Karın bölgesinde yağlanma birçok insanın ortak sorunlarından biri oluyor. Pantolonumuzun beli sıkmaya, kemer taktığımızda nefessiz kalmaya ya da yaz aylarında istediğimiz şeyleri giyememeye başlıyoruz. Çoğu zaman estetik açıdan bakıyor olsak da karın yağlanması kalp ve damar hastalıklarına neden olduğu için sağlığımız için de sorun yaratabiliyor. Çoğu kişi kara kara karın yağları nasıl eritilir diye düşünüyor. Bu yazımızda karın yağlarından şikayetçi olanlar ne yapmalı tavsiyeler vereceğiz. Bu öneriler daha sağlıklı olmak için de oldukça faydalı.

Karın yağlarımızdan hızlı bir şekilde kurtulmaya çalışmak için genellikle sıkı diyetler uygulamaya çalışıyoruz. Hızlı kilo vermeye çalışmak vücut dengemizi bozuyor ve sürekli diyet yapamadığımızdan dolayı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve karın yağlarımızdan kurtulmak için sağlıklı beslenmeyi ve basit egzersizlerin içinde olduğu uzun vadeli bir plan yapıyor olmalıyız. Düzenli spor ya da pilatesi hayatımıza eklemeliyiz.

Sağlıklı beslenme için ise öncelikle gün içinde mutlaka bol miktarda su içmeyi ihmal etmiyoruz. Şekeri tamamen hayatımızdan çıkartırken, protein ve lif ağırlıklı yiyecekleri beslenme planımıza dahil ediyoruz. Böylece yaptığımız egzersizlerin daha fazla işe yaramasını sağlamış oluyoruz.

Kardiyo En Etkili Egzersizlerden Biri

Mekik çekmek karın yağlarından kurtulmak için etkili bir yöntem olmakla birlikte, yüksek tempolu kardiyo egzersizleri, karın ve bel bölgesindeki yağlardan kurtulmak için en çok işe yarayan yöntemlerden biri durumunda.

Kardiyo egzersizleri kalp atış hızını artırıyor ve birçok kas grubunu bir arada çalıştırıyor. Egzersiz sırasında çok ter atıldığı ve fazla kalori yaktırdığı için karın yağlarının erimesinde büyük bir fayda sağlıyor.

Gün içerisinde yaktığımız kaloriler aldığımız kaloriden fazla olursa vücudumuz enerji için yağ hücrelerini yakmaya başlıyor. Böylece bir süre sonra düzenli olarak kilo vermeye başlayabiliyoruz.

Koşmak, tempolu yürümek, bisiklet sürmek ve dans etmek herhangi bir yerde yapabileceğimiz en kolay kardiyo egzersizleri arasında yer alıyor. Karın yağlarımızdan kurtulmak için bu egzersizleri yüksek tempoda yapmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Egzersizlerimize Interval Kardiyo Ekleyebiliriz

Karın yağlarını ne eritir diye düşündüğümüzde, kardiyo egzersizlerini birkaç hafta düzenli olarak yapmaya başladıktan sonra egzersiz planımıza interval kardiyoyu eklememiz faydayı artırmaya yardımcı oluyor. Bunun için en basiti koşu ile tempolu yürüyüşü birleştirebiliriz.

Yapılan araştırmalar interval kardiyo ile vücudumuzun yağ yakma kapasitesini en üst düzeye çıkardığını gösteriyor.

Yaptığımız kardiyo egzersizde vücudumuzu ısıttıktan sonra bir ya da iki dakika çok yüksek tempoda çalışıyoruz. Ardından yavaşlayarak aynı egzersize devam ediyoruz. Bunu egzersiz süresince devam ettirebiliriz. Interval kardiyo, ilk başlarda oldukça zor gelebilir ancak en etkili egzersiz yöntemlerinden biri oluyor.

Kas Oranımızı Artırıyoruz

Kas oranımızı artırmak vücudumuzu ince göstermenin en iyi yöntemi oluyor. Yaptığımız egzersizlerin gözle görülür olması motivasyonumuzu da artırıyor.

Ayrıca kaslar vücudumuzun kalori harcamasında ve metabolizmamızı hızlandırma konusunda yağlara göre daha etkilidir. Kas dokumuzun artması tüm gün kalori harcamamızı sağlıyor ve böylece karın yağlarımızdan daha kısa sürede kurtulmamıza yardımcı oluyor.

Kas oranımızı artımak için karmaşık vücut geliştirme egzersizleri yapmak zorunda değiliz. Şınav, squats ve ağırlık kaldırma gibi basit egzersizleri çok tekrarlı setler halinde yaptığımızda tüm kaslarımızı çalıştırmaya başlamış oluyoruz.

Ağırlık kaldırma egzersizi için dambılımız varsa onu kullanabiliriz. Ama ev eşyalarını ya da su bidonlarını kaldırarak da aynı egzersizleri yapabileceğimizi unutmamalıyız.

Karın Egzersizlerini İhmal Etmiyoruz

Karın yağları nasıl erir diye öneriler verirken egzersiz planımıza bazı karın hareketlerini de eklemek, karın kaslarımızın gelişmesini sağlıyor olacaktır. Düzenli egzersiz sonrası kilo verdiğimizde karın kaslarınız yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu sayede karnımız daha sıkı görünmeye başlayacaktır.

Plank pozisyonu karın kaslarımızı geliştirmenin en etkili yolu oluyor. Tüm vücut kaslarını çalıştırdığı için mekikten daha fazla fayda sağlıyor. Plank pozisyonunda ilk başlarda 20 saniyelik setler halinde çalışmaya başlayabiliriz. Karın kaslarımız güçlendikçe bu süre daha da artıyor olacaktır.

Yukarıda karın yağlarından şikayetçi olanlar ne yapmalı öneriler vermeye çalıştık.

Siz de en iyi spor ve fitness ekipmanlarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
duzenli spor yapmanin faydalari teknosa
Devamını Oku

Düzenli Spor Yapmanın Faydaları

Günlük hayatın koşturmacası ve şehirde yaşamanın stresiyle farkında olmadan yaşam kalitemiz oldukça düşüyor. Bu durum beraberinde mutsuz olmamızı…
ketojenik diyet nedir teknosa
Devamını Oku

Ketojenik Diyet Nedir?

Yoğun iş temposu ve salgın hastalıklar nedeniyle sağlıklı beslenme konusunda oldukça fazla araştırma yapmaya başlıyoruz. Beslenmenin sağlık durumumuzla…