Son yıllarda, özellikle sosyal medya kavramının hayatımıza gitgide daha fazla entegre olması ile birlikte birçok mesajlaşma uygulaması mobil marketlerde yerini almış durumda. Bunlardan biri ise Telegram. Telegram dünyadaki en popüler mesajlaşma servisleri arasında bulunsa da halen ne işe yaradığını veya nasıl kullanıldığını bilmeyen birçok kişi var.

Telegram, Rus girişimci Pavel Durov tarafından kurulan çok platformlu bir mesajlaşma hizmeti. İlk olarak 2013’ün sonlarında iOS ve Android’de kullanıma sunuldu ve şu anda tahmini 550 milyon aylık kullanıcısı bulunuyor. Uygulama gizliliğe ve kişisel verilerin saklı kalmasına verdiği önem ile ön plana çıkıyor. Telegram’ı diğer rakip uygulamalarından ayıran en temel özelliği ise gizlilik, şifreleme ve açık kaynaklı bir API’ye odaklanması.

Uygulamayı popüler hale getiren özelliklerinden, Telegram grupları nedir? Telegram grupları nasıl aranır, işte size pratik ipuçları:

Telegram Grupları

Telegram’ın bu kadar çok kullanıcı tarafından sevilmesinin en büyük nedenlerinden biri, kullanıcıların genel veya özel gruplara katılabilmeleri. Hali hazırda sayısız Telegram grubu bulunuyor ve bu gruplardan bazıları yüz binlerce kullanıcı içeriyor. İlgilendiğiniz bir konuyu takip etmek ve düşüncelerinizi ve güncellemelerinizi yayınlamak için bir Telegram grubuna katılabilirsiniz. Uygulamada mevcut olan bu gruplar ikiye ayrılıyor. Özel gruplar ve açık gruplar. Özel gruplara davet edilmediğiniz veya eklenmediğiniz sürece katılmanız mümkün değil. Bu gruplar genellikle aile veya arkadaş gruplarına ait oluyor. Açık gruplarda ise grubun tam adını biliyorsanız arayıp gruba katılım sağlamanız mümkün.

telegram gruplar nasil aranir teknosa

Telegram Gruplarına Katılmak için Ne Yapmalısınız?

Akıllı telefon kullanıyorsanız Android veya iOS için Telegram’ın en son sürümünü indirebilirsiniz. Mobil cihazlarda Telegram gruplarını bulmak için ise birkaç adım izlemeniz yeterli. İlk olarak telefonunuza Telegram uygulamasını indirip kurun. Ekranın üst kısmında arama sembolünü göreceksiniz bu sembole dokunduktan sonra arayacağınız grup adını yazmalısınız. Ardından çıkan arama sonuçlarında gruba tıklayıp; “Katıl” butonuna tıklarsanız gruba katılım sağlamış olacaksınız. Bir gruba katıldığınızda grubun mevcut diğer üyeleri sizin katıldığınıza dair bir bildirim alacaklardır. Telegram, grup katılımına benzer bir bildirimi gruptan ayrılan üyeler için de gönderiyor.

Telegram Kanalları ve Grupları

Telegram kullanıcıları için “Gruplar” ve “Kanallar” arasındaki ayrım bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu ikisi arasında benzerlikler olduğu kadar farklılıklar da bulunuyor. Örneğin “Kanallar” esasen sınırsız sayıda kullanıcıya izin veren sohbetler olarak karşımıza çıkıyor, kanalda katılımcılar diğer üyeleri göremez ve kullanıcılar arasında çok fazla iletişim de gerçekleşmez. Bir diğer taraftan Telegram’daki gruplar ise, kanallara görece olarak daha özeldir ve yalnızca 200.000 üyeye izin verir. Telegram, grup detaylarında size bir üye listesi gösterir ve onlarla etkileşim kurmanıza izin verir yani gruplarda kanallara göre etkileşim ve iletişim daha fazla oluyor. Katılmış olduğunuz sohbetin grup mu yoksa kanal mı olduğunu anlamak için ise; grup başlığının altında katılımcı sayısının olup olmadığına bakmanız yeterli. Eğer katılımcı sayısını görüyorsanız bir Telegram grubundasınız demektir.

Telegramda Yerel Grupları Aramak

Kullanıcılar açısından Telegram’ı tercih edilir kılan bir diğer özelliği ise kullanıcının yakın çevresinde mevcut bulunan grupları göstermesi, kullanıcı bu açık olan gruplardan istediğine katılabilme özgürlüğüne de sahip. Bu özelliği kullanım yakınınızda bulunan grupları aramanız için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde: 

İlk olarak yapmanız gereken mobil cihazınızda Telegram uygulamasını açmak, uygulamayı açmanızın ardından sol üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunun. Soldaki menüden “Yakındaki Kişiler”i seçin. Eğer mevcut bulunduğunuz bölgede herhangi bir yerel grup varsa, bunların listelendiğini göreceksiniz. Katılmak için ise gruba dokunun.

Siz de sosyal medya hesaplarınızı en iyi şekilde kullanabileceğiniz cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
You May Also Like
kulaklik almadan once bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Kulaklık Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dijital cihazlarımız çoğaldıkça, kulaklık kullanımımız da artıyor. Özellikle akıllı telefonlarımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Kulaklıkları birçok…
amfi nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Amfi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bu cihazın ülkemizde yaygın olarak bilinen adı “amfi” olsa da asıl adı “amplifikatör”dür. Amfiler, otomobillerde fabrikasyon ürünü olarak…