PC oyunları, uzun bir günün ardından stres atmanın, arkadaşlarınızla çevrimiçi bağlantı kurmanın ve yüksek tempolu etkileşimli bir sanat formunu takdir etmenin gerçekten eğlenceli bir yolu oluyor. Ancak deneyimden en iyi şekilde yararlanmak için en iyi oyun aksesuarlarından birkaçını almanız gerekiyor. İş için kullandığınız fare ve klavyeyle oyun oynayabilirsiniz ancak bunlar genellikle ergonomi düşünülerek tasarlanmıyor. Bluetooth bağlantılı oyun aksesuarları ise temiz ve toplu bir masa istiyorsanız harika oluyor. Ancak bu, internette gezinirken algılanamayan, sanal yaşam ve ölüm arasındaki farkı yaratan bir gecikmeyi de sağlayabiliyor. Ayrıca oyuncu aksesuarı, deneyime biraz ambiyans ve eğlence katmak için başta aydınlatma olmak üzere bazı özellikleri özelleştirmenize olanak tanıyor. Teknolojik aksesuarlarının dünyası geniş oluyor ancak harika bir PC oyun kurulumu oluşturmak için ihtiyaç duyacağınız bu 10 olmazsa olmaz oyuncu ekipmanı alarak oyun deneyiminizi yükseltebilirsiniz. Bu aksesuarlar ister tek başınıza oynayın ister çevrimiçi yayın yapın, daha hızlı tempolu ve sürükleyici bir deneyim sunuyor. İşte oyuncuların mutlaka sahip olması gereken 10 oyuncu aksesuarları…

Oyun Severlerin Sahip Olması Gereken 10 Oyuncu Aksesuarı:

1- Oyun Kulaklığı

Arkadaşlarınızla çevrimiçi çok oyunculu oyunlar oynayacaksanız iyi bir oyun kulaklığı temel bir oyuncu aksesuarı haline geliyor. HyperX’in Cloud Revolver’ı, rahatlık için ultra plus kulaklıklara ve dayanıklılık için çelik bir banda sahip bir kulak üstü kulaklık olarak öne çıkıyor. Her yönden gelen düşmanları duymanıza yardımcı olabilecek gerçek stereo sesi veya simüle edilmiş 7.1 surround sesi destekliyor ve ayrılabilir mikrofonu, takım arkadaşlarınızla gerçek zamanlı ve net bir şekilde iletişim kurmanıza olanak tanıyor. Cloud Revolver kablolu bir kulaklık olarak kullanılıyor bu da onu bir kablo kullanarak bilgisayarınıza bağlı tutmanız gerektiği anlamına geliyor. Bu durum sınırlayıcı görünebilir ancak müttefiklerle konuşurken veya düşmanları dinlerken sıfır gecikme yaşamanızı sağlar. Ayrıca kulaklığı bir PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series S/X, mobil cihazlar veya bir VR kulaklığa takabilirsiniz. Çevrimiçi maçlar sırasında bir çift ortalama Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız, HyperX’in Cloud Revolver’ı, PC Oyun kurulumunuzda yapılacak ilk yükseltme olabilir.

2- Oyuncu Koltuğu

Doğru sandalyeye sahip değilseniz, uzun oyun seansları ciddi sırt ağrısına yol açabilir. Andaseat’s Jungle, tüm vücudunuzu saran yüksek sırt tasarımı, yüksekliği ayarlanabilir kolçakları, kulaklık yastığı ve bel yastığı gibi ergonomik özelliklere sahip oluyor. Bu sandalye, bir ofis koltuğu kullanmaya göre oldukça yüksek bir performans ve rahatlık sunuyor. Sırtınızın uzunluğuna uyum sağlamak için bel yastığını yukarı veya aşağı hareket ettirebilme özelliği bulunuyor. Sandalye 90 ile 160 derece kadar geriye yatırılabiliyor. Böylece gerinebilir veya rahat bir pozisyon bulabilirsiniz. Makaralı tekerlekleri, rahat noktayı bulmak için masanızla konumunuzu kolayca ayarlamanıza da olanak tanıyor. Tekerlekler sorunsuz dönüyor ama çok hassas da olmuyor. Gerinirseniz yanlışlıkla düşmenizi önlüyor. Her gün saatlerce kambur durmak zamanla ciddi sırt sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle koltuğunuzu yükseltmek oyununuzu ve sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

3- Stereo Hoparlör Seti

Hoparlörleri kulaklıklara tercih ediyorsanız, Edifier’ın R1280DB’leri alabileceğiniz en iyi orta boy hoparlör setlerinden birisi haline geliyor. Stereo sistem, 4 inç bas sürücüsü ve .75 inç tweeter’dan oluşan iki sürücülü bir sisteme sahip iki adet 17 inç güçlü hoparlörden oluşuyor. Sağ hoparlörde bas ve tiz düğmeleri bulunuyor böylece sesi tam olarak doğru şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin, bası yükseltmek, birinci şahıs nişancı veya aksiyon oyununda patlamaların kulağa büyük gelmesine neden olabilir. Hoparlörler bilgisayarınıza bir kabloyla bağlanabilir, ancak Bluetooth’u da destekler. Böylece isterseniz bir telefon veya tablet aracılığıyla kablosuz olarak müzik akışı sağlayabilirsiniz. Oyununuzun ortasında değişiklik yapmanız gerekirse kolay erişim için sağ hoparlörde ses kontrolleri bulunur. Video oyunları görsel bir ortam olabilir ancak R1280DB’ler, oynadığınız dünyayı daha canlı hissettiren film müziğinin ve ortam seslerinin keyfini çıkarmanıza yardımcı olur.

4- Monitör

Bir oyunun grafiklerini takdir etmenin yüksek çözünürlüklü bir monitörden daha iyi bir yolu olmuyor. BenQ’nun 28 inçlik 4K monitörü, oyuncular düşünülerek özel olarak üretiliyor. İki HDMI bağlantı noktasına ve bir DisplayPort’a sahip bulunuyor. Böylece oyun PC’nizi ve oyun konsollarınızı aynı anda bağlayabilirsiniz. EL2870U, renklerin daha gerçekçi görünmesini sağlayan bir video teknolojisi olan HDR’yi (yüksek dinamik aralık), ekran yırtılmasını ve oyun oynarken dikkatinizi dağıtabilecek diğer görsel sorunları azaltan AMD’nin FreeSync özelliğini destekliyor. En önemlisi, 1ms (milisaniye) tepki süresine sahip bulunuyor. Bu da oyunda olup bitenler ile sizin yaptığınız arasındaki gecikme miktarını azaltıyor. Bu hassasiyet düzeyi günlük görevler için gerekli olmuyor ancak oyun oynarken büyük bir fark yaratıyor. Son olarak EL2870U, oyun oynamayı veya geceleri bilgisayarınızı kullanmayı kolaylaştırmak için monitörün renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlamak üzere ortam ışığı sensörlerini kullanıyor.

oyuncularin mutlaka sahip olmasi gereken 10 ekipman teknosa

5- Arkadan Aydınlatmalı Klavye

Razer’in Ornata kablolu klavyesi, PC oyunlarını daha rahat ve daha eğlenceli hale getirmek için tasarlandı. Ornata’da geniş, yastıklı bir bilek desteği ve basmayı daha yumuşak hale getiren meka-membranlı orta yükseklikte tuşlar bulunuyor. Bu özelliklerin her ikisi de Ornata’yı elinizde çok daha kolay kullanılabilir hale getiriyor. Bilek desteği çıkarılabiliyor. Böylece performansınızı etkiliyorsa kolayca çıkarabilirsiniz. Ornata’nın tuşlarının her biri ayrı ayrı aydınlatılıyor. Klavyenin arka ışıklarını Razer’ın PC uygulamasıyla tek bir düz renge veya bir gökkuşağına programlayabilirsiniz. Ornata 16,8 milyon rengi destekliyor ve hatta oyununuzu oynadıkça renkleri değiştirmek için programlayabilirsiniz.

6- RGB Oyun Faresi

Logitech G502, bir RBG klavyeyi mükemmel şekilde tamamlayan yüksek performanslı bir oyun faresi olarak dikkatleri topluyor. Kablolu fare, hareketlerinizi kesin bir hassasiyetle izlemek için 25.600 DPI (inç başına nokta) optik sensör kullanıyor ve yaptığınız her tıklamanın oyun tarafından anında tanınmasını sağlamak için yaylı mekanik anahtarlar kullanıyor. G502’de 11 programlanabilir düğme bulunuyor ve beş farklı “profil” veya düğme yapılandırması belirlemenize izin veriyor. Böylece en çok oynadığınız oyunlar için farklı kurulumlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Hızlı tempolu oyunlar hassas fare hareketleri gerektiriyor, bu nedenle Logitech, G502’nin altındaki bir yuvaya takabileceğiniz beş adet 3,6 gramlık ağırlık içeriyor. Doğruluğunuzu geliştirmeye yardımcı olmak için farenin ağırlığını kelimenin tam anlamıyla değiştirebilirsiniz. G502’nin üst ve yan kısımlarında 16,8 milyon renkten birine programlanabilen birkaç LED bulunuyor. Böylece RGB klavyenizin görünümüne uyum sağlayabilirsiniz. Logitech, G502’nin yan tarafında bir başparmak desteği bulunan dış kabuğunu tasarlarken bile büyük özen gösteriyor. Böylece fareyi daha rahat tutarken direnci azaltabilirsiniz. Her iki yandaki dokulu kauçuk kulplar ellerinizin kaymasını engeller.

7- Bluetooth Oyun Konsolu

PC oyuncularının çoğu klavye ve fare kullansa da bir konsol ile oynamayı tercih ederseniz, Microsoft’un Xbox Core Controller kullanabilirsiniz. Konsol; iki analog çubuk, dört düğme, dört tetikleyici ve bir yön pedi içeren standart bir düzene sahip bulunuyor. Bu kurulum, Core Controller’ın hemen hemen her oyunla kullanılmasına izin veriyor. Bu konsolu Bluetooth kullanarak kablosuz olarak bilgisayarınızla eşleştirebilirsiniz. Bu, bir USB dongle’ı kaybetme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacağı anlamına gelir. Bir çift şarj edilebilir AA veya şarj edilebilir pil ile şarj başına 30 saate kadar dayanabilir. Piyasada pek çok harika Bluetooth oyun konsolu bulunuyor, ancak Xbox’ın oyun konsolu en iyi performansı ve en fazla konforu sunuyor.

8- 4K Web Kamerası

Oyununuzu YouTube Live, Twitch veya Facebook’ta yayınlamayı planlıyorsanız, bir web kamerasına ihtiyacınız olabilir. Şu anda en iyi seçeneğiniz, kolaylıkla 4K video akışı yapmanızı sağlayan Logitech’in Brio web kamerasını almak görünüyor. En iyi ses için bir USB mikrofon kullanabilirsiniz ancak bu web kamerasının stereo mikrofonları da zor durumlarda çalışır. Web kamerası, monitörünüzün veya dizüstü bilgisayarınızın kapağının üzerine oturacak şekilde tasarlanıyor ve doğru açıyı elde edebilmeniz için yukarı veya aşağı eğilebiliyor. Web kamerası hem PC’ler hem de Mac’lerle uyumlu oluyor ve herhangi bir akış uygulamasıyla kullanılabiliyor. Logitech’in web kamerasını bir oyuncu aksesuarı olarak önerilse de uzaktan eğitim veya iş sırasında video konferans için de rahatlıkla kullanılabilir.

9- Özelleştirilebilir Akıllı Aydınlatma

Bir dizi Philips Hue Play alarak oyunlarınızdaki aydınlatmayı bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. 10 x 1,7 x 1,4 inç ışık çubukları; 16,8 milyon renkten birine ayarlanabilir ve dahil edilen montaj donanımıyla masanızın altına, monitörünüzün arkasına veya monitörünüzün üstüne kolaylıkla takılabilir. Işıkların rengi, akıllı telefonunuzdaki (iOS ve Android) Philips’in Hue uygulamasından ayarlanabilir ve diğer Philips Hue akıllı ışıklarla çalışacak şekilde senkronize edilebilir. Bu da size odanızda benzersiz bir oyun ortamı yaratma olanağı sağlar. Hue Play akıllı ışıkları birkaç kısıtlama ile gelir. Öncelikle, bunları kullanabilmek için WiFi yönlendiricinize bağlı bir Philips Hue Smart Hub’a sahip olmanız gerekir. İkincisi, her zaman bir prize takılı olmaları gerekir. Bu da ışıkları pil gücüyle çalıştırmanın bir yolu bulunmadığı anlamına geliyor. Yine de bu ışıkların sunduğu özelleştirme gücüne değebilir.

10- WiFi Yönlendirici

Çevrimiçi PC oyunları oynamak, gerçekten güçlü bir internet bağlantısı gerektiriyor. Hızdaki anlık bir düşüş bile rakiplerinize avantaj sağlayabiliyor. İdeal olarak, bilgisayarınızı Ethernet yoluyla doğrudan WiFi yönlendiricinize bağlamalısınız ancak yaşam durumunuza ve kabloların evinizde nereye yerleştirildiğine bağlı olarak bu mümkün olmayabilir. WiFi’ye güvenmeniz gerekiyorsa, üçlü eero mesh WiFi yönlendirici seti alabilirsiniz. Bunlardan birinin kablolu modeme bağlı olması gerekir, ancak diğer ikisi evinizin herhangi bir yerine yerleştirilebilir. Üç yönlendirici birbirine bağlanacak ve evin her yerinde güçlü, tutarlı bir bağlantı oluşturacak. Bu eero yönlendirici setleri, büyük evler için tasarlanıyor. Daha büyük bir evde ek yönlendiriciler eklenebiliyor.

Sağlık için Bonus: Mavi Işık Filtreli Gözlükler

Bazı bilimsel raporlara göre günde birkaç saat oyun oynamanın tehlikelerinden biri, beyninizi gündüz olduğunu düşünmesi için kandırarak uyku programınızı alt üst etmesine neden olan mavi ışığa aşırı maruz bırakmak oluyor. Mavi ışığa maruz kalma sürenizi azaltmanın en iyi yolu (ekran sürenizi sınırlamanın yanı sıra) özel olarak tasarlanmış bir çift gözlük kullanmak oluyor. Mavi ışık filtreli camlar, UV korumasına sahip oluyor ve hafif amber tonlu lensler kullanarak mavi ışığı gözlerinize ulaşmadan önce yüzde 90 oranında filtreleyebiliyor. Farklı kalitelerde piyasada kolaylıkla bulunabilen bu gözlükler, her seferinde saatler boyunca rahat bir şekilde takılmayı sağlamak için güçlü menteşelere, rahat burun yastıklarına ve kavisli bir şakağa sahip özelliklerle birlikte gelebiliyor. Mavi ışıkları azaltan bu gözlükler, gününün çoğunu ekrana bakarak geçiren herkese tavsiye ediliyor. Oyun oynasanız da oynamasanız da günün sonunda göz yorgunluğunuzda bir azalma olduğunu gözlükleri kullanarak fark edebilirsiniz.

Siz de en iyi oyuncu aksesuarı hangileri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
gta 5 daha iyi oynamak icin neler yapilmali teknosa
Devamını Oku

GTA 5 Daha İyi Oynamak İçin

GTA 5, dünyada tüm zamanların en popüler oyunlarından biri olarak yer alıyor. Oyun yüksek performanslı grafiklere sahip olduğu…
gaming oda aksesuarlari teknosa
Devamını Oku

Gaming Oda Aksesuarları

İçinde bulunduğumuz çağda bilgisayarda oyun oynamak artık bir meslek haline geliyor. Özellikle oyun dünyasına özel geliştirilen teknolojik cihazlar…