Teknolojinin gelişmesi ve ulaşılabilir hale gelmesiyle daha farklı ihtiyaçlarımız ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçlarımızın çözümü de ortaya çıkan yeniliklerle oluyor. Bir süredir hayatımızda olan “Bulut teknolojisi” yani “Cloud” son yıllarda tamamen içimizde bulunuyor. Temel olarak dosya ve verilerin internet üzerindeki sanal sunucularda saklanabilmesi ve bunun yanı sıra çalıştırılabilmesi işine yarıyor. Cloud teknoloji sayesinde depoladığımız tüm dosyalarımıza internet olan her yerden kolayca ulaşabiliyoruz. Artık fiziksel depolama aygıtlarına ihtiyacımız kalmıyor. Bu yazımızda iCloud giriş nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız.

iCloud Nedir?

iCloud, Apple markasının kullanıcıları için sanal ortamda oluşturduğu depolama alanı olarak tanımlanıyor. Apple iCloud, Apple cihazlarınızın içinde yer alan fotoğraflar, dosyalar, notlar gibi tüm verilerinizi saklayabiliyor ve istediğiniz her yerden kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor.

Apple, kullanıcıları için 5 GB cloud alanını ücretsiz olarak sunuyor. Eğer depolamanız gereken veriler daha fazla ise, ücreti karşılığında iCloud depolama alanını artırabiliyoruz. Böylece hem cihazlarınızda daha fazla veri tutup ömrünün kısalmasına engel oluyorsunuz hem de iCloud uygulamasına erişebildiğiniz tüm cihazlardan depoladığınız verilere ulaşabiliyorsunuz.

iCloud Giriş

iCloud uygulamasına farklı ortamlardan giriş yapabiliyorsunuz. Bu sayede uygulamanın kullanımı daha verimli hale geliyor. Herhangi bir cihazdan iCloud girişi yapabildiğiniz gibi Apple cihazlarınızı da giriş yapıp senkronize edebiliyorsunuz.

İnternet’te iCloud Girişi Nasıl Yapılıyor?

Web sitesinden iCloud girişi yapabilmek için Windows ya da Chromebook işletim sistemli bilgisayarlar dahil tüm internet tarayıcılardan yapabiliyorsunuz.

Adres çubuğuna www.icloud.com yazarak internet sitesine gidiyorsunuz. Karşınıza Apple kimliği ve şifresini isteyen bir ekran açılıyor. Bilgilerinizi bu alana girip devam ediyorsunuz. Eğer iki faktörlü kimlik doğrulama etkinse cep telefonunuza bir doğrulama kodu gönderiliyor. Boşluklara bu kodu girdikten sonra iCloud girişini tamamlamış oluyorsunuz.

iCloud internet uygulaması, depoladığın ve iCloud’a senkronize ettiğin tüm bilgilere ulaşmana ve bütün bunları tek bir yerden yönetmene izin veriyor. iCloud ekranında, yalnızca senkronize ettiğin ya da depoladığın dosyaları ve bilgileri görebiliyorsunuz. Apple cihazlarınızın veya bilgisayarınızın iCloud yedeklemesine bu ekrandan ulaşamıyorsunuz. Bu yedekleme sadece ayarlarınızı ve verilerinizi cihazlarınıza geri yüklemek için kullanılıyor.

icloud girisi nasil yapilir teknosa

iCloud Fotoğraflar Nasıl Geri Yükleniyor?

Fotoğraflar uygulamasına tıkladığınızda iCloud cihazlarınızda paylaşılan fotoğrafları görüntüleyebiliyor, bunları cihazınıza indirebiliyor ya da silebiliyorsunuz. Fotoğrafları görüntüleyebilmek için Albümler uygulamasına tıklıyorsunuz. Tüm Fotoğraflar seçeneğine giriş yaptıktan sonra cihazın iCloud ile sekronize edilen tüm fotoğrafları burada görüntüleniyor.

Bir fotoğrafı indirmek için fotoğrafın üzerine tıklıyorsunuz. Ardından “İndir” butonunu seçiyorsunuz. Bu buton, ekranın üst tarafında ve üzerine aşağı yönlü ok bulunan bir simge olarak yer alıyor. Fotoğrafı kaydetmek için açılan pencerede kendinize uygun bir klasör seçiyorsunuz.

iCloud Belgeler Nasıl Geri Yükleniyor?

iCloud ekranında bir de iCloud Drive uygulaması bulunuyor. Buraya tıkladığınızda belgeleri ve dosyaları geri yükleyebilmeniz için iCloud Drive arayüzü açılıyor.

Kaydetmek istediğiniz herhangi bir belgeye tutup Drive ekranına sürüklüyorsunuz. Başka bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor. Artık iCloud ile senkronize edilmiş tüm iPhone ya da iPad cihazlarından bu belgeyi görüntüleyebiliyorsunuz.

iCloud Diğer Uygulamaları Nasıl Kullanırsınız?

iCloud ekranında “Kişiler” uygulamasını tıkladığınızda, cihazınızdan senkronize edilmiş kişilere ulaşabiliyorsunuz. iCloud ekranında bu alanda herhangi bir değişiklik yapmak istediğinizde senkronize edilmiş tüm cihazlarda da geçerli oluyor.

Takvim uygulamasını açtığınızda tıpkı diğerlerinde olduğu gibi sekronize edilmiş cihazlarınızdaki etkinlik ve randevubilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Yine burada da iCloud üzerinden yaptığınız değişiklikler tüm cihazlarınızı da etkiliyor.

iPhone’umu Bul uygulaması, eğer iPhone, iPad ya da Mac bilgisayarınızı kaybettiyseniz hayat kurtaran uygulamalar arasında yer alıyor. iCloud bilgilerinize girdiğinizde direkt olarak uygulamayı açabiliyor ve cihazınızın konumunu tespit edebiliyorsunuz.

iPhone ve iPad’i iCloud ile Nasıl Senktronize Edebiliriz?

Cihazınızın “Ayarlar” uygulamasına giriş yapıyorsunuz. Çıkan ekranda Apple kimliğinizin olduğu bir alan bulunuyor. Bu alanda isminizin üzerine tıklıyorsunuz. Eğer iCloud oturumunu açmadıysanız “iPhone’da Oturum Aç” seçeneğine dokunuyorsunuz. Çıkan ekranda Apple kimliği ve şifrenizi yazarak giriş yapıyorsunuz.

Ardından ekrana gelen listeden “iCloud”u seçiyorsunuz. Daha sonra iCloud üzerinde depolamak istediğin verilerin türleri açılıyor. Karşınıza çıkan listede bulunan uygulamalardan seçiminizi tamamlıyorsunuz. Depolaması seçili olan uygulamaların yanında yeşil ışık yanıyor.

Bu listede “Fotoğraflar” seçeneğine giriş yapıyorsunuz. Fotoğraf albümünü otomatik olarak iCloud’a yüklemek ve depolamak için “iCloud Fotoğraf Kütüphanesi” özelliğini buradan açıyorsunuz. Burayı aktif hale getirdiğinizde tüm fotoğraf ve videolarınıza herhangi bir mobil ya da masaüstü bilgisayardan ulaşabilir hale geliyorsunuz.

Ayrıca Wi-Fi bağlantısı her sağlandığında yeni fotoğrafları tespit ediyor ve otomatik olarak iCloud’a yüklüyor. Eğer arkadaşların ya da sevdiklerinin ulaşmasını istediğiniz fotoğarflar varsa, bunun için bir fotoğraf klasörü açıp iCloud Fotoğraf Paylaşımı özelliğini etkinleştiriyorsunuz.

iCloud Üzerinde Hangi Ayarları Yapmalıyım?

Mobil cihazınızın iCloud menüsü üzerindeyken iCloud’u kullanan uygulamaların biraz aşağı tarafına indiğinizde “Anahtar Zinciri” menüsünü görüyorsunuz. Bu menüye tıklayıp zinciri aktif hale getirdiğinizde depoladığınız şifre ve ödeme bilgilerini, Apple kimliğiniz ile giriş yaptığınız tüm cihazlarda görebiliyorsunuz. iCloud’u kullanan uygulamalar listesinin en altında “iPhone’umu Bul” seçeneği bulunuyor. iPhone’umu Bul özelliğini aktif hale getirdiğinizde, cihazının kayıp ya da çalıntı durumlarında herhangi bir bilgisayarda ya da mobil platformlarında iCloud’da oturum açarak giriş yapıyorsunuz. Ardından “iPhone’umu Bul” seçeneğini tıklayarak ekranda cihazınızı bulabiliyorsunuz. Mobil cihazınızın pil seviyesi kritik noktaya geldiğinde “Son Konum Gönder” özelliği ile ilerliyoruz.

Yukarıda iCloud a giriş nasıl yapılır anlattık.

Siz de en iyi iCloud’u en iyi şekilde kullanabileceğiniz iPhone telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iPhone SE ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

iPhone SE Özellikleri

Apple, iPhone SE modeli yenilenmiş özellikleriyle yeniden piyasaya sürüldü. İlk SE modelinden farklı bir görünüşe sahip gibi duruyor…
cep telefonu ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Ne Zaman İcat Edildi?

Gün içerisinde hem iletişim hem de eğlence amaçlı en çok kullandığımız cihaz cep telefonlarımız oluyor. Cep telefonları ilk…
baz istasyonu nedir teknosa
Devamını Oku

Baz İstasyonu Nedir?

Günümüzde mobil iletişim hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının başında geliyor. Akıllı telefon ve tablet kullanımımız her geçen gün artmaya devam…
iphone pil omru uzatma nasil teknosa
Devamını Oku

iPhone Pil Ömrü Uzatma Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez cihazlarının başında yer alıyor. Gelişen özellikleri sayesinde sadece iletişim kurmak için değil günlük işlerimizi…