Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple, modern teknolojinin öncüsü olarak kabul ediliyor. Apple sayesinde dünyayı parmaklarımızın ucuna getirme rahatlığına sahip bulunuyoruz. Başka hiçbir elektronik firmasının Apple’dan daha büyük bir hayran kitlesine sahip olmaması dikkat çekici görünüyor. Apple, birçok pop yıldızı tarafından kullanılan yüksek standart ve zarafetin sembolü olan bir marka olarak öne çıkıyor. Apple ürünlerinin fahiş fiyat etiketleri, müşterilerini bu ürünleri satın almaktan alıkoymuyor. 1976 yılında kurulan Apple, yıllardır oluşturmuş olduğu şirket deneyimiyle, şaşırtıcı bir geçmişe de sahip bulunuyor.

Apple, bazıları az bilinen büyüleyici gerçeklerle dolu bir geçmişe sahip dünyanın en değerli şirketlerinden birisi olmasıyla öne çıkıyor. İşte Apple hakkında bilmediğiniz 10 ilginç ve şaşırtıcı gerçek…

Apple Hakkında 10 İlginç Bilgi:

1- Apple’ın ABD Hükümetinden Daha Fazla Parası Bulunuyor

Apple şirketinin dünyanın en büyü teknoloji şirketlerinden birisi olması zaten bir sır değil. Ancak burada dikkatleri çeken şey, şirketin elinde dünyanın en güçlü hükümetinden daha fazla nakit para bulunması oluyor. Forbes’un bildirdiğine göre Apple şirketi, ABD hükümeti hazinesinin iki katı kadar nakit paraya sahip bulunuyor.

2- Apple’ın İlk Bilgisayarı 666,66 Dolara Satıldı

Apple I, 1976’da 666,66 dolarlık şeytani bir fiyatla piyasaya sürüldü. Bu fiyat komplo teorisyenlerinin kafasını karıştırırken arkasındaki gerçek çok daha sıradan olarak öne çıkıyor. Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak fiyatı, rakamları tekrar etmekten hoşlandıkları için bu şekilde oluşturduklarını ifade ediyor.

3- Apple’ın İlk Logosu: Isaac Newton

Apple’ın logosu dünyanın en tanınmış logolarından birisi olarak öne çıkıyor. Ancak ilk tasarlanan logo bu şekilde değildi. Orijinal Apple logosu, Apple’ın kurucu ortağı ve daha az tanınan Ronald Wayne tarafından tasarlandı. Bu logo bir elma ağacının altında oturan Sir Isaac Newton’u temsil ediyordu. Sir Isaac Newton’un bir ağacın altında oturduğu ve kafasına bir elma çarptığı vurgulanıyordu. Orijinal logo, eski moda olduğunu düşünen ve daha küçük boyutlara iyi ölçeklenmeyeceğini düşünen Steve Jobs’un itirazı ile kullanılmadı. Grafikçi Rob Janoff, Apple’ın logosunu yeniden icat etmesi için işe alındı. Rob Janoff tarafından planlanan gökkuşağı elma, Sir Isaac’in yerini aldı ve yeni monokromatik logo çıkana kadar uzun bir süre kullanıldı.

4- Apple, 1986’da Bir Giyim Hattı Kurmuştu

İnsanlar Apple’ın en büyük hitlerini düşündüğünde, iPhone ve iPad akla geliyor. Çoğu insan, Apple’ın 1986’da giyim serisi “The Apple Collection”ı piyasaya sürerek moda dünyasına kısa bir giriş yaptığını bilmiyor olabilir. Apple’ın iyi bilinen minimalist estetiğinden çok farklı olan bu seri, parlak renkler ve cesur desenlerle öne çıkıyor; giysileri, aksesuarları ve yaşam tarzı öğelerini içeriyordu.

5- Apple Reklamlarında Cihazlar Neredeyse Her Zaman 9:41 Olarak Ayarlanıyor

Apple’ın reklamlarını takip edenler, reklamdaki cihazların saatinin genellikle 9:41 olduğunu fark etmiş olabilirler. Apple şirketi ile ilgili herhangi bir şeyin tesadüf olmaması gibi bu da tesadüf değil. Apple reklamlarında önceden kullanılan saat 9:42’ydi ve bu saat Steve Jobs’un 2007’de ilk iPhone’u tanıttığı zamanı işaret ediyordu. 2010 yılında ilk iPad piyasaya çıktığında reklamlardaki saat 9:41 olarak değişti. Bunun nedeni eski iOS kıdemli başkan yardımcısı Scott Forstall tarafından sonradan açıklandı. Bir zamanlar yeni ürün lansmanlarının neredeyse her zaman 40 dakikalık açılış konuşmaları civarında gerçekleştiği, iPad’in ise 40 dakikada değil 41. dakikada tanıtılması nedeni ile bu değişikliğin yapıldığını söyledi.

6- Samsung, iPad’in Retina Ekranını Üretiyor

Apple’ın meşhur Retina Ekranı, iPad’i popüler bir seçim haline getirdi. Ancak bilinmeyen şey Apple’ın akıllı telefon alanındaki ana rakiplerinden biri olan Samsung’un, bu ekranı Apple için üretmesi oluyor. Apple’ın 2018’de iPhone özelliklerini kopyaladığı için Samsung’a ABD’de açtığı patent davasını kazandığını düşündüğünüzde durum biraz daha kafa karıştırıcı hale geliyor.

7- Apple’ın Piyasa Değeri Dört Ülke Hariç Tüm Ülkelerden Daha Büyük

Apple, 2022 yılına 3 trilyon dolarlık piyasa değeri ile girerek rekor kırdı. Daha önce de 1 trilyon dolar ve 2 trilyon dolar piyasa değeri olan ilk şirket olarak rekor kırmıştı. Etkileyici olan ise bu manşete ek olarak, Apple’ın piyasa değerinin dört ülke dışında tüm ülkelerden daha büyük olması oluyor. Apple’ın piyasa değeri Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Japonya ve Almanya dışındaki tüm ülkelerden daha büyük görünüyor. Bu sonuçtan Apple’ın bir şirket değil de bir ülke olması ihtimalinde; İngiltere, Fransa ve Hindistan gibi büyük güçler de dahil olmak üzere hemen hemen her ülkeden daha zengin olacağı ortaya çıkıyor.

apple hakkinda 10 gercek teknosa

8- iPod Neredeyse Olmayacaktı

Apple’ın en popüler ürünlerinden birisinin iPod olduğu söylenebilir. İnsanların kişisel cihazlarda müzik dinleme biçiminde devrim yapan iPod, hiç var olmamış bir teknolojik cihaz olabilirdi. iPod’un mucidi Tony Fadell, taşınabilir müzik cihazlarını yeniden yaratma fikrine sahip bulunuyordu. Fikrini önce RealNetworks ve Phillips’e götürdü. Bu şirketler Fadell’ın teklifini geri çevirdi. Sonrasında ise Apple şirketine başvurdu. Apple fikrinde potansiyel gördü ve Fadell’ı 2001 yılında iPod’u tasarlamak üzere 30 kişilik bir ekibe liderlik etmesi için işe aldı.

9- Astronom Carl Sagan, Apple’a İki Kere Dava Açtı

Çoğu kişi Apple’ın mega teknoloji şirketlerine karşı açtığı yasal savaşlara aşina olabilir ancak çok az kişi Apple’ın bir zamanlar ünlü astronom Carl Sagan’a karşı yasal bir savaşa karıştığını hatırlar. 90’ların başında Apple mühendisleri, milyarlarca dolar kazanacaklarını umarak Power Mac 7100’ü “Carl Sagan” olarak kodladılar. Bu kodlama Sagan’ın “milyarlarca ve milyarlarca” sloganına atıfta bulunuyordu. Bu kodlama bir yayın sırasında ortaya çıktığında Sagan, adının bir ürünle ilişkilendirildiğini görmekten memnun olmadı. Ardından Apple geri adım attı ve Power Mac 7100 için dahili kod adını “Butt-Head Astronomer”ın kısaltması olan “BHA” olarak değiştirdi. Bunu öğrenen Sagan, Apple’a iftira davası açtı. Dava hızla reddedildi. Sagan, Apple’a adını dahili bir kod adı olarak kullandığı için ikinci bir dava açtı ve onu da kaybetti. Sagan karara itiraz etti ve bunun üzerine Apple şirketi mahkeme dışında bir anlaşma sağlamak istedi. Apple’ın mühendisleri, Power Mac 7100’ün son kod adını “Lawers Are Wimps”in kısaltması olan “LAW” şeklinde değiştirdi.

10- MacBook Pro Bir Mermiyi Durdurabilir

Son teknoloji ürünü bir kişisel dizüstü bilgisayar olmasının yanı sıra, MacBook Pro aynı zamanda kurşun geçirmez bir koruyucu olarak da kullanılıyor. Bir YouTuber “MacBook Pro hayatınızı kurtarabilir mi?” sorusuna yanıt vermek isteyerek bunu denedi ve başarılı oldu.

Bonus: Steve Jobs 1985’te Apple’dan Kovuldu

Jobs, kurucu ortak olmasına rağmen, 80’lerde CEO John Sculley ile biraz güç mücadelesi içindeydi. Bu mücadele Apple’dan istifa etmesine neden oldu. Jobs, NeXT bilgisayarlar ve Pixar da dahil olmak üzere daha başarılı projeler üstlenmeye devam etti. Apple NeXT’yi satın aldıktan sonra 1996’da Apple’a tekrar katıldı. NeXT’de kullanılan teknolojinin çoğu Apple ürünlerine sonrasında da Mac OS X’e dönüştü. Apple, teknoloji alanındaki en etkili şirketlerden biri olarak öne çıkıyor ve ürünleri ile milyonlarca insanı büyülemeye devam edecek gibi görünüyor.

Siz de en iyi Apple bilgisayar ve tabletleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nft para kazandirirmi teknosa
Devamını Oku

NFT Yapmak Para Kazandırır mı?

Sanatçılar, ünlüler ve yatırımcıların arka arkaya NFT’den bahsetmeleri ve burada içerikler üretmeleri geniş kitlelere yayılmasını sağlıyor. Sadece sanatçıların…
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…