Yaz itibariyle Android Beta sürümü kullanıcılar ile buluşturuldu. Android 12 güncellemesi almış olan telefonların tamamında ekstra gizlilik ve etkileşim ön plana çıkmıştır. Ayrıca güncelleme çalışmalarında daha çok gizliliğe ve etkileşim üzerine çalışıldığı da kanıtlanmıştır. Herkese açık sunulan Beta sürümü yenilenmiş haliyle pek çok kullanıcının ilgi odağı haline geldi. Yapılan güncellemelerde daha çok profesyonel ekran görüntüsü desteği ve tek elle kullanım modu gibi çok yönlü özellikler bulunuyor. Android 12 ile alakalı bilinen en önemli nokta, Google’ın 2020 yılında piyasaya sürmüş olduğu Android 11’i baz alan 2021 güncellemesi olarak biliniyor. Ancak yapılan çalışmalarda ortaya çıkan verilere göre güncelleme alacak telefonlar tekrarlanan güncellemelere oranla çok yönlü özellikler içeriyor.

Yapılan tasarım değişikliği ile de adından söz ettirmiş olan Android 12, bugüne dek yapılan tüm güncellemelere kıyasla, tarihindeki en büyük tasarım değişikliğine uğrayan güncelleme olarak tanıtılıyor. Şu an itibariyle çeşitli telefonlarda kullanıma açık olan Beta sürümü değişikliği, pixel 3 veya daha üstü özelliklere sahip telefonlar dışında, Xiaomi Mi 11, OnePlus 9 ve üstü modeller kullanabiliyor. Son dönemde yapılan duyurularda kısa süre içerisinde Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun Android 12 yüklenmiş hali ile piyasada satışa sunulması bekleniyor. Xiaomi Mi 11, OnePlus 9 ve üstü telefonlar dışındaki android telefonlarda ise, güncelleme çalışmalarının devam edildiği söyleniyor.

Android Telefonlar Ne Zaman Piyasaya Çıkıyor?

Google’ın yapmış olduğu duyuruya göre Android 12 güncellemesi, şu an itibariyle Nokia, OnePlus, Xiaomi, ZTE, Asus, TCL ve Pixel’in de yer aldığı cihazlarda kullanılıyor. Android 12 sürümünün merakla beklenen son güncellemesi ise eylül ve ekim aylarında yayımlanacağı bekleniyor. Aynı zamanda beklentiye göre son sürümün az sayıda cihazı kapsayacağı da söyleniyor. Cihazların tam anlamıyla son sürüm güncellemesinden yararlanabilmesi için akıllı telefon üreticilerine bağlı olduğu da bilinmesi gereken önemli noktadır. Bu sebepledir ki bazı cihazların yeni işletim sistemine geçebilmesi yaklaşık yıl sonunu bulabilir.

Android 12 ile Uyumlu Telefon Modelleri

Android 12 güncellemesinin bir ya da en fazla iki yıl içerisinde yeni satışa sunulan telefonların çoğunda kullanılması bekleniyor. Bazı modellerde işletim sistemi ve üretici kaynaklı, yeni güncellemeler zaman alabiliyor. Beta sürümünü destekleyen Pixel 3 ve 4a modelleri, Pixel 3’den başlayarak yeni piyasaya sürülecek Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’ya kadar tüm telefonlarda uyumlu olabileceği varsayımlar arasında yer alıyor.

Bilinene göre; güncellenen sürümden faydalanabilecek telefonların tamamı Beta sürümünü destekleyen cihazlardan oluşuyor. Bu bilgiye göre yeni işletim sistemini kullanabilecek telefon çeşitleri şu şekildedir:

  • Xiaomi Mi 11/11 Ultra
  • Xiaomi Mi 11i /11X Pro
  • TCL 20 Pro 5G
  • Pixel 6 ve Pixel 6 Pro
  • Pixel 3-Pixel 5 (XL ve A serisi telefonların da dahil olması bekleniyor.)
  • Oppo Find X3 Pro
  • Nokia X20
  • Vivo iQOO 7
  • Sharp Aquos Sense 5G
  • Tecno Camon 1
  • Asus Zenfone8
  • Realme GT
  • Google Pixel 5
  • Google Pixel 4a 5G
  • Google Pixel 4a
  • Google Pixel 3
  • Google Pixel 3 XL
  • Google Pixel 3a
  • Google Pixel 3a XL

Bu modellerin tamamında yeni sürümün hızla kullanılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca listede bulunan Pixel modellerine güncellemenin ilk gün geleceği düşünülüyor.

Android 12’nin Öne Çıkan Özellikleri

Android 12 güncellemesi gelecek telefonlar cihazın daha kişisel ve güvenli deneyimler yaşamasına fırsat sunar. Tamamen yeniden tasarlanmış özel arayüzü ile kontrolü tamamen kullanıcıya hitap etmiştir. Aynı zamanda kolaylıkla yeni cihaza geçiş yapılmasını sağlayan özellikleri bulunur.

Duvar kağıdına göre dönüştürülen dinamik renklere sahiptir. Ayrıca dokunuşa tepki veren hareket ile kişiselliğin ön planda olduğu işletim sistemidir. Widgetler’in dahi yenilendiği güncellemede favori kişilerinizi ana ekranınıza taşıyabilirsiniz.

Android 12, genişletilmiş alana sahiptir. Geliştirilen renk kontrastı ve az görenlere yardımcı olan yenilikleri ile daha fazla kullanıcının ihtiyacına uygun olarak tasarlanmıştır. Baştan sona yeniden tasarlanan ve her özelliği ile en canlı, en dinamik ve kişisel özelliklerin en ön planda olduğu işletim sistemi olarak bilinir.

Her dokunma ve kaydırma esnasında hareket animasyonları ile hızlı yanıt almanıza yardımcı olur. İyileştirilmiş sistemi sayesinde cihazınız siz ve sizin hareketleriniz ile uyum içerisinde çalışır.

İlgi çekici özellikleri arasında pencere büyüteci bulunuyor. Ekrandaki farklı içeriklerin bağlantısını kaybetmeden sayfadaki belirli bölümü yakınlaştırmanıza fırsat tanır. Cihazın gece vakti kullanılması durumunda telefon ışığı otomatik olarak loş hale gelir. Böylelikle kullanım esnasında gözlerinizin yorulmasını engeller.

Yeni güncelleme kişisel tercihlerinize göre telefonunuzdaki yazı tipinin istenilen boyutta ayarlanabilmesini destekler. Ayrıca verilerinizi kimlerin göreceğini sınırlama imkanı da verir.

Android 12, durum çubuğu panelinde yer alan göstergede mikrofon ve kamera erişimine izin verilen uygulamaları görmenizi sağlar. Herhangi uygulamanın mikrofon ve kameranıza erişimini istemiyorsanız hızlı ayarlar sekmesinden izin erişimlerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Telefona indirilen çeşitli uygulamalarda sizlerden tam konum bilgisi talep edilirken Android 12 sayesinde konum servislerine sınırlama getirebilirsiniz. Uygulamaların tam konumunuzu mu yoksa sınırlı konumunuza mı erişebileceğine siz karar verin.

Telefonunuzdaki tüm işlemleri kolay ve rahat şekilde yürütebilmenize imkan tanıyan işletim sistemi, uygulama indirme aşamasında beklemenize gerek kalmadan kullanmanıza yardımcı olur. Ayrıca telefonunuzdaki verileri herhangi sorunla karşılaşmadan farklı android telefonlara dilediğiniz zaman aktarmanızı sağlayan geliştirmeler yapılmıştır.

Android Beta sürümünü telefonunuza indirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Beta sürümü, Pixel telefonlar dışındaki diğer telefonlarda yalnızca uygulama geliştiriciler için ön izlemeyi çalıştırır. Kullanım aşamasında çeşitli hatalarla karşılaşmanız olağandır. Beta sürümünü indirmeden önce bu noktaları bilmenizde yarar vardır.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone 14 beklentileri teknosa
Devamını Oku

iPhone 14 Beklentileri

Yeni bir yıla girmemizle birlikte Apple’ın iPhone serisinin yeni modeli olması beklenen iPhone 14 ile ilgili söylentiler de…
samsung galaxy a32 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy A32 Özellikleri Neler?

Samsung’un dünya üzerinde en fazla satan telefonları A serisi telefonlar oluyor. Daha çok orta segmenti hedefleyen A serisi…
Galaxy S22 Telefon Özellikleri
Devamını Oku

Galaxy S22 Telefon Özellikleri

Yeni telefonların gelişmiş özellikleri herkesin dikkatini çeker. Samsung Galaxy S22 modeli de gelişmiş özellikleri ile herkesin dikkatini çekmeyi…
iphone xr ozellikleri teknosa
Devamını Oku

iPhone XR Özellikleri

Her yıl Apple’ın yeni piyasaya süreceği telefon modelleri merakla beklenirken daha önce çıkmış telefonlara ilgi de azalmıyor. Daha…
galaxy a73 telefonu yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Galaxy A73 Telefonu Yakından Tanıyın

Her kesimden telefon kullanıcısına hitap etmeye çalışan Samsung, özellikle orta segment kullanıcılar için yeni ve gelişmiş modeller çıkarmaya…