Spor oyunları tutkunları, her yıl aynı şekilde oynanan oyunlardan şikayetçi olsalar da, NBA 2K22 oyunu hayranlarına önemli ölçüde farklı hissettiriyor. Özellikle savunma oyununun yeniden yazılması sayesinde, sayıya giderken oyuncuları hayalet gibi geçemiyorsunuz. Yani hücum yaparken basket atabilmek için ciddi anlamda çalışma yapmanız gerekiyor. Akıllı oyun kurma ve sahayı iyi anlamanın sonuçlara yansıması genel olarak daha tatmin edici bir deneyim sağlıyor. 2K Sport’un bu oyunda biraz fazla ileri gitmiş olduğunu düşüneceğiniz zamanlar da olabiliyor. Geliştirilmiş yapay zeka özellikleri, zaman zaman güç alanlarıyla donatılmış olduğunu düşünebiliyorsunuz. Ancak nasıl oyun kuracağınızı belirler ve biraz daha alışırsanız herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz.

NBA 2K22 Oynanışında Değişiklik Var mı?

NBA 2K22’de yapılan oynanış değişikliğinin içerisinde dinamik olarak ayarlanabilen yeni bir şut ölçer olması, en iyi yanı olarak görülüyor. Oyuncuların animasyon döngüsünün gerektirdiği pozisyonda bazı çarpışma sorunları hala bulunuyor. Ancak oyunun geneli daha hızlanmış durumda ve bu da oyunu 2K Sports tarafından yapılan iyi basketbol simülasyonu haline getiriyor.

Ayrıca kendi WNBA süperstarınızı yaratma imkanınız da bulunuyor. WNBA’de kariyerinizi yükseltebiliyorsunuz. Futbol ve basketbol spor oyunları başta olamk üzere birçok spor oyununda kadınlar ligi dahil edilmiyor. NBA 2K22 ile bu seri değişiyor.

Değişiklik Oynanışla Sınırlı Değil

NBA 2K22’deki değişiklikler oynanışla sınırlı kalmıyor. İlk olarak geçen yıl NBA 2K21’in yeni nesil versiyonunda tanıtılan City, baştan aşağı yenilenmiş olarak geliyor ve MyCareer özelliği de buna dahil ediliyor. Daha önce terk edilmiş sokaklara eklenen NPC’ler, konumu daha canlı hissettiren, ihtiyaç duyulan görsel ilgiyi içermeyi başarıyor. Önceli oyunlarda olduğu gibi, açık dünyanın her yerindeki kortlarda doğaçlama basketbol maçlarına katılabiliyorsunuz.

nba 2k22 ps5 oyu inceleme teknosa

Oyunun Hikayesi ve Yapısındaki Değişiklikler

Oyunun hikayesi, genel olarak geçmiş yılları taklit ediyor. NBA’e girmeye çalışırken kendi kişisel avatarınızın yolculuğu farklı bir şekilde sunuluyor. Arada basketbol maçlarının olduğu ara sahnelerde oturmak yerine, kendi kampanyanızı şekillendirebiliyor, bulunduğunuz şehirdeki görevleri üstlenebiliyor, menajerler ve halkla ilişkiler yöneticileri ile bulaşabiliyorsunuz. Yolculuk boyunca neredeyse tüm zamanını dizüstü bilgisayarı ve mutfak tezgahında çalışarak geçiren yardımcınız Ricky de dahil olmak üzere bir dizi renkli karakterle etkileşime giriyorsunuz.

Oyunda yapılan değişikliklerin en dikkate değer olanı ise, oyunun sahadaki performansınızı tamamlamak için yan aktiviteleri birleştirmeye çalışması oluyor. Bunun örneklerini Michael Jordan ve Shaquille O’Neal gibi basketbol efsanelerinin yanı sıra günümüz yıldızları olan ve Space Jam filminin devamında oynayan LeBron James ve yarı zamanlı rapçi olan Damian Lillard gibi gerçek dünya yıldızlarından esinleniyor. Buradan yola çıkarak eklenen özellik sayesinde, zamanınızı moda ve müzik alanında kariyer yaparak da geçirebiliyorsunuz. Bu, kayıt stüdyolarına uğrayıp yeni parkurlar açabileceğiniz ve hatta şehrin merkezindeki podyumlarda yürüyebileceğiniz anlamına geliyor. Tüm bunlar oyundaki genel ilerlemenize katkıda bulunan ödülleri toplamınıza yardımcı oluyor.

Bu özellik her ne kadar gerçek dünyaya yakın olması bakımından güzel gelse de, tam bir derinliği bulunmuyor. Görevleri tamamlamak için çok şeyi yapmanızı gerektiren Şehirde Gezinmek özelliği biraz zahmetli duruyor. Burada yapılan etkinlikler gerçek derinliğinde etki etmiyor.

NBA 2K22 İçerisindeki Reklamlar

Oyuncunuzun istatistiklerini yükseltmek için yüksek miktarda oyun içi sanal para birimi VC’ye ihtiyacınız oluyor. Ayrıca şehrin her yerinin reklamlarla dolu olması, oyuncular için eski bir sorun gibi görünüyor ve son oyunda da bu reklamlara oldukça maruz kalınıyor. Günlük görevlerde ödülleri toplamak için Adidas, Under Armor gibi küresel markaların en son ürünlerini giymeniz istenebiliyor. Bunun yanı sıra, sporla ilgisi olmayan State Farm reklamı için bir dizi görev gerçekleştirebiliyorsunuz. Karakterinizin oyun içi telefonu da AT&T olarak dikkat çekiyor.

NBA 2K22 Sonucu

NBA 2K22, saha dışındaki olaylara biraz fazla hafif bir şekilde yayılıyor. Ancak buna rağmen gerçekten önemli bir ilerleme kaydediyor. Oyunun yeniden yazılmış savunma sistemi, topu etkili bir şekilde kullandığınızda ve kendi taktiğinizi oluşturduğunuzda kendinizi ödüllendirilmiş gibi hissedeceğiniz bir deneyim yaşatıyor. Oyunun birçok açıdan olumlu özelliği bulunuyor. Hızlı oynanabilir olması ve kariyer modunun kapsamlı olması NBA 2K22 tutkunlarının daha fazla keyif almasını sağlıyor. Ancak oyun içerisindeki ve görevlere de eklenen reklamlar bazen sinir bozucu olabiliyor. Ayrıca oyunun en yavaş noktası şehirde gezinme modu olduğu görülüyor.

Yukarıda NBA 2K22 PS5 oyun incelemesi yaparak detaylı bilgi sahibi olduk.

Siz de keyifli zamanlar geçirebileceğiniz en iyi Playstation oyunlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
gta 5 daha iyi oynamak icin neler yapilmali teknosa
Devamını Oku

GTA 5 Daha İyi Oynamak İçin

GTA 5, dünyada tüm zamanların en popüler oyunlarından biri olarak yer alıyor. Oyun yüksek performanslı grafiklere sahip olduğu…
oyuncu gaming aksesuarlari teknosa
Devamını Oku

Oyunseverler için 10 Gaming Aksesuarı

PC oyunları, uzun bir günün ardından stres atmanın, arkadaşlarınızla çevrimiçi bağlantı kurmanın ve yüksek tempolu etkileşimli bir dünyaya…
twitch nedir teknosa
Devamını Oku

Twitch Nedir?

Günümüzde sosyal medya ve dijital yayıncılık konusu sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Çok geniş kitlelere hitap eden platformlar…