Apple Watch 7, giyilebilir teknolojiler kullanmayı tercih edenler için iyi bir seçenektir. Önceki seriye göre büyütülmüş ekranı sayesinde rahat bir kullanım alanı sunar. Bununla beraber beş farklı renk seçeneğine sahip olan seri, herkesin kişisel zevkleri doğrultusunda seçim yapabileceği alternatifler içerir. Güçlü pili, aktivite desteği ve fonksiyonel özellikleriyle öne çıkan seri, kullanıcılarının birçok beklentisine yanıt verir. Apple Watch 7 serisi bilinmeyen özellikleri hakkında daha detaylı bilgi için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Dayanıklı ve Sağlam

Apple Watch 7 serisi dayanıklı yapısıyla öne çıkar. “Apple Watch 7 serisi su geçirir mi?” diye merak ediyorsanız 50 metreye kadar suya karşı dayanıklı olduğunu bilmelisiniz. ISO 22810:2010 standardına sahip olan saat, havuzda ya da denizde rahat bir kullanım elde edilmesini sağlar. 5 ATM suya dayanıklılığın yanı sıra aynı zamanda Apple Watch 7 serisi IP6X sertifikasına da sahiptir. IP6X, toza karşı yüksek seviyede dayanıklılık sunar. Herhangi bir noktadan su geçirmediği için ürün, dayanıklılık konusunda beklentilere yanıt verir.

Zerafetiyle Dikkat Çeken Tasarım

Apple Watch 7, şık ve zarif tasarımıyla dikkatleri üzerine toplar. Saatin ekranı önceki modele göre %20 büyümesine rağmen alan olarak çok fazla yer kaplamaz. Önceki modele göre ekranın kenarları inceltilerek kullanım alanı genişletilir. Ayrıca ekran, always-on modunda daha parlaktır. Bununla beraber beş farklı renkle beraber gelen model, herkesin kişisel zevklerine uygun parçaya ulaşmasına olanak tanır.

Güçlü Piliyle Uzun Süreli Kullanım

Apple Watch 7 serisi şarjı ne kadar gidiyor sorusuna, ortalama bir kullanımda 18 saat şeklinde yanıt verilebilir. Bununla beraber hızlı şarj desteğine sahip olduğu için saati 45 dakikada %80 doldurabilirsiniz. Özellikle acil bir durumda dışarı çıkmanız gerektiğinde saatin hızlı şarj desteğinden yararlanabilir, günlük hayatta istediğiniz işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Saat, lityum batarya teknolojisi sayesinde güvenilir bir kullanım sunar. Ayrıca güç yönetimi özellikleri, saatin pil ömrünü uzatarak kullanıcılarına uzun süreli bir kullanım vadeder.

Aktivite Destekleri ve Sağlık Takibi

Apple Watch 7 serisi aktif bir yaşam tarzını benimseyen kişiler için birçok avantaj sunar. Bisiklet, koşu, kürek çekme, pilates, tenis ya da yüzme gibi farklı aktiviteleri destekleyen saat, egzersizlerinizin sonuçlarını takip etmenize yardımcı olur. Böylece aktivitelerinizi analiz edebilir, performansınızı günden güne takip edebilir ve sonuçları inceleyebilirsiniz. Ayrıca nabız ve kalori takibi gibi özellikler sunan saat, sağlıklı yaşamak isteyen kişilerin de günlük kalori alımlarını veya sağlık durumlarını takip etmelerine yardımcı olur.

Gelişmiş sağlık izleme özellikleri sunan saat ile günlük hayatınızı yakından takip edebilirsiniz. Örneğin, EKG ölçümleri yapabilir ya da kanınızdaki oksijen seviyesini ölçebilirsiniz. Ayrıca saatle aynı zamanda el yıkama zamanınızı ayarlayabilirsiniz. Örneğin, el yıkama süresini 20 saniye olarak ayarladığınızda elinizi yıkarken saat bunu algılar ve 20 saniye dolduğunda titreşim yoluyla sizi haberdar eder. Böylece el yıkama alışkanlıklarınızı değiştirmenize imkân tanır.

Apple Watch 7 Serisi Bilinmeyen Özellikleri

Apple Watch 7 serisi sunduğu özelliklerle kullanıcılarına farklı dünyaların kapılarını aralar. Apple Watch 7 serisi özellikleri ve günlük hayatta sunduğu pratik çözümleri hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.

  • Eğer birden fazla Apple marka ürününüz varsa kusursuz bir ekosistem oluşturabilirsiniz. Örneğin, Apple Watch 7 serisi ile iPhone’unuzun kilidini açabilir, FaceID kullanmaya gerek kalmadan saat üzerinden cihazı pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Benzer şekilde MacBook’unuz varsa da parmak izini kullanmadan saatiniz üzerinden cihazınızın kilidini kaldırabilirsiniz.
  • Apple Watch 7 serisi ile rahat bir şekilde ekran görüntüsü alabilirsiniz. Eğer iPhone kullanıyorsanız Watch uygulamasını açtıktan sonra “Genel”e tıklayarak “Ekran Görüntülerini Etkinleştir”e tıklamalısınız. Bu sayede saatinizden ekran görüntüleri alabilirsiniz.
  • Önceki seriden yaklaşık %20 daha büyük olan Apple Watch 7 modelinde klavye yer alır. Böylece ekran üzerinden telefonunuzla benzer şekilde yazı yazabilirsiniz. Ayrıca klavye sayesinde telefonunuza gelen mesajları doğrudan yanıtlayabilirsiniz.
  • Apple Watch 7 serisinde Siri ile konuşmak için elinizi kaldırmanız yeterlidir. Saati dudağınıza yaklaştırdığınızda ya da bileğinizi kaldırdığınızda Siri aktif hale gelir. Böylece istediğiniz soruları Apple’ın sesli asistanına kolaylıkla sorabilirsiniz.
  • Apple Watch 7 modelinde dijital cüzdanı aktifleştirebilirsiniz. Apple Pay’i saatinizde aktif hale getirerek telefonunuzu ya da cüzdanınızı ortaya çıkarmadan ödemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Saatinize farklı kestirmeler atayabilirsiniz. Saati taktığınız elinizin baş parmağı ile işaret parmağını iki kez birbirine dokundurarak çeşitli işlevleri otomatik gerçekleştirebilirsiniz. Telefon çağrılarını açma/sonlandırma ya da fotoğraf çekme gibi kısayollara tek bir hareketle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
  • AssistiveTouch özelliği, aynı zamanda yumruk sıkma ya da iki kez ekrana dokunma gibi eylemler gerçekleştirdiğinizde de çeşitli kısayollara ulaşmanıza imkân tanır.
  • Saatinizde düşük güç modunu aktifleştirerek pil ömrünü optimize edebilirsiniz. Düşük güç modu, always-on ve arka plan sağlık sensörü okumaları gibi pil tüketen özellikleri devre dışı bırakarak saatinizin pil ömrünü iyileştirir.
  • iPhonelarda sıklıkla kullanılan Shazam uygulamasını saatinizde de değerlendirebilirsiniz. Shazam sayesinde ortamda çalan şarkının ne olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Saatinizi iPhone telefonunuzla bağladıktan sonra düşme algılama özelliğini aktifleştirebilirsiniz. “Ayarlar”a girdikten sonra “Acil SOS”e tıklamanız ve sonrasında “Düşme Algılama” özelliğini aktifleştirmeniz yeterlidir.
  • Saat görünümü modunda aynı zamanda hava durumu gibi widgetları kullanabilirsiniz. Böylece saatinizin ana ekranında pratik bir şekilde istediğiniz bilgileri görüntüleyebilirsiniz.
  • Apple Watch 7 serisinde always-on özelliğini aktifleştirirseniz ekran parlaklığınız 1000 nite çıkar. Böylece parlak güneş altında olsanız bile saatinizin ekranını rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca önceki seriye göre iç mekanlarda saatin parlaklığı da %70 daha yüksek. Böylece ekran üzerinden istediğiniz aktivitenin takibini yapabilirsiniz.
  • Saatinizden artık aktiviteleriniz için hedefler belirleyebilirsiniz. Hedef belirleme özelliği sayesinde amacınıza ne kadar yaklaştığınızı takip edebilir ya da isterseniz hedeflerinizi değiştirebilirsiniz.
  • iPhone cihazınız üzerinden saatinizin arka planını istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. iPhone’daki Watch uygulamasına girdikten sonra “Yüz Galerisi”ne dokunarak istediğiniz fotoğrafı arka plan haline getirebilirsiniz. Apple Watch 7 serisi, bu özellikle kullanıcılarına saatlerini özelleştirme imkânı tanır.
  • Saatinizi de iPhone cihazlarınız gibi odaklanma moduna alabilirsiniz. “Rahatsız Etme” moduna aldığınızda saatinize herhangi bir bildirim gelmez. Böylece yaptığınız işe daha iyi bir biçimde konsantre olabilirsiniz.

Apple Watch 7 serisi yenilikçi özellikleri ve işlevselliği sayesinde kullanıcılarının günlük hayatına birçok işlev katar. Siz de Apple Watch 7 serisini inceleyerek bu özelliklere anında sahip olabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Galaxy S22 Telefon Özellikleri
Devamını Oku

Galaxy S22 Telefon Özellikleri

Yeni telefonların gelişmiş özellikleri herkesin dikkatini çeker. Samsung Galaxy S22 modeli de gelişmiş özellikleri ile herkesin dikkatini çekmeyi…
whatsapp sozlesmesi nedir tekosa
Devamını Oku

Whatsapp Sözleşmesi Nedir?

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından satın alındığında veri paylaşımı ve gizlilik…
samsung galaxy a32 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy A32 Özellikleri Neler?

Samsung’un dünya üzerinde en fazla satan telefonları A serisi telefonlar oluyor. Daha çok orta segmenti hedefleyen A serisi…
cep telefonu ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Ne Zaman İcat Edildi?

Gün içerisinde hem iletişim hem de eğlence amaçlı en çok kullandığımız cihaz cep telefonlarımız oluyor. Cep telefonları ilk…