Bebek seyahat sistemleri, yeni ebeveynler için yaygın bir satın alma işlemi oluyor. Bir “seyahat sistemi” esasen bir bebek araba koltuğu ile kullanılabilen bebek arabası olarak öne çıkıyor. Uyuyan bebekleri fazla rahatsız etmeden taşımayı kolaylaştırıyor. Ancak, çok küçük bir bebeği bir oturuşta çok uzun süre araba koltuğunda bırakmamanız gerektiğini unutmayın. Renk uyumlu bir bebek arabası ve araba koltuğu hem bütçe bilincine sahip hem de stil bilincine sahip ebeveynler için çekici oluyor. Yine de birçok ebeveyn, bebek geldiğinde hantal seyahat sistemi pusetlerinden veya kullanımı zor araba koltuklarından şikâyet edebiliyor. Bir bebek seyahat sistemi satın almadan önce, size ve yeni bebeğinize uygun bir sistem satın aldığınızdan emin olmak için bebek arabasını ve araba koltuğunu nasıl kullanacağınızı düşünün. Bir seyahat sisteminin ne olduğunu ve bir seyahat sistemi satın almanın sizin için daha iyi bir seçim olup olmadığını öğrenin.

Seyahat Sistemi Türleri

Araba koltuğu, bebek güvenlik setinin önemli bir parçası olduğundan, seyahat sisteminizi seçmeden önce her zaman memnun olduğunuz bir araba koltuğu seçmeniz tavsiye edilir. Bazı seyahat sistemleri, paketin bir parçası olarak bir araba koltuğu ile birlikte gelir. Araba koltuğu dışında, seyahat sisteminiz bebeği taşımak için bir çeşit koltuk ünitesi ile birlikte gelebilir. Bazı sistemler bir araba koltuğu ile gelmez ancak hangi araba koltuklarıyla uyumlu oldukları belirtilir. Böylece sonradan satın alabilirsiniz. 

Seyahat sisteminizi araba koltuğuyla birlikte bir paket olarak satın almaktansa ayrı olarak satın almak genellikle daha pahalıya mal olur. Ancak bu, bebeğinizi güvenle taşıyabileceğinden emin olduğunuz bir araba koltuğu seçmek için zamanınız olduğu anlamına gelir. Seyahat sisteminizi satın almadan önce daima araba koltuğunuzu seçmeniz tavsiye edilir.

Araba Koltuğu

Bebek seyahat sistemi satın alırken öncelikle oto koltuğunu seçmelisiniz. Pusetler kolaylık sağlarken, oto koltuğu yeni bebeğinizi arabada güvende tutar. Aracınıza sıkıca oturan, kolayca takıp kullanabileceğiniz oto koltuklu seyahat sistemlerini seçerek seçeneklerinizi hızla daraltın. Bebek araba koltuklarında 5 noktalı emniyet kemerleri arayın. Hızlı bir şekilde araç değiştirmeniz gerektiğinde araba koltuğunu seyahat sistemi tabanı olmadan monte edip edemeyeceğinizi kontrol edin. Pek çok seyahat sistemi paketi ucuz bir araba koltuğuyla birlikte geliyor. Fiyat her zaman en önemli husus olmasa da paket bir sistem seçerek gerçekten istediğiniz özellikleri kaçırabilirsiniz. Daha ucuz araba koltuklarındaki ortak özelliklerden biri, arkadan ayarlı bir emniyet kemeri olması oluyor. Bu, kemeri sıkmak veya gevşetmek için araba koltuğunun altına veya arkasına bakmanız gerektiği anlamına geliyor.

Seçtiğiniz tipe bağlı olarak bebeğinizi doğumdan itibaren 10 kg veya 13 kg’a kadar taşıyabilecek bir araba koltuğu satın almak isteyeceksiniz. Ayrıca, genellikle çocuğunuzun boyu yaklaşık 75-85 cm olana kadar (yaklaşık 12-15 ay) dayanan araba koltuklarından birini de tercih edebilirsiniz. Bir çocuk oto koltuğu satın almak, ilk kez yapıyorsanız kafa karıştırıcı olabilir. Bir bebek oto koltuğunun sadece bebeğinizle seyahat etmek için kullanılması gerektiğini, uzun süre yatabileceği bir yer olmadığını unutmamak önemli oluyor. Uzmanlar yeni doğanların 30 dakikadan fazla kalmamalarını tavsiye ediyor. Ancak bu süre bebeğiniz büyüdükçe biraz artabilir.

bebek seyahat sistemi secerken nelere dikkat etmelisin teknosa

Bebek Arabası

Bebek arabaları tüm şekil ve boyutlarda gelebiliyor. Hafif bebek arabaları, özelliklerle dolu bebek arabaları ve koşu bebek arabaları arasından seçim yapabilirsiniz. Bebek arabasını bir araçta tutacaksanız ne kadar iyi katlandığını ve ne kadar yer kapladığını kontrol edin. Daha büyük bir bebek arabasını tercih ederseniz, onu nerede kullanacağınızı ve daha geniş bir bebek arabasıyla dar alanlarda gezinmenin zor olup olmayacağını düşünün. Koşu bebek arabaları herhangi bir arazide kullanılabilir ancak bagajda saklamak için o kadar kolay katlanmaz. Üreticiler her zaman daha iyi ve daha esnek bebek seyahat sistemleri yapıyorlar. Bebek arabanızla ne yapmak isterseniz isteyin, muhtemelen ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir seyahat sistemini bulabilirsiniz. İdeal seyahat sisteminizi çok düşük bir fiyata bulamayabilirsiniz. Ancak sürekli kullanacaksanız, yatırım yapmaya değer olabilir.

Ayrı Parçaları Düşünün

Sevdiğiniz bir araba koltuğu ve bebek arabası ile hazır bir seyahat sistemi bulamıyorsanız, ayrı araba koltukları ve bebek arabaları ile kendi seyahat sisteminizi yaratın. Birçok bebek arabası şirketi, en yaygın bebek araba koltukları için adaptörler üretiyor. Bu nedenle farklı markaları bir arada kullanmak genellikle kolay oluyor.

Diğer Seyahat Seçenekleri

Büyük boy bir bebek arabası almak istemiyorsanız ve bebek araba koltuğunu taşımak istemiyorsanız, araba koltuğunun altına oturan ve bebeğinizi dışarı çıkarmadan gezdirmenize izin veren bir bebek arabası çerçevesi satın almayı düşünün. Bebek arabası çerçeveleri ucuzdur ve daha sonra nasıl kullanacağınız hakkında daha iyi bir fikriniz olduğunda tam boyutlu bir bebek arabasına karar vermenizi sağlar.

Bir Seyahat Sistemine Gerçekten İhtiyacınız Var mı?

Bebeğiniz için uygun bir bebek arabasına kesinlikle ihtiyacınız var. Ancak bir bebek arabası ve bebek araba koltuğu kombinasyonu gerekli olmayabiliyor. Öncelikli olarak bir oto koltuğu alıp ayrı bir bebek arabasına daha sonra karar vermek isteyebilirsiniz. Çocuk doktorları ve araba koltuğu güvenliği uzmanları, bebeğinizin araba koltuğunda geçirdiği süreyi en aza indirmenizi öneriyor.  Bir seferde yaklaşık bir saat üst sınır oluyor ve araba koltuğunun şekerleme ve uyku alanı olarak uzun süre kullanılmaması gerekiyor. Araba koltuklarında çok fazla zaman geçiren bazı bebeklerin kafalarında da düz benekler gelişebiliyor. Bebeğinizle uzun süre dışarıda kalacaksanız, bir bebek taşıyıcı, bebek arabası veya düz bir puset daha iyi bir seçim olabilir.

Kullanılmış Seyahat Sistemleri Bebeğiniz için Güvenli mi?

Kullanılmış bir araba koltuğu genellikle yeniden kullanım için güvenli kabul edilmiyor. Araba koltuğunun çarpışma geçmişini doğrulayamıyorsanız veya araba koltuğu 6 yıldan fazla kullanım süresine sahipse kullanmayın. Kullanılmış araba koltukları ve bebek arabaları ürünlerinin kullanım kılavuzları da dahil olmak üzere tüm orijinal parçalarına sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Kullanılmış bebek arabaları, güvenlik standartlarını karşıladıkları sürece güvenli olabilir.

İyi Bir Seyahat Sistemi için Bütçe Ne Olmalı?

Seyahat sistemiyle uyumlu bebek arabaları pahalı olabilir. Ancak sınıfının en iyisi, birinci sınıf bir seyahat sistemi için belli bir bütçeyi ayırmanız gerekebilir. Piyasada neredeyse her bütçeye uygun birçok seçenek olduğunu bilmek sizi memnun edebilir.

En İyi Seyahat Sistemi Özellikleri

Seyahat sistemleri oldukça geniş bir aksesuar yelpazesi ile donatılmış olarak gelebilir. İşte gerçekten ihtiyacınız olacak birkaç özellik:

  • Ayarlanabilir Kulplar – Birden fazla kişi itecekse ve bu kişiler farklı boylardaysa bu seçenek önemli hale gelir.
  • Çift Taraflı Kulplar/Koltuklar – Bebeğinizin hem size hem de etrafa dönük olabilmesini istiyorsanız farklı seçeneklere göz atabilirsiniz.
  • Araba Koltuğu Adaptörleri – Bazı araba koltukları bebek arabasına takılır. Bazıları ise araba koltuğunu takmak için adaptörlere ihtiyaç duyar. Bu adaptörler her zaman fiyata dahil değildir, bu yüzden satın almadan önce tekrar kontrol edin.
  • Yağmurluk – Yağmurluk önemli bir aksesuar haline geliyor. En iyi uyumu sağlamak için seyahat sisteminiz için özel olarak yapılmış bir seçeneği almaya çalışın.
  • Alışveriş Sepeti – Bu sepet alışveriş malzemelerini veya bebek çantalarını saklamak için hayati önem taşır. Bunlar genellikle 2 kg’a kadar günlük alışveriş ürünlerini taşıyabilir. En büyük versiyonları 5 kg’a kadar taşıyabilir.
  • Başlık – Bir başlık, çocuğunuzu çiseleyen yağmurdan, gözlerine gelen parlak güneş ışığından veya şiddetli rüzgardan korumaya yardımcı olabilir.

Bir Seyahat Sistemi Seçerken Dikkate Alınması Gereken 4 Şey

1- Arabanıza Hangi Seyahat Sistemi Sığar?

Küçük bir arabanız varsa, bebeğiniz ve araba koltuğu güvenli bir şekilde yerleştirildiğinde bebek arabasının bagaja sığdığından emin olmanız gerekir. Bagajınızın boyutunu dikkatlice ölçün ve sığacağından emin olmak için seyahat sisteminin katlanmış boyutunu kontrol edin.

2- Araba Koltuğunun Ağırlığı?

Bebek oto koltuklarının ağırlıkları sadece birkaç kilogramdan başlar. Bu yüzden onu çok ağır veya hantal hissettirmeden hareket ettirebildiğinizden emin olun.

3- Araba Koltuğunu Takmak Kolay mı?

Araba koltukları, arabanın emniyet kemerini kullanarak veya bir tabanlık kullanılarak arabaya takılır. Genellikle daha pahalı olan tabanlıklar, arabadaki koltuğu kemer kullanmadan sabitler. Her zaman araba koltuğunuzu profesyonelce takmak ve kendi başınıza yapabileceğinizden emin olmak için defalarca pratik yapmanız önerilir.

4- Katlanması Kolay mı?

Bir bebek arabası incelendiğinde kontrol edilmesi gereken şeylerden biri katlanmanın ne kadar kolay olduğu oluyor. Bebek arabasını bagajdan her çıkarışınızda ya da toplu taşıma araçlarına bindiğinizde mücadele etmek istemezsiniz.

Siz de en iyi bebek seyahat ekipmanlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
bilgisayar sogutucu ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Bilgisayar Soğutucu Ne İşe Yarar?

Günlük hayatımızda bilgisayar kullanımımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hem iş hem de eğlenceli aktiviteler anlamında bilgisayarlar, teknolojinin…
bluetooth kulaklik nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır?

Gelişen teknolojiyle birlikte, cihazlarımızın yanında kullandığımız yardımcı araçlar da gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler bir yandan cihazlarımızdan gördüğümüz…
apple tv nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Apple TV Nedir Ne İşe Yarar?

İsminde TV olsa da Apple TV aslında bilinen anlamda bir televizyon değil. Değişen yayıncılık anlayışıyla birlikte hepimizin televizyon…
Samsung'un En İyi Telefonları
Devamını Oku

Samsung’un En İyi Telefonları

Tüketici elektroniği sektörünün devlerinden biri olan Samsung, inovasyonun ve teknolojinin öncüsüdür. Dev marka ev aletlerinden yazılımlara, akıllı telefonlardan…
uydu alicisi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler televizyon yayınlarına da yansımaya başlıyor. Standart yayınlar tamamen ortadan kalkarken yerlerini dijital yayınlar…