Dijital çağın gerisinde kalarak tarihin tozlu sayfalarına gömülen radyo ve radyo dinleme kültürü, bazıları için hala büyük bir tutku olarak ön plana çıkıyor. Nostalji ve retro sevdalıları için evin demirbaşlarından biri olan radyoya günümüzde pek fazla rastlanmasa da radyonun modern haline veya ikinci ellerine ulaşmak mümkün. Siz de radyo frekanslarının çıkardığı o nostaljik sesi ve anonim radyo yayınlarını özleyenlerdenseniz ve retro trendine uyum sağlamak isterseniz işe bir radyo satın alarak başlayabilirsiniz. Radyonuzu modern ya da klasik tarzda almak da tamamen sizin seçiminize kalmış. Her ürünün pek fazla modeli ve özelliği olduğu gibi radyoların da birden fazla model ve özelliği bulunmaktadır. Bu modeller arasından sizin ve evinizin zevkine en uygun olanını seçerek nostaljinin keyfini doruklara çıkarabilirsiniz. Radyo seçiminizi kolaylaştırmak için işte size en iyi 10 radyo markası ve ipuçları:

En İyi 10 Radyo Markası:

1- Grundig TR 1200 Taşınabilir Radyo

Klasik radyo görünümünü modern bir görünüm ile harmanlamak istiyorsanız Grundig TR 1200 Taşınabilir Radyo’yu tercih edebilirsiniz. Kırmızı ve ahşap olmak üzere iki adet renk seçeneği bulunan bu radyonun dış kaplaması tahtadan yapılmış. Radyonun üzerinde 1 adet anten de mevcut. Ürünün gücü 7,5 W’dır. Grundig TR 1200 Taşınabilir Radyo, FM ve VHF bantlarını destekler. Stereo tipi hoparlörü olan bu radyonun aynı zamanda AUX girişi de vardır ve bu giriş aracılığı ile radyoyu telefonunuza bağlayıp müzik dinleyebilirsiniz. Radyo kanalları arasında geçiş yapmak isterseniz, bu işlemi radyonun üzerinde bulunan çevirmeli düğme ile yapabilirsiniz. Radyoda 1 adet kulaklık girişi de bulunmaktadır. Bu sayede Grundig TR 1200 Taşınabilir Radyo, sevdiğiniz müzikleri kulaklık ile de dinleme olanağı sağlar.

2- Goldmaster SR-128 Radyo

Nostaljik görünümlü fakat günümüzün teknolojik özelliklerine sahip olan Goldmaster SR-128 Radyo, 2500 amperlik batarya ile çalışan, şarjlı bir ürün. Radyo, kanalları değiştirebileceğiniz çevirmeli bir düğmeye ile frekansları ve saati gösteren küçük bir ekrana sahip. Aynı zamanda bir adet kumandası vardır ve bu sayede uzaktan kontrol edilebilir. Üzerinde küçük bir anteni bulunan radyonun toplam gücü 10 W’dır. Radyo haricinde müzik çalar görevi gören ürünün Bluetooth bağlantı seçeneği de bulunuyor. Aynı zamanda AUX, SD Kart ve USB aracılığı ile de bağlantı kurabilirsiniz. Ahşap bir malzemeye sahip olan Goldmaster SR-128 Radyo’nun hoparlör tipi ise Monodur.

10 iyi radyo markasi teknosa

3- TRT Nostaljik Radyo

Retro tasarımı ile dikkat çeken TRT Nostajlik Radyo, 0,6 W çıkış gücüne sahip. Ses ve kanal geçişlerini ayarlayabileceğiniz 2 adet çevirmeli düğmesi bulunan ürünün anteni bulunmuyor. Radyo hem pil hem de adaptörle çalışıyor. FM bant yayını mevcut olan TRT Nostaljik Radyo’nun, frekans aralığı 87,5 – 108 MHz arası. Bluetooth bağlantı seçeneği olan ürünün ayrıca USB, SD Kart ve AUX girişleri de bulunuyor. Bu sayede radyo haricinde dilediğiniz müziği dinleyebilirsiniz.

4- Sony ICF-P27 Hoparlörlü Taşınabilir El Radyosu

Radyo keyfinizi gittiğiniz her yere taşımak ve acil durumlarda kullanmak istiyorsanız Sony ICF-P27 Hoparlörlü Taşınabilir El Radyosu’nu düşünebilirsiniz. Analog bir şekilde ayarlanabilen bu radyo, AM ve FM bantlarını destekler. AM bant aralığı 530 – 1710 kHz arası, FM bant aralığı ise 87,5 – 108 MHz arasıdır. Ürünün üzerinde küçük bir anten bulunuyor AA pil ile çalışan radyonun pil ömrü 97 saate kadar çıkabiliyor. Ayrıca ürünün pil durumu göstergesi de mevcut. Çıkış gücü 100 mW olan radyonun 3,5 mm kulaklık bağlantısı da bulunuyor.

5- Everton RT-807BT Nostaljik Radyo

Klasik retro görünümü ile hem evinize uyum sağlayacak hem de taşınabilir olması sayesinde istediğiniz her yere götürebileceğiniz Everton RT-807BT Nostaljik Radyo, FM ve AM bantlarını destekliyor. Ürünün frekans aralığı ise 18 – 150 kHz aralığındadır. Mp3 çalma özelliği bulunan radyonun hem Bluetooth hem de USB, AUX ve SD Kart bağlantı özelliği vardır.

6- Sony ICF-306 Taşınabilir Radyo

Evde, arabada, seyahatlerde ve acil durumlarda, kısacası adım attığınız her yerde kullanabileceğiniz Sony ICF-306 Taşınabilir Radyo, AM ve FM bantlarını destekleyen antenli bir ürün. AM frekans aralığı 530 – 1605 kHz, FM frekans aralığı ise 87,5 – 108 MHz’dir. AA pil ile çalışan ve üzerinde LED pil göstergesi yer alan radyonun, 110 saate kadar pil ömrü var. Ürünün ses çıkış gücü 100 mW’dır. Üzerinde kulaklık ile müzik dinleyebilmenizi sağlayan 3,5 mm Jak girişi bulunuyor.

7- Sony Icf-C1B Saatli Radyo

Çalar saat özelliği de bulunan bu modern görünümlü portatif radyo, 1 adet Lityum İyon Pil ile çalışıyor. 2.4 inçlik saatli bir ekranı bulunan radyo, AM ve FM bantlarını destekliyor. Frekansı ise 108 mHz’e kadar. Alarmını kurup, uyurken bile müzik zevki yaşayabileceğiniz bu ürün tamamen dijital olduğundan, üzerinden anten bulunmuyor.

8- Polosmart FS48 Sunset Retro Fm Nostaljik Radyo

Nostaljik görünümlü ve taşınabilir portatif bir ürün olan Polosmart FS48 Sunset Retro Fm Nostaljik Radyo, aynı zamanda el feneri olarak da kullanılabiliyor. Kablo ile şarj edilebilen ürünün 1200 mAh bataryası bulunuyor FM / AM / SW 1-7 başta olmak üzere 9 adet radyo bandını destekleyen radyonun 3W’lık hoparlör gücü var. Cihaza USB bellek ve TF kart ile bağlanılabiliyor. Ayrıca Bluetooth üzerinden bağlantı seçeneği de mevcut.

9- Teknonow B5 Nostaljik Mini Gramofon Radyo

Gramofon görünümlü bu mini ürün hem radyo hem de müzik çalar işlevi görebiliyor. Ürün bir şarj kablosu ile çalışmaktadır ve 2 saat içerisinde tam şarj olmaktadır. İster çevirmeli düğme aracılığı ile radyo kanalları arasında geçiş yapabilir; isterseniz USB, AUX, Bluetooth veya SD Kart ile bağlanarak kendi müziklerinizi dinleyebilirsiniz.

10- Everton RT-882 Nostaljik Radyo

Yine hem radyo hem de müzik çalar olarak kullanabileceğiniz Everton RT-882 Nostaljik Radyo, FM, SW ve AM bantlarını desteklemektedir. Hem pil ile hem de şarj kablosu ile kullanabileceğiniz cihaz ile uzun saatler boyunca müzik dinleyebilirsiniz. Ürünün Bluetooth, AUX, TF Kart ve USB girişleri bulunuyor. Aynı zamanda Mp3 çalar özelliği de yer alan cihazda radyo haricinde dilediğiniz müziği dinleyebilirsiniz.

Siz de tüm teknolojik ihtiyaçlarınız için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
en iyi oyuncu mouselari teknosa
Devamını Oku

En İyi Oyuncu Mouse’ları

Bilgisayar teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle her kullanıcının bilgisayarlardan beklentisi farklı oluyor. Bilgisayarın yanında internet yayınlarının yapılabildiği platformların…
evde tablet kalemi yapimi tarifi teknosa
Devamını Oku

Evde Tablet Kalemi Yapımı Tarifi

Teknolojinin hız kesmeden devam etmesi, onu herkes için daha ulaşılabilir hale getiriyor. Bu sayede artık teknolojik cihazlar hayatlarımızın…
teknolojik-hediye-fikirler-teknosa
Devamını Oku

Teknolojik Hediye Fikirleri

Teknolojinin sürekli gelişmesi hayatlarımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. İhtiyacımıza yönelik geliştirilen ürünler ve özellikler sayesinde gün içerisinde birçok işimizi…