Pek çok insan hayatının belli bir döneminde kilo verme kararı almış fakat bazı sebeplerden dolayı bunu sürdürememiştir. Yoğun iş temposu, kısıtlı vakitler, salgın hastalıklar veya maddi imkanlar, bir spor salonuna yazılıp sağlıklı bir şekilde kilo vermenin önüne geçebiliyor. Bu gibi sorunlar her ne kadar motivasyon kırıcı olsa da aslında birkaç basit yöntemle evinizde de kolay ve hızlı kilo verme şansınız mümkün. Günde sadece 1 saatinizi ayırarak hayal ettiğiniz forma ulaşabilirsiniz.

Bilindiği üzere kilo verme sürecinde en önemli faktör sağlıklı beslenmektir. Bu yüzden düzenli egzersiz rutininizi, bir uzmana danışarak uyguladığınız diyet programı ile desteklemeniz sizin için daha yararlı olabilir. Evde kolay ve hızlı bir şekilde kilo verirken bol bol su içmeyi ve vücudunuza zaman tanımayı da unutmamalısınız.

Evde Kolay ve Hızlı Kilo Verme İpuçları:

1- Direnç Bantları

Ağırlık makineleri ve dambıllara iyi bir alternatif olan direnç bantları, özellikle evde spor yapanların kullandığı temel materyallerden biridir. Kolay taşınabilir olması sebebiyle doğada spor yapmayı sevenler için de uygundur.

Direnç bantları, vücudunuzun çoğu bölgesindeki kas gruplarını aynı anda veya tek tek çalıştırmanızı sağlar. Elastiklik seviyeleri kademe kademe değiştirilebilen direnç bantları, yeni başlayanlar için ideal bir çalışma yöntemidir. Aynı zamanda fizik tedavi alanında da kullanıldığı için güvenli olan bu bantlarla sakatlanma oranı minimumdur.

Direnç bantları, kaslarda kasılmalara yol açarak güç, esneklik ve denge kazanmanıza yardımcı olur. Direnç bantları ile evde kolay ve hızlı kilo verebilmek için yapabileceğiniz pek çok hareket bulunmaktadır. Bu hareketler ile kendinize bir egzersiz programı oluşturabilirsiniz.

2- Pilates Topu

Evde kolay ve hızlı bir şekilde kilo vermenin bir diğer yolu da pilates yapmaktır. Bu doğrultuda bir pilates topundan yardım alabilirsiniz.

Pilates topu, kaslarınızı güçlendirmenin yanında size esneklik de kazandırır. Kilo verdikten sonra sıkılaşmak için de pilates topundan faydalanabilirsiniz. Özellikle bacak, kalça, karın ve bel çevresinde yağ yakımına destek olan pilates topları, omurganızı dikleştirerek duruşunuzun düzelmesine de katkı sağlayabilir.

3- Atlama İpi

İp atlamak, tüm kaslarınızı aynı anda çalıştıran ve yağ yakımı konusunda en hızlı sonucu elde edebileceğiniz egzersiz yöntemlerinden biridir. Yapılan araştırmalara göre 10 dakika ip atlamak, 20 dakika boyunca koşmaktan daha fazla kalori harcamanızı sağlar.

Nabzı hızlandırarak vücuda daha fazla kan pompalanmasını sağlayan ip atlama egzersizi, aynı zamanda kondisyon kazanmanıza da yardımcı olur. Evde spor yaparken, günde 15-20 dakika ip atlayarak kısa süre içerisinde kilo verebilir ve özellikle bacak, kalça ve karın bölgenizi şekillendirebilirsiniz.

4- Dambıl

Evde antrenman yaparken, kolay ve hızlı bir sonuç almak için programınıza dahil edebileceğiniz aletlerden biri olan dambıl, kaslarınızı harekete geçirerek yağ yakımına yardımcı olur. Kilo verdikten sonra da vücudunuzun şekle girmesini sağlayan dambıllar, özellikle kol, sırt ve göğüs bölgelerinde ideal bir sonuç elde etmenize olanak sağlar.

Dambıllarla ağırlıklı squat gibi hareketleri de yapabilirsiniz. Bacak ve kalçaları şekillendirici squat hareketinde dambıllardan yardım alarak daha hızlı ve etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.

Eğer evde spor yapmaya yeni başladıysanız hafif ağırlıkları tercih etmelisiniz. Vücudunuz hamken ağır dambılları kaldırmak, sakatlanmanıza sebebiyet verebilir. Genellikle başlangıç için önerilen dambıl ağırlığı 2 kg’dır.

evde hizli kilo verme yontemler teknosa

5- Koşu Bandı

Eğer dışarı çıkıp yürüyecek enerjiniz ve vaktiniz yoksa, spor salonuna yazılmak istemiyorsanız evinize koşu bandı alarak kolay ve hızlı kilo verebilirsiniz. Koşu bandı, kilo verdirmenin yanı sıra uyku problemleri, metabolizma rahatsızlıkları, stres ve hormon bozuklukları gibi pek çok rahatsızlığa çözüm sağlayabilir.

Düzenli olarak yürümek ve koşmak, nabzı düzenleyerek hızlı bir şekilde yağ yakmanızı sağlar. Koşu bandında yürüme hızınızı ve eğiminizi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca yaktığınız kaloriyi de takip edebilirsiniz.

6- Kondisyon Bisikleti

Kondisyon bisikleti, yağ yakımı konusunda en etkili makineli spor ekipmanlarından biridir. Vücuttaki tüm kas gruplarını birlikte çalıştıran kondisyon bisikleti, özellikle bacak, kalça, karın, omuz, sırt ve göğüs kaslarını harekete geçirir.

Evinize kondisyon bisikleti alarak tüm spor salonunu evinize taşıyabilirsiniz. Kısa sürede yüksek miktarlarda kalori yakmanızı sağlayan kondisyon bisikletinde hem oturarak hem de ayakta pedal çevirebilirsiniz.

7- Mekik ve Şınav Çekmek

Karın, bel ve göbek bölgenizden şikayetçiyseniz, bu bölgedeki yağları yakmanın en ideal yollarından biri de mekik çekmektir. Mekik çekmek, bu bölgelerdeki yağların hızlıca erimesini ve daha sonrasında kas kazanarak şekillenmesini sağlar. Ayrıca doğru bir şekilde mekik çekmek, bel ve sırt ağrılarının da önüne geçer.

Şınav çekmek ise başta kollar ve gövde olmak üzere tüm vücut kaslarınızın etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Düzenli bir şekilde şınav çekmek, kondisyon kazanmanızda da etkilidir.

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu iki hareket, kolay ve hızlı bir şekilde kilo vererek şekillenmeniz için uygun egzersiz yöntemleri arasındadır.

8- Zumba

Hızlı yağ yakımının eğlenceli bir yöntemi olan zumba, belli figürleri uygulayarak dans ettiğiniz bir egzersiz çeşididir. Evde yapacağınız 1 saatlik zumba, kolay kilo vermenin yanında vücudunuzun mutluluk hormonu salgılamasını sağlar. Zumba dans figürlerini video izleyerek öğrenebilir, bu videolar eşliğinde dans edebilirsiniz.

Kolay ve hızlı bir şekilde evde kilo verme yöntemlerini uygularken, doktorunuza danışarak herhangi bir sağlık sorununuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer kilo vermenizin önünde herhangi bir engel yoksa veya spor yapmanızı zorlaştıran bir rahatsızlığınız bulunmuyorsa, bir uzmandan yardım alabilir veya kendi zayıflama programınızı oluşturabilirsiniz. Kilo verirken vücudunuz duraksama dönemine girebilir ve birtakım yavaşlamalar olabilir. Bu dönemlerde özellikle motivasyonunuzu düşürmemeniz önemlidir. Bu tarz durumlar normaldir ve vücudunuz kilo vermeye kaldığı yerden devam edecektir. Bu yüzden kilo verirken sabırlı ve istikrarlı olmalısınız.

Siz de en iyi outdoor ekipmanlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
yipranmis saclar icin tavsiyeler teknosa
Devamını Oku

Yıpranmış Saçlar İçin Tavsiyeler

Mevsim değişiklikleri, günlük hayatta yaşadığımız stres ve sıkıntılar saçlarımızda yaptığı olumsuz etkilerle ortaya çıkıyor. Genellikle saçlarımız eski canlılığını…
iyi dis fircalama nasil olmali teknosa
Devamını Oku

İyi Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Tüm bedenimizin sağlıklı olması, ağız ve dişlerimizin sağlıklı olmasına bağlı oluyor. Dişlerimiz üzerinde kalan yemek artıkları ve bakteriler…