Birçok insan kış aylarında eve kapanır ve bazı bölgelerin en soğuk aylarının oldukça sert geçtiğini inkar edemeyiz. Ancak sert hava koşullarının ötesine bakmaya istekliyseniz, hava sıcaklıkları hoş görünmese bile kışın genellikle fotoğrafçılık için büyülü bir mevsim olduğunu kısa sürede keşfedeceksiniz. Yaşadığınız yerde kışlar nasıl geçerse geçsin, soğukta çok çeşitli ilginç fotoğraflar çekebilirsiniz. İster seyahat maceralarınızı belgelemek için mükemmel bir kamera, ister güzel manzaraları yakalayabilen bir model, ister spor ve vahşi yaşamı takip etmek için hızlı bir kamera arıyor olun, çok yönlü olanlar da dahil olmak üzere birçok seçenek bulunuyor. En önemlisi ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve ergonomik tercihlerinize uygun bir kamera seçmek oluyor. Bir kameranın genel performansının, kullandığınız lense bağlı olarak büyük ölçüde değişebileceğini belirtmekte fayda var. Pahalı bir kamera gövdesi ve ucuz lensler almaktansa daha ucuz bir kamera gövdesi ve daha kaliteli lensler alabilirsiniz. Bu yazımızda kış mevsiminde birbirinden ilginç etkileyici fotoğraflar çekmek için işinize yarayacak 8 en iyi fotoğraf makinesi hakkında bilgiler paylaşacağız.

Etkileyici Kış Fotoğrafları İçin Hangi Fotoğraf Makinesi Size Göre?

1- Canon EOS R6

Canon R6, seyahat fotoğrafçılığı için iyidir. İnanılmaz bir görüntü kalitesine sahiptir ve etkileyici fotoğraf otofokus sistemi, hareketli nesneleri takip etmeye ve onları odakta tutmaya yardımcı olur. Düşük minimum deklanşör hızı, uzun pozlamalı fotoğraflar da çekmenize yardımcı olur. Bununla birlikte, sağlam yapılı ve kullanımı rahat olmasına rağmen kit lensi takılıyken biraz ağır olabilir. Manzara fotoğrafçılığı için de mükemmeldir. Bu sağlam yapılı kameranın kullanımı rahattır ve ekranı doğrudan güneş ışığında bile okunabilecek kadar parlaktır. Ayrıca, yüksek kontrastlı manzaralarda daha fazla vurgu ve gölge ayrıntısı yakalamak için harika dinamik aralığa sahip inanılmaz görüntü kalitesine sahiptir.

Bir tank gibi inşa edilen makine sağlam ve hava koşullarına karşı korumalıdır. Ayrıca, farklı açılardan çekim yapmanıza yardımcı olmak için hoş bir geniş vizöre ve tamamen eklemli bir dokunmatik ekrana sahiptir. Benzerleri arasında en yüksek megapiksel sayısına sahip olmasa da R6’nın sensörü yine de çarpıcı. Mükemmel bir otomatik odaklama sistemi ve 12 fps’ye (veya elektronik deklanşör kullanılarak 20 fps’ye) varan seri çekim ile tamamlayın ve yüksek kontrastlı manzaralardan iç mekan portrelerine kadar her şeyi yapın.

etkileyici kis fotograflar cekmek icin kullanabileceginiz 8 fotograf makinesi teknosa

2- Sony α7 III

Sony Alpha 7 III, seyahat fotoğrafçılığı için iyidir. En kompakt seçenek olmasa da tam çerçeve bir kamera için nispeten taşınabilir. Görüntüler keskin ve ayrıntılı görünür ve düşük ışık koşullarında bile iyi performans gösterir. Ayrıca, daha yoğun sahneler veya daha hızlı konular için harika olan oldukça hızlı ve doğru bir otomatik odaklama sistemi ile donatılmıştır. Artı, aynasız bir model için mükemmel pil ömrüne sahiptir. Manzara fotoğrafçılığı için de mükemmeldir. Düşük ışıkta çekim yaparken görüntüler ayrıntılı, renk doğruluğu ve düşük parazitlidir. Aynı zamanda harika bir dinamik aralığa sahiptir, bu nedenle yüksek kontrastlı sahnelerde çok çeşitli gölge ve vurgu ayrıntılarını korur. Hava koşullarına fazla dayanıklı olmasa da kameranın kendisi sağlam bir yapıya sahiptir.

Sony α7 III daha eski bir modeldir ve bugün yerini daha fazla video çekebilen Sony α7 IV’e bırakmış olsa da fiyatına göre fotoğrafçılar için en iyi kameralardan biri olmaya devam ediyor. Otomatik odaklama sistemi, 10 fps seri çekim ve aynasız bir fotoğraf makinesinde bulabileceğiniz en uzun ömürlü pillerden biri dahil olmak üzere sunacağı çok şey var.

3- Nikon Z50

Nikon Z 50, seyahat fotoğrafçılığı için uygundur. Loş ışıklı ortamlarda bile keskin, net görüntüler çeker ve hava koşullarına dayanıklı bir gövdeyle iyi bir şekilde yapılmıştır. Ayrıca hareketsiz veya daha yavaş hareket eden nesneler için mükemmel bir otomatik odaklama sistemine sahiptir. Manzara fotoğrafçılığı için de iyidir. Daha fazla vurgu ve gölge detayı ortaya çıkarmak için mükemmel dinamik aralık ile görüntü kalitesi etkileyicidir. Daha yüksek ISO ayarlarında çok fazla kumlanma olmaz, bu nedenle düşük ışıkta iyi performans gösterir.

Fotoğrafçılık için en iyi orta sınıf kamera olan Nikon Z 50, kameranın alan derinliğini ve düşük ışık kapasitesini dolaylı olarak etkileyen bir APS-C sensörü kullanır. Bir profesyonel veya meraklı değilseniz, yüksek kaliteli görüntüler elde etmek için bir kesme sensörü yine de yeterli olacaktır ve genel olarak daha ucuz lensler ve daha fazla taşınabilirlik avantajı elde edersiniz. Ayrıca, hava koşullarına dayanıklı gövdesi ve geniş tutma yeri ile sağlam yapılı ve konforlu giriş seviyesi kameralardan biridir. Geniş bir vizöre ve son derece sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

4- Canon EOS M50 Mark II

Canon EOS M50 Mark II, seyahat fotoğrafçılığı için uygundur. Birlikte verilen kit lensiyle seyahat için çok taşınabilir ve çoğu küçük fotoğraf makinesi çantasına sığabilir. Mükemmel görüntü kalitesi sunar ve hareketli nesneleri izlemek için iyi bir iş çıkaran iyi bir otomatik odaklama sistemine sahiptir. Manzara fotoğrafçılığı için de uygundur. Yüksek kontrastlı manzara çekimlerinde daha fazla ayrıntı ortaya çıkarmak için iyi bir RAW dinamik aralığına sahiptir ve daha loş ışıklı koşullarda çekim yaparken daha yüksek ISO seviyelerinde iyi gürültü işleme özelliğine sahiptir. Ayrıca, uzak çekim konumlarına götürmeyi kolaylaştıran nispeten kompakt bir tasarıma sahip ve oldukça taşınabilir.

Canon EOS M50 Mark II, çok yönlü bir başlangıç kamerasıdır. Basit kontroller ve tamamen eklemli geniş ekranı ile süper hafif ve taşınabilirdir. M50’nin en büyük dezavantajı, daha sınırlı bir lens seçimidir. Lens ihtiyaçlarınıza uymuyorsa, bu kamera için EF lensleri uyarlayabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçenekle daha küçük ve daha ucuz Micro Four Thirds lensler sağlar. Ayrıca, daha düşük deklanşör hızlarında elde net çekimler yapmanıza yardımcı olmak için gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahiptir.

5- Fujifilm X100V

Fujifilm X100V, seyahat fotoğrafçılığı için iyidir. Kompakt sabit lensli tasarımı çoğu değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi ile karşılaştrıldığında çok daha küçüktür ve seyahat etmeyi kolaylaştırır. Kullanıma hazır görüntü kalitesi mükemmel ve iyi yüksek ISO performansı ve geniş diyafram açıklığına sahip lens sayesinde kamera düşük ışıkta iyi performans gösterir. Objektifin yerleşik bir ND filtresi vardır, yani daha parlak günlerde daha geniş bir diyafram açıklığı veya daha yavaş deklanşör hızı kullanabilirsiniz. 35 mm’ye eşdeğer sabit odak uzaklığı, daha uzaktaki nesneler için sabit zumlu bir lens kadar çok yönlü olmasa da bazı kişilerin tercih edebileceği şekilde, çekimlerinizi düzgün bir şekilde oluşturmak için hareket etmenizi sağlar. Manzara fotoğrafçılığı için de harikadır. Yüksek kontrastlı manzaralarda daha fazla ayrıntı yakalamak için gürültü işleme kapasitesi ve dinamik aralık ile kullanıma hazır görüntü kalitesi inanılmaz. Kamera ayrıca sağlam bir yapıya sahip ve kısmen hava koşullarına karşı korumalı, ancak tam hava sızdırmazlığı elde etmek için ekstra aksesuarlar satın almanız gerekiyor. Objektif üzerindeki yerleşik ND filtresi, parlak ortamlarda diyaframı genişletirken veya deklanşör hızını yavaşlatırken size biraz ekstra alan sağlar.

Fujifilm X100V, bas ve çek makinelerin akıllı telefon fotoğrafçılığı çağında hala sunabileceği bir şeyler olduğunu kanıtlıyor. Tasarımı aynı zamanda gövdenin merkezinden kaydırılmış hibrit bir elektronik/optik vizör ile eski telemetreli kameralara geri dönüyor. Bir dizi fotoğraf stili için oldukça çok yönlü bir odak uzaklığı olan 35 mm’ye eşdeğer ana lens ile birbirine bağlanıyor. En hafif doğrult ve çek değil ama seyahat veya sokak fotoğrafçılığı için yeterince kompakt.

kis fotograf makinesi teknosa

6- Panasonic LUMIX GH5s

Panasonic LUMIX GH5s, seyahat fotoğrafçılığı için iyidir. Özellikle taşınabilir değildir, ancak mükemmel bir pil ömrüne sahiptir ve onunla çekim yapmak çok rahattır. Görüntü kalitesi, kameradan çıkar çıkmaz harikadır ve RAW çekim yapmayı tercih ederseniz, düşük ışık koşullarında mükemmel gürültü işleme özelliğine sahiptir. Ayrıca durağan fotoğraflar için çok etkili bir otomatik odaklama sistemine sahiptir, ancak bazen daha hızlı hareket eden konuların izini kaybedebilir.

Manzara fotoğrafçılığı için de mükemmel bir kameradır. Sensörü, düşük ışık performansı için optimize edilmiştir ve pozlama ayarlamaları yapmanız için biraz alan sağlamak üzere mükemmel RAW gürültü işleme özelliği ile bir Micro Four Thirds kamera olarak iyi performans gösterir. Kullanılabilir dinamik aralığı da mükemmeldir, bu nedenle yüksek kontrastlı sahnelerde oldukça geniş bir vurgu ve gölge ayrıntısı yelpazesi yakalayabilir. Bununla birlikte, sensörünün daha düşük çözünürlüğü, fotoğraflarda kırpmayı veya kaliteden ödün vermeden büyük baskılar almayı zorlaştırabilir.

7- Olympus OM-D E-M1 Mark III

Olympus E-M1 Mark III seyahat fotoğrafçılığı için idealdir. Nispeten taşınabilir ve daha kompakt olma eğiliminde olan Micro Four Thirds lensleri kullanır. Çekim yapmak inanılmaz derecede rahattır ve hava koşullarına karşı koruma ve sıcaklık direnci ile son derece sağlam bir yapıya sahiptir. Ayrıca, daha düşük deklanşör hızlarında elde çekim yapmayı kolaylaştıran, oldukça etkili bir gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahiptir. Fotoğraflar, hoş renkler ve iyi gürültü işleme ile ayrıntılı görünür, ancak daha küçük sensörü bazı APS-C ve tam çerçeve alternatiflerine kıyasla düşük ışıklı fotoğrafçılık için biraz daha az uygundur. Genel olarak iyi bir pil ömrüne sahiptir, ancak şarj olurken kullanamazsınız, bu da hareket halindeyken piliniz biterse biraz rahatsız edici olur.

Olympus E-M1, manzara fotoğrafçılığı için de harikadır. Hava koşullarına dayanıklı ve nispeten taşınabilir bir tasarıma sahip, son derece iyi yapılmış bir kameradır ve bu, onu uzun yürüyüşler veya uzak çekim yerlerinde çekimler için iyi bir seçenek haline getirir. JPEG görüntüler, minimum gürültü ve hoş renklerle kameradan çıkar çıkmaz güzel görünür. Kendi fotoğraflarınızı işlemeyi tercih ederseniz, RAW gürültü işleme ve dinamik aralığı bir Micro Four Thirds kamera için iyidir, ancak daha büyük sensör seçeneklerine kıyasla yetersiz kalır. Artı olarak, kamera, 80 megapiksele kadar çözünürlüğe sahip tek bir görüntü oluşturmak için birden çok çekimi birleştiren, daha fazla dinamik aralık ve dosyalarınızı kırpıp düzenlemeniz veya yüksek görüntü elde etmeniz için daha fazla hareket alanı sağlayan “Yüksek Çözünürlüklü Çekim” özelliğine sahiptir.

8- Leica V-Lux 5

Leica V-Lux 5, seyahat fotoğrafçılığı için uygundur. Daha yüksek ISO seviyelerinde çok az parazitle yüksek kaliteli görüntüler çeker ve daha loş koşullarda fotoğraf çekerken yardımcı olur. Geniş odak uzaklığı aralığı da kadrajlama için çok fazla esneklik sağlar. Ancak, hareket halindeyken çekebileceğiniz en taşınabilir veya hafif fotoğraf makinesi değildir. Ayrıca, otomatik odaklama sistemi hareketli nesneleri izlemede iyi olsa da yüz izlemede zorlanır. Makul bir pil ömrüne sahiptir ve ekran, güneşli koşullarda parlamayı yenecek kadar parlaklaşır.

En iyi fotoğraf makinesi ve ekipmanlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Devamını Oku

Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Plak, genellikle vinil veya benzeri malzemelerden yapılan, müzik kayıtlarını oynatmak için kullanılan formattır. Plaklar, 20. yüzyılın ortalarından itibaren…
bilgisayar nasil guncellenir teknosa
Devamını Oku

Bilgisayar Nasıl Güncellenir?

Modern hayatın vazgeçilmez cihazlarının başında bilgisayarlar geliyor. İş ve özel hayatımızda ihtiyacımız olan hemen her şeyi bilgisayarlarla yapabildiğimiz…