Kasım 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana Disney Plus, akış hizmeti alanında sayılı liderlerden birisi haline geldi. MCU ve Star Wars serilerinin en iyi orijinal dizilerinden bazıları da dahil olmak üzere, en iyi film ve TV şovu kitaplıklarından birine sahip olan Disney Plus, 2022’nin son çeyreği itibarıyla dünya çapında 164,2 milyon aboneye ulaştı. Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video, HBO Max ve diğerlerine rakip olmayı sürdürüyor. Netflix kadar büyük olmayan bir kitaplığa rağmen Disney Plus kalite olarak bunu telafi ediyor. Disney Plus; Andor, Obi-wan Kenobi, The Mandalorian, Hawkeye ve WandaVision gibi yeni orijinallerin izlenebileceği tek yer. Ayrıca, birçok National Geographic içeriği ile Hulu ve ESPN+’yı tek bir fiyat karşılığında birleştiren fırsatlarla Disney Plus avantajlı bir hizmet haline geliyor.

Disney Plus’ta Neler Var?

Disney Plus şu anda Disney ile ilgili yüzlerce film ve televizyon dizisine ev sahipliği yapıyor. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile Pinokyo gibi klasik animasyonlar, Descendants gibi modern Disney Channel yapımları, The Parent Trap ve Old Yeller gibi eski canlı aksiyon filmleri, TV için yapılmış Fuzzbucket gibi unutulmuş yapımlar, 90’ların Marvel çizgi filmleri, neredeyse tüm Star Wars filmleri, Pixar filmleri ve çok daha fazlasından oluşan devasa bir koleksiyon bulunuyor. Bununla birlikte, tüm X-Men filmleri bulunabiliyor.

Disney Plus’ın orijinal yapımları, en heyecan verici yapımlar oluyor. Obi-Wan Kenobi, The Mandalorian ve The Book of Boba Fett ile Disney Plus, çok sayıda Star Wars serisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bunlar arasında, Diego Luna ve Alan Tudyk’in filmdeki rollerini yeniden canlandırdıkları Rogue One da yer alıyor.

Marvel Sinematik Evreni serisi Falcon ve Winter Soldier, Loki, WandaVision ve Hawkeye; Elizabeth Olsen ve Tom Hiddleston gibi büyük ekran yıldızlarının Doctor Strange de dahil olmak üzere büyük başarı elde etmesini sağladı. Tüm bunlara Ms Marvel, She-Hulk ve Moon Knight gibi diziler de eklendi.

Ayrıca Turning Red, Soul ve Luca gibi filmler ve Encanto, Raya ve Son Ejderha gibi Disney Animation Studios filmlerinin tamamı da Pixar kitaplığı altında Disney Plus’ta yer alıyor. Animasyondan söz etmişken, Disney Plus tüm Simpsons kataloğuna da ev sahipliği yapıyor. En boy oranı için bir düzeltme yapılmasından sonra hepsi orijinal görkemiyle sunuluyor.

Hangi Cihazlar Disney Plus’ı Destekler?

Disney Plus şu cihazlarda mevcut bulunuyor:

Disney Plus web sitesinde, desteklenen cihazların tam listesi mevcut bulunuyor.

disney plus almadan bilmeniz gerekenler teknosa

Disney Plus ile Etkileyici Video ve Ses Kalitesi

Disney Plus, her sahneden en iyi kontrastı elde etmek için desteklenen TV’lere gelişen içerik sunan HDR’nin dinamik versiyonu olan Dolby Vision’da ve ayrıca desteklenen donanıma sahip olanlar için sürükleyici, yarım küre bir ses alanı sağlayan Dolby Atmos’ta seçkin içerikler sunuyor.

Dolby Vision daha yaygın hale gelirken hem Vision hem de Atmos, Netflix, Amazon Prime Video ve Apple TV+ gibi yalnızca birkaç hizmet tarafından destekleniyor. Akış alanında hala nadir bulunuyor. Bu özellik Disney Plus’ın 4K içeriğinin en cezbedici yönlerinden biri oluyor. Star Wars hayranları için ise orijinal üçleme (90’ların özel sürümleri) dahil olmak üzere Star Wars filmlerinin Dolby Vision ve Atmos desteğiyle 4K olarak sunulması büyük avantaj haline geliyor. Bu filmleri bu formatlarda izlemenin tek yolu ise Disney Plus abonesi olmak.

MCU filmlerinden 15’i IMAX formatında platformda mevcut. Bu özellik de görüntüyü, TV’niz veya projektörünüz destekliyorsa, yüzde 26 daha uzun yapıyor.

Disney Plus Üyelik Fiyatlandırması

Disney Plus üyelik ücretleri, kaydolunan plana bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Abonelik süreleri aylık ve yıllık planlarla kullanıcılara sunuluyor. Aylık ödeme planı 64,99 TL’ye ücretlendiriliyor. Yıllık ödeme planında 649,90 TL karşılığında tüm yıl boyunca erişim imkanı veriliyor. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic içeriklerine ek olarak binlerce farklı yapım izlenebiliyor.

Siz de yeni teknolojileri yakından takip eden biri iseniz tüm teknolojik ihtiyaçlarınız için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ios 16 ile neler degisti teknosa
Devamını Oku

iOS 16 İle Neler Değişti?

Teknoloji meraklılarının en çok beklediği geliştirmelerin başında iOS’un yeni sürümü iOS 16’nın özellikleri geliyor. iOS 16, yeniden tasarlanmış,…
En iyi 10 dikiş makinesi
Devamını Oku

En İyi 10 Dikiş Makinesi Önerisi

Boş zamanları değerlendirmek, yeni bir hobi edinmek veya üretim yaparak kazanç elde etmek isteyenler için dikiş makineleri herkesin…
hdmi kablo nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDMI Kablo Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar, televizyon ve oyun teknolojisi büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmelerle birlikte hayatımıza yeni araç ve…