Sonbahar dendiğinde genellikle herkesin aklına kurumaya başlamış olan yapraklar geliyor. Sonbaharın yılın en büyülü zamanlarından biri olduğuna şüphe yok. Sonbahar, karanlık ve soğuk bir kışa girmeden dışarıdaki harika havanın tadını çıkarmanın ve son güneşli günleri görmenin tam zamanıdır. Yeni ebeveynler, bebeklerinin dünyaya gelişi konusunda genellikle oldukça heyecanlı olurlar. Bebeklerine dünyayı göstermek için sabırsızlanırlar. Özellikle bebekli aileler için, sonbaharda yaprakların dökülüşünün tadını çıkarmak, hayatın en büyük zevklerinden birisidir. Bu sezondan en iyi şekilde yararlanmak için bebeğinizle birlikte eğlenceli sonbahar gezileri yapabilirsiniz. Bu kısa mevsimi; doğadan en iyi şekilde yararlanarak, ailenizle vakit geçirerek ve keyifli yürüyüşler yaparak geçirebilirsiniz. Bebekle sonbahar yürüyüşleri hakkında pratik ipuçları:

Bebekle Yürüyüş Yaparken Yanınıza Almanız Gerekenler:

1- Bebek Arabası

Bebek arabası satın alınacak bebek ürünleri listesinde genellikle üst sıralarda bulunuyor. Bebekle gezileri kolaylaştırmak için bir bebek arabasına gerek duyuluyor. En iyi bebek arabasını seçmek genellikle zor bir karardır. Bir bebek arabasının, bebeğiniz için güvenli ve rahat olmasının yanı sıra yaşam tarzınıza da uyumlu olması gerekir. Günlük aktiviteleriniz için en uygun bebek arabasını seçmeniz önemli hale geliyor. Hafif pusetler, kalabalık alanlar ve toplu taşıma için en uygun özellikte oluyor. Çok amaçlı pusetler ise şehir yaşamı tarzı için mükemmel özelliklere sahip oluyor.

Bebek Arabasında Olması Gereken Özellikler:

  • Yeni Doğanlar için Uygunluk

Pek çok bebek arabası, boyun ve sırt bölgelerinde yeterli desteği bulundurmadığı için yeni doğanlara uygun olmuyor. İdeal yenidoğan bebek arabasının, boynu yukarıda tutması ve öne doğru düşmeyi önlemesi gerekiyor.

  • Tek Elle Katlama

Bebek arabası, diğer elinizde bebeği tutacağınız için bir elinizle hızlı bir şekilde açılıp kapanmalı. Katlandığında devrilmeden dik duran, kendi kendine ayakta duran bir bebek arabası seçmeniz gerekiyor.

  • Yıkanabilir Kumaş

Bebeğiniz için tüm ihtimalleri düşünerek yıkanabilir ve çıkarılabilir bir kılıfı olan bebek arabası tercih edebilirsiniz. Bu özellikler arabanın temiz ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. 

  • Güneşlik

Bebeğinize gölge ve mahremiyet sağlamak için nispeten daha büyük güneşliğe sahip bebek arabalarını seçmek mantıklı oluyor.

  • Ayarlanabilir Gidon

Bebek arabası ayarlanabilir gidonlara sahipse daha rahat kullanılıyor. Böylelikle bebek arabası rahat bir yüksekliğe ayarlanabiliyor.

  • Bebek Arabası Sepeti

Bebek arabası sepeti koltuğun altında bulunuyor ve dışarıdayken birkaç eşyayı taşımak için kullanışlı oluyor.

  • Koşu Arabası

Koşu için tasarlanan bebek arabalarında birçok özellik yer alıyor. Bu bebek arabaları kilometrelerce koşmak ve farklı arazilerde sürülmek için hacimli ve sağlam oluyor. Hevesli koşucu ve spor meraklısı ebeveynlerin bir koşu arabası satın almaları gerekiyor. İtme kolaylığı sağlaması için büyük ve hava dolu lastiklerinin, bebeğinizin korkmaması için ise iyi bir süspansiyon sisteminin olması gerekiyor. Daha fazla konfor ve işlevsellik sağlamak için şişe tutucular, güneşlikler ve yağmurluk gibi aksesuarlar da eklenebiliyor.

bebek ile sohbahar yuruyusu teknosa

2- Kanguru (Ana Kucağı)

Sonbaharda yapacağınız yürüyüşler için harika bir alternatif, bebeğinizi bir ana kucağında taşımak oluyor. Bu taşıyıcılar 1 aylıktan 3 yaşa kadar kullanılabiliyor. Kanguruya sahip olmak bebeğinizle ten tene temas kurmanızı sağlayarak yakın bir bağ oluşturuyor. Kalp atışlarınız onları rahatlatıyor. Ağlayan bebeğinizi kolaylıkla sakinleştirmenize ve taşımanıza yardımcı oluyor. Ayrıca, ellerin serbest olması başka şeylerle uğraşmayı ve kolayca yürümeyi sağlıyor.

Genellikle bu kangurular bebeğinizi farklı pozisyonlarda taşımanızı sağlıyor. Bebeğiniz size doğru olacak şekilde göğsünüzde, bebeğiniz dışa dönük şekilde göğsünüzde ve bebeğiniz sırtınızda olacak şekilde farklı biçimlerde taşımayı sağlıyor. Hangi pozisyonun uygun olacağı bebeğinizin yaşına bağlı oluyor.

3- Bebek Battaniyesi

Sonbaharda sıcaklık genellikle tahmin edilemiyor. Bu nedenle dışarı çıkarken battaniye bulundurmak gerekiyor. Battaniyeler, ani soğuklarla başa çıkabilmek için mükemmel bir çözüm oluyor. Yumuşak, pamuklu battaniyeler hafif oluyor ve bebeğinizi sıcak tutuyor. Hem sonbahar hem de kış için kullanılabilecek daha kalın battaniyeler de tercih edilebilir. Örme yün battaniyeler bebeğinizi soğuk günlerde sıcak tutmaya yardımcı oluyor.

4- Bebek Şapkası ve Eldivenler

Yeni doğmuş bebekler kafalarından çok fazla ısı kaybediyor. Bebek eldivenleri de yine ellerinin açıkta kalıp üşümemesini sağlıyor. Şapkalarla aynı kumaştan yapıldığı için yumuşak oluyor ve bebeğinizin ellerini sıcak tutuyor. Yürüyüş için yanınıza bir bebek şapkası ve bir çift eldiven aldığınızda bebeğinizin elleri ya da kafası üşümemiş oluyor.

5- Bebek Çantası

Bir bebeğiniz veya küçük çocuklarınız olduğunda ebeveyn olarak pek çok şey taşımanız gerekiyor. Özellikle hareket halindeyken kullanışlı bir depolama sistemi tam da ihtiyacınız olan şey oluyor. Bebek bakım çantası; bebek bezini, ıslak mendili, biberonu ve çok daha fazlasını taşımak için cepleri sayesinde kullanışlı hale geliyor. Ayrıca el çantası veya spor çantası olarak kendiniz de kullanabilirsiniz.

6- Bebek Gereçleri

Kısa bir süreliğine dışarı çıkacak olsanız bile, bebeğinizin aç olması veya alt değiştirmeye ihtiyacı olması ihtimaline karşı hazırlıklı olmak iyi bir fikir oluyor. Aşağıdakileri içeren bir çanta hazırlamak önemli oluyor:

  • Bebek bezleri (6 ila 10 adet, Yürüyüşünüzün uzunluğuna bağlı olarak)
  • Mendil
  • 2-3 adet yedek kıyafet
  • Hava durumuna göre aksesuarlar
  • Kirli giysiler veya bebek bezleri için plastik torba
  • El dezenfektanı
  • Mama ve biberon (Bebeğinizi biberonla besliyorsanız)
  • Emzik
  • Yürüyüş ayakkabısı

Ebeveynler için rahat ve konforlu yürüyüş yapabilmek önemli hale geliyor. Bebeğinizle yapacağınız sonbahar yürüyüşlerinde konfor sağlayacak rahat yürüyüş ayakkabıları kullanmanız gerekiyor. İyi ayakkabılar keyifli yürüyüşler yapmanızı sağlıyor.

  • Atıştırmalıklar

Yürüyüş sırasında çok fazla enerji yakacağınız için küçük atıştırmalıklar bulundurmak kısa molalarda ideal oluyor. Ayrıca, moral ve enerji seviyeleri düştüğünde atıştırmalıklar harika bir motivasyon arttırıcı olma özelliği taşıyor. Park gibi açık alanlardaki sonbahar yürüyüşleriniz için yanınıza atıştırmalıklar alabilirsiniz. Bu atıştırmalıkları bebeğinizi beslediğiniz molalarda tüketmek açık havada yapılacak küçük bir piknik anına dönüşebilir.

  • Matara ve Termos

Yürüyüş sırasında enerji kaybı ile beraber vücudunuz su da kaybediyor. Yanınıza alacağınız matarayla su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yine bu açık hava yürüyüşleri kahve eşliğinde daha zevkli hale getirilebiliyor. Evde hazırlayacağınız kahvenizi termosunuza koyarak yanınıza alabilirsiniz. Böylelikle yürüyüşünüz daha keyifli hale gelebilir ve enerjinizi yükseltebilirsiniz.

6- Yağmurluk

Sonbahar yürüyüşlerinde hava durumu genellikle tahmin edilemez olabiliyor. Yağmurlu hava ihtimalini göz önünde bulundurarak kendiniz için yağmurluk bulundurabilirsiniz. Bebeğiniz bebek arabasındayken korumalığı sayesinde güvenli olacak. Yanınıza alacağınız hafif bir yağmurluk ile sonbaharın değişen hava durumu ihtimallerine karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Bebeğinizle Sonbaharın Güzel Görüntüsünün Tadını Çıkarın

Bebeklerin temiz hava ile ışığa ihtiyacı her zaman oluyor ve dışarı çıkmak hem size hem de bebeğinize iyi geliyor. Sağlıklı bir bebek, hava çok soğuk olmadığı (yaklaşık –12°C’ye kadar) ve çok rüzgârlı olmadığı sürece kışın bile her gün dışarı çıkarılabiliyor. Temiz hava, bol oksijen alması bebeğinizin sonrasında iyi uyumasını sağlıyor. Dışarıya temiz havaya çıkmak ve ortam değiştirmek hem siz hem de bebeğiniz için iyi bir seçenek haline gelebilir. Küçük bir planlama ile bebeğinizle birlikte evden dilediğiniz an çıkmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Sonbaharın son sıcak görünümünün tadını bebeğinizle çıkarırken güzel anlar yakalamanız mümkün.

Siz de en iyi anne bebek ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
evlenirken beyaz esya secimi teknosa
Devamını Oku

Evlenirken Beyaz Eşya Seçimi

Gelişmekte olan teknoloji ile beyaz eşya çeşitliliğinin artması seçim yapmayı zorlaştırıyor. Özellikle evlilik hazırlığının heyecanlı koşuşturmasının içerisinde beyaz…