Tabletler, günümüzde hem bilgisayar hem de telefonların yaptığı birçok işlevi yerine getiren, küçük akıllı cihazlardır. Mini cep bilgisayar olarak da tanımlayabileceğiniz tabletler; çalışırken, oyun oynarken, dizi izlerken ve hatta çizim yaparken, kısacası hayatın her alanında işinize yarayan bir teknoloji olarak karşınıza çıkar. Gün içinde fazlasıyla ihtiyaç duyduğunuz tabletinizin işlevselliğini ve görselliğini de artırmak isteyebilirsiniz. Bu noktada tabletiniz için yararlı olabilecek birden fazla tablet aksesuarı vardır. İhtiyaçlarınız doğrultusunda bu aksesuarlardan faydalanabilirsiniz. Dilerseniz sevdiklerinizi mutlu etmek için bir hediye arıyorsanız, sizler için bir hediye fikri bile olabilir.

Tablet Kullananlar için Gerekli 10 Tablet Aksesuarı:

1- Tablet Çantası

Tabletinizi sürekli yanınızda taşıyorsanız veya sık sık seyahatlere çıkıyorsanız, tabletler için üretilmiş mini seyahat çantaları işinize yarayabilir. Hem tabletinizi güvenle saklamak hem de şarj aleti, kalem gibi aksesuarları da yanınızda taşımak için tablet çantaları oldukça kullanışlı bir aksesuardır. Tabletinizle uyumlu olduğu için portatif ebatlarda satılan bu çantalar, hafifliği ile size pek fazla yük olmaz. Ayrıca tablet çantalarının birden fazla renkli ve şık modelleri bulunur. Dolayısıyla her türlü kıyafetinizle kombinleyebilirsiniz.

2- Tablet Kılıfı

Eğer bir tablet satın aldıysanız, başına bir şey gelmesini istemezsiniz. Son derece hassas olan bu cihazlar, toza ve çizilmelere karşı dayanıksız olabilir. Düşme tehlikesini de göz önünde bulundurduğunuzda cihazınız için bir tablet kılıfı almak yararınıza olabilir. Her gün yanınızda taşıdığınız ve her alanda kullandığınız tabletinizin en ufak bir hatada zarar görme ihtimali vardır. Bu yüzden kılıf tercihi yaparken kapaklı olanlara da bir göz atabilirsiniz. Kapaklı kılıflar, sadece tabletin arka yüzeyini değil, ön yüzeyindeki camını da korur. Aynı zamanda kapaklı kılıfların birçoğu, tablet standı haline de gelebilmektedir. Bu yüzden kılıf seçerken, kullanım fonksiyonlarını da değerlendirebilirsiniz. Bunların haricinde tabletinizi biraz renklendirmek istiyorsanız, birbirinden çeşitli, renkli ve desenli tablet kılıflarından edinebilirsiniz.

3- Akıllı Kalem

Tablet denildiğinde hiç şüphesiz, akıllara ofis ve çizim gelir. Tablet üzerinden çalışan bireyler için hız ve detay ön planda olabilir. Özellikle küçük ayrıntılar üzerinde çalışıyorsanız, hangi sektörde olursa olsun bir akıllı kalem sahibi olmak, ihtiyaçlarınızı giderebilir. Öte yandan akıllı tabletlerin en büyük özelliklerinden biri, çizim ve grafik tasarım alanlarında imkân sunmasıdır. Bu tarz bir akıllı tablet sahibiyseniz, cihazınız için tablet kalemi bir tercih değil, zorunluluk haline geliyor. Tabletinizle uyumlu bir akıllı kalem alarak pratiklik kazanabilirsiniz. Kalem satın alırken yedek kalem ucu da satın alırsanız, deformasyon ihtimaline karşı kalem ucunuzu yedeklemiş olursunuz.

4- Klavye

Tabletlerin bilgisayarlara göre dezavantajlarından biri, yazı işleriniz için pratiklik sağlayacak bir klavyesinin olmamasıdır. Dokunmatik ekranda yazı yazmak size zaman kaybettirebilir. Fakat bunun da bir çözümü var. Tabletiniz ile uyumlu bir klavye alarak, bu sorunu ortadan kaldırabilir, tabletinizi bir dizüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Bu sayede çalışırken dizüstü bilgisayar taşıma zahmetine gerek kalmadan işlerinizi hızlıca halledebilirsiniz. Tablet klavyesi, özellikle yoğun çalışma hayatında olan bireylerin yaşamlarını fazlasıyla kolaylaştırır.

tablet aksesuar teknosa

5- Tablet Tutucu

Rahatınıza düşkünseniz ve dilediğiniz her ortamda dizi-film izlemekten keyif alıyorsanız, tabletinizi saatlerce elinizde tutmak biraz yorucu olabilir. Öte yandan günlük işlerinizi yaparken tabletinizi her seferinde koyacak bir yer bulamayabilirsiniz. Bu noktada devreye tablet tutucular giriyor. Cihazınızı sabitlemeye ve yüksekliğini ayarlamaya yardımcı olan tablet tutucular, aynı zamanda fotoğraf çekerken ideal bir stant olabilir. Tablet tutucular; ayaklı, mıknatıslı, vantuzlu olarak ayrılabiliyor. Kullanım tercihinize göre bir tablet tutucu satın alabilirsiniz.

6- Kitap Okuma Standı

Tabletlerin bir diğer yararlı özelliği ise içerisinde sınırsız kitap barındırmasıdır. Günümüzde çoğu insan kitapları internet üzerinden satın alarak, tabletlerden okumayı tercih ediyor. Bu doğrultuda akıllı tabletler, artık eğitim alanında da önemli rol oynuyor. Geçmişte sahip olduğunuz kitap okuma alışkanlıkları da değişime uğradı. İnsanlar artık kitapları doğrudan okumak yerine dijital mecralar üzerinden okumayı tercih eder hale geldi. Bu yüzden tablet kullanmanızdaki amaçlardan biri de kitap okumaksa, bu stantlar işinizi görebilir. Kitap okuma standınızı masanın üzerine yerleştirerek, kitap sayfası çeviriyormuş gibi tabletinizin sayfalarını çevirmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede kitaplara para vermek yerine birçok kitabı ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

7- Powerbank

Akıllı tabletler; kafelerde, toplu taşımada, seyahatlerde kısacası ihtiyaç duyduğunuz her yerde kullanım kolaylığı sağlar. Gün içerisinde bu kadar fazla kullandığınız cihazınızın haliyle şarjı çabuk bitecektir. Cihazınızın şarj kapasitesi ne kadar fazla olursa olsun, işlerinizin yarıda kesilmemesi için yanınızda bir powerbank bulundurmanızda fayda var. Powerbank satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, mAh değeridir. Powerbank’in mAh değeri ne kadar fazla olursa, o kadar fazla şarj etme imkânı sunar. Böylece tekrar tekrar doldurmanıza gerek kalmaz.

8- Ekran Koruyucu Cam

Tıpkı telefonlar gibi, akıllı tabletlerin de ekranı oldukça hassastır. Ufak bir darbede kırılabilir, çizilebilir veya çatlayabilir. Bunun da size geri dönüşü maliyetli olur. Bu yüzden her ihtimale karşı tabletinize ekran koruyucu cam taktırabilirsiniz. Bazı ekran koruyucular ince ve plastik olabiliyor. Cam materyal kullanılan ekran koruyucular, güvenlik açısından daha kalitelidir. Ayrıca ekran koruyucu camlar köşelerden atma yapmaz ve kabarcık oluşturmaz. Ekran koruyucu tercih ederken bu özellikleri dikkate alabilirsiniz.

9- Kulaklık

Halihazırda telefonunuz için kullandığınız bir kulaklığınız olabilir. Fakat bazı tablet girişleri, telefon kulaklıkları için uygun olmayabiliyor. Yolculuk sırasında tabletinizde müzik dinlemeyi veya bir şeyler izlemeyi seviyorsanız, tabletiniz için Bluetooth bağlantı özelliği sunan kulak üstü kulaklıklardan edinebilirsiniz. Böylece uyumluluk sorunu yaşamadan tüm cihazlarda kulaklığınızı kullanabilirsiniz. Kablosuz kulaklıklar, konfor açısından da idealdir.

10- Kamera Kapatıcı

Gizliliğiniz ve güvenliğinize önem veriyorsanız, özellikle bir şirkette tabletiniz aracılığı ile çalışıyorsanız, kamera kapatıcılar tüm endişelerinizi giderebilir. Akıllı tabletinizin bir siber saldırıya uğraması durumunda kamera bölmesine yerleştirdiğiniz kamera kapatıcılar, olası bir izlenmeye karşı sizi güvende tutacaktır. Kamera kapatıcıların kaydırmalı bir mekanizması bulunur. Çıkarıp tekrar takmanıza gerek kalmadan dilediğiniz zamanlarda perdesini açıp kapatabilirsiniz.

Siz de en teknolojik donanımlara sahip tablet modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
4K Nedir? 4K ne demek?
Devamını Oku

4K Nedir? 4K Ne Demek?

Teknolojinin ilerlemesi ile her geçen gün görüntü kalitesini daha iyi hale getiren özellikler de televizyonlara eklenmeye devam eder.…
neuralink nedir teknosa
Devamını Oku

Neuralink Nedir?

Space X ve Tesla’nın yaratıcısı ve kurucusu olan Elon Musk’ın 2016 yılında kurmuş olduğu “Neuralink”, bir nöroteknoloji şirketi…
toplama bilgisayar nedr teknosa
Devamını Oku

Toplama Bilgisayar Nedir?

Bilgisayar üreticileri farklı donanımlar kullanarak cihazları karma bir sistem olarak sunuyor. Bu özelliklerin bazıları işimize yararken bir kısmı…
Xiaomi alt markaları nelerdir
Devamını Oku

Xiaomi Alt Markaları Nelerdir?

Pekin merkezli Xiaomi, Çinli bir elektronik şirketidir ve 6 Nisan 2010’da Lei Jun tarafından kurulmuştur. Akıllı telefon, dizüstü…
En İyi 10 Kondisyon Bisikleti
Devamını Oku

En İyi 10 Kondisyon Bisikleti

Evde çıkmadan, hızlı ve kısa sürede yağ yakmanın en etkili yollarından biri kondisyon egzersizleridir. Aynı zamanda kondisyon egzersizleri…