Hem dişlerimizin hem de tüm bedenimizin sağlığını korumak için ağız ve diş sağlığımızı korumamız gerekiyor. Dişlerimizin üzerinde biriken bakteriler zamanla plaklar oluşturmaya başlayabiliyor ya da yemeklerden sonra dişlerimizin üzerinde kalan gıda artıkları dişlerimizin çürümesine neden olabiliyor. Bu durumlar sadece dişlerimizi değil diş etlerimizi etkiliyor. Eğer önlem alınmazsa ya da tedavi edilmezse bedenimizin başka noktalarında da rahatsızlıkları yaşamamıza neden oluyor. Bunları engelleyebilmek için dişlerimizi düzenli ve doğru bir şekilde fırçalamamız gerekiyor. Bunun yanı sıra doğru diş fırçasını kullanmamız da önemli etkenler arasında yer alıyor. Düzenli olarak fırçaladığımızda bile eğer yanlış teknikle fırçalıyorsak ya da dişlerimize uygun olmayan bir fırça kullanıyorsak dişlerimizin çürümesine yine engel olamayabiliyoruz. Bu nedenle her şeyi doğru bir şekilde yaparak sağlığımızı koruyabiliyoruz.

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle dişlerinizin daha sağlıklı olması için bol miktarda diş macunu kullanmanıza gerek bulunmuyor. Bu konuda sık yapılan hataların başında bu konu geliyor. Tüm doktorların ortak görüşünde olduğu gibi, sadece bir nohut tanesi büyüklüğünde diş macunu kullanmanız yeterli oluyor.

Diş fırçasını, fırça uçları dişlerinize bakacak şekilde 45 derecelik bir açıyla tutuyorsunuz. Yani etkili bir temizlik için diş fırçanızı çapraz şekilde kullanıyorsunuz.

Dişlerinize çok fazla baskı uygulamadan ve düz hareketler yerine oval hareketlerle fırçalıyorsunuz. Genellikle dişlerimizi kazıyacakmış gibi sert hareketlerle fırçaladığımızda daha temiz olacak gibi bir düşünceye kapılıyoruz. Bu da en sık yapılan hataların başında geliyor. Dişlerimize sert davrandığımızda faydadan daha çok zarar vermiş oluyoruz. Bu nedenle nazik hareketlerle fırçalamamız gerekiyor.

Ağız kokusunu önlemek için dil yüzeyini de fırçalamamız etkili sonuç veriyor.

Günde en az 2 kez ve 2 dakika olacak şekilde düzenli olarak fırçaladığımızda diş sağlığımızı en iyi şekilde korumuş oluyoruz.

Şarjlı Diş Fırçası Nasıl Kullanılır?

Diş fırçalamada en etkili ve kolay yöntemlerin başında şarj edilebilir diş fırçaları geliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte yeni çıkan modelleri daha çok işimizi kolaylaştırırken diş sağlığımızı da en iyi şekilde koruyabiliyor.

Şarj edilebilir diş fırçaları genellikle dakikada 5.000 ile 30.000 arasında darbe uyguluyor. Bu da dişlerimizde detaylı bir temizlik yapmasını sağlıyor. Ayrıca yuvarlak ve dişlerinize uygun küçük başlığı, kullanacağınız nohut büyüklüğündeki diş macununu da ayarlamanızı kolaylaştırıyor.

Şarj edilebilir diş fırçasıyla dişlerinizi fırçalarken normal fırçalarda olduğu gibi yine 45 derecelik açıyla tutuyorsunuz. Fırçayı dişlerinizin üzerine koyduktan sonra çalıştırıyorsunuz ve dişleriniz üzerinde gezdirmeye başlıyorsunuz. Diğer diş fırçalarında olduğu gibi oval hareketler yapmanıza gerek kalmıyor. Bir dişinizi fırçaladıktan sonra hemen yanındakine geçebiliyorsunuz. Fırça, zaten dişlerinizi en iyi temizleyecek şekilde hareket ediyor. Her bir dişinizin ön yüzeyini tamamladıktan sonra arka yüzeyini ve çiğneme yüzeyini de aynı şekilde temizliyorsunuz.

Oral-B iO6 Diş Fırçası Ne Avantaj Sağlıyor?

Diş fırçası konusunda devrim yaratan marka olan Oral-B, yeni çıkardığı modellerle bu özelliğini korumaya devam ediyor. Oral-B iO6 serisi, hem temizlik bakımından hem de kullanım kolaylığı ve kişiselleştirme özelliği bakımından en iyi deneyimi yaşatıyor. Yuvarlak fırçası, mikro titreşimleri ve yuvarlak hareketleriyle dişlerinizde mükemmel bir temizlik sağlıyor. Bunun yanı sıra, diş eti korumasını sağlayan akıllı sensörleri de bulunuyor. Fırçayı dişlerinize olması gerekenden daha sert bastığınızda hemen kırmızı ışık yanıyor ve sizi uyarıyor. Üzerinde bulunan ekranla kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkartıyor. Üzerinde günlük temizlik, hassas ve beyazlatma gibi beş ayrı fırçalama modu bulunuyor. kendinize uygun modu seçerek dişlerinizi her gün fırçalamak isteyebiliyorsunuz. İki dakikalık süre dolduğunda ekranında bunu gösterip sizi uyarıyor. Bu ekranda ayrıca fırçanın kalan şarj yüzdesini de görebiliyorsunuz.

disleri nasil fircalamali teknosa

Yukarıda ağız ve diş sağlığımız için dişler nasıl fırçalanmalı anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi şarjlı diş fırçalarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hava makinesi ne fayda saglar teknosa
Devamını Oku

Hava Temizleyici Ne Fayda Sağlar?

Gün geçtikçe kalabalıklaşan şehir hayatı sağlığımızı ciddi anlamda tehdit etmeye başlıyor. Sayısı sürekli artan araçlardan çıkan egzoz dumanı,…
mikrodalga firin zararli mi-teknosa
Devamını Oku

Mikrodalga Fırın Zararlı Mı?

Evdeki ihtiyaçlarımız her gün değişiyor. Hayatımıza giren cihazlar bizlere daha pratik bir yaşam sunuyor. Mikrodalga fırınlar da bu…
hangi ates olcer almaliyim teknosa
Devamını Oku

Hangi Ateş Ölçeri Almalıyım?

Kendinizi kötü hissettiğinizde hızlı sıcaklık ölçümü istiyorsanız, ihtiyacınız olan en iyi termometrelerden birini almak oluyor. Termometreler, cam tasarımlardaki…