Xiaomi Mi Note 10, üst segment özellikleri içerisinde barındıran orta segmentteki bir akıllı telefon olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Genel olarak özelliklerine bakıldığında kavisli kenarları, geniş ekranı, büyük pil kapasitesi, ekran içi parmak izi sensörü, 5 arka kamerası ve 108 MP ana kamerası en çok göze çarpan özellikleri oluyor. Bu özellikler arasında özellikle ana kamerasıyla diğer akıllı telefonlardan ayrılıyor. Tüm akıllı telefonlar kamerasını profesyonel fotoğraf makinelerinin kalite düzeyine çıkarmak için çalışmalar yapılıyor. Hepsi de bunu yapay zeka teknolojisini kullanarak yapmaya çalışıyor. Xiaomi Note 10 ise yapay zekayı devreye sokmadan kameranın kendi özelliklerini kullanarak harika fotoğraflar çekilebileceğini gösteriyor.

Geliştirilmiş kamerasının yanı sıra Xiaomi Note 10, dayanıklı yapısı, kaliteli ekranı ve hızlı şarj özelliğiyle kullanıcılarını etkiliyor.

Ancak 108 MP kameranın çektiği fotoğrafları işlemek ve diğer işlemleri yapabilmek için güçlü bir işlemciye sahip olunması gerekiyor. Xiaomi Note 10, işlemci gücü konusunda biraz zayıf kalıyor. Orta segment bir telefona göre bu zayıflık kabul edilebiliyor. Çünkü fiyat anlamında diğer telefonlarla ciddi bir rekabet imkanı sunuyor.

Xiaomi Mi Note 10 Tasarımı

Xiaomi Mi Note 10’un önü ve arkası alüminyum çerçeve sahip olarak ve camı Gorilla Glass 5 kullanılarak üretiliyor. Bu özellikleriyle telefonun sağlamlığı güven verici şekilde kendini hissettiriyor.

Mi Note 10, diğer telefonlara göre biraz daha kalın duruyor. Ancak ekranında ve arkasında diğer cihazlardan daha fazla kavis bulunuyor. Bu özelliğiyle telefonun kenarları elde belirgin şekilde yuvarlanıyor ve cihazın tutulmasını kolaylaştırıyor.

Telefon USB-C şarj bağlantısına ve 3,5 mm kulaklık jak girişine sahip bulunuyor. Özellikle kulaklık girişinin olması kullanıcılarını kablosuz kulaklık kullanma zorunluluğundan kurtarıyor.

Telefonun sağ kenarında herkesin parmaklarının kolayca yetişebileceği ve fazla güç harcamasına gerek kalmayacak kadar hassas olan güç düğmesi ve ses seviyesi düğmesi bulunuyor. Bu özellikleri de telefonun kullanımını fiziksel anlamda oldukça kolaylaştırıyor.

Xiaomi Mi Note 10 Ekranı

Xiaomi Mi Note 10, 6,7 inç genişliğinde ekrana sahip olarak tasarlanıyor. Çoğu insan için tek elle kullanımı kolay oluyor. Bazı kullanıcılar için iki elle kullanımı daha uygun oluyor.

Xiaomi Note 10’un görüntü kalitesi üst segment telefonlarla aynı seviyede bulunuyor. Ekranında AMOLED panel teknolojisi kullanılıyor. Gerçeğe yakın renkleri, yüksek ekran parlaklığı ve güçlü kontrastı telefonu birinci sınıf cihazlar arasına sokuyor.

Ekranın üst kısmının ortasında gözyaşı çentiği şeklinde ön kamerası bulunuyor. Bu, ekrandaki görüntüyü çok etkileyen bir durum olmuyor.

xiaomi mi note 10 teknosa

Xiaomi Mi Note 10 Kamerası

Xiaomi Mi Note 10 telefonların en güçlü özelliği kamerası oluyor. 108 MP ana kamerasıyla dünyada türünün ilk örneği olarak bulunuyor. Xiaomi telefonun bu özelliğini tanıtımlarında sıklıkla vurguluyor.

Bu ana arka kameraya çok sayıda eşlik eden küçük kameraları da bulunuyor. Portre modu için 12 MP sensörü, yakınlaştırılmış çekimler için 5 MP ikinci bir sensör, ultra geniş kamera olarak 20 MP sensör ve makro çekim için 2 MP sensör bulunuyor.

Bütün bu kameralar bir araya geldiğinde ana kamerasıyla mükemmel fotoğraflar çekilebiliyor. Çekilen fotoğraflar değerlendirildiğinde tüm diğer üst segment telefonlardan çok daha iyi fotoğraflar elde ediliyor.

Xiaomi Note 10’da çekilen fotoğrafları ayrıcalıklı kılan özelliği sadece kamerasının yüksek çözünürlüğü olmuyor. Çok zengin renk paletiyle gerçeğe yakın renkler elde ediliyor. Ayrıca doğru kontrast, net ve parlak görüntüler sayesinde diğer cihazlardan tamamen ayrılıyor.

Kamera 108 MP çözünürlüğe sahip olduğu için çekilen fotoğraflar yakınlaştırıldığında ekranda pikselleşme yaratmıyor ve en ince detayına kadar fotoğraflarınızı inceleyebiliyorsunuz. Ancak bu özellik bir dezavantaj içeriyor.

Yüksek çözünürlükte fotoğraflar daha büyük depolama alanı ve daha hızlı işlemci gerektiriyor. Xiaomi Note 10 ile fotoğraf çektiğinizde o fotoğrafın işlenmesi ve depolama alanına kaydedilmesi normalden biraz daha uzun sürüyor. Bu işlemler tamamlanmadan yeni bir fotoğraf çekemiyorsunuz. Bundan dolayı telefon seri çekim yapmak için uygun olmuyor.

Xiaomi Mi Note 10 Performansı

Xiaomi Mi Note 10, birçok bakımdan üst segment özelliklere sahip olarak üretiliyor ancak telefonda orta segment işlemci olan Snapdragon 730G kullanılıyor. Bu da telefonun hızını oldukça etkiliyor.

İşlemcinin zayıflığından kaynaklı olarak görüntü işleme süresi fotoğrafın kalitesine bağlı olarak birkaç saniyeden birkaç dakikalara kadar çıkabiliyor. Ayrıca arada kamera uygulamasının kendi kendine kapanmasına neden olabiliyor. Orta segment bir telefonda üst seviye özellikler kullanılmak istendiğinde zaman zaman yaşanacak bu sorunlar göz ardı edilebilir düzeyde oluyor.

Eğer mobil oyun tutkunuysanız Xiaomi Note 10 oldukça tatmin edici bir deneyim sunuyor. Yüksek performans gerektiren oyunlarda nadiren de olsa takılmalar yaşanabiliyor ancak bu oyunun oynanabilirliğini çok fazla etkilemiyor. Ayrıca ekran kalitesi olarak çok iyi bir performans sergiliyor ve oynadığınız oyundan fazlasıyla keyif almanızı sağlıyor. Eğer oyun oynamak için telefon almak istiyorsanız görüntü kalitesi anlamında doğru tercih yapmış oluyorsunuz.

Xiaomi Note 10 telefonların etkileyici kalitede ses sağlayan hoparlörü bulunuyor. İçerisinde mono hoparlör bulunuyor. Video içerik izlerken ya da oyun oynarken yanlışlıkla parmağınızla kapatma olasılığınız bulunuyor olsa da ses kalitesi anlamında tatmin ediyor.

Xiaomi Mi Note 10 Pil Ömrü

Xiaomi Mi Note 10 telefonların pil kapasitesi 5260 mAh ile çoğu akıllı telefondan daha büyük seviyede bulunuyor. Bu özelliği pil ömrünün de çok uzun süreceği anlamına gelmiyor. Telefonun pil ömrü çoğu akıllı telefonda olduğu gibi yaklaşık olarak bir gün sürüyor.

Pil ömrünün kapasitesine göre daha az olmasının ana sebepleri arasında ekran kalitesinin çok yüksek ve işlemcisinin ona göre daha zayıf olması gösteriliyor. Ancak pil kapasitesinin büyüklüğünden kaynaklı olarak telefon normalden daha ağır oluyor.

Siz de en iyi Xiaomi Telefonları toplu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Xiaomi Akıllı Gozluk Teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Akıllı Gözlük Geliyor

Dünyadaki teknoloji devleri son dönemde giyilebilir teknolojik cihazlar geliştirmeye daha fazla ağırlık veriyor. Akıllı saatlerden sonra akıllı gözlükler…
cep telefonu guncelleme teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Nasıl Güncellenir?

Cep telefonunuzdan en iyi şekilde faydalanabilmek ve tüm özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için işletim sisteminin son versiyonunu…