Bebek kıyafetleri, bebeklerin cildi gibi hassas ve narin bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla bu kıyafetleri yıkama konusunda doğru yöntemleri bilmenizde fayda vardır. Bebek kıyafetleri yıkama konusunda dikkat etmeniz gereken hususlar, bebeğinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Öncelikle yıkayacağınız kıyafetin bebeğinize uygun bir kumaş olduğundan emin olmalısınız. Eğer uygun olmayan bir kıyafet tercih ederseniz, bebeğinizin cildine zarar verebilirsiniz. Bu kıyafetleri uzun ömürlü ve sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için doğru kumaşları tercih edip en uygun yıkama koşullarını uygulamalısınız. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken bilmeniz gereken püf noktaları hayat kurtarıcı niteliktedir. İşte o detaylar!

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalıdır?

Bebek kıyafetleri; doğru derecede, ideal sıkma seviyesinde, hassas programda ve organik deterjanlarla yıkanmalıdır. Eğer bebeğinizin kıyafetlerini bu koşullara uygun olarak yıkarsanız, hem giysilerin temizliğinden emin olabilir hem de bebeğinizin hassas cildini koruyabilirsiniz. Bu kıyafetleri yıkama sıklığını da merak ediyor olabilirsiniz. Bebeğinizin kıyafetlerini mümkünse her değiştirmede bir yıkamalısınız. Yani bebeğinizin üzerinden çıkardığınız bir kıyafeti, tekrar giydirmeden direkt yıkamanız gerekir. Çıkardığınız kıyafeti bekletmeden yıkamanız da önemli bir husustur.

Bebek kıyafetlerini yıkama konusunda uygulayabileceğiniz bazı teknikler vardır. Bunlar:

  • Çorap, külot, atlet gibi küçük çamaşırların kaybolmaması için bunları minik bir yıkama filesine koyabilirsiniz.
  • Makinede bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken ön yıkama yapmalısınız. Böylece kıyafetlerdeki tozları arındırabilirsiniz.
  • Aksesuarlı bebek kıyafetlerini yıkarken tersten yıkama yöntemini deneyebilirsiniz. Bu sayede aksesuarların zarar görmemesini sağlayabilirsiniz.
  • Bebeğinizin kirli kıyafetlerini özel bir yerde biriktirmelisiniz. Kendi kıyafetlerinizle karıştırmadan saklamalı ve yıkarken de ayrı yıkamalısınız.

Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanır?

Bebek kıyafetlerini yıkama ile ilgili en merak edilen konulardan biri de bu kıyafetlerin kaç derecede yıkanması gerektiğidir. Çamaşır makineleri, kıyafetleri temizleme konusunda kısa süre içinde yüksek hijyen sağlamaları açısından avantaj sunar. Ancak doğru yıkama derecesinin seçilmesi oldukça önemlidir. Eğer renkli ve desenli bebek kıyafetleri yıkıyorsanız, 30 derece sıcaklık idealdir. Çünkü 30 derece, bebek kıyafetlerini hem sıcak bir şekilde yıkar hem zarar vermez hem de etkili bir şekilde temizler. Ayrıca bu kıyafetlerin renginin solmaması için yüksek sıcaklıklardan kaçınmanız da önemlidir.

Beyaz, bej ve ekru gibi renklere sahip bebek kıyafetlerini yıkarken ise 40 derece sıcaklık ayarı yapabilirsiniz. Bu derece, beyaz desensiz kıyafetleri temizlemek için idealdir. Eğer açık renkli kıyafetler için yüksek derecede yıkama yaparsanız, çamaşırların çekmesine neden olabilirsiniz. Müslin gibi hassas kumaşları ise çok daha düşük derecelerde yıkamanızda fayda vardır. Bu sayede yapılarını korumalarını sağlayabilirsiniz. Bilinenin aksine bebek kıyafetlerini yüksek derecede yıkarak maksimum hijyen sağlamak doğru değildir. Eğer yüksek sıcaklıklarda bu kıyafetleri yıkarsanız, çamaşırların daha çabuk yıpranmasına yol açarsınız. Yani ideal ve yeterli sıcaklıkta yıkayacağınız kıyafetler, hijyen açısından en iyi sonuçları almanızı sağlar.

Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanmalıdır?

Bebek kıyafetlerini çamaşır makinesinde yıkarken yıkama talimatlarına mutlaka uymalısınız. Tüm bebek kıyafetleri, makinede yıkamaya uygun değildir. Kıyafetin kumaşına göre buna karar vermeli ve makinede yıkamaya uygun değilse elinizde yıkamalısınız. Eğer pamuk, polyester ya da deri gibi makinede yıkanabilir kumaşlarla üretilen bebek kıyafetlerini yıkayacaksanız, her birinin yıkama talimatının farklı olduğunu bilmelisiniz.

Bebek kıyafetlerini genel olarak 30 derece sıcaklıkta ve kısa programda yıkamalısınız. Bu durum özellikle pamuktan üretilmiş kıyafetler açısından önemlidir. Eğer makinenizde hassas program varsa, kıyafetler için bu programı tercih edebilirsiniz. Hatta ön yıkama programını kullanarak kıyafetlerdeki tozu arındırabilirsiniz. Bebek kıyafetleri yıkama programı olarak düşük dereceli, kısa süreli, hassas ve ön yıkamalı programlar, çamaşırların temizliği ve hijyeni için idealdir.

Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Sıkma Kaç Olmalıdır?

Bebek kıyafetlerini makinede yıkarken sıkmaya da dikkat etmelisiniz. Çok önemli olmayan bir detay gibi görünse de çamaşırlarda sıkma, kıyafetlerin yapısı açısından önemlidir. Özellikle bebek kıyafetlerinin hassas bir yapıya sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda, yüksek sıkma derecelerinin bu kumaşlara zarar vereceği görülebilir. Yani bebek kıyafetlerini yıkarken sıkma derecesini çok yüksek tutmamalı, ortalama bir seviyeye ayarlamalısınız.

Benzer şekilde düşük sıkma dereceleri de bebek kıyafetlerinin zor kurumasına, uzun süre nemli kalmasına ve dolayısıyla bakteri birikimine yol açabilir. Bu da bebeğinizin hassas cildi ve sağlığı açısından zararlıdır. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken sıkma derecesine önem vermeli ve uygun ayarda sıkma seviyesini belirlemelisiniz.

Hassas Bebek Kıyafetleri Hangi Deterjan ile Yıkanır?

Bebek kıyafetlerinin yıkanması konusunda deterjan en önemli hususlardan biridir. Hassas bebek kıyafetleri, bebeğinizin cildiyle direkt olarak temas ettiği için kullanacağınız deterjanı dikkatli seçmelisiniz. Bebeklerinizin kıyafetleri için sabun tozu ya da bitkisel içerikli organik deterjanlar kullanmalısınız. Bu organik deterjanların yoğun kokmadığından ve çok köpürmediğinden emin olmalısınız. Tercih ettiğiniz deterjanın kimyasal içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz. İçeriğinde paraben, boya, fosfat, SLS, klor, SLES bulunmayan, kokusuz ve dermatolojik olarak test edilmiş deterjanlar, bebeklerin hassas cildi için uygundur.

Bebek kıyafetleri için özel olarak üretilen organik bebek deterjanları tüm bu özelliklere sahiptir. Bebek deterjanları sıvı forma sahip olmalıdır; çünkü bu deterjanlar daha kolay durulanır ve kıyafetler üzerinde kalıntı bırakmaz. Bebeğinizin kıyafetleri için deterjan seçerken mümkünse özel üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrı olarak yıkayacağınız bebek kıyafetleri için yumuşatıcı kullanmanıza gerek yoktur. Çünkü zaten pamuklu ve hassas olan bu kıyafetler, yıkanınca uzun süre yumuşaklığını korur. Ancak yine de yumuşatıcı kullanmak isterseniz, tıpkı deterjanda olduğu gibi içeriğini kontrol etmeli, bebeklere uygun olduğundan emin olmalı ve kokusuz çeşitleri tercih etmelisiniz. Hassas bebek kıyafetlerinin temizliği için deterjan seçimi, program, yıkama derecesi, sıkma ayarı gibi detayları mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Devamını Oku

İlk Kez Alacaklar İçin Robot Süpürge Markaları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler genellikle hayatımızı kolaylaştırmak için fırsatlar sunuyor. Yoğunlaşan günlük yaşantımızı teknolojik cihazlarla biraz daha rahat geçirebiliyoruz.…
Hava Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?
Devamını Oku

Hava Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Hava filtresi klimalardan süpürgelere, otomobil motorlarından akvaryumlara birçok alanda aktif biçimde kullanılır. Hava filtresi makine sistemlerinin en önemli…
supurge cesitleri neler teknosa
Devamını Oku

Süpürge Çeşitleri Nelerdir?

Evdeki işlerimize yardımcı olması için kullandığımız ev eşyalarımızın özellikleri arttıkça zaman kazanıyor ve kendimize daha çok vakit ayırabiliyoruz.…
hirsizlardan nasil korunursunuz teknosa
Devamını Oku

Hırsızlardan Nasıl Korunulur?

Ülkemizde hırsızlık olayları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce ev ve iş yeri soyuluyor. Yapılan…
5 pratik kahvaltilik sos tarifi teknosa
Devamını Oku

5 Pratik Kahvaltılık Sos Tarifi

Kahvaltı genellikle “günün en önemli öğünü” olarak adlandırılıyor ve bunun iyi bir nedeni bulunuyor. Adından da anlaşılacağı gibi…