPU tarafından yapılıyor. CPU’yu temel olarak…
Fotoğraflarımı Bulutta Nasıl Saklarım?
Devamını Oku

Fotoğraflarımı Bulutta Nasıl Saklarım?

Günümüzde akıllı telefon kullanımının artması, kamera çözünürlüklerinin yükselmesi ve uygulamaların çoğalmasıyla birlikte fotoğraf ve video çekimi yapmak en…