iPad Mini 6, küçük ama oldukça güçlü ve normal iPad’lerin yapabildiği pek çok şey yapılabiliyor. E-kitap okumak, Fortnite gibi yüksek performanslı oyunları oynamak gibi uygulamaların yanında hemen her uygulamayı rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

iPad Mini 6, aynı anda iki uygulamayı kullanmanıza, video izlemenize, el yazınızla not almanıza, Apple Pencil ile harika sanat eserleri oluşturmanız ve bunlardan çok daha fazlasını yapabilmenize imkan sağlıyor. Bunların yanında bazı özelliklerini de kullanmaya başladığınızda iPad Mini deneyiminiz gittikçe artmaya başlıyor.

Karanlık Mod

Karanlık mod, yalnızca izleme deneyiminizi iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda pil ömrünü korumanıza da yardımcı oluyor. Hem gözlerinizi korurken hem de iPad’inizin iki şarj arasındaki süresini maksimuma çıkarabiliyorsunuz.

Ayarlar uygulamasından “Ekran ve Parlaklık” menüsünden “Koyu” seçeneğini aktif hale getiriyorsunuz.

Dosyalarınızı Sıkıştırın ve Yer Açın

iPad Mini 6 tabletinizin depolama alanını dolduran ve düzenli olarak tuttuğunuz çok sayıda dosya varsa sıkıştırma özelliğini kullanabiliyorsunuz. Üstelik bunu farklı bir uygulama kullanmanıza gerek kalmadan yapabiliyorsunuz.

Basit bir şekilde Apple Dosyalar uygulamasını açıyorsunuz ve sıkıştırmak istediğiniz dosyaya uzun basmanız yeterli oluyor. Sıkıştırdığınız dosyayı açmanız gerektiğinde tekrar uzun süre basıyorsunuz ve açılan menüden “Sıkıştırmayı Aç” kısmını seçiyorsunuz.

ipad mini 6 ile neler yapilabilir teknosa

Fikirlerinizi Hızlıca Not Alabiliyorsunuz

iPadOS 15 ile birlikte kullanıma sunulan “Hızlı Notlar” sayesinde iPad Mini 6’da not almak oldukça kolay bir hale geliyor. Her zamanki kullandığınız yöntem olan “Notlar” uygulamasını açarak kaydetmekten çok daha fazla zaman kazanabiliyorsunuz.

Bunun için parmağınızı ya da Apple Pencil kullanarak, kayan Hızlı Not penceresini açmak için ekranın sağ alt köşesinden çapraz olarak yukarı kaydırıyorsunuz. iPad’inize bağlı bir klavye kullanıyorsanız Globe + Q tuş bileşimine basarak da Hızlı Notları açabiliyorsunuz.

Eğer Hızlı Notlar bu şekilde açılmıyorsa, “Ayarlar” uygulamasına giriş yaptıktan sonra “Kontrol Merkezi”ne giriyorsunuz. Hızlı Not’un solundaki “+” simgesini seçmeniz yeterli oluyor.

Hızlı Notlara kaydettiğiniz notlarınızı iPhone telefonunuzda ve Mac bilgisayarınızda da görebileceğinizi unutmamanız gerekiyor.

Aynı zamanda iPad’inizi sizden başka insanlar da kullanıyorsa ve gizlemek istediğiniz notlarınız varsa, onlara şifre de koyabiliyorsunuz. Bunun için notlarınızı açıyorsunuz. Kilitleyeceğiniz notu seçip sağ üst köşesindeki üç noktaya tıkladıktan sonra “Kilitle”yi seçiyorsunuz. Bu aşamada notunuz için bir şifre oluşturuyorsunuz.

FaceTime Aramalarında Arka Planı Bulanıklaştırabilirsiniz

iPadOS 15 yazılımı ile FaceTime uygulamasında arka planı bulanıklaştırabiliyorsunuz. Dikkati arka plandan uzaklaştırıp istenmeyen öğeleri görüşmenizde gizleyebiliyorsunuz.

iPad Mini 6’da bir FaceTime görüntülü arama başlatıp bağlantı sağlandıktan sonra ekranın altında bir simge olarak dikdörtgen kutu içinde kişi simgesi görünüyor. Bu simgeye dokunduktan sonra Portre Modu’na geçiyorsunuz. Mevcutta bir görüntülü aramadaysanız ekranın sağ alt köşesindeki küçük resme tıklıyorsunuz. Portre Modu simgesi, diğer ayarlarla birlikte açılır pencerede görünüyor ve ardından arka planı bulanıklaştırmak için seçebiliyorsunuz.

FaceTime Aramalarında Geniş Spektrumlu Ses ve Ses Yalıtımı

iPad Mini 6’nın FaceTime’daki bir diğer dikkate alınması gereken özelliği istediğiniz zaman geniş spektrumlu ses fonksiyonunu aktif hale getirebilmek ya da arka plan seslerini azaltan ses yalıtımını sağlamak oluyor.

Bazen görüntülü konuşma yaparken çevremizdeki kişilerin de seslerini konuşmaya dahil etmek isteyebiliyoruz. Herkese ayrı ayrı mikrofon vermek ya da iPad’in başına toplamak zor oluyor. Böyle durumlarda görüntülü aramadayken ekranın sağ üst köşesini aşağı doğru kaydırıp Kontrol Merkezi’ne ulaşıyoruz. Mikrofon Modu alanından Geniş Spektrumu aktif hale getiriyoruz. Böylece sadece bizim değil çevremizdeki sesler de karşı tarafa rahatlıkla gidiyor.

FaceTime’da görüşme yaparken sadece bizim sesimize odaklanılması gereken ve çevredeki seslerin minimum seviyeye düşürülmesi gereken durumlar da olabiliyor. Böyle bir durumda ise yine Mikrofon Modu özelliğini kullanarak Ses Yalıtımını devreye alabiliyorsunuz. Bu şekilde görüntülü görüşmenizde hoş bir deneyim yaşayabilmeniz için sesiniz rahatsız edici arka plan gürültülerinden ayrıştırılıyor.

iPad Mini 6’da mikrofon modu makine öğrenme teknolojisini kullanıyor. Yani ne kadar sık görüntülü görüşme yapar ve mikrofon modunu çeşitli şekillerde kullanırsanız o kadar iyi bir deneyim yaşıyorsunuz.

Safari’de Sekme Grupları Oluşturun

Apple kullanıcılarının uzun bekleyişinin ardından nihayet Safari’ye sekme özelliği ekleniyor. Böylece internette dolaşırken belli konulardaki açtığınız sekmeleri ayrı ayrı gruplayabiliyorsunuz. Bu özellik sadece internette daha hızlı gezinmenizi sağlamıyor aynı zamanda Safari’nin dağınık görüntüsünü de ortadan kaldırıyor. Bu özelliği kullanmak için Safari’yi açıyorsunuz. Sağ altta bulunan Sekmeler kısmına dokunuyorsunuz. Ardından alt ortada yer alan X Sekmeler’e tıkladıktan sonra boş bir sekme grubu oluşturuyorsunuz. Burada istediğiniz sekme gruplarını oluşturmaya başlayabiliyorsunuz.

Siz de en iyi iPad’leri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telefon nasil sarj edilir nasil hizlandirilir teknosa
Devamını Oku

Telefon Nasıl Şarj Edilir Nasıl Hızlandırılır?

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez cihazlarının başında geliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte günlük işlerimizin çoğunu telefonlarımızdan halledebiliyoruz. Mobil cihazlar olduğu…
iphone hayati uyari bildirimi nedir teknosa
Devamını Oku

iPhone Hayati Uyarı Bildirimi Nedir?

Bizi ya da çevremizdekileri ilgilendiren acil bir durum yaşandığında mümkün olan en kısa sürede haberdar olmak istiyoruz. Bu…
galaxy a73 telefonu yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Galaxy A73 Telefonu Yakından Tanıyın

Her kesimden telefon kullanıcısına hitap etmeye çalışan Samsung, özellikle orta segment kullanıcılar için yeni ve gelişmiş modeller çıkarmaya…