Kadınların hemen hemen hepsi, dışarı çıkarken bakımlı görünmek ister. Bakımlı olmak için illa makyaj yapmaya veya şık giyinmeye gerek yoktur. Bazen yüzünüze sürdüğünüz bir nemlendirici, bazen saçınızda yaptığınız birkaç değişiklik, sizi hoş ve bakımlı gösterebilir. Günlük hayatta işe giderken veya sosyal ortamlara girerken kısıtlı bir vaktiniz olabilir. Böyle durumlarda kuaföre gitmek hem zaman hem de maddi olarak kayıp anlamına gelir. Bu yüzden saçınızı olduğu gibi bırakıp veya klasik saç modelleri yapıp evden çıkıyor olabilirsiniz.

Aslında çoğu kadın, zaman zaman hazırlanma rutininde değişiklikler yapmak ister. En çok değiştirmek istedikleri yer ise genellikle saçlardır. Bu noktada yeteneksiz olduğunuz düşüncesine kapılabilirsiniz. Fakat elinizde bir saç şekillendirici bulunuyorsa veya birkaç modeli uygulamayı öğrendiyseniz, kuaföre gitmeye gerek kalmadan hızlı ve pratik saç modelleri yapabilirsiniz. Bu saç modellerini yaparken bazı saç şekillendirici aletlere ihtiyacınız olabilir. Öncelikle bu aletleri tanıyarak, işe saç tipinize göre bir şekillendirici almakla başlayabilirsiniz.

Düzleştirici: Adından da anlaşılacağı üzere, düzleştiriciler yüksek ısı sayesinde saçlarınızı düzleştirir. Genellikle ısı derecesini manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Düzleştiriciler, kâküllü saçlarda ve atkuyruklarında işe yarayabilir.

Maşa: Maşalar ise düz veya hacimsiz saçlara dalga vermek için kullanılır. Maşaların kalınlıkları değişebilmektedir. Hangi sıklıkta dalgalar yapmak istediğinize göre ince veya kalın bir maşa kullanabilirsiniz. Dağınık topuzlarda ve perçemlerde maşa kullanılabilir.

Bigudi: Eğer saçlarınızın yıpranmasından endişe ediyor ve ısı kullanmak istemiyorsanız, bigudiler ile dalgalı saçlar elde edebilirsiniz. Saçlarınızı hafif nemliyken bigudi ile sarıp, bir gece bekletmeniz yeterli olacaktır.

Saç Şekillendirici Set: Son zamanlarda oldukça trend haline gelen bu cihazlar, kurutma, düzleştirme, maşa ve diğer modelleri ısı kullanmadan, yalnızca hava akımı sayesinde yapmanızı sağlar. Bu sayede saçlarınız ısıdan dolayı yıpranmaz ve kırılmalara karşı daha dirençli olur.

Eğer saç şekillendiriciler hakkında bilgi sahibi olduysanız ve bu cihazlardan temin ettiyseniz, saç şekillendiriciler yardımıyla veya şekillendirici kullanmadan yapabileceğiniz birkaç pratik saç modeli bulunuyor.

Hızlı ve Pratik Saç Modelleri

1- At Kuyruğu

Saçınıza klasik bir at kuyruğu yerine yukarıdan sıkıca toplanmış, dümdüz bir at kuyruğu yapmak, size daha sağlıklı ve temiz bir görüntü katacaktır. Özellikle çalışıyorsanız veya resmi bir ortama girecekseniz, bu pratik saç modeli her zaman kurtarıcıdır.

Bu saç modelini yapmak için öncelikle saçlarınızı tarak yardımıyla tepeden sımsıkı toplamalısınız. Toplarken ince bir saç lastiği tercih etmelisiniz. Daha sonra önden, yanlardan ve arkadan çıkabilecek bebek saçlarınızı küçük bir fırça ve saç spreyi yardımıyla iyice yapıştırın. Topladığınız saçın kuyruk kısmını, saç düzleştirici ile düzleştirin. Son olarak saçınızdan bir tutam alarak, tokanın etrafından dolayın ve tokanın görünmemesini sağlayacaksınız. Doladığınız saçı alttan bir tel toka ile tutturabilirsiniz.

evden cikmadan hizli pratik sac modeller teknosa

2- Dağınık Topuz

Dağınık topuz modelini daha önce denediyseniz ve istediğiniz gibi olmadıysa, yönteminizi değiştirebilirsiniz. Dağınık topuzda saçınızın gür veya seyrek olması fark etmez. Tüm saç tiplerinde havalı durabilecek bir modeldir. Özellikle günlük arkadaş buluşmalarında veya özel bir etkinliğe giderken her türlü kıyafetle kombinleyebileceğiniz bu model, hiçbir zahmet gerektirmiyor.

Dağınık topuz yapmak için saçlarınızı maşa ile bukle haline getirebilirsiniz. Bu sayede daha kabarık bir topuz elde edeceksiniz. Daha sonrasında kafanızı aşağı doğru eğerek saçınızı tepeden çok sıkı olmayacak şekilde, gelişigüzel topuz yapın. Yaptığınız topuzun aralarından, bir tel toka yardımıyla saçlarınızı minik minik çıkarın. Saçınızın ön tarafının daha bombeli olması için topladığınız yeri önden biraz gevşetebilirsiniz. Perçemleriniz varsa önlerden çıkarabilirsiniz.

3- Ense Topuzu

Bu model, resmi bir ortamda çalışanlar için takım elbiselerin üzerinde sade ve şık bir görüntü yaratır. Saçınız derli toplu dursun istiyorsanız, sadece birkaç saniyede bu modeli elde edebilirsiniz.

Ense topuzu yapmak için ilk önce saçınızı ense kısmından at kuyruğu yapıp, lastik tokayla bağlayın. Daha sonra tokayı aşağı çekerek, üst kısmı ikiye ayırın. Saçınızın altta kalan kuyruk kısmını, ikiye ayırdığınız yerden 1 veya 2 kez geçirin. Saçınızı son kez geçirirken hafif bombeli bırakın. Topuz görüntüsüne ulaşınca tel toka yardımı ile iç kısımlardan veya alttan saçlarınızı tutturun. Bu model ısıl işlem gerektirmez. Fakat saçınız daha düzgün dursun istiyorsanız, modele başlamadan önce saçlarınızı düzleştirebilirsiniz.

4- Örgülü Topuz

Saçlarınıza romantik bir hava katmak istiyorsanız, kuaförden çıkmış gibi bir görüntü yaratan bu modeli deneyebilirsiniz. Üstelik örgü biliyorsanız, sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Hem günlük hem de özel davetlerde kullanılabilecek bu model, saç aksesuarları ile de kullanılabilir.

Bu modeli elde etmek için, saçlarınızı her iki yandan aşağı doğru balıksırtı örmeniz gerekir. Dilerseniz saçlarınızı örerken fular veya taşlı aksesuarlar kullanabilirsiniz. Daha sonra ördüğünüz saçları arkadan birleştirerek bir lastik toka ile toplayın. Örgüleri birbirinin etrafından dolayarak bir topuz elde edin. Alt kısımlarının görünmemesi için ense kısmından içeri doğru tel toka ile tutturun. Eğer perçemleriniz varsa, yine ön kısımlardan çıkarıp maşa ile dalgalandırabilirsiniz.

5- Çift Topuz

Çılgın, havalı ve bir o kadar da sevimli duran bu model, özellikle renkli saçlarınız varsa girdiğiniz ortamlarda hemen fark edilmenizi sağlayabilir.

Saçlarınızı ortadan ikiye ayırın. Ayırdığınız saçları iki yandan toplayıp gevşek bir şekilde örün. Örgüleri topuz haline getirerek dolamalısınız. Bebek saçlarınızı önlerden çıkarabilirsiniz.

6- Yarım Topuz

Saçlarınızın hem derli toplu hem de açık, dalgalı durmasını istiyorsanız, bu model size göre olabilir. Spor kombinlere oldukça yakışan bu saç modeli, özellikle bahar ve yaz aylarında sıklıkla kullanılıyor. Kullandığınız aksesuarlar ile bu saç modelini daha da havalı bir hale getirebilirsiniz.

Bu saç modelini elde etmek için bir maşaya veya bigudiye ihtiyacınız olacak. Çünkü bu model dalgalı saçlarda daha romantik bir görüntü sağlar. Saçınız kendinden dalgalıysa, bu dalgaları öne çıkarmak için bukle belirginleştiriciler kullanabilirsiniz. Saçınızın sadece ön tarafını şakaklardan yukarı doğru toplayın. Topladığınız kısmı yukarıda topuz haline getirin. Topuzunuz sönük kaldıysa, dağınık topuz yöntemini uygulayabilirsiniz. Aşağıda kalan saçlarınızı bigudi veya maşa yardımı ile dalgalandırın. Dilerseniz topuzunuzun etrafından saç bandanası geçirerek renklendirebilirsiniz.

7- Mısır Örgüsü

Bu örgü modeli, el alışkanlığı ve sabır isteyebilir. Başlarda zorlansanız da zamanla deneyerek pratiklik kazanabilirsiniz. Klasik örgü modellerinden sıkıldıysanız, mısır örgüsü farklı görüntüsüyle saçınızda dikkat çekebilir.

Mısır örgüsü yapmak için saçınızı iki tutama ayırmalısınız. Daha sonra soldaki tutamdan ufak bir parça alarak sağdakine, sağdakinden ufak bir tutam alarak soldaki tutama ekleyin. Bu adımları sırayla, aynı şekilde uygulayın. Her seferinde eşit tutamlar almaya dikkat edin. Ayrıca tutamları, en dış kısımlardan almanız gerekir.

8- Düzleştirici İle Dalgalı Saç

Eğer elinizde maşa yoksa ve hafif dalgalar elde etmek istiyorsanız, düzleştiriciden yardım alabilirsiniz.  Üstelik tek tek uğraşmadan, çok kısa bir sürede dalgalı saç elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken saçlarınızı dört parçaya bölerek, her parçayı örmek. Daha sonra ördüğünüz saçların üzerinden düzleştirici ile birkaç saniye geçin. Örgüleri açtığınızda saçlarınızın maşa yapılmış gibi dalgalandığını görebilirsiniz.

Siz de en iyi saç bakım ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
serinleten yaz lezzetleri onerileri teknosa
Devamını Oku

Serinleten Yaz Lezzetleri Önerileri

Günün her saatinde yapabileceğimiz keyifli kaçamaklarımızın ve sevdiğimiz insanlarla keyifli sohbetlerimizin başrolünde her zaman kahve bulunuyor. Zevk aldığımız…
oyun parki besik kac yasina kadar kullanilir teknosa
Devamını Oku

Oyun Parkı Beşik Kaç Yaşına Kadar Kullanılır?

Evdeki diğer işlerle ilgilenirken bebeğinizi nereye bırakacağınızı genellikle bilemiyor ve onunla fazla ilgilenemiyorsunuz. Tercihinizi bebeğinizle ilgilenmekten yana kullandığınız…
Evde Sebze ve Meyve Kurutma Yöntemleri
Devamını Oku

Evde Sebze ve Meyve Kurutma Yöntemleri

Sebze ve meyve kurutma, gıdaların uzun süre saklanabilirliğini artırmak, lezzetli atıştırmalıklar elde etmek amacıyla kullanılan popüler yöntemlerden biridir.…