Apple markasına ait olan AirPods kulaklıklar, ilk çıktığı günden beri bulunduğu sektör içerisinde öncü ürünlerden biri oldu. Özellikle sahip olduğu donanım sayesinde, kullanıcılarına üst düzey kalitede hizmet vermeyi hedefleyen AirPods’lar, birçok özelliği ile rakiplerini geride bıraktı. Yüksek ses kalitesi, telefonlara kolay bir şekilde erişebilmesi, kablolu veya kablosuz seçenekleri ile ön plana çıktı.

Elbette her markanın, her ürünün farklı kullanım metotları ve prensipleri vardır. Bu doğrultuda da AirPods kullanırken, bilmeniz gereken birtakım özellikler mevcut. Ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olduktan sonra hem AirPods kulaklıkları daha iyi tanıyacak hem de hatalı kullanımların önüne geçmiş olacaksınız.

Apple Airpods Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

1- Eşleştirme

Airpods’u kutusundan çıkardıktan sonra kulaklıkların şarj kutusuyla telefonunuzun kilidini açabilirsiniz. Saniyeler içinde telefonunuz ile kulaklığı eşleştirmek isteyip istemediğinize dair bir bildirim gönderilecek. Bağlan dediğiniz ana iCloud hesaplarınızın açık olduğu tüm Apple cihazlarıyla kulaklık eşleştirilecektir. Android bir telefon kullanıyorsanız ise Bluetooth kısmından eşleştirmeyi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

2- Kısayollar

Apple Airpodslar’da klasik bir düğme yoktur. Airpods’un tamamı dokunmatik bir düğme işlevindedir. Yani Airpods üzerinde herhangi bir basınç uygulamanız taktirde kulaklığa aslında bir komut vermiş oluyorsunuz. Örneğin tek dokunuşla durakla/oynat, çift dokunuşta ileri sar, üç dokunuşta geri sar ve birkaç saniyelik uzun dokunuşta gürültü önleme ile şeffaf mod arasında geçiş komutları vermiş olursunuz.

3- Pil düzeyi

Airpods’unuzun ve kutusunun şarj seviyesini kontrol etmek istediğiniz zaman telefonunuzun kilidini ve kulaklığınızın kutusunu açabilirsiniz. İki Airpods’un ve kutunun şarj düzeyini ayrı ayrı göreceksiniz.

airpods kullanirken bunlar dikkat teknosa

4- Uzamsal ses

Airpods Pro ile hayatımıza giren uzamsal ses ya da farklı bir deyişle konumsal ses dinamik kafa izleme özelliğiyle kullanıcılara bambaşka bir deneyim sunuyor. Uzamsal ses özelliğiyle birlikte sinema salonlarındaki ses efektini yaşayabiliyorsunuz veya herhangi bir videoda sesin kullanıcıyı çevreleyip her yönden gelmesi farklı bir atmosferde hissettirebilir. Şunu hatırlatmakta fayda var; uzamsal ses özelliğinden faydalanabilmek için cihazın iOS 14 veya iPadOS 14 veya daha üst sürümünün yüksek olması ve kullanılan uygulamadaki görsel ve işitsel tüm araçların uzamsal sesi desteklemesi gerekiyor.

5- AirPlay

Farklı konumlarda olsanız da dinlediğiniz müziği ya da farklı bir sesi bir başkası Airpods’u olan bir arkadaşınızla paylaşabiliyorsunuz. Bu özelliği kullanmak için telefonunuzdan kontrol merkezine girip, AirPlay simgesine dokunup, ses paylaşımını aktifleştirmeniz yeterli. Sonrasında bağlanılabileceği farklı kulaklıklar ekrana gelecek ve arkadaşınızın kulaklığını seçtiğinizde ses paylaşımı yapılmış olacak.

6- Kulaklık ucu uyumu

Kulaklıktaki en büyük konfor detaylarından biri kulaklık uçları. Kimi büyük gelir, rahatsız eder, kimi küçük gelir, kulaktan düşer. İşte Airpods bu sorunun önüne geçiyor. Airpods Pro’nun kutusunda küçük, orta ve büyük boy olmak üzere üç çeşit kulaklık ucu çıkıyor. Hepsini deneyerek kendinize en uygun olan kulaklık ucunu bulabilirsiniz. Ancak yapay zekâ sizin uygun kulaklık ucunuzu bulmanıza dahi yardımcı oluyor. Airpods Pro kulağınızda aktifken telefondan ayarlara ardından da Bluetooth’a girin. Aygın listesinde bilgi (i) düğmesine ve akabinde kulaklık ucu uyum testine dokunun. Sürdür ve oynat dediğinizde yapılacak test sonucunda farklı kulaklık uçlarının kulağınıza uyup uymadığını öğreneceksiniz.

7- Uzak Mikrofon (Canlı Dinleme)

Apple telefonlarda canlı dinleme özelliği bulunuyor. Airpods Pro da bu özelliği destekliyor. Bu özellik telefonunuzun bir mikrofon gibi çalıştırır ve bağlı kulaklıklara tüm sesleri aktarır. Örneğin kulağınızda aktif ve bağlı bir Airpods Pro’nuz varsa farklı bir odada dahi olsanız içerde konuşulanların hepsini rahatlıkla duyabilirsiniz. Bu ayarı aktif etmek için; ayarlar, denetim merkezi, işitme ve yanındaki ‘+’ düğmesine tıklayarak denetimlere ekleyin. Sonra yeniden denetim merkezini açın ve işitme simgesine tıklayın. Canlı dinleme seçeneğine tıklarsanız özelliği açmış olacaksınız.

8- Kayıp Airpods’u bulma

Airpods Pro’nuzu kaybettiyseniz bulmanın bir çözümü var. Bul uygulaması üzerinden Airpods’unuzun bilinen en son konumunu görebilirsiniz. Bunun için Apple cihazınızda Bul uygulamasını açmalısınız. Herhangi bir bilgisayarda internet tarayıcısı üzerinden iCloud.com‘a girerek aynı hizmete erişebilirsiniz. Daha sonra aygıtları seçin, listeden Airpods’unuzu bulacaksınız. İşitme mesafesinde kaybettiğinizi düşünüyorsanız ‘Ses Çal’a dokunmalısınız. Eğer işe yaramazsa, en son bağlanılan yer haritada gözükecektir.

9- Kimin aradığını duyma

Eğer Airpods’unuzu aktif olarak kullanıyorsanız ve telefonunuza çağrı gelirse normal şartlarda zil sesi, dinlediğiniz sesi kısar ve kimin aradığını öğrenmen adına telefonunuzun ekranına bakarsınız. Fakat Siri ve Airpods sayesinde kimin aradığını telefon ekranına bakmadan öğrenebilirsiniz. Siri sizin için arayan kişinin adını kulağınıza fısıldayacaktır. Bu özelliği aktif hale getirmek için Apple’dan ayarlar, telefon, aramaları duyur ve yalnızca kulaklık seçeneğine tıklamalısınız.

10- Airpods’u sıfırlama

Airpods’unuz dilediğiniz gibi çalışmıyorsa fabrika ayarlarına döndürüp kulaklığı sıfırlamak birçok problemin çözümü olabilir.  Airpods’unuzu sıfırlamak için; kulaklıkları şarj kutusuna koyun ve kapağını kapatmalısınız 30 saniye bekledikten sonra kutunun kapağını açmanız gerekli. Telefonunuzdan, Bluetooth yolunu takip edin ve AirPods Pro’nuzun yanındaki ‘i’ Bilgi simgesine tıklayabilirsiniz. Açılan sayfanın en alt kısmında ‘Bu Aygıtı Unut’ opsiyonunu seçmelisiniz. Airpods şarj kutusu kapağı açıkken, durum ışığının sarı renkte yanıp söndüğünü görene kadar kasanın arkasındaki düğmeyi yaklaşık 15 saniye basılı tutmalısınız. Şarj kutusunun kapağı kapalıyken, AirPods’unuzu cihazınızın yakınına getirin ve şarj kutusunun kapağını açmanız gerekiyor. AirPods’unuzu yeniden bağlamak için telefonunuzun ekranındaki adımları izleyebilirsiniz.

Siz de en AirPods’ları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone nasil sarj edilmeli teknosa
Devamını Oku

iPhone Nasıl Şarj Edilmeli?

iPhone telefonlar, diğer tüm akıllı telefonlar gibi lityum iyon pile sahip olarak üretiliyor. Lityum iyon piller defalarca şarj…
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…