Apple’ın en yeni iPhone modelleri arasında yer alan iPhone 13 Pro, bir önceki model olan iPhone 12 Pro tasarımının arkasına gizlenmiş gibi dursa da, geliştirilmiş önemli özellikleri ile öne çıkıyor. Özellikle güçlü, esnek bir akıllı telefon kamerası ve hepsinden önemlisi daha iyi bir pil ömrü arıyorsanız, iPhone 13 Pro tüm beklentilerinizi fazlasıyla karşılıyor. Çünkü tüm akıllı telefon kullanıcılarının her yeni modelde en büyük beklentileri daha iyi bir ekran, daha uzun pil ömrü ve harika kamera özellikleri oluyor.

Önemli Ölçüde Daha Güçlü Bir Kamera

iPhone 13 Pro telefonun kameralarında yaptığı en büyük geliştirmelerden biri sinematik mod oluyor. Video çekerken iPhone’un insanlara ya da nesnelere odaklanmasını sağlayan ve çerçevenin geri kalanını bulanıklaştıran bu özellik daha çok bir yapay zekanın ürünü olarak ortaya çıkıyor. Videoları çektikten sonra odak noktalarını belirleme özelliği her ne kadar harika bir fikir gibi görünüyor olsa da, normal bir telefon kullanıcısı için bir anlam ifade etmeyebiliyor. Bu özellik daha çok film çekmeye yeni başlayanlar için etkileyici oluyor.

Ancak iPhone 13 Pro’nun sahip olduğu üçlü kamera özelliği önceki modellere göre oldukça ileriye gitmiş görünüyor. Telefoto kamera özelliği 77 mm lensle eşdeğer özelliğe sahip ve ultra geniş kamerası 6x optik zoom imkanı sunuyor. Bu özellikler iPhone’un profesyonel fotoğraf makinelerine ne kadar yakınlaştığının da göstergesi oluyor. Aynı zamanda makro modunda çekilen fotoğraflar nesnelere oldukça yaklaşabiliyor ve her detayını tüm netliği ile sergiliyor.

Fotoğraf stilleri, kamera için istediğiniz ayarlamaları yapmanıza olanak sunuyor. Böylece çeşitli sabit filtreler kullanmak yerine fotoğrafın renk tonu ve sıcaklığını manuel olarak ayarlayabiliyor ve kendi tarzınıza uygun görüntüler elde edebiliyorsunuz.

iphone 13 pro ozellikleri neler teknosa

Duyarlılığı Artırılmış Bir Ekran

Apple’ın Süper Retina XDR ekranı yeni piyasaya sunduğu bir özellik olarak ortaya çıkmıyor. Apple bu ekranı iPhone 11 Pro’dan beri kullanıyor. Ancak iPhone 13 Pro’da eklenen ProMotion özelliği göze daha hoş gelmesini sağlıyor. ProMotion özelliği mevcut iPad modellerinde zaten bulunuyordu. iPhone modelleri arasına yeni ekleniyor. Aynı zamanda 120 Hz’e kadar uyarlanabilir yenileme hızı sunması daha akıcı bir ekran deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Bunu normal bir video izlerken fark edemiyorsunuz ama aksiyon sahneleri fazla olan filmleri izlerken hemen hissedebiliyorsunuz. Ayrıca Instagram ya da Twitter gibi sosyal medya uygulamalarında ekranı aşağı doğru kaydırırken ekran yenileme hızı kaydırma hızınıza uyum sağlıyor. Bu da ekranın kullandığı güç miktarını daha verimli hale getiriyor. Yani pil ömrünü uzatan önemli özellikler arasında yer alıyor.

Dünyanın En Hızlı Akıllı Telefon Çipi

Apple, yaptığı resmi açıklamada A15 Bionic çipin, bir telefonda bulunan şimdiye kadar üretilmiş en hızlı çip olduğunu iddia ediyor. Her yeni üretilen iPhone’un şimdiye kadarki en hızlı telefon olduğu iddiası kullanıcı testlerinde doğrulanıyor olsa da, bir önceki nesille arasında çok büyük bir fark olmadığı görülüyor. Bu sonuç iPhone 13 Pro’nun hızlı olmadığı anlamına gelmiyor. Ancak sadece yıldırım hızında bir performansı olmadığı ve bu kadar büyük bir hıza gerçekten ihtiyaç olmadığını gösteriyor. Bunun yanı sıra Apple’ın yeni işlemcisinin bir diğer farkı dört yerine beş çekirdekli işlemci kullanılıyor. Bu da aynı anda daha fazla işlemi yapabilmemizi sağlıyor.

Olağanüstü Dayanıklılık

Apple, iPhone 13 Pro modelinde yine sağlamlığı ön plana çıkarıyor. Kullandığı paslanmaz çelik malzeme ve seramik koruma yüzeyi beklentileri fazlasıyla karşılamaya devam ediyor. Ancak bu özellikleri iPhone 12 Pro’da da kullandığı için geliştirilmiş özellikleri arasında bulunmuyor.

Pil Ömründe Büyük Sıçrama

Hangi modeli kullanıyor olursa olsun çoğu akıllı telefon kullanıcısının bir telefonda geliştirilmesini istediği özelliklerin başında pil ömrü geliyor. Özellikle amiral gemisi telefonları kullanan kullanıcılar kamera ya da işlemci hızından daha çok, gün sonuna kadar özgürce telefonunu kullanabilmek istiyor. Apple, iPhone 11 Pro ve iPhone 12 Pro arasındaki pil ömründeki düşüşten sonra iPhone 13 Pro ile pil ömrü konusunda büyük bir sıçrama yaşıyor. iPhone 13 Pro modelinde pil ömrü 22 saatlik video oynatım süresiyle değerlendiriliyor. Ancak kullanıcı testlerinde kullanım koşullarına bağlı olarak bu sürenin biraz daha fazla olduğu ortaya çıkıyor. Pil ömrü konusuna bakıldığında iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri şimdiye kadar üretilmiş en iyi iPhone modeli olarak görülüyor.

iPhone 13 Pro özellikleri hakkında bilgiler paylaştık.

Sizler de en yeni iPhone modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Tablet Almak Icin Sebepler Teknosa
Devamını Oku

Tablet Almak İçin Sebepler

Teknolojik gelişmeler mobil cihaz kullanımını artırırken çeşitliliğin de artmasını sağlıyor. Her yıl ihtiyaçlarımızı karşılayacak yeni cihazlar ve modeller…
samsung a52 telefon hakkinda teknosa
Devamını Oku

Samsung A52 Telefon Hakkında

Uygun fiyatlı ancak biraz da olsa yüksek performans sergileyen telefon almak isteyenlerin birinci tercihleri arasında Samsung A52 yer…
iphone 14 beklentileri teknosa
Devamını Oku

iPhone 14 Beklentileri

Yeni bir yıla girmemizle birlikte Apple’ın iPhone serisinin yeni modeli olması beklenen iPhone 14 ile ilgili söylentiler de…
iPhone u Webcam Olarak Kullanma teknosa
Devamını Oku

iPhone’u Webcam Olarak Kullanma

İnternet üzerinden görüntülü görüşme uygulamalarının sayısında hatırı sayılır bir oranda artış yaşanıyor. Çoğu kişinin evlerinden çalıştığı bu dönemde…