Gelişen dijital teknoloji hayatımızın her alanında değişiklik yaratıyor. Sosyalleşmek, günlük ihtiyaçlarımızı karşılamak ve işlerimizi yapmak için en çok dijital ortamları kullanıyoruz. Teknolojide yaşanan bu hızlı gelişim iş yapış şeklimizi de değiştirmeye başlıyor. Artık hayatımızı geçindirmek için tek alternatifimiz bir yerde iş bulmak olmuyor. İnternetten para kazanmanın yolları her geçen gün daha fazla ulaşılabilir hale geliyor. İnternetten hem eğlenmek hem de para kazanmanın en etkili yollarının başında yayıncı olmak geliyor. Eskiden sadece hobi olarak görülen işler günümüzde büyük bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Her geçen gün yeni yayıncılar ortaya çıkarken her an insanlar içerik tüketmeye devam ediyor. Bu nedenle de sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Bilgisayar oyunlarını seviyorsanız ya da anlatacağınız hikayeleriniz, öğretmek istediğiniz konularınız varsa ve internetten para kazanmak istiyorsanız yayıncı olmak sizin için iyi bir seçenek olabiliyor. Yayıncılık için bazı ekipmanlara sahip olmanız bunu yapmak için yeterli oluyor. Ancak yayıncı ekipmanları çoğunlukla maliyetli oluyor. Gelecekte bu işe devam edip etmeyeceğinizi bilmiyorsanız o kadar büyük bir bütçe ayırmak istemeyebilirsiniz. Bu nedenle başlangıç için uygun yayıncı ekipmanlarına yönelmeniz daha doğru oluyor. Yayıncı olmak için öncelikle iyi bir bilgisayara sahip olmanız gerekiyor. Dizüstü ya da masaüstü bilgisayar olmasına bakmadan sistem özellikleri çok iyi olanlar arasından tercih yapabiliyorsunuz. Bilgisayar dışında yayında kullanacağınız yayıncı ekipmanları ise fiyat performans açısından değerlendirerek almanız, başlangıç için çok iyi bir fikir olarak duruyor.

Kulaklık ve Mikrofon

Yayıncı olmak istiyorsanız ihtiyacınız olan en önemli ekipmanların başında mikrofon ve kulaklık geliyor. Özellikle oyun yayıncılığı yapmak istiyorsanız hem oyunun sesini duymanız hem de izleyecilerinizle konuşmanız gerekiyor. Bu nedenle iyi bir kulaklık ve mikrofonunuzun olması yayınlarınızın kaliteli olmasını sağlıyor.

Yayın sırasında hareket özgürlüğünüzün olması için mikrofonlu kulaklıkları tercih etmeniz oldukça fayda sağlıyor. Saatlerce sürecek yayında sizi rahatsız etmeyecek yastıkları bulunan ve ayarlanabilir başlığı olan kulaklıklar, kullanıcılarını memnun ediyor. Tüm sesleri detaylı bir şekilde duyabileceğiniz geniş frekans aralığına sahip kulaklık ve en düşük desibeldeki sesleri bile alabilecek mikrofonu olması performans anlamında en iyi sonuçları veriyor.

Uygun fiyatları ile giriş seviyesinde sayılsa da fiyat performans açısından en iyi sonuçları veren Preo My Game kulaklık çeşitleri bu konudaki tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılıyor.

Mouse

İnternette yayıncı olmak istiyorsanız kullanacağınız ekipmanların yaptığınız şeylerde size engel olmaması gerekiyor. Bilgisayar üzerinde hemen her şeyi mouse ile yapıyoruz. Oyun oynarken ya da normal kullanırken bile mouse hareketleri performansımızı ciddi anlamda etkiliyor. Yayın sırasında da mouse ile birçok şey yapıyoruz. Yayıncıların kullandığı ekipmanlar arasında mouse oldukça önemli oluyor. Oyun oynarken karekterimizin hareketlerini yönlendirirken diğer yayınlarda da ekranlar arasındaki geçişleri yapmak ya da gelen mesajlara tıklamak için mouse kullanıyoruz.

Mouse hareketleri sırasında yaşanacak gecikmeler sinirlerimizi bozarken oyun performansımızı da olumsuz yönde etkiliyor. Sessiz, hafif ve tepkime hızı iyi olan mouse çeşitlerinden kullandığımızda yayında bir sorun yaşamıyoruz. Ayrıca yayınlar çoğunlukla saatler sürüyor. Saatlerce mouse kullanımı fizyolojik olarak bize zarar verebiliyor. Bu nedenle mouse tercihine diğer özelliklerin yanında ergonomik tasarımın da eklenmesi gerekiyor.

Preo My Mouse çeşitleri hem oyun oynarken hem de yayın yaparken kusursuz kullanım sağladığı için giriş seviyedeki yayıncılar için ideal görünüyor.

yayinci ekipmanlari teknosa

Klavye

Yayıncı ekipmanları arasında olmazsa olmaz bir diğer ekipman da klavye oluyor. Bilgisayarda yazı yazmamızı sağladığı gibi oyunlarda karakterimizi yönlendirip bazı hareketleri yapabilmemiz konusunda da yardımcı oluyor.

Yayıncı olmak istiyorsanız klavye seçimi büyük önem taşıyor. Tuş takımlarının dayanıklı olması, tepkime süresinin çok düşük olması, iki elin yerleşimi için ergonomik tasarımı gibi birçok detaya bakılması gerekiyor. Saatlerce süren yayınlar nedeniyle ellerinize uygun ergonomik tasarıma sahip olması yayından da keyif almanızı sağlıyor. Siz yayıncı olarak keyifli bir yayın yapıyorsanız sizi izleyenler bunu hemen anlıyor.

Hem tasarımı hem de performansı bakımından Preo My Game klavyeler ihtityacınız olan performansı size rahatlıkla veriyor.

Notebook Soğutucu

Yayıncı bilgisayarı içerisinde sırayı notebook soğutucu alıyor. Dizüstü bilgisayarlar, kullanım açısından kendimizi en özgür hissettiğimiz teknolojik cihazların başında geliyor. Eğer yayıncı olmanın yanı sıra kendinizi özgür hissetmek ve her yerden yayın yapabilme imkanı yaratmak istiyorsanız dizüstü bilgisayarınızla bu işi rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Dizüstü bilgisayarlar teknik özellik bakımından ne kadar gelişmiş olsa da, küçük boyutlu donanımları nedeniyle hızlı bir şekilde ısınabiliyor. Özellikle oyun yayıncılığı yapmak istiyorsanız yüksek performans gerektiren oyunlar kısa bir süre sonra bilgisayarınızın ısınmasına neden oluyor. Bu durum bilgisayarınızın performansını olumsuz bir şekilde etkiliyor.

Yayın sırasında dizüstü bilgisayarınızda yaşanacak bu tarz problemleri önlemek için notebook soğutucu ekipmanı kullanmanız gerekiyor. Özellikle iki adet fanı sayesinde bilgisayarınızın her zaman düşük sıcaklıkta çalışmasını sağlayacak olan Preo My Cooler Notebook Soğutucu’lar, kusursuz yayın yapmanız için en büyük yardımcınız oluyor.

Mousepad

Yayıncıların genellikle en çok ihmal ettiği ekipmanların başında mousepad’ler geliyor. Mousepad’ler kullanım amacına paralel olarak mouse’un üzerinde rahat kullanılabilmesi amacıyla bulunuyor. Çünkü mouse’ların hareket yüzeyleri her ortam için uyumlu olmayabiliyor. Bu nedenle ile uyumlu bir mouse kullandığınızda faydalı sonuçlarını görüyorsunuz.

Mousepad’ler sadece mouse kullanımı için olmuyor. Bunun yanı sıra üzerindeki tasarım da dikkatleri üzerine çekiyor. Üzerinde sevdiğiniz filmlerden sahnelerin olduğu inanılmaz tasarımlara sahip mousepad’ler motivasyonunuzu da artırıyor.

Siz de en iyi yayıncı ekipmanlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Devamını Oku

Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Plak, genellikle vinil veya benzeri malzemelerden yapılan, müzik kayıtlarını oynatmak için kullanılan formattır. Plaklar, 20. yüzyılın ortalarından itibaren…
ios 16 ile neler degisti teknosa
Devamını Oku

iOS 16 İle Neler Değişti?

Teknoloji meraklılarının en çok beklediği geliştirmelerin başında iOS’un yeni sürümü iOS 16’nın özellikleri geliyor. iOS 16, yeniden tasarlanmış,…
Windows 10 nasil yuklenir teknosa
Devamını Oku

Windows 10 Nasıl Yüklenir?

İlk kez 2015 yılında piyasaya çıkan Windows 10, her geçen gün popülerliğini korumaya devam ediyor. Bunda Windows’un eski…