Gün içerisinde her türlü işimizi halledebildiğimiz akıllı telefonlarımızı hiçbir zaman yanımızdan ayırmıyoruz. Telefonları sürekli elimizde ya da cebimizde taşıyor, bir yere oturduğumuzda ise masaya koyuyoruz. Telefonlarımız gerek içerisindeki bilgiler gerekse maliyeti nedeniyle sahip olduğumuz en önemli teknolojik cihazlar arasında yer alıyor. Bu nedenle düştüğünde ya da bir yere çarptığımızda kırılması, çizilmesi veya herhangi bir şekilde fiziksel olarak zarar görmesi üzüleceğimiz konuların başında yer alıyor. Bu tarz durumlar yaşamamak için telefonlarımızı çoğunlukla kılıfları ile birlikte kullanmaya dikkat ediyoruz. Sadece telefonumuzu darbelere karşı korumak için değil aynı zamanda birbirinden farklı modelleriyle şıklığımızı tamamlaması ya da kendi tarzımızı telefonumuza yansıtmak amacıyla da kılıf kullanmayı tercih ediyoruz. Telefon kılıflarının üzerinde çok fazla bakteri ve virüs birikiyor. Bu durum bir dezavantaj gibi görünse de aslında sağladığı faydalar arasında sayılabiliyor. Çünkü telefonumuzun üzerine yapışacak olan bakteri ve virüsleri kendi üzerinde tutuyor. Ayrıca sürekli dışarıda kullandığımız için çok çabuk kirleniyor. Hem hijyenimizi sağlamak hem de kötü görüntüsünden kurtulmak için telefon kılıflarımızı düzenli olarak temizlememiz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağımızı bildikten sonra hayatımızın bir rutini haline getirip her ay düzenli olarak telefon kılıfımızı temizlemeye başlayabiliyoruz. Bu yazımızda telefon kılıfı temizleme hakkında öneriler paylaşacağız.

Telefon Kılıfını Çıkartıyoruz

Telefon kılıfımızı temizlemeye başlamadan önce yapmamız gereken ilk şey telefonumuzu kılıftan çıkarmak oluyor. Çünkü telefon takılıyken kılıfın her yerini yeteri kadar temizleyemiyoruz. Bu nedenle kılıfın bir köşesinden hafif bir şekilde esnetiyoruz ve kılıfı içinden rahat bir şekilde çıkartıyoruz.

Temizlik İçin Deterjanlı Su Hazırlıyoruz

Telefon kılıfı en hijyenik şekilde ılık bir deterjanlı su ile temizleniyor. Bir bardak ılık su alıyoruz ve içerisine sadece bir iki damla deterjan damlatmamız yeterli oluyor. Deterjanlı suyu hafifçe köpürene kadar karıştırıyoruz. Su üzerinde köpükleri gördüğümüzde deterjan su içinde çözülmüş anlamına geliyor.

Etkili Bir Temizlik İçin Diş Fırçası Kullanıyoruz

Telefon kılıfının hijyenik bir şekilde temizlenmesini sağlamanın en etkili yolu temiz bir diş fırçası kullanmak oluyor. Bu şekilde kılıfın üzerine yapışmış olan kirler varsa onlardan da kolayca kurtulabiliyoruz.

Temizliğe başlamadan önce diş fırçasını yaklaşık bir ya da iki dakika deterjanlı suyun içinde bırakıyoruz. Sonrasında küçük dairesel hareketler yaparak telefon kılıfımızı fırçalıyoruz. İyi bir temizlik için kılıfın her noktasını fırçaladığımızdan emin oluyoruz. Eğer görünen kir ya da lekeler varsa bu noktalara odaklanmak da etkili sonuçlar almamızı sağlıyor.

Arada birkaç saniyeliğine fırçayı deterjanlı suyun içine batırıp tekrar temizliğe devam ediyoruz. Silikon telefon kılıfı temizleme için ise durulandığından daha fazla emin oluyoruz, çünkü leke kalabiliyor.

Karbonat İnatçı Kirler İçin En Etkili Sonucu Veriyor

Telefon kılıfı üzerine yerleşmiş lekeler ya da yağlar olabiliyor. Kılıf temizleme sırasında kolay çıkmayabiliyor. Böyle durumlarla karşılaştığımızda deterjandan farklı bir ürün kullanmamız gerekiyor. Lekeli bölgenin üzerine bir miktar karbonat döküyoruz. Ardından diş fırçasıyla karbonatı ovalamaya başlıyoruz. Kılıfın üzerine yer etmiş kirler bu şekilde temizlediğimizde çıkmış oluyor.

Kılıfı Durulamak İçin Suyun Altında Tutuyoruz

Deterjan ve gerekirse karbonat ile telefon kılıfı temizliğini bitirdikten sonra durulama aşamasına geçiyoruz. Soğuk ya da sıcak su telefon kılıfına verebiliyor. Bu nedenle durulamak için yine ılık su hazırlıyoruz ya da musluğun sıcaklık ayarını ılık konumuna getiriyoruz. Kılıfın üzerinde hiç deterjan ya da karbonat kalmadığından emin olana kadar suyun altında tutuyoruz. Durulama sırasında parmaklarımızla hafifçe ovaladığımızda tam olarak deterjan artıklarından arındırmış oluyoruz.

Kılıfın Tamamen Kuruduğundan Emin Oluyoruz

Kılıfı duruladıktan sonra hemen telefonumuza takmıyoruz. Kılıf ıslak ya da nemliyken taktığımızda telefonumuza zarar verebiliyoruz. Ayrıca nemli ortamlar bakteri ve virüslerin üremesi için en elverişli ortamlar oluyor. Nemli bir şekilde kılıfı taktığımızda kurumayan bölgelerde hemen bakterilerin üremesine ortam sağlamış oluyoruz. Bu da yaptığımız temizliği boşa çıkartırken bizim sağlığımızı da olumsuz olarak etkileyebiliyor. Kılıfın kurumasını bekleme süremizi azaltmak istiyorsak üzerindeki ıslaklığı bir havlu ile alabiliyoruz. Böylece sadece nemin kurumasını beklemiş oluyoruz. Bir fön makinesi yardımıyla bu süreyi daha da kısaltabiliyoruz. Kılıfın tam olarak kuruduğundan emin olduktan sonra telefonumuzu tekrar takıp kullanmaya devam edebiliyoruz. Bu temizliği her ay düzenli olarak yaptığımızda hem telefonumuzu hem de kendi sağlığımızı korumuş oluyoruz. Şeffaf telefon kılıfı temizleme için de aynı yöntemleri uyguluyoruz.

Bu yazımızda telefon kılıfı nasıl temizleme hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de en şık telefon kılıflarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Devamını Oku

E-Nabız Girişi Hakkında Bilgiler

Dünya büyük bir hızla dijitalleşiyor. Artık bütün şirket ve kurumlar dijital dünyada yerini alıyor ve kullanıcılarına istedikleri yerden…