İş hayatının stresi, birçok insanı bunaltabilir. Böyle durumlarda arkadaş grupları, kafa dağıtmak için birtakım aktivite arayışlarına girer. Kimi insan sinemaya, kimi kafeye veya gezmeye gitmeyi tercih edebilir. Ancak büyük bir kesim ise boş zamanlarında ya da kafa dağıtmak için oyun zevkinden vazgeçemiyor.

Yaşınız her ne olursa olsun oyun oynamak insanlar için müthiş bir hobi olabilir. Hem de bu sayede yoğun çalışma hayatının stresinden bir nebze de olsa uzaklaşabilirsiniz. Sadece stresten uzaklaşmak değil arkadaşlık bağlarınızı da güçlendirmek için oynayabileceğiniz birçok oyun mevcut.

Eğer yanınızda arkadaşlarınız varsa ve iki – üç kişilik gruplara sahipseniz, ne oynayacağınız konusunda karar vermede sıkıntı yaşayabilirsiniz. Fakat gerek sanal mecrada gerekse fiziksel olarak oynayabileceğiniz oyunların sayısı o kadar fazla ki seçim yapmakta zorlanabilirsiniz.

Nasıl bir oyun tercihi yapacağınız ise tamamen size kalmış. Bazı oyunlar herhangi bir yetenek gerektirmezken, bazıları ise stratejiye dayalıdır. Bazıları da tamamen şanstan ibarettir.

Arkadaşlarınızla Birlikte Oynayabileceğiniz 2-3 Kişilik 10 Keyifli Oyun:

1- Cezalı Şeker Oyunu

Cezalı şekerler, birçok markada bulabileceğiniz, içerisinde çürük yumurta, kusmuk, diş macunu gibi kötü tatların yanı sıra çikolatalı puding, meyve aromaları gibi ödüllü tatların bulunduğu bir kutu oyunudur. Oyunun en önemli özelliği ise bu şekerlere dışarıdan bakıldığında veya koklandığında hangi tatta olduğu anlaşılmaz. Tadını anlamanız için mutlaka çiğnemeniz gerekir. Oyunu oynamak için, kutunun içinden çıkan çarkı çevirmelisiniz. Her şekerin ayrı ayrı renkleri vardır. Örneğin diş macunu ve yaban mersini aroması mavi renklidir. Arkadaşınıza çarkı çevirdiğinde mavi renk gelirse, mavi renkli şekerlerden yemesi gerekir. Tadı kötü olan şekeri yerse, hanesine eksi puan yazılır. En fazla cezalı şeker yiyen kişi, oyunu kaybeder. Bu oyunun konseptini kendinize göre de belirleyebilirsiniz. Yani çarka bağlı kalmak zorunda değilsiniz.

2- Sessiz Sinema

Sessiz sinema oyununu çocukluğunda oynamayan kişi sayısı yok denecek kadar azdır. Zaten oynayanlar bu oyunun kurallarını bilir. O dönemleri tekrardan yaşamak isteyenler için oldukça eğlenceli bir oyun olan sessiz sinema oyunu, 2 veya 3 kişi olarak oynayabileceğiniz oyunlardan bir tanesidir. Bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse; bir arkadaşınız seçtiği bir filmi size sessiz bir şekilde jest ve mimikleriyle anlatıyor. Siz de bu filmi tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Doğru tahmini yapan kişi puan kazanıyor. Bu oyunu klasik bir şekilde oynayabileceğiniz gibi, kutu oyunu versiyonu da satılmaktadır. Dilerseniz kutu oyununu alarak kartta yazan filmleri anlatabilirsiniz.

3- Denge Oyunu

Bu oyun da oynaması keyifli, dizmesi zahmetli olan kutu oyunlarından biridir. Oyunun mantığı oldukça basit. Tahta blokları üst üste simetrik olacak şekilde diziyorsunuz. Daha sonra herkes sırayla orta kısımlardan veya altlardan bir blok çekiyor. Bloğu çektikten sonra en üst kısma tekrar simetrik bir şekilde yerleştirip üç saniye bekliyor. Eğer diğer bloklar yıkılırsa, yıkan kişi ceza yiyor. Yıkılmazsa sıra diğer kişiye geçiyor ve blok kimde yıkılırsa, o kişi kaybediyor. Eğer oyunu biraz daha zorlaştırmak isterseniz, süreli olan versiyonundan alabilirsiniz. Süreli olan oyunda bloklar bir mekanizmaya yerleştirilir. Fakat çeken kişi sadece birkaç saniye içinde hamle yapmalıdır. Eğer süresi biterse, mekanizma blokları sallayarak yıkar.

2 3 kisilik oyun teknosa

4- İskambil Oyunları

Eğer şansınıza güveniyorsanız, iskambil oyunları arkadaş ortamlarında oldukça keyifli olabilir. Tek veya çift deste iskambil kağıtlarıyla oynayabileceğiniz pişti, blackjack, poker gibi oyunları dilerseniz cezalı hale getirip eğlenceyi iki katına çıkarabilirsiniz. Örneğin kaybeden kişi, herkese yemek veya tatlı ısmarlamak zorundadır.

5- SOS

İki kişi ile oynanan SOS oyunu, basit gibi görünse de strateji gerektirir. Çoğu kişi çocukluk yıllarında okul tahtasında XOX veya SOS oynamıştır. Bir kâğıda eşit miktarda dikey ve yatay çizgiler çekilerek dama tahtası gibi kareler oluşturulur. Bu karelerin içine sırayla S ve O harfleri yazılır. Hangi harfi seçeceğinizi arkadaşınızla aranızda belirlemelisiniz. Oyunun amacı; yatay dikey veya çapraz şekilde SOS kelimesini elde etmektir. SOS kelimesini oluşturan kişi, 1 puan kazanır. Oyundaki amacınız, arkadaşınızın bu kelimeyi elde etmesini önlemektir. Bu yüzden oldukça stratejik hamleler yapmanız gerekir.

6- Monopoly

Kutu oyunu denildiğinde ilk akla gelen oyunlardan olan Monopoly, birden fazla kişi ile oynayabileceğiniz strateji ve şans gerektiren bir oyundur. Kutunun içerisinden çıkan ve şehir adlarının yazılı olduğu kartonu yere serdikten sonra herkes bir adet piyon seçmelidir. Seçtiğiniz piyonu başlangıç noktasına yerleştirmelisiniz. Daha sonra şans kartlarını da belirtilen noktaya koymalısınız. Herkese eşit bir şekilde oyun paraları dağıtıldıktan sonra oyuna başlayabilirsiniz. Oyunda herkes sırayla zar atar ve gelen zara göre piyonu ilerletir. Örneğin zarda 5 rakamı geldiyse, piyonu 5 adım ilerletmeniz gerekir. Eğer bir şehrin üzerine geldiyseniz, o şehri satın alabilirsiniz. Bir başkası o şehri satın aldıysa ya şehri ondan geri alırsınız ya da kira ödersiniz. Eğer şans geldiyse, şans kartı çekip talimatları uygularsınız. Hapis gelirse de birkaç tur hapiste bekleyebilir veya para ödeyerek oradan çıkabilirsiniz.

7- Dokun, Tadına Bak ve Tahmin Et

Kimi zaman keyifli kimi zaman ise endişe verici olan bu oyunda, bir oyuncunun gözü bağlanır. Gözü bağlı olan oyuncunun önüne çeşitli objeler konur. Örneğin bir evcil hayvan, çiğ balık, oyuncak, puding, acı biber gibi objeler olabilir. Gözü bağlı olan kişi bu nesnelere dokunarak veya tadına bakarak ne olduğunu tahmin etmek zorundadır. En çok tahmini yapan, oyunu kazanır. Dilerseniz oyunu kaybeden kişiye ceza olarak acı biber yedirebilirsiniz.

8- Duyduğunu Tahmin Et

Yine tahmin oyunları içerisinde yer alan keyifli oyunlardan biri olan Duyduğunu Tahmin Et oyununda, tahmin edecek olan kişinin kulağına kulaklık takılır ve son ses müzik açılır. Tahmin edecek kişinin dışarıdan herhangi bir ses duymaması gerekir. Karşısına ise bir anlatıcı geçer ve bir kelime söyler. Dilerseniz bu oyunun da kutu versiyonu vardır ve kelimeler kağıtlarda yazılıdır. Tahmin edecek olan kişi, anlatıcının dudaklarını okuyarak kelimeyi bilmeye çalışır. Bildiği her kelime için 1 puan yazılır. Bu oyun da 2 veya 3 kişi ile oynanabilir.

9- Oyun Konsolları

Eğer bir oyun konsoluna sahipseniz, arkadaşlarınızla evde toplanabilir ve eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Oyun konsollarının içerisinde araba yarışı, futbol oyunları, dövüş oyunları, strateji oyunları gibi pek çok oyun bulunur. İster 2 ister 3 kişi olarak bu oyunları oynayabilirsiniz. Oyun konsollarında genellikle iki adet oyun kolu bulunur fakat bunu üçe çıkarmak oldukça basittir. Oyun kollarını bağladıktan sonra ekran karşısına geçerek arkadaşlarınızla rekabet edebilirsiniz.

10- Mobil Oyun veya Bilgisayar Oyunları

Arkadaşlarınızla bir araya gelme imkânınız bulunmuyorsa veya sık sık görüşemiyorsanız, bu eğlenemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Uzakta bile olsanız arkadaşlarınızla oyun oynama saatleri yapmanız mümkün. Telefon veya bilgisayarlarda oynayabileceğiniz birçok oyun seçeneği bulunuyor. Bunların en başında genellikle savaş oyunları geliyor. Savaş oyunlarında iki veya üç kişilik takımlar oluşturarak rakiplerinize meydan okuyabilirsiniz. Savaş oyunlarından hoşlanmıyorsanız, yarış, strateji veya zekâ oyunlarına da bir göz atabilir ister birbirinizle ister rakip takımla rekabet edebilirsiniz.

Siz de birbirinden keyifli oyun ve oyuncakları incelemek isterseniz buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
god of war nedir ve nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

God Of War Nedir? Nasıl Oynanır?

Santa Monica Studio tarafından yaratılan God of War serisi, video oyunlarında şimdiye kadar var olan en vahşi ve…
dunyanin en zor oyunu hangisi teknosa
Devamını Oku

Dünyanın En Zor Oyunu Hangisi?

Hayatlarımızın vazgeçilmezi olan ve aslında insanlığın tarihi kadar eski olan oyunlar, işin içine bilgisayarların girmesinden beri geçirdiği evrim…
nintendo oyun tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Nintendo Switch Oyun Tavsiyeleri

Nintendo’nun çıkardığı oyun konsolu Switch, son dönemde çıkan en yenilikçi konsollarından biri olma özelliğini koruyor. Tableti andıran yapısıyla…