Mobil cihazlar hayatımıza kısa bir süre öncesinde girmiş olsa da, son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İlk yıllarında sadece belli işlerimizi halledebildiğimiz mobil cihazlarımızla şimdi neredeyse her şeyi yapabiliyoruz. Mobil cihazlar arasında son dönemde en çok rağbet gören cihaz tabletler oluyor. Akıllı telefonlardan daha büyük ekrana sahip olması ve dizüstü bilgisayarlardan daha küçük ve hafif olması tablet kullanımını daha cazip hale getiriyor. Kullanım kolaylığı ve diğer avantajları nedeniyle tablet kullanımı artık hemen her kesimi kapsıyor. Tabletler, çocuklar tarafından daha çok oyun ve eğlence amacıyla kullanılıyordu. Ancak dünyada yaşanan pandemi sonrası okulların kapanmasıyla birlikte sadece eğlence aracı olmaktan çıkmaya başladı. Artık çocuklar okul saatlerinde tabletlerinden derslerine girebiliyor, okul sonrasında ise eğlenceli vakit geçirmeye devam edebiliyor. Tabletler okullarda öğrencilerin ödevlerini yapabilmesi konusunda da en başarılı yardımcılarından biri oluyor. Hem günlük ödevlerini tablet üzerinden alabiliyor hem de ödevleriyle ilgili araştırmaları yine tabletlerini kullanarak yapabiliyorlar. Tabletten ödev yapmanın faydaları da bulunuyor. Bu yazımızda tabletten ödev yapma hakkında bilgiler paylaşacağız.

Tablet ile Ödev Hazırlarken Neler Yapabilirsiniz?

Tabletler boyut ve ağırlık olarak taşımaya en uygun mobil cihazların başında geliyor. Bu özellikleri sayesinde sadece evde ya da sınıfta değil canınızın istediği her yerde istediğiniz bilgilere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ödevlerinizi hazırlarken ya da merak ettiğiniz konuları araştırırken zaman ve mekan tanımadan tabletiniz ile birçok şeyi yapma imkanına anında sahip oluyorsunuz. Tabletten ödev yapma da aslında işinizi daha kolaylaşıyor.

Sanal Geziler Yapabilirsiniz

Dünyada ve ülkemizin birçok noktasında gezilmeye ve görülmeye değer yerler bulunuyor. Ancak bunların hepsine gidebilme şansımız bulunmuyor. Her ne kadar tarihi ve doğal güzelliği olan mekanları yerinde görmek kadar öğretici olmasa da tabletinizden sanal geziler yapabilme imkanınız bulunuyor. Hatta sadece bunun için tasarlanmış bazı web siteleri de bulunuyor. Mekanları tabletinizden 360 derece görebilirken sokaklarında sanki oradaymış gibi gezebiliyorsunuz.

Araştırmalar Yapabilirsiniz

Tabletler en basit haliyle mobil internet cihazları olarak kullanılıyor. Bu nedenle ödevinizle ilgili her türlü konuyu hiç yerinizden kalkmadan internetin sınırsız dünyasında araştırma imkanınız bulunuyor. Bütün dünya kütüphanelerine tek bir tıkla ulaşabiliyor, basılı yayınların arşivlerini tarayabiliyorsunuz. Böylece hazırlayacağınız tüm ödevlerle ilgili her detaya hakim olabiliyorsunuz.

Kitap Okuyabilir ya da Dinleyebilirsiniz

Ödevler sadece konu araştırmaları ile ilgili olmuyor. Özellikle öğrencilik dönemlerinde kendinizi geliştirmek ya da ödevinizi tamamlayabilmek için bol bol kitap okumanız da gerekiyor. Yakın geçmişte başlayan e-kitap yayınları son yıllarda oldukça yaygın hale gelmiş görünüyor. E-kitaplar genel olarak tabletlerde kullanılmak üzerine tasarlanıyor. Bu nedenle tabletinizden kitap okumak, yapabileceğiniz en yararlı aktiviteler arasında yer alıyor.

E-kitaplara ek olarak sesli kitap furyası da oldukça yayılıyor. Kendinizi kitap okuyamayacak kadar yorgun hissederseniz ya da dinlediğinizde daha iyi anladığınızı düşünüyorsanız sesli kitapları da dinleyebiliyorsunuz. Her tablette dinleyebileceğiniz bir hoparlör sistemi mutlaka bulunuyor.

Radyo ve Podcastler Dinleyebilirsiniz

Dünyanın her yerinde çoğu radyo istasyonu yayınlarını internet ortamında da yapıyor. Özellikle araştırmak istediğiniz konularda canlı bir kaynağa ulaşmak istediğinizde radyo programlarını ya da podcastleri dinleyebiliyorsunuz. Okuyarak araştırma yapmaktan daha hızlı bir şekilde bilgilere ulaşabiliyor ve işinize yarayan bilgileri ödevlerinizde hemen kullanabiliyorsunuz.

Bunun dışında yabancı dilinizi geliştirmek ve ödevlerinizi daha kolay hazırlayabilmek için eğitici podcastleri bulabiliyor ya da yabancı radyo kanallarından şarkılar dinleyebiliyorsunuz. Böylece öğrenmek istediğiniz o dildeki dinleme yeteneğinizi artırabiliyorsunuz.

Sunumlar ve Projeler Hazırlayabilirsiniz

Artık basılı kağıtlarda sunum hazırlama ya da proje sunma dönemleri geride kalıyor. Proje ödevlerinizi afiş panolarına basarak sunmak zorunda kalmıyorsunuz. Artık tüm öğrenciler bir tablette multimedya projeler, çizgi romanlar, animasyonlar, kitaplar ve daha fazlasını oluşturmak için tonlarca seçeneğe sahip oluyor. Projelerinizi çeşitli video görüntüleri ya da animasyonlar ekleyerek bir görsel şölene çevirebiliyor, konuyla ilgili konuşmalar ekleyip öğretmenlerinizi etkileyebiliyorsunuz. Aralara katacağınız çeşitli animasyonlarla projenizi izleyen kişilerin algısını hep yukarıda tutarak ilgi çekebiliyorsunuz. Hazırladığınız bu projeleri sınıfınızdaki Smartboard’unuzda da paylaşıp gösterebiliyorsunuz.

Kendinize Hatırlatma Notları Alabilirsiniz

Ödev hazırlarken ya da derste öğretmeni dinlerken bazı önemli detayları unutmamanız gerekiyor. O anda aklınızda taze bilgiler olduğu için unutmayacağınızı düşünüp herhangi bir not almayabiliyorsunuz. Ancak bir ya da iki gün sonra üzerine başka öğrendiğiniz bilgiler eklenince diğer dersteki önemli noktalar aklınızdan çıkabiliyor.

Bunun için tabletlerde bulunan not alma uygulamaları oldukça faydalı oluyor. Ödeviniz için araştırma yaparken kullanabileceğiniz bilgileri yeni bir dosya açarak buraya kaydedebiliyorsunuz. Tüm araştırmalarınızı tamamladıktan sonra notlarınız üzerinden ödevinizi hazırlayabiliyorsunuz. Ya da öğretmeniniz dersi anlatıp ödeviniz hakkında bilgi verirken tabletinize notlarınızı alıp daha sonra unuttuğunuz yerlerde ya da ödevinizin tam olarak hazır olup olmadığını kontrol ederken bu notlardan faydalanabiliyorsunuz.

Tabletlerde hızlı yazı yazmak biraz zor olabiliyor. Bunun için klavyeli koruyucu kılıflar bulunuyor. Tabletinize böyle kılıf alarak klavye ile daha hızlı yazabiliyorsunuz. Eğer böyle bir imkanınız bulunmuyorsa sesli notlar özelliğini kullanarak ses kaydı yapma imkanınız da bulunuyor.

Videolar İzleyebilirsiniz

Sınıfta öğrendiğiniz şeylerin kalıcı olması için görsel ve işitsel bilgilerle bunu desteklemeniz çok faydalı sonuçlar veriyor. İnternet ortamında özellikle eğitimle ilgili web sitelerinde öğretici videolar bulabiliyorsunuz. Aldığınız derslerden sonra aynı konuda izleyeceğiniz videolarla daha detaylı bilgilere sahip olabiliyor, bu bilgilerin kalıcı olmasını sağlayabiliyorsunuz.

Aynı zamanda yapacağınız ödevlerle ilgili video araştırmaları yapma imkanına da sahip oluyorsunuz. Böylece hazırladığınız ödevi eksiksiz yapmak için önemli bir şansınız oluyor.

Bu yazımızda tabletten ödev yapma hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de en teknolojik donanımlara sahip tabletleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
filtre kahve nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Gündelik hayatımızda en fazla tüketilen kahve türleri arasında filtre kahve yer alıyor. Lezzeti ve farklı faydalarından ötürü filtre…
televizyon acilmiyor teknosa
Devamını Oku

Televizyon Açılmıyor Neden?

Akşamları evimizde ailece vakit geçirirken ya da kendi başımıza oyun oynarken, en çok ihtiyaç duyduğumuz cihazlardan biri televizyon…
turk kahvesi faydalari teknosa
Devamını Oku

Türk Kahvesinin Faydaları

Güne daha zinde ve canlı bir başlangıç yapmak için çoğumuzun başvurduğu şeylerin başında bir fincan kahve içmek geliyor.…
yayincilar icin web kamera onerileri teknosa
Devamını Oku

Yayıncılar İçin Web Kamera Önerileri

Gelişen teknolojik cihazlar ve internetin yaygınlaşması sayesinde artık herkes istediği içerik paylaşımlarını kolayca yapabiliyor. Yakın bir geçmişte fotoğraf…