PC oyunları, uzun bir günün ardından stres atmanın, arkadaşlarınızla çevrimiçi bağlantı kurmanın ve yüksek tempolu etkileşimli bir dünyaya girmenin gerçekten eğlenceli bir yolu. Oyun deneyiminden en iyi şekilde faydalanmak adına en iyi oyun aksesuarlarından birkaçını almanız gerekiyor. Bluetooth ile çalışan oyun aksesuarları, toplu bir masa istiyorsanız harika oluyor. Ancak internette gezinirken algılanamayan, sanal yaşam ve ölüm arasındaki farkı yaratan bir gecikme oluşabiliyor. Ayrıca oyun aksesuarları, deneyime biraz ambiyans ve eğlence katmak için başta aydınlatma olmak üzere bazı özellikleri özelleştirmenize olanak tanıyor. Teknolojik aksesuarlar dünyası geniş. Harika bir PC oyun kurulumu oluşturmak için ihtiyaç duyacağınız 10 Gaming aksesuarı bir araya getirdik.

Oyunseverler için 10 Farklı Gaming Aksesuarı:

1. Yüksek Çözünürlüklü Monitör

Bir oyunun grafiklerinin keyfini yaşamak için yüksek çözünürlüklü bir monitörden daha iyi bir yol yoktur. Piyasadaki 4K monitörler, oyuncular düşünülerek özel olarak üretilir. Birçok bağlantı noktasının olması, oyun PC’nizi ve oyun konsollarınızı aynı anda bağlamanızı sağlar. Çoğu modelde renklerin daha gerçekçi görünmesini sağlayan bir video teknolojisi olan HDR ve ekran yırtılmasının yanında diğer görsel sorunları azaltan AMD’nin FreeSync özelliği desteklenir. Tepki süresinin az olması, oyunda olup bitenler ile sizin yaptığınız arasındaki gecikme miktarını azaltır. Bu hassasiyet düzeyi günlük görevler için gerekli değildir, ancak oyun oynarken büyük bir fark yaratır.

2. Aydınlatmalı Oyun Klavyesi

Kablolu oyun klavyeleri, PC oyunlarını daha rahat ve daha eğlenceli hale getirmek için tasarlanır. Bazı modellerde yastıklı bir bilek desteği ve basmayı daha yumuşak hale getiren orta yükseklikte tuşlar bulunur. Bu özellikler kullanımı çok daha kolay hale getirir. Aydınlatmalı oyun klavyelerinde tuşların her biri aydınlatılır. Çoğu klavyede arka ışıklar tek bir düz renge veya gökkuşağı renklerine programlanabilir.

3. Aydınlatmalı Oyun Faresi

Kablolu oyun fareleri, hareketlerinizi kesin bir hassasiyetle izlemek için tasarlanır. Çoğu model yaptığınız her tıklamanın oyun tarafından anında tanınmasını sağlamak için yaylı mekanik anahtarlar kullanır. İyi modellerde en çok oynadığınız oyunlar için farklı kurulumlar arasında geçişler yapmanıza olanak tanınır. Hızlı tempolu oyunlar hassas fare hareketleri gerektirir, bu nedenle iyi bir fareye yatırım yapmak önemli olur. İyi bir hassasiyet için farenin ağırlığına dikkat edin. RGB oyun farelerinde, genellikle üst ve yan kısımlarda birkaç LED bulunur, böylece RGB klavyenizin görünümüne uyum sağlayabilirsiniz.

oyunseverler icin 10 gaming aksesuari teknosa

4. Aydınlatmalı Oyun Kulaklığı

Arkadaşlarınızla çevrimiçi çok oyunculu oyunlar oynayacaksanız, iyi bir oyun kulaklığı temel bir aksesuar oluyor. Rahatlık ve dayanıklılık için iyi bir kulak üstü kulaklık almak gerekiyor. Her yönden gelen düşmanları duymanıza yardımcı olabilecek gerçek stereo ses ve ayrılabilir bir mikrofon, takım arkadaşlarınızla gerçek zamanlı ve net bir şekilde iletişim kurmanızı sağlıyor. Kablolu bir kulaklık, bilgisayarınıza bağlı tutmanız gerektiği anlamına geliyor. Bu sınırlayıcı görünebilir, ancak takımla konuşurken veya düşmanları dinlerken sıfır gecikme yaşamanızı sağlar. Çoğu modelde aydınlatma detayı da bulunur.

5. Oyuncu Koltuğu

Doğru sandalyeye sahip değilseniz, uzun oyun seansları ciddi sırt ağrısına yol açar. Tüm vücudunuzu saran yüksek sırt tasarımı, yüksekliği ayarlanabilir kolçaklar, kulaklık yastığı ve bel yastığı gibi ergonomik özellikler iyi seçenekler arasında yer alır. Çoğu sandalye 90 ila 160 derece geriye yatırılabilir, böylece gerinebilir veya rahat bir pozisyon bulabilirsiniz. Makaralı tekerlekler, doğru noktayı bulmak için masanızla konumunuzu kolayca ayarlamanıza da olanak tanır. Uzun saatler boyunca kambur bir şekilde oyun oynamak ciddi sırt sorunlarına yol açabilir, bu nedenle iyi bir koltuk seçmek oyununuzu ve sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

6. Oyun Konsolu

PC oyuncularının çoğu klavye ve fare kullanılarak oynanır. Ancak bir konsol ile oynamayı tercih ederseniz, Bluetooth bağlantılı bir modeli kullanabilirsiniz. Oyun konsolları genellikle; iki analog çubuk, dört yüz düğmesi, dört tetikleyici ve bir yön pedi içeren standart bir düzene sahip olur. Bu kurulum, hemen hemen her oyunla kullanılmasına izin verir. Bluetooth kullanarak kablosuz olarak bilgisayarınızla eşleştirebilirsiniz. Bu özellik, bağlantı USB’sini kaybetme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacağı anlamına gelir.

7. Web Kamerası

Oyununuzu YouTube Live, Twitch veya Facebook’ta yayınlamayı planlıyorsanız, bir web kamerasına ihtiyacınız olacak. En iyi seçeneğiniz, kolaylıkla 4K video akışı yapmanızı sağlayan bir web kamerası olabilir. Web kameraları, monitörünüzün veya dizüstü bilgisayarınızın kapağının üzerine oturacak şekilde tasarlanır ve doğru açıyı elde edebilmeniz için yukarı veya aşağı eğilebilir.

8. Stereo Hoparlör Seti

Hoparlörleri kulaklıklara tercih ediyorsanız, orta boy hoparlör setlerinden birini tercih edebilirsiniz. Stereo sistem, güçlü hoparlörden oluşur. Bas ve tiz düğmeleri bulunur, böylece sesi tam olarak doğru şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin bası yükseltmek, birinci şahıs nişancı veya aksiyon oyununda patlamaların kulağa yüksek gelmesine neden olabilir. Hoparlörler bilgisayarınıza bir kabloyla bağlanabilir, ancak çoğu model Bluetooth’u da destekler. Böylece isterseniz bir telefon veya tablet aracılığıyla kablosuz olarak müzik akışı sağlayabilirsiniz.

9. Akıllı Aydınlatma

Akıllı Işık alarak oyunlarınızdaki aydınlatmayı bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Akıllı aydınlatmalar; masanızın altına, monitörünüzün arkasına veya üstüne takılabilir. Işıkların rengini aydınlatma uygulamasından ayarlayabilirsiniz. Bu aksesuar, size odanızda benzersiz bir oyun ortamı yaratma olanağı sağlar.

10. WiFi Yönlendirici

Çevrimiçi PC oyunları oynamak, gerçekten güçlü bir internet bağlantısı gerektirir. Hızdaki anlık bir düşüş bile rakiplerinize avantaj sağlayabilir. Bu nedenle bilgisayarınızı Ethernet yoluyla doğrudan WiFi yönlendiricinize bağlamalısınız. Yönlendirici birbirine bağlanacak ve tüm evde, tutarlı bir bağlantı oluşturacaktır.

Siz de en iyi gaming aksesuarlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nba 2k22 teknosa
Devamını Oku

NBA 2K22 PS5 Oyun İncelemesi

Spor oyunları tutkunları, her yıl aynı şekilde oynanan oyunlardan şikayetçi olsalar da, NBA 2K22 oyunu hayranlarına önemli ölçüde…