Kamp yapmak, arkadaşlarınız veya ailenizle keyifli vakit geçirerek eğlenmenin, normal hayatınızın koşuşturmacasından kaçmanın yoludur. Aynı zamanda pahalı otel veya restoranları ziyaret etmek yerine arkadaşlarınızla sosyal aktivite gerçekleştirmek için de idealdir.

Kamp deneyiminizi daha pratik ve keyifli hale getirmek için en iyi kamp araçlarına ihtiyacınız vardır. Kamp yaparken tıpkı evinizdeki gibi tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza almak isteseniz de karavanda yaşamadığınız sürece pek mümkün değildir. Bu nedenle kamp araçları genellikle minimal tasarıma sahip ayrıca çok yönlüdür. Dolayısıyla yükünüzü artırmadan doğada rahat edebilirsiniz.

Kamp yapmak için en iyi araçlara sahip değilseniz, keyifli, eğlence dolu tatiliniz, eğlencesiz uzun bir hafta sonuna dönüşebilir. Bu nedenle, hedeflerinizden biri kamp gezinizi olabildiğince keyifli, eğlenceli hale getirmek olmalıdır. Dolayısıyla işlevsel, en iyi kamp araçlarına ihtiyacınız vardır. Siz de ilk kez kampa gidiyor veya teknolojik kamp gereçleri konusunda yardıma ihtiyacınız duyuyorsanız bu liste tam size göre. İşte her duruma karşı hazırlıklı olabileceğiniz, doğanın tadını çıkarabileceğiniz teknolojik kamp malzemeleri.

1- Otomatik Kamp Çadırı

Hazır çadır sistemi veya basitçe fırlatılarak hızla kurulabilen “otomatik çadır” kamp – outdoor aktivitelerinden hoşlanan herkese uygun, mükemmel ekipmandır. Kazıklar başta olmak üzere pek çok parçasının ayrı ayrı kurulması gereken klasik çadırların aksine tek hareketle kurulabilir. Teknolojik çadırlar, kumaş ve iskelet açısından hafif, dayanıklı olduğu kadar pratiktir. Aynı zamanda tüm hava koşullarına uygun modelleri mevcuttur. Böylece kamp yapmaya başlarken vaktinizi yerleşmeye harcamak yerine daha eğlenceli, dinlendirici aktivitelere ayırabilirsiniz.

2- Powerbank veya Solar Şarj Cihazı

Elektrik şebekesinden uzak outdoor aktiviteleri için güneş enerjili şarj cihazı veya powerbank paha biçilmez olabilir. Keşif veya kamp yaparken telefonunuzu, aydınlatma ürünlerinizi, şarj edilebilen tüm cihazları her zaman kullanabilmek istediğinizde oldukça kullanışlıdır. Çeşitli boyut, kapasite ve fiyat aralıkları ile bütçenize, ihtiyaçlarınıza uygun seçeneklerden oluşur. Böylece kampa giden kişi, kullanılan alet sayısına göre ideal solar şarj cihazlarına sahip olabilirsiniz. Güneşten yeteri kadar verim alabilecek konumda değilseniz birkaç yüksek kapasiteli powerbank de yeterli olabilir.

Solar şarj cihazlarının bataryasıyla birlikte panelleri de vardır. Oldukça minimal tasarlanan cihazlar telefon, Bluetooth hoparlör, akıllı saat ya da aydınlatma ürünleri gibi cihazları kolaylıkla şarj edebilir güce sahiptir.

3- Su Geçirmez ve Elektronik Ateş Seti

Su geçirmez ateş yakma kiti, kamp yapmaktan, yürüyüş yapmaktan, açık hava aktivitelerinden hoşlananlar, şebekeden uzakta yaşayan herkes için çok kullanışlıdır. Çünkü en kötü koşullarda bile sıcak kalmanıza, etrafınızı güvenli hale getirmenize olanak tanır. Ateş yakma setleri ihtiyaç anında kısa sürede ve en önemlisi efor sarf etmeden odun yakmanızı ya da kamp sobasını hazırlamanızı sağlar. Bu setler elektronik çakmaklar, su geçirmez kibritler gibi ögeleri içerir. Taşımaya uygun boyuta, ağırlığa sahip olduklarından kampa uygundur.

Outdoor aktivelerinde ateş oldukça önemlidir, çünkü en başta yemek yapmak için ateş yakmanız gerekir. Dolayısıyla yanınıza alabileceğiniz en iyi kamp araçlarından biri çakmak, kibrit ve ateşleyici aletlerdir. Bunlardan biri de su geçirmez çakmaktır. Çünkü kamp koşulları şehir hayatından oldukça farklıdır, yanınıza aldığınız herhangi bir aletin yedeğini bulmak mümkün değildir. Su geçirmez çakmak, outdoor koşullarına dayanıklı olduğundan kamp boyunca kullanılabilir.

Çakmağın su geçirmez yapısı, ıslakken bile çalışmasını sağlar. USB üzerinden şarj olur ve ahşap veya diğer nesneleri alev yerine plazma ile tutuşturur. Özellikle daha engebeli, uzak bölgelere girmeyi planlıyorsanız, su geçirmez çakmağa ihtiyaç duyabilirsiniz.

4- Taşınabilir Güneş Enerjili Damıtıcı

Taşınabilir güneş enerjisi, havadan su alan toplayan cihazdır. Su kaynaklarına uzak olduğunuzda kampınızı daha pratik ve yaşanılabilir hale getirir. Çünkü kamp aktivitelerinde su taşımak zahmetli iştir, özellikle 1-2 günden fazla süren kamplarda yeteri kadar su taşımanız neredeyse mümkün değildir. Araç ya da karavanlı yolculuklarda bu tür aletler gerekmez, ancak sırt çantanızla kamp ya da trekking yapmak isterseniz hayat kurtarıcı olabilir. Solar damıtıcı, pratik kuruluma sahip minimal, hafif ekipmandır. Kanal ve boru sistemi ile havadaki nemi toplayarak çalışır. Su daha sonra boruların içinde yoğunlaşır, içmeye hazır hale gelir.

5- Portatif Isıtıcı ve Soğutucu

Kamp bölgesi, mevsime bağlı olarak hava koşulları oldukça değişkendir. Çünkü kamp yaparken mevsim yaz da olsa gece üşümeniz olasıdır. Ayrıca gündüz rahatsız derecede sıcak olabilir. Bu nedenle her koşula uygun ekipman taşımanız konforunuzu artırmanızı sağlar. Küçük USB bağlantılı ya da şarjlı vantilatör serin kalmanızı sağlayabilir. Özellikle çadır içi yeteri kadar hava almıyorsa vantilatör ideal seçimdir. Isıtıcılar ise açık hava aktivelerine özel üretilen modellerden seçildiğinde maksimum 900w elektrik harcar, minik bir akü yeterli olabilir.

6- Güzergah Kontrolü için Küçük Drone ve Dürbün/Monoküler

Bulunduğunuz bölgeyi ve güzergahı daha iyi anlamak için taşınabiilir drone yardımcı olabilir. Çünkü dronelar oldukça gelişmiş modellerden daha küçük ve portatif modellere kadar oldukça çeşitlidir. Kampa uygun tasarımlar genellikle daha küçük olur, hız, şarj veya netlik konusunda yüksek gereksinimler gerektirmez. Dolayısıyla daha portatiftir.

Harita ya da akıllı telefonlara sahip olsanız da her zaman güncel bilgiye ulaşamayabilir, arazinin güvenilir olup olmadığından emin olmayabilirsiniz. Güvenlik nedeniyle taşınabilir drone iyi bir fikirdir. Ancak çantanızda yine de çok yer kaplayabilir. Dolayısıyla dağın tepesinden veya nerede olursanız olun daha uzak alanları görmek, araziyi keşfetmek veya vahşi yaşamı tespit etmek için dürbün kullanabilirsiniz. Ancak dürbünün küçük, su geçirmez ve yüksek zoom özelliğine sahip olması gerekir.

7- Kişisel Konum İşaretçileri veya GPS Araçları

Kişisel konum işaretçisi veya GPS cihazı kamp yaparken kaybolma ihtimalinize karşı mükemmel ekipmanlardan biridir. Bu sayede bulunmanız çok daha kolay hale gelir, kaybolmanız durumunda güvende olmanıza yardımcı olur. İster vahşi doğada ister uzak bölgelere seyahat edin, GPS araçları acil durumda hayatınızı kurtarabilir.

8- Taşınabilir Kahve Makinesi

Normal kahve yeterli değilse, iyi bir espresso hazırlayabilirsiniz. Çünkü taşınabilir, minimal, en önemlisi elektrik ve pil gerektirmeyen manuel espresso makineleri vardır. Bu cihazlar patentli pompalama özelliği ile sıcak su, kahve dışında hiçbir şeye gerek duymadan çalışır. Böylece termos/matara büyüklüğüne sahip kahve cihazlarıyla kamp yaparken bile lezzetli espressolar hazırlayabilirsiniz.

Manuel makinelerin yanı sıra şarjlı modeller de bulunur. Bu tür kahve makineleri ise kamp, seyahat için idealdir. Powerbank ya da güneş enerjili şarj cihazları ile yeniden doldurulabilir. Kullanım ise oldukça kolaydır, tıpkı manuel modellerde olduğu gibi sıcak su + kahve koymanız ve tuşa basmanız yeterlidir. Manuel olanlarda ise kilidi açarak birkaç kez pompalama yapmanız gerekir.

9- Şarj Edilebilir ve Portatif Aydınlatma Ekipmanları

Büyük kamp alanını tek ışık kaynağı ile aydınlatmak isterseniz sarkıt fenerleri kullanabilirsiniz. Ancak pilli çalışanları için yanınızda pil taşımanız gerekir, ekstra yer kaplayabilir. Şarj edilebilir kamp fenerleri ise sizi bu zahmetten kurtarır. Çünkü akıllı telefon ve diğer elektronikleriniz için powerbank ya da güneş enerjili şarj cihazları almanız gerekir. Böylece ekstra ekipman taşımanıza gerek kalmaz, her zaman yeterli ışık kaynağına sahip olabilirsiniz.

Günümüzde pek çok cihaz güneş enerjisiyle şarj olabilir veya direkt solar sistemle çalışır. Bu sayede ekstra piller, bataryalar taşımanız gerekmez. Bu aletlerden biri de kamp feneridir. Güneş enerjisi ile şarj olabilen fenerler sizi yarı yolda bırakmaz, gündüz enerji depolar, ihtiyaç anında hemen açılabilirler.

Taktik el feneri, acil durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmış yüksek teknoloji ürünü bir el feneridir. Zorlu hava koşullarına dayanabilir, son derece uzun pil ömrüne sahiptir, çok karanlık alanları aydınlatabilen güçlü ışın üretir. Dolayısıyla kamp maceranızda keşif ve gece aydınlatmasına uygun bir alettir. Aynı zamanda kamp etrafını uzun menzili sayesinde kontrol edebilir, herhangi bir tehlike olup olmadığını görebilirsiniz.

10- Şarjlı Pompa

Pompa şişirilebilir yatak, yastık, bisiklet tekerleği ve herhangi bir ekipman için olmazsa olmazlardan biridir. Çünkü şişme yatak gibi büyük ekipmanları şişirmeniz oldukça zahmetlidir, pompanız yoksa oldukça yorucu olabilir. Bu durumda el pompası da kullanabilirsiniz, ancak daha da zahmetsiz kullanım sağlayan şarjlı pompalar mevcuttur. Şarj edilebilir pompa, istediğiniz basıncı ayarlayarak ekipmanlarınızı şişirmenize yardımcı olmakla kalmaz, mevcut basıncı dijital olarak gösterebilir, zamanlayıcı ayarı yapılabilir, gece kullanım için LED’e sahiptir. Aynı zamanda çok kısa sürede ekipmanlarınızı şişirir, oldukça sessiz çalışır. Tek şarjla 8 yol bisikletini şişirebildiğinden kamp için mükemmel ekipmandır.

Kamp hazırlıkları yaparken her zaman beklenmeyeni planlamak gerekir. Dolayısıyla doğru kamp aletleriyle ne kadar donanımlı olursanız, kamp o kadar eğlenceli geçer. Örneğin sineklik ve geniş aydınlatma, gece yürüyüşlerine hazır olmanızı sağlar. İdeal aydınlatma ile aynı zamanda mevsime göre farklı hayvanlara, böceklere karşı da savunmasız kalmamış olursunuz.

Kamp, kapalı ve açık yaşam arasındaki sınırları ortadan kaldırır, yanınıza aldıklarınız ise konfor açısından büyük fark yaratabilir. Elinizde yüksek kaliteli kamp malzemeleri olması, deneyiminizi konforlu şekilde tamamlamanızı sağlar. Çünkü kamp aletleriniz, çevreye, zorlu koşullara dayanacak şekilde üretildiğinden uzun süre dayanır. Böylece kamp gereçlerinizi, çadırınızı toplayıp sonraki maceranız için muhafaza edebilirsiniz. Siz de kamp yapmaktan hoşlanıyor veya ilk kez kamp planı yapıyorsanız bu aletlere göz atabilir, doğada huzurlu zaman geçirerek ideal bir tatil geçirebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
akilli priz ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Akıllı Priz Ne İşe Yarar?

Hayalinizdeki akıllı evi inşa etmeye başlamak istiyorsanız ve başlamak için kolay bir yer arıyorsanız, akıllı prizler sizin için…
Xiaomi Akıllı Gozluk Teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Akıllı Gözlük Geliyor

Dünyadaki teknoloji devleri son dönemde giyilebilir teknolojik cihazlar geliştirmeye daha fazla ağırlık veriyor. Akıllı saatlerden sonra akıllı gözlükler…
sony televizyonlara yakindan bakalim teknosa
Devamını Oku

Sony Televizyonlara Yakından Bakalım

Evlerimizde ve ofislerimizde en çok kullandığımız eşyaların başında televizyonlar geliyor. Kullanımı yıllar içinde hiç azalmadığı gibi teknolojik gelişmeler…
En iyi 10 projeksiyon cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Projeksiyon Cihazı

Projeksiyon cihazları özellikle ofiste sunum yaparken sıkça kullanılan ekipmanlardan biridir. Ayrıca son dönemlerde evlerde sinema keyfi yapmak için…